engine8t
05.09.22, 21:58
A jesli tak do macie zrobione zgpdnie z "prawem" czy wiecej?
No bo ja znow musze to zrobic. W Californi rzady sobie uwidzialy ze przedniej szyby wogole nie wolna zaciemniac poza waskim paskiem na gorze, boczn eprzedni musz miec min 70% przepuszczlanosci a tyl maozna zaciemniac ile sie chce...
Inne stany sa o wiele bardziej liberalne i pozwlaj zaciemniac do 35% a nasza Kalifornia uwaznjaca sie za liberalno sa w sumi eprzykladem zamordziachy....ale to normalne dla lewactwa..
Ja w poprzednich mialem przednie zgodna z przepisami, przednie boczne zaciemnione do 50% i nikt sie przez caly czas nie przyczepil. Tzn kiedys dawno policjant mnie zatrzymala uzywajc tego jako powod i dal ustne "upomninie" ale jakby nie to znalazlby inny powod. Genralnie nikt za bardzo ni eprzesladuje ani zaciemninych szyb ani braku tablic z przodu.
No a teraz mam tyl zaciemiony chyba to 10% (przepuszczlanosci) a przod wogole no i mnie to razi i wygladem i tym ze mi slnce swieci do srodka baz ograniczen i chyba znow przekrocze prawo i zaloze 50%
A jak to u was wyglada? "Repy" spedzaja 70% czasu w drodze wiec wygoda w aucie wazna arosadne przyciemnieie nie przeszkadz nikomu?
Poiicja u Was zwraca uwage - a moze nawet mierzy OMG? Przeglady techniczne na to zwracaja uwage?