Dodaj do ulubionych

opony Kleber czy Fulda

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 10:54
Zastanawiam się na zakupem opon zimowych do auta klasy B, jeżdzącego ok.
1000 km na m-c głownie miasto, czy lepiej kupic Fulda Kristall Montero za
cenę ok. 230 zł czy może Kleber Krisalp HP za cenę podobną. Proszę o rady
które opony są lepsze - chodzi mi o klasę średnich a dobrych i w cenie ok.
200 zł. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: arek Re: opony Kleber czy Fulda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.04, 07:59
      Ludzi, czy nik nie jeżdzi na któryś oponach co wymieniłem?
      • robox Re: opony Kleber czy Fulda 10.11.04, 08:32
        Portal opony.com i opinie o oponach.
      • andecki Re: opony Kleber czy Fulda 10.11.04, 12:16
        > Ludzi, czy nik nie jeżdzi na któryś oponach co wymieniłem?

Kup aktualny numer Auto Świat. Fulda wypadła tam (Test) bardzo źle.
        Ale zależy jaki rozmiar Cię interesuje. W innym rozmiarze może być inaczej,
        choć różnice zwykle nie są duże.
        And.
        • ptoma5 Re: opony Kleber czy Fulda 12.11.04, 20:03
          wiesz tez czytalem troche testow i sluchalem ludzi. Ogolnie test to
          www.adac.de. Gadalem tez z facetami z serwisow (mieszkam w skandynawii, troche
          sie tu znja na zimowkach). No wiec Kleberow zimowych nie polecaja (sam chcialem
          kupic bo mam letnie i jestem zadowolony). Fuldy troche tez nie - z testow
          podobnie. Z tanszych odpowiednikow znanych firm to z zimowek mocno polecaja
          barum polaris 2 (to chyba wlasnosc continentala). Radz popatrzec na testy.
          • Gość: 6 gar Re: opony Kleber czy Fulda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 21:17
            Fakt:opny bardzo roznia sie jakoscia w rozmiarach.
            Mam 2 zimy Fulda 195/15 i uwazam ze sa bardzo dobre,prawie tak dobre jak
            micheliny piloty letnie(205) w zimie .he,he
            • Gość: rafal Re: opony Kleber czy Fulda IP: *.pool21759.interbusiness.it 13.11.04, 16:53
              jezdzilem na obydwu wymieninych, bez dwoch zdan polecam klebery- fulda to lipa
              • Gość: ARAFSAT Re: opony Kleber czy Fulda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 17:00
              • Gość: ARAFAT Re: opony Kleber czy Fulda . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 17:02
                Polecam Klebery. Fulda tez jest akceptowalna. Uzytkuje juz drugi komplet
                kleberow zimowych i jestem zadowolony. Wczesniej mialem Michelin Alpin i moim
                zdaniem kleber jest warty swojej ceny wowczas gsy michelin chyba troche
                przzereklamowany.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka