Dodaj do ulubionych

OT Sądy pisowskie

07.02.23, 10:12
Żonę byłego polityka SLD zatrzymano na stacji benzynowej po tym, jak odebrała dziecko z przedszkola. Badanie wykazało 2,5 promila alkoholu we krwi Dominiki .Nieprawomocny wyrok skazujący zapadł w tej sprawie w maju 2022 roku. Jak ustalił "SE" po apelacji obu stron, 20 stycznia 2023 r, Sąd Okręgowy w Warszawie zmienił wyrok na korzyść oskarżonej. Zamiast roku i 8 miesięcy orzekł 6 miesięcy ograniczenia wolności z obowiązkiem nieodpłatnego świadczenia pracy na cele społeczne .I tu uwaga hit . Obrońca twierdził, że mimo stanu nietrzeźwości oskarżona poruszała się prawidłowo, a więc nie naraziła syna na niebezpieczeństwo. Sąd Okręgowy w Warszawie przychylił się do tak kontrowersyjnego stanowiska obrońców i złagodził wyrok .Można ??? www.salon24.pl/newsroom/1281971,sad-laskawy-dla-zony-kalisza-zmienil-jej-wyrok-za-podwojny-gaz
Obserwuj wątek
    • teodor-k Re: OT Sądy pisowskie 08.02.23, 20:49
      W Polsce jest prawo precedensowe. Wystarczy, że jesteś swój a każdy "niezależny" sędzia cię uniewinni lub zmniejszy karę. Przykłady Najsztub, Kozidrak, żonka Kalisza, nieżyjący Durczok. Ileś tam babć kodowskich i prowokatorów z tej organizacji , Obywateli RP, lempartopodobnych, itp. gatunków. Na kolejkę czeka Stuhr i Cimoszewicz. Wystarczy, że masz odpowiednie poglądy lub umocowania jak Kalisz i naszczekasz na PiS to każdy taki sędzia płci obojga wydaje oczywisty i łagodny wyrok. Każdy sędzia płci obojga mający gębę wypełnioną frazesami o konstytucji, niezależności sędziów, sędziach niezłomnych, nadzwyczajnej kaście. www.salon24.pl/u/takiesobie/1282319,od-jutra-zaczynam-nawalac-w-pis-bo-w-polsce-jest-prawo-precedensowe-dla-swoich

Więc od jutra zaczynam nawalać w PiS. Walnę nawalony autem w kogoś. Uniewinnią mnie. Powiem lub napiszę, że Iksiński/ka to biiiiippppp, biiiiipppp, biiiiipppp. Uniewinnią mnie.Narobię siary, pobiję kogoś. Uniewinnią mnie. Ukradnę coś. Uniewinnią mnie. Bio jestem już swój .
      • qqbek Re: OT Sądy pisowskie 08.02.23, 21:33
        Skończyłeś się brandzlować pisowski komisarzu?
        To mi powiedz teraz, na ile i przez jaki sąd został skazany zabójca Prezydenta Gdańska, Pawła Adamowicza?
    • tbernard Re: OT Sądy pisowskie 08.02.23, 22:47
      A tak swoją drogą, to skoro miała aż 2,5 promila, to musiała sporo wypić. Kto wie czy nie Wina Tuska ;)
      • hukers Re: OT Sądy pisowskie 09.02.23, 14:25
        tbernard napisał:

> A tak swoją drogą, to skoro miała aż 2,5 promila, to musiała sporo wypić. Kto w
        > ie czy nie Wina Tuska ;)

Abrstrahując od Tuska.
        Miała 2,5 promila i odbierała dziecko z przedszkola.
        O której odbiera się dzieci z przedszkola?
        Raczej godziny popołudniowe, strzelam 12.00-17.00.
        Kiedy Kaliszowa musiała pić?
        Od rana.
        Kto pije od rana i to jeszcze takie ilości?
        2,5 promila, to spokojnie butle wina musiała opróżnić.
        Jeszcze przedszkole.
        Nawalonej babie wydają dziecko, bo wiedzą, że Kaliszowa.
        Na stacji nie wiedzieli i wydzwonili pyciarzy.
        I całe szczęście, bo jestem dziwnie pewien, że ta jazda po pijaku, to nie był jednorazowy incydent.
        • marekggg Re: OT Sądy pisowskie 09.02.23, 14:55
          ja to jestem (a bardziej bylem) w stanie sporo wysaczyc, ale na 2,5 promila to raczej butelka wina nie wystarcza. moze taka 3-litrowa.

kiedys z kumplami probowalismy ile sie uda, jeden z nich mial alkomat. jak dochodzilismy do 2 to juz nam sie odechciewalo dalej kontynuowac eksperyment.
          • hukers Re: OT Sądy pisowskie 09.02.23, 15:00
            Masz rację, wg alkomatu wirtualnego, dla przeciętnej kobiety wypicie butelki wina od 9.00 do 12.00 daje stężenie maksymalne 1,6 promila.
        • qqbek Re: OT Sądy pisowskie 09.02.23, 15:00
          "To jest Polska, tu się pije!" jak mawiał mój kolega ze studiów (kuratorem sądowym teraz jest, żeby było śmieszniej).
          Jak miałem naście lat to jeździliśmy do letniego domku mojej mamy, nad starorzecza Wisły, pod Opole Lubelskie. Raz do rowu przewrócił się ciągnik, traktorzysta cały, ale na błotniku swoją dziewczynę wiózł - połamane nogi, miednica - ledwo ją odratowali.
          Gość miał 4,5 (ustnik balonika cały wybarwiony, to go "na krew" wzięli) a mówił i zachowywał się normalnie.
          Dostał jakieś zawiasy i ożenił się z dziewuchą.

Dlaczego o tym piszę?
          Bo ilekroć tam jeździliśmy to na podwórzu sklepu stało kilka samochodów, ciągników, czasem jakiś motocykl albo motorower. I zawsze grupka "tubylców" tankująca od przerwy obiadowej już właściwie. Gość o którym mowa był tam "stałym elementem krajobrazu", ale nie uchodził wcale za pijaka.
          Istnieją w tym kraju całe regiony, gdzie policja pojawia się incydentalne, a pije się i jedzie "z dziada pradziada".
          Ta sama mentalność pokutuje nadal w niektórych zawodach (starsi prawnicy, lekarze, do niedawna nawet policja, ale tam porządek z chlaniem na służbie w końcu zaprowadzili).
          Dla nich nie ma ratunku, wymrą zanim się zmienią.

Mój ojciec pierwszy koniczek pił w okolicach obiadu zawsze. Taki nawyk z aplikacji u starszej daty adwokata.
          • nousecomplaining Re: OT Sądy pisowskie 09.02.23, 17:15
            > wymrą zanim się zmienią
            Co ciekawe - zauważyłeś, że oni późno wymierają? Ja co i rusz ostatnio na pogrzeby jeżdżę, większość zmarłych kurna niby "dobrze się prowadzących", ogólnie rzecz biorąc. A mam ze starych czasów kolegów, którzy regularnie są "fioletowi", ale potem wracają do siebie i żyją, i żyją wciąż. Kontrolowane spożycie : )))
            • qqbek Re: OT Sądy pisowskie 09.02.23, 21:24
              Nie każdy alkoholik to "siniak".
              Są jeszcze HFA.
              Zakładam, że Dominika K., małżonka Ryszarda Kalisza, jest typowym przedstawicielem HFA z palestry.

Inna sprawa, że zdarza się, że alkoholicy żyją bardzo długo, ale to dowód anegdotyczny.
              To, że ktoś dożyje 80-tki garując na przemian z pijackimi cugami, to raczej zasługa tego, że w ZK ma odwyki, a nie zaś tego, że "się konserwuje".
              Jeszcze przed COVID-em pochowałem kolegę z klasy z podstawówki (38 czy 39 lat). Tomek był pijak i bandyta, ale sympatyczny, mimo przepaści w podstawówce jakoś żeśmy potrafili znaleźć wspólny język. To pierwszy "z mojego rocznika" i jak na razie jedyny. Do tego jeden sąsiad z podwórka (rocznik 75, a więc 3 przed moim) zszedł był 9 lat temu na zawał (wrócił z jednej pracy, odgrzał sobie zupę, którą zostawiła żona, zaczął jeść no i wracająca w nocy z pracy do domu żona znalazła go martwego z twarzą w pomidorówce), drugi sąsiad (rocznik 80, więc dwa lata młodszy) się trzy lata temu powiesił. Obaj ('75- budowlaniec i '80- deweloper) pili i to niemało.
              • waga173 Re: OT Sądy pisowskie 10.02.23, 06:27
                HFA? High Functioning Autism?:) Jest tu jeden forumowicz ktory ma to wszystko na raz plus Low Functioning. Obserwujac szybkie tempo rozwijajacej sie u niego choroby powoli przestal mnie wkurzac, a zaczyna mi go byc normalnie po prostu po ludzku szkoda.
        • bialyhenio Re: OT Sądy pisowskie 09.02.23, 17:51
          taka młoda i ładna a taka alkoholiczka?
          • teodor-k Re: OT Sądy pisowskie 10.02.23, 05:18
            Ktoś bierze sobie młodą kobietę to musi jej zapewnić dostanie życie ,ale miłości nie kupi .
            • nousecomplaining Re: OT Sądy pisowskie 10.02.23, 09:41
              > Ktoś bierze sobie młodą kobietę to musi jej zapewnić dostanie życie ,ale miłości nie kupi .
              Czyli ty zgodnie z tą "mundrościom życowom" wziąłeś sobie od razu starą, żeby sobie miłość zapewnić?
              • hukers Re: OT Sądy pisowskie 10.02.23, 10:28
                nousecomplaining napisał(a):

> > Ktoś bierze sobie młodą kobietę to musi jej zapewnić dostanie życie ,ale
                > miłości nie kupi .
                > Czyli ty zgodnie z tą "mundrościom życowom" wziąłeś sobie od razu starą, żeby s
                > obie miłość zapewnić?

Myślę, ze Tediemu rozchodzi się o to, że w związku młodej, ładnej, ze starszym, z brzuszkiem, wątek finansowy może mieć znaczenie.
                • nousecomplaining Re: OT Sądy pisowskie 10.02.23, 11:11
                  > Tediemu rozchodzi się o to...
                  Wiem, ale nie sprecyzował, więc chciałem się upewnić co do jego preferencji : )
          • e-zybi Re: OT Sądy pisowskie 10.02.23, 07:55
            >taka młoda i ładna a taka alkoholiczka?

Pije z rozpaczy, bo dostrzegła swój błąd ;)
            • hukers Re: OT Sądy pisowskie 10.02.23, 09:25
              Może małżonek zapowiedział harce wieczorem i się szykowała od rana,.
              Jezeli jest mloda i ładna, jak twierdzi bywalec, to nocna gimnastyka z Ryśkiem, hmmm, wicie, rozumicie...
              • teodor-k Re: OT Sądy pisowskie 10.02.23, 10:01
                Czy to ważne .Grunt że chroni swoją kobietę i to w takiej beznadziejnej sprawie .Ciekawe który z was by walczył o to .Tu tylko kopulacja się liczy i wygibasy dziadki słomiane .

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka