schweppes1 02.04.23, 16:26 Nie macie wrażenia, że się znacznie pogorszył? Powoli robi się trzeci świat, zjeżdżając z głównych arterii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marekggg Re: Stan dróg w Polsce od 2019 roku 02.04.23, 19:08 bo glowne arterie sa bardziej widoczne i lepiej napisac ze rzad zbudowal 140 km autosrad czy ekspresowek, niz to ze w powiecie XY gmina wyremontowala 3 km rozjebanej drogi przez tiry i traktory. inna sprawa - zobacz ile kasy rzad zabral samorzadom i jakimi dodatkowymi zadaniami ich obarczyl Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Stan dróg w Polsce od 2019 roku 03.04.23, 07:51 Dobrze gadasz. Pomijając propagandę w TVP odbiera się nam nasza kasę, którą lokalnie wydawały nasze samorządy, by nam lokalnie żyło się lepiej/wygodniej żeby było na rzeczy, które widać w TV - CPK, przekop i inne takie gówna. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Stan dróg w Polsce od 2019 roku 03.04.23, 07:48 Kiedys kupiłem sobie w Germanii nowy wózek/ no powiedzmy nie jeden/ i spokojnie sobie tam dmuchałem Niczego nie naprawiałem Aż przyszło mi wrócic do Polski i zacząłem ten wózek naprawiać-własnie w zawieszeniu. Często widzę jak ekipa remontowa przy minusowej temp. naprawia dziurę w asfalcie, w której stoi woda. To tak jak koszenie trawy zimą .Bo w Polsce bylejkośc to standard a i tak nikt tego nie zakwestionuje i nikt kary za to nie poniesie. jest dokładnie tak jak z samochodami- sa coraz gorszej jakosci- jak dziurawe i krzywe polskie drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Stan dróg w Polsce od 2019 roku 03.04.23, 12:40 Dzisiaj pojezdzilem sporo po lokalnych drogach i potwierdzam, jest fatalnie w 1/3 przypadkow... Dramat Najgorsze, ze faktycznie od 2019 roku NIC prawie sie nie zmienilo na lepsze, tam gdzie juz wtedy stan nawierzchni byl kiepski... Teraz jest tragiczny Generalnie PL wyglada coraz gorzej, corza wiecej zaniedbanych domow, prawie zadnych nowych inwestycji, totalny zastoj poza nielicznymi wyjatkami Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Stan dróg w Polsce od 2019 roku 05.04.23, 04:16 Gdzie ty chłopie jeździsz ? Co za bzdury .Lokalne drogi to władza prezydentów miast niezwiązanych z PIS . U mnie już się kadencja się kończy komucha ,który od dwóch lat mało co robi ,a od zeszłego roku urzędują za niego zastępcy .A on w tym czasie trzepie kasę w innym mieście jako doradca .Mi fakt wcześniej widziałeś chałupy strzechą kryte to szok dla ciebie . Odpowiedz Link Zgłoś
agios_pneumatos Re: Stan dróg w Polsce od 2019 roku 05.04.23, 07:00 Żeby zrozumieć jak piss ograbil samorzady to jednak bedzie dla ciebie za daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Stan dróg w Polsce od 2019 roku 05.04.23, 08:35 Ta a podatki i inne co płacę kto zjada .Komuch już kończy kadencję ,a od dwóch lat kompletnie się nie interesuje moim miastem .Co nie przeszkadza mu brać wysoką pensje i dorabiać jeszcze na konsultacjach na Śląsku. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Stan dróg w Polsce od 2019 roku 05.04.23, 08:58 O chalupach strzecha krytych nie pisalem... Mialem na mysli wyglad miast, szczeegolnie starych kamienic.. W polaczeniu z dziurawymi albo polepionymi byle jak ulicami nie wyglada to fajnie... Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Stan dróg w Polsce od 2019 roku 05.04.23, 09:08 Uderza mnie ten brak nowych inwestycji... U mnie w Gornej Bawarii powstalo bardzo duzo nowych firm... Tam gdzie w miescie powiatowym kilka lat temu byla wielka laka, teraz jest caly park przemyslowy, dziesiatki nowych firm... Wszedzie widac, ze sa budowane nowe domy na wynajem... Stare rudery znikaja, ekspresowo powstaja ladne estetyczne budynki.... W PL tez byl boom budowlany po 1989, od kilku dobrych lat jest zastoj w inwestycjach Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Stan dróg w Polsce od 2019 roku 05.04.23, 09:11 Ale tez dba sie o to, zeby w tych nowych firmach pracowali fachowcy.. Powstala nowa ogromna szkola zawodowa w tym miejscie powiatowym... Nie twierdze, ze to zasluga obecnego rzadu DE... To rzad Bawarii z CSU dba o nowe inwestycje i miejsca pracy Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec2023 Re: Stan dróg w Polsce od 2019 roku 05.04.23, 18:16 Wiem, Niemcy i Bawaria są najlepsi. Odpowiedz Link Zgłoś
schweppes1 Re: Stan dróg w Polsce od 2019 roku 13.04.23, 14:42 bywalec2023 napisał: > Wiem, Niemcy i Bawaria są najlepsi. Pod względem gospodarczym są wielokrotnie lepsi od Polaków. I to nawet, gdyby działali w identycznych warunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
primosort Re: Stan dróg w Polsce od 2019 roku 14.04.23, 10:19 Jakoś w normalncyh miastach mieszkania powstają w ekspresowym tempie. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Stan dróg w Polsce od 2019 roku 05.04.23, 07:23 Dawno w DE chyba nie byłeś… tam to jest dopiero masakra Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Stan dróg w Polsce od 2019 roku 05.04.23, 08:36 Przyjechał do Polski na Wielkanoc i się dziwi . Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Stan dróg w Polsce od 2019 roku 05.04.23, 08:46 ze dziurawe drogi. no jak tak moze mowic o kraju z najlepszym nierzasem wszech czasow. ty w tym grajdole mieszkasz, wiec te degradacje nie zauwazasz. bo jest codzienna. ale ktos kto przyjedza raz na pare miesiecy widzi te degradacje skokowo. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Stan dróg w Polsce od 2019 roku 05.04.23, 09:02 Dokladnie... Czesi nie buduja prawie wcale w ostatnich latach nowych autostrad i ekspresowek, za to intensywnie remontuja istniajaca siec drog glownie tych lokalnych... Jeszcze 5 lat temu w Czechach bylo gorzej niz w PL ze stanem drog, teraz jest juz o wiele lepiej.... Odpowiedz Link Zgłoś
schweppes1 Re: Stan dróg w Polsce od 2019 roku 13.04.23, 14:44 wislok1 napisał: > Dokladnie... > > Czesi nie buduja prawie wcale w ostatnich latach nowych autostrad i ekspresowe > k, za to intensywnie remontuja istniajaca siec drog glownie tych lokalnych... > Jeszcze 5 lat temu w Czechach bylo gorzej niz w PL ze stanem drog, teraz jest j > uz o wiele lepiej.... Nie jest. Jest co najwyżej porównywalnie. Mam info na bieżąco, bo obsługuję rynek czeski. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Stan dróg w Polsce od 2019 roku 05.04.23, 16:45 marekggg napisał: > ze dziurawe drogi. no jak tak moze mowic o kraju z najlepszym nierzasem wszech > czasow. > > ty w tym grajdole mieszkasz, wiec te degradacje nie zauwazasz. bo jest codzienn > a. ale ktos kto przyjedza raz na pare miesiecy widzi te degradacje skokowo. Ta z Brukseli i ciągle pitolisz o złym Pisie .Wróciłem do Polski na chwilę .I w drugi dzień świąt wyjeżdżam do Hanoweru .Ja nie narzekam na ten rząd bo zrobił więcej niż poprzedni . A Niemcy i Francję zjeździłem wzdłuż i wszerz. .Moje miasto kocham bo tu się urodziłem to miasto Muńka Staszczyka .Najgorsi to ci mieszańcy co nie mają swojego miejsca na ziemi . Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Stan dróg w Polsce od 2019 roku 06.04.23, 00:20 ciekawe dlaczego jezdzisz machac lopata do niemiec a nie w swoim ukochanym miescie? Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Stan dróg w Polsce od 2019 roku 05.04.23, 10:02 2 tygodnie temu i zadnej masakry nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Stan dróg w Polsce od 2019 roku 05.04.23, 17:35 Przyjechały dwa polonusy do Polski i są w szoku .O jak mi przykro . Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Stan dróg w Polsce od 2019 roku 05.04.23, 21:18 Wystarczy stwierdzic oczywiste fakty i zaraz sie odzywa kacza propaganda, ze jest zaje.isicie i ze nie wolno krytykowac niczego w obecnej PL, bo jest idealnie i wkrotce caly Zachod ruszy pracowac do PL, taki pod rzadami kaczora dobrobyt, a na Zachodzie bieda, nedza i glod, i jest zgnily Propaganda jak za PRL Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec2023 Re: Stan dróg w Polsce od 2019 roku 05.04.23, 21:29 Bardzo mi przykro Wisloku ze Polska nie jest tak bogata i tak świetnie rozwijająca się jak Górna Bawaria. Może gdybyście z Markiem i Engine przyjechali tutaj pracować, najlepiej w polskiej firmie albo w ogóle założyli firmę to byłoby tutaj lepiej i dostatniej? Bo Polska zrobiła duży rozwój przez ostatnie 30 lat. Ale Niemcy trudno gonić. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Stan dróg w Polsce od 2019 roku 05.04.23, 21:35 Kazdy decyduje sam za siebie i nie ma przymusu mieszkania w PL A jak kto nie mieszka to zdrajca, zaprzaniec, itd... Czasy PRL sie skonczyly Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec2023 Re: Stan dróg w Polsce od 2019 roku 05.04.23, 21:44 No my mozolnie w pocie czoła budujemy te Polskę. Polacy pracują 1800 godzin w roku a Niemcy 1300. Maja pod kontrola UE która wydaje dekrety korzystne dla Niemiec. Maja jakieś 400 globalnych korporacji a Polska kilka. A Ty przyjeżdżasz na święta i się dziwisz i narzekasz? Swoją droga, może mi powiesz. Gdyż kilkanaście lat jeździłem autostrada od granicy - Frankfurt Oder do Berlina i ciagle były remonty i zwężki. Dalej niby było teoche lepiej bo 3 pasy ale tak przeogromny ruch a często uszkodzona jezdnia ze jazda po Niemczech to był spory stres i zmęczenie. Czy Niemcy zakończyły juz ten remont Berlin-Frankfurt? Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Stan dróg w Polsce od 2019 roku 05.04.23, 22:03 Nie jezdze z Frankfurtu do Berlina.... Dzieki za potwierdzenie kaczej propagandy, ze UE jest zla, bardzo zla, a najgorsze sa Niemcy... Wypisac sie z UE.... Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec2023 Re: Stan dróg w Polsce od 2019 roku 05.04.23, 22:05 No ale jako prawie Niemiec zapewne wiesz? Ja nie mówię kaczej propagandy. Przecież mowilem ze Niemcy są super i bogate a my Polacy choć harujemy jak woły to daleko za nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Stan dróg w Polsce od 2019 roku 05.04.23, 22:10 Nie mam ochoty na dalsze czytanie glupich insynuacji.... Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec2023 Re: Stan dróg w Polsce od 2019 roku 05.04.23, 22:24 Alez tu nie ma żadnych insynuacji. Kto i co i komu insynuuje? Napisz cos człowieku z kraju sukcesu o drodze A12 Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Stan dróg w Polsce od 2019 roku 06.04.23, 00:26 berlin byl jak to wiadomo w nrd. rfn musial caly ten bordel zrobic na nowo. robia ile moga. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Stan dróg w Polsce od 2019 roku 06.04.23, 00:28 dlaczego mam pracowac za 1/3 tego co mam teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Stan dróg w Polsce od 2019 roku 06.04.23, 00:47 i do tego w kraju w ktorym uslugi dla obywateli nie dzialaja i jest rzadzony przez totalnych kretynow Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Stan dróg w Polsce od 2019 roku 13.04.23, 13:34 Niemcy, Holandia i Szwecja nam uciekają, ale przecież gonimy takie kraje zachodnie jak Francja, Hiszpania, Włochy czy UK. Glapiński mówił że za 5 lat dogonimy Francję. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec_hoteli Re: Stan dróg w Polsce od 2019 roku 13.04.23, 15:36 Lubelski fan busów powrócił? Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Stan dróg w Polsce od 2019 roku 06.04.23, 00:18 ja po niemczech jezdze czesciej niz po piSStanie, conajmniej pare razy w miesiacu Odpowiedz Link Zgłoś