Dodaj do ulubionych

Problem z gazem

IP: *.zax.pl / 62.233.210.* 13.11.04, 10:35
Witam. Wczoraj zalozylem instalacje gazowa do Opla Corsy 1.4 16v. Auto na
wolnych obrotach gasnie. Koles z zakladu mowil, ze tak moze na poczatku byc.
Czy moze to jest wina zlej regulacji??
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej Re: Problem z gazem IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 13.11.04, 11:45
      Jeśli gaśnie na postoju to zła regulacja lub coś skopane, jeśli w czasie jazdy po wrzuceniu na luz, to do zmiany wlot powietrza. I w jednym i w drugim wypadku zakład instalujacy musi ci to usunąć, samo napewno się nie zrobi.
      Pozdr.
      • Gość: Maciek Re: Problem z gazem IP: 80.48.171.* 13.11.04, 13:18
        Tez mam astre 1,4 16 V i tez zaolozone LPG. Przejechalem na gazie juz jakies 40
        kkm i wszytsko bylo OK. Jednka ostatnio zauwazylem taki objaw ze jak silnik
        jest zimny - np jak wyjezdzam z garazu , zanim jeszcze przerzuci na gaz - u
        mnie robi sie to jak silnik osiagnie 2000 obr/min - samochod wogole nie ma
        mocy. Wogole nie przyspiesza - ostatnio mialem nawet problem z podjechaniem pod
        wzniesienie. Wszystko ustepuje jak zalaczy sie gaz. Jest tak jakby wlaczyla sie
        conajmniej sprezarka. Auto dostaje kopa i naprawde czuje ze przyspiesza. Nie
        wiecie co to moze byc??
        • Gość: pfan Re: Problem z gazem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 13:24
          Gość portalu: Maciek napisał(a):

> Tez mam astre 1,4 16 V i tez zaolozone LPG. Przejechalem na gazie juz jakies 40
          >
          > kkm i wszytsko bylo OK. Jednka ostatnio zauwazylem taki objaw ze jak silnik
          > jest zimny - np jak wyjezdzam z garazu , zanim jeszcze przerzuci na gaz - u
          > mnie robi sie to jak silnik osiagnie 2000 obr/min - samochod wogole nie ma
          > mocy. Wogole nie przyspiesza - ostatnio mialem nawet problem z podjechaniem pod
          >
          > wzniesienie. Wszystko ustepuje jak zalaczy sie gaz. Jest tak jakby wlaczyla sie
          >
          > conajmniej sprezarka. Auto dostaje kopa i naprawde czuje ze przyspiesza. Nie
          > wiecie co to moze byc??

zalozyles gowniana instalacje bez komputera i cierpisz i bedziesz cierpial.
          w silniku masz wtrysk sterowany elektronicznie. tam jest zaprogramowany komputer ktory tym steruje. przy zmianie na gaz i czestszej jazdy komputer sie przeprogramowal na gazi bezyna jest dla niego odmiennym paliwem. musisz zalozyc komputer do gazu ( koszt kolo tysiaca zlotych ) i zresetowac bezynkowy :)

pozdrawiam
        • Gość: OGI Re: Problem z gazem IP: *.devs.futuro.pl 13.11.04, 13:48
          Moze coś sie przytkało. Jak często jeździsz na benzynie?
          • Gość: Maciek Re: Problem z gazem IP: 80.48.171.* 13.11.04, 13:56
            Dokladnie nie napisze jak czesto ale staram sie gdzie 5 - 10 % calego przebiegu
            robic na benzynie.
    • Gość: pfan Re: Problem z gazem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 13:25
      tak sie dzieje przy montowaniu kiepskiej jakosci, przestarzalych insalacji bez komputera (czytaj taniej )do pojazdu z elektronicznie sterowanym wtryskiem. no i regulacja beznadziejna.

pozdrawiam
      • Gość: Maciek Re: Problem z gazem IP: 80.48.171.* 13.11.04, 13:28
        Nie pie..mi takich glupot. Instalacja sekwencyjna za prawie 5 kpln...
        • Gość: Maciek Re: Problem z gazem IP: 80.48.171.* 13.11.04, 13:30
          Zreszta widze ze nie ma sensu wogole tutaj podejmowac zadnego tematu. Bo tu
          sami "specjalisci - samochodziarze". W poniedzialek skocze do serwisu i bede
          wszystko wiedzial.
          • Gość: pfan Re: Problem z gazem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 13:37
            to napisz jaka instalacja. bez dokladnych danych nie uzyskasz dokladnych odpowiedzi. jezdzilem poldkiem z silnikiem rowera i najtansza instalacja ( za niecaly tysiak ) i na bezynie zachowywal sie w ten sposob.

nie jestem specjalista, tym bardziej od gazu bo sam nie mam. porownalem obiawy i podalem przyczyne jaka tak byla.

pozdrawiam
            • Gość: Maciek Re: Problem z gazem IP: 80.48.171.* 13.11.04, 13:39
              Dobra nie ma tematu, pojutrze jade do serwisu i wszystko bede wiedzial .Pozdro
    • Gość: OGI Re: Problem z gazem IP: *.devs.futuro.pl 13.11.04, 13:46
      Nie daj sobie wcisnąć kitu że coś sie samo poprawi. Muszą dobrze wyregulować
      instalacje i samochod będzie chodział jak zegarek ;-))

Przy okazji zapraszam do OCFC - www.corsa.ja.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka