Dodaj do ulubionych

OT - przereklamowany Lewandowski

20.09.23, 11:28
Wielokrotnie już zwracałem na to uwagę, że Lewandowski dobrze gra w klubie a w reprezentacji w eliminacjach - dobrze - znaczy strzela dużo bramek. Na turniejach właściwych typu Euro czy Mundial strzela mało, a właściwie bardzo mało jak na zawodnika tej klasy i sławy (7 bramek w 18 meczach na 5 turniejach). Teraz jednak przejrzałem listę 81 bramek Lewandowskiego w reprezentacji i szczerze mówiąc to bramek strzelonych dobrym rywalom też jest niewiele. Dużo bramek to nastrzelał takim tuzom jak mikropaństwa czy państwa na skraju Europy na Kaukazie, gdzie trudno o płaską powierzchnię o wielkości boiska :) (Gruzja, Gibraltar, San Marino, Armenia itp).

W klubie: zawodnik ten zawojował Bundesligę grając w najsilniejszym i najbogatszym klubie. Pobił rekord Mullera - strzelając w dużej mierze karne słabszym drużynom. Czytałem dowcip, że w Bundeslidze są 2 dobre kluby a reszta słabe i zawodnik nawet może grać w Dortmundzie dobrze do czasu aż kupi go Bayern. Tu zaszło podobnie Lewy grał w Borusssi, skończył mu się kontrakt i Bayern go dostał za darmo. Czyli co to za sztuka wygrać Bundesligę mając najlepszych pikarzy i najwięcej hajsu do dyspozycji, na dodatek w najbogatszym regionie.

Lewy w całej swojej długiej karierze tylko raz wygrał Ligę Mistrzów.
O ile dobrze kojarzę to Złotej Piłki nigdy nie wygrał.

Lewy - najbardziej przereklamowany polski piłkarz w historii?
Obserwuj wątek
    • hukers Re: OT - przereklamowany Lewandowski 20.09.23, 11:31
      bywalec.hoteli napisał:
      >
      > Lewy - najbardziej przereklamowany polski piłkarz w historii?

Raczej najlepszy w historii.
      • bywalec.hoteli Re: OT - przereklamowany Lewandowski 20.09.23, 11:40
        Gdyż? Uzasadnij. Deyna, Lubański, Boniek, Lato, Szarmach, Tomaszewski przynajmniej mieli realne sukcesy w reprezentacji.
        • duze_a_male_d_duze_m Re: OT - przereklamowany Lewandowski 20.09.23, 12:42
          Na pewno nie należy do najlepszych piłkarzy reprezentacji Polski, ok. Ale jest jednym z najlepszych piłkarzy w historii PL.
          • bywalec.hoteli Re: OT - przereklamowany Lewandowski 20.09.23, 12:52
            No tę tezę to niezbyt zrozumiałem :) Wytłumaczysz i uzasadnisz?
            • dodekanezowiec Re: OT - przereklamowany Lewandowski 20.09.23, 13:03
              Jest przetwklamowany. Między innymi przez nacjonalistycza gazetę.pl która robi jakiegoś bożka z niego. Jest może kilkunastu piłkarzy co nakmniej jego pokroju - Salah, Haaland, Osimhen. Ale celowo ich wymieniłem tym razem nieco stając w jego obronie. Bo mimo klasy tych zawodników jakis Egipt, Norwegia czy Nigeria też nie stoją na jakimś wyższym poziomie niż Polska.
              Wracając do kwestii nacjonalistycznej gazety.pl - zawsze robią wielkie halo z wydarzenia sportowego z udziałem Polaków i się jarają strasznie .
              A z drugiej strony mamy taki antypolski, antypatriotyczny Nasz Dziennik który nawet przy rzeczywistym sukcesie Polaków w sporcie - zawsze na pierwszym miejscu pierdzieli o polityce.
              Przegięcie w dwie strony.
              • taniarada Re: OT - przereklamowany Lewandowski 20.09.23, 13:43
                Myślałem że masz jakieś pojęcie o tym sporcie ,ale się myliłem .Polityka ci przysłoniła świat .Smuteczek kolego .PS Nie przejmuj się tymi mediami bo zwariujesz .Siema .

• dodekanezowiec Re: OT - przereklamowany Lewandowski 20.09.23, 17:16
                  taniarada napisał:

> Myślałem że masz jakieś pojęcie o tym sporcie ,ale się myliłem .Polityka ci prz
                  > ysłoniła świat .Smuteczek kolego .PS Nie przejmuj się tymi mediami bo zwariuje
                  > sz .Siema .
                  >
                  >
                  Po pierwsze primo - właśnie piszę ze Naszemu Dziennikowi polityka przesłania wszystko.
                  Po drugie secundo- krytykuje gazetę pl azaliż nie jest chyba tak ze jestem jednostronny i polityka przesłania mi wszystko
                  A po trzecie tertio - cos tam o sporcie napisałem, czemu piszesz ze się nie znam; napisałem cos tam za I cos tam przeciw Lewandowskiemu.
                  Wiec tym bardziej nie mam klapek na oczach.
            • agios_pneumatos Re: OT - przereklamowany Lewandowski 20.09.23, 15:30
              bywalec.hoteli napisał:

> No tę tezę to niezbyt zrozumiałem :) Wytłumaczysz i uzasadnisz?

Prześledz sobie casus 'Christof'a Vazech'y' to zrozumiesz.
              • bywalec.hoteli Re: OT - przereklamowany Lewandowski 20.09.23, 17:37
                Krzysztof Warzycha był dobrym piłkarzem? Bo ja jakichs super sukcesów tu nie widzę.
                • dodekanezowiec Re: OT - przereklamowany Lewandowski 20.09.23, 17:46
                  bywalec.hoteli napisał:

> Krzysztof Warzycha był dobrym piłkarzem? Bo ja jakichs super sukcesów tu nie wi
                  > dzę.

Trochę był, trochę nie. W Panathinaikosie był "bogiem" :) i też się śmiali że w reprze z karnego tylko umie strzelić z jakąś Mołdawią.
                  Super sukcesy? Pojęcie względne.
                  Dotarcie do półfinału Ligi Mistrzów w 1996, strzelenie Ajaxowi (miszczu LM z 1995) na wyjeździe zwycięskiego gola na 1:0 by w rewanżu 0;3 u siebie zarobić. A dotarcie do półfinału dzięki wyeliminowaniu Legii w ćwierćfinale. Wredy te puchary były inne, z najlepszych lig po 1 drużynie w LM grali, może czasem 2.
                  Nota bene jesienią 1996 Panathinaikos w jakimś PZP czy pucharze UEFA wygrał z Legią 4:2 ale przegrał 0:2 i odpadł.
                  No ale był taki że mu w tym Panathinaikosie się lepiej wiodło.
                  Lewemu też chyba po prostu najlepiej ta Bundesliga leżała.
                  Ale król strzelców La Ligi nie w kij dmuchał.
                  W reprezentacji nie ma mu kto podać często.
                  Ale z drugiej strony nie robię z niego bożka w sensie że trzeba docenić Haalanda, Salaha, Osimhena i jeszcze kilku by się znalazło co to są boscy ale ich kraj ma słabą reprezentację. Jak Polska. Czy też właśnie piłkarzy, u których gra w lidze zagranicznej czy przyanleżność do jakiegoś dobrego klubu nie przekłada się na grę w reprze.
                  • bywalec.hoteli Re: OT - przereklamowany Lewandowski 20.09.23, 17:55
                    No rozumiem

Wiki:
                    He is widely considered as the best Panathinaikos player of all time.
        • dodekanezowiec Re: OT - przereklamowany Lewandowski 20.09.23, 17:26
          bywalec.hoteli napisał:

> Gdyż? Uzasadnij. Deyna, Lubański, Boniek, Lato, Szarmach, Tomaszewski przynajmn
          > iej mieli realne sukcesy w reprezentacji.

Ale czy w 1974 czy 1982 mieliśmy wlasnie kilku świetnych piłkarzy.
          Również nawet patrząc na 2016 - Krychowiak i Glik jak grali
          A teraz? Ilu Polaków gra w Lidze Mistrzów?
          Tu bronie Lewandowskiego.
          Bardziej Zieliński nie umie w reprezentacji.
          Bardziej Krychowiak się skończył.
          Znowuż jak ktoś się oburza iż jakis pilkarz uznał Lukaku za lepszego - Lukaku tez świetny pikkarz.
        • hukers Re: OT - przereklamowany Lewandowski 21.09.23, 09:48
          bywalec.hoteli napisał:

> Gdyż? Uzasadnij. Deyna, Lubański, Boniek, Lato, Szarmach, Tomaszewski przynajmn
          > iej mieli realne sukcesy w reprezentacji.

Sukces reprezentacji zależy od trenera i 11 zawodników.

Z tego co napisałeś, to rozumiem, ze Lewandowski jest przereklamowany, bo:
          -seryjnie był królem strzelców Budesligi i najlepszym jej strzelcem w historii - ale strzelał słabiakom
          -jest najlepszym strzelcem w historii polskiej repry (strzelił więcej niż Boniek i Lato razem wzięci) - ale strzelał słabiakom
          - tego, nie napisałeś, ale jest na trzecim miejscu najlepszych strzelców w historii Ligi Mistrzów (za Messi i Ronald0) - ale tu też pewnie strzelał słabiakom
          - grał w dwóch (a do trzeciego był przymierzany) najlepszych klubach w historii piłki nożnej, Bayern, Barcelona, Real - to też jak rozumiem, dlatego, że nastrzelał trochę goli słabiakom

• bywalec.hoteli Re: OT - przereklamowany Lewandowski 21.09.23, 14:16
            hukers napisał:

> Z tego co napisałeś, to rozumiem, ze Lewandowski jest przereklamowany, bo:
            > -seryjnie był królem strzelców Budesligi i najlepszym jej strzelcem w historii

Nie, najlepszym strzelcem Bundesligi pozostaje Gerd Müller. Sprawdź.
            • hukers Re: OT - przereklamowany Lewandowski 21.09.23, 14:23
              bywalec.hoteli napisał:

> hukers napisał:
              >
              > > Z tego co napisałeś, to rozumiem, ze Lewandowski jest przereklamowany, bo
              > :
              > > -seryjnie był królem strzelców Budesligi i najlepszym jej strzelcem w his
              > torii
              >
              > Nie, najlepszym strzelcem Bundesligi pozostaje Gerd Müller. Sprawdź.

Ok, masz słusznego.
              Nie był najlepszym strzelcem Bundesligi wszechczasów, ale pobił rekord bramek strzelonych w jednym sezonie, bodaj 41, jeżeli dobrze pamiętam.
              • bywalec.hoteli Re: OT - przereklamowany Lewandowski 21.09.23, 14:31
                Ale generalnie dobrze odebrałeś moje przesłanie. Jest na szczycie rankingów, bo strzelał dużo goli słabiakom.
                Nie wiem jak w lidze mistrzów - jacy to byli rywale - ale na imprezach typu mistrzostwa świata czy Europy faza turniej właściwy (kiedyś mówiło się finały ME, MŚ), to jego dorobek jest skandalicznie mały jak na gracza aspirującego do miana najlepszego w historii PL czy najlepszego na świecie: 7 bramek w 18 meczach na 5 turniejach i to w większości w fazie grupowej, gdzie są takie tuzy jak Arabia Saudyjska.
                Zauważ że taki Kurek, Glinka czy Leon to zdobywali najwięcej punktów w najważniejszych meczach typu półfinał albo finał.

Ja cały czas mam w pamięci takiego Ronaldo który w 2016 zaciągnął moim zdaniem nie lepszą wówczas niż Polska reprezentację Portugalii do finału, złotego finału.
                On robi dla drużyny różnicę, nawet jak jest kontuzjowany/na ławce, to wchodzi do szatni czy lata wzdłuż linii i zagrzewa swoich do boju.
                Lewy nie pociągnie drużyny w górę.
        • gzesiolek Re: OT - przereklamowany Lewandowski 21.09.23, 12:21
          Sam sobie odpowiedziałeś... Wymieniłeś 5 grających nawet ze sobą (no dobra Boniek na końcu tylko) a kogo wymienisz obok Lewandowskiego do najwybitniejszych polskich piłkarzy... Może bramkarze choć troszkę...
          Może Piszczek i Błaszczykowski, ale to był poziom Gadochy czy Kasperczaka, których nawet nie wymieniłeś...
          Poziom talentu na tle świata tamtej repry, to były lata świetlne w stosunku do dzisiejszych czasów...
          Ba nawet na przełomie lat 80-90 mieliśmy więcej wybitnych piłkarzy (Boniek, Dziekanowski, Urban, Kosecki, póżniej cała srebrna repra z Barcelony) niż w czasach Lewandowskiego...

Lewandowski sprawił, że więcej Polaków zaczęło być branych do klubów zagranicznych, ale żaden z nich nawet nie zbliżył się do jego poziomu... Więc nie... Wg mnie nie jest przereklamowany... Osiągnął dokładnie tyle ile mógł...
          • taniarada Re: OT - przereklamowany Lewandowski 21.09.23, 19:23
            Mało kto wie .Wyższe wykształcenie ma również najbardziej znany polski piłkarz - Robert Lewandowski. W 2020 roku uzyskał tytuł magistra w Wyższej Szkole Edukacji w Sporcie w Warszawie. W pracy dyplomowej zajmował się tematem wydolności tlenowej i analizy składu ciała.Zna dobrze dwa języki i uczy się hiszpańskiego .Tylko podziwiać .
    • taniarada Re: OT - przereklamowany Lewandowski 20.09.23, 13:38
      Co za bzdury .Tylko laik może tak pisać .Długo takiego Lewandowskiego nie będzie w polskiej reprezentacji. .www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://betomania.pl/najlepsi-strzelcy-w-historii-pilki-noznej-ranking/&ved=2ahUKEwjlh4y2jLmBAxUsg_0HHUM7B_UQFnoECAcQBQ&usg=AOvVaw3xn8nyFrhNutzR3XDUu6xH
      • dodekanezowiec Re: OT - przereklamowany Lewandowski 20.09.23, 17:28
        taniarada napisał:

> Co za bzdury .Tylko laik może tak pisać .Długo takiego Lewandowskiego nie będzie w polskiej reprezentacji

Oby jednak byl :) z Małyszem też tak mówiono a pojawił się Stoch, Żyła, Kubacki.

Ale druga sprawa ze pilka to gra drużynowa.
    • bolo2002 Re: OT - przereklamowany Lewandowski 20.09.23, 15:02
      Lewy nie jest przereklamowany-to sswietny piłkarz, ale jego czas minął ca 2-3 lata temu. A dziś hamuje drużynę w natarciu. Pisałem wielokrotnie-to juz jest od ca 2 lat emerytura. I gdyby sie na nia wybrał-pozostałby wielkim, a tak to jest hamulcowym naszej kadry-i mówia towszyscy. krótko mówiąc- wielkim wydaje się , ze wciąz są wielcy-ale tylko się wydaje- a tak to nic juz dzis nie wychodzi. barcelona tez nie wyszła i juz się znów wyprowadza-powiem krótko-to koniec lewego i tyle. Wszystko ma swój kres. Może pojawi się znów jakis młody Lewandowski i zagra w kadrze i poprowadzi zespół?
    • engine8t Re: OT - przereklamowany Lewandowski 20.09.23, 18:42
      Tam gdzi z definicji jest figura #1 i wszyscy maja z definicji obowiazek grac na niego to strzelal a tam gdzi inni sie chca pokazac i oczekuaj ze sam sobie pilke wypracuje to nie strzela.
      A dopiero wsrod zazdrosnych Polakow.
      Zwykla polityka na trawie.
    • wislok1 Re: OT - przereklamowany Lewandowski 20.09.23, 19:20
      Juz wielokrotnie o nim dyskutowano na forum

Lewy to jest swietny pilkarz i sie wlasnie konczy, 35 lat....

Przereklamowana to jest jego zona i najbardziej wkurzajace jest jej parcie na szklo, to jest wrecz straszne, ta autoreklama na chama...

Ale Lewy gra tak, jak szef pozwala....
      W Borussi i Bayernie dlugo byl WZOREM grzecznego zawodnika....

Nikt sie go nie czepial

Dopiero jak Ann wymyslila Barcelone, to zaczal grymasic, tupac noga i odstawiac sceny, zeby go sprzedali...
      Wiec Bayern go za ciezka kase sprzedal Barcelonie,
      Problem z glowy

W reprezentacji trener ma tyle do powiedzenia co Zydzi w czasie II wojny...

Wiec juz kilku Lewy z kolegami zwolnil
      • wislok1 Re: OT - przereklamowany Lewandowski 20.09.23, 20:04
        Brzeczek, Nichniewicz, Probierz,
        nie mieli zadnego autorytetu u grajkow,

cos tam gledzili, apelowali, prosili, blagali, czasem nawet straszyli, ze nie bedzie kasy.....

Jak PZPN dawla konkretna kase za awans na mundial czy ME, to grajki sie zainteresowaly, wykrzesaly z siebie jakies sily i awansowali

Ale jak tylko trenerowi sie podwinela noga i przegral kilka razy, to same grajki wykombinowaly, zeby go zwolnic, bo skoro przegrywa, to juz nie bedzie nastepnych premii...

Calkiem logiczne
        • wislok1 Re: OT - przereklamowany Lewandowski 20.09.23, 20:05
          PS: Probierza juz zlosliwie dolaczylem do 2 innych, ale to sie skonczy identycznie
      • engine8t Re: OT - przereklamowany Lewandowski 20.09.23, 20:05
        Wszedzie tak jest ze jak ktos zrobi kase to nie wazne czy i jaki ma rozum to nagle i on i jego zona staj sie wzorem do nasladowania i nikt sie nie zastanawi ze oni nie maja nic oprocz kasy ?
        • wislok1 Re: OT - przereklamowany Lewandowski 20.09.23, 20:28
          Nikt jak nikt........

Kase zrobil Lewy i to jest jego zasluga, a do slawy meza sie na SILE PODCZEPIA zona ....

I sie lansuje

Niby jakies biznesy, itp..

Ale tak na serio to jest tylko lans DZIEKI mezowi

Mozna to zrozumiec, gdyby to bylo jakies taktowne....

ALe nie, parcie na szklo na chama
          • engine8t Re: OT - przereklamowany Lewandowski 20.09.23, 20:32
            No to normalne... Przeciez ona go w tym zarabianiu wspomagala duchowo i cielesnie wiec ma prawo do dzielenia i jego kasy i sukcesow a wiec i prawa do fame?
            • wislok1 Re: OT - przereklamowany Lewandowski 20.09.23, 21:08
              Zawsze moze byc gorzej.....

Fakt

Np. mlody kochanek, oskarzenia o rozne rzeczy wobec meza, robienie z niego potowora w mediach,
              zadanie rozwodu i 90 procent majatku...
              • taniarada Re: OT - przereklamowany Lewandowski 20.09.23, 21:19
                Anki są fajne i wierne .Znam parę .
                • taniarada Re: OT - przereklamowany Lewandowski 20.09.23, 21:24
                  Dzisiaj siatkarki dały ciała .Gdzie ta forma z wcześniejszych meczów .Wszystko jak na tacy podane i przegrywają .
          • bywalec.hoteli Re: OT - przereklamowany Lewandowski 20.09.23, 21:22
            Wislok, masz jakaś obsesje na punkcie Anny Lewandowskiej. Ona i była wcześniej sportowcem i miała sukcesy typu mistrzostwo świata i bardzo sylwetkę sobie wyrobiła i jest medialna sprzedaje batoniki swoje kursy i inne. Życie dzieciarni i rodziny tez pewnie ona ogarnia, żeby Robercik mógł zaiwaniać na treningach. Nawet jeśli wynajmuje opiekunki czy kucharki czy sprzątanie to ktos musi to pozałatwiać mieć nad tym nadzór, pieczę. Interesami w nieruchomości czy inne inwestycje lewego tez ktos musi się zajmować.
            Zwykle jest tak, ze za sukcesem mężczyzny stoi jego kobieta. Zobacz jaka przemianę siatkarska przeżył Kurek odkąd związał się ze swoją żoną. Jego kariera juz przebrzmiewala, Antigua nie wziął go ma MŚ 2014 ale kurek odrodził się jak feniks z popiołów i odniósł największe sukcesy po powrocie.

Lewy jest wg mnie piłkarzem który nie wykorzystał w pełni swojego talentu i możliwości ale Lewa łeb na karku ma. Nie żebym ja jakoś lubił ale dziwie ci się ze się jej czepiłes.

A dobrze ze lewy poszedł do Barcelony: to jest najsłynniejszy klub w historii i poza tym ile lat dluzej mógł być w silnym klubie w słabej Bundeslidze?
            • wislok1 Re: OT - przereklamowany Lewandowski 21.09.23, 19:09
              Barcelona to znany klub, ale czy na 1 miejscu ?

Watpie

Szczegolnie ostatnio

Raczej byla to fanaberia, te przenosiny do Barcelony, bo z Hiszpanii po tym sezonie wyleci..

Gdyby nie poszedl do Barcelony, to by gral dalej jak Möller, ale Möller to Bawarczyk, zona to tresuje konie i w tym jest mistrzynia...
              W przeciwienstwie do Ann nie jest celebrytka
              Maja stadnine koni, mieszkaja w wiosce rodzinnej

Lewa tylko slepo nasladuje zone Hummelsa
              Jak Hummels sie przeprowadzil sie do Dortmundu, to byly komentarze, ze wpadnie w depresje, bo gdzie bedzie robic zakupy....
              W Dortmundzie luksusowych butikow nie ma jak w Monachium

Moim zdaniem jest akurat ODWROTNIE, Lewy wykorzystal idealnie swoje mozliwosci w klubach.

W reprezentacji nic wiecej osiagnac nie byl w stanie, bo mial za slabych partnerow
              • bywalec.hoteli Re: OT - przereklamowany Lewandowski 21.09.23, 19:49
                Jaki Moller?
                • wislok1 Re: OT - przereklamowany Lewandowski 21.09.23, 20:23
                  Müller Thomas
                  • bywalec.hoteli Re: OT - przereklamowany Lewandowski 21.09.23, 20:42
                    No nie, on jest dużo słabszy od Lewandowskiego, jego do Barcy by nie wzieli, za słaby.
                    • wislok1 Re: OT - przereklamowany Lewandowski 21.09.23, 20:55
                      To nie jest snajper, to jest ofensywny pomocnik, zupelnie inna rola w meczu..

Poki co gra dobrze w reprezentacji DE, do konca tego sezonu pociagnie, potem koniec kariery...

Kasa odlozona, zona normalna, nie celebrytka....

Beda zajmowali sie stadnina i dziecmi....

PS: zona Hummelsa sie z nim rozwiodla po przeprowadzce do Dortmundu, zabraklo butikow ...
                  • taniarada Re: OT - przereklamowany Lewandowski 21.09.23, 20:46
                    wislok1 napisał:

> Müller Thomas
                    Legia świetny mecz teraz pora na Raków .
      • hukers Re: OT - przereklamowany Lewandowski 21.09.23, 11:15
        wislok1 napisał:

> Przereklamowana to jest jego zona i najbardziej wkurzajace jest jej parcie na s
        > zklo, to jest wrecz straszne, ta autoreklama na chama...

Jak objawia się to parcie na szkło by Ann?
        Pytam, bo uświadomiłem sobie, że jedyne miejsce, w którym ja dowiaduję się o istnieniu Lewandowskiej, to jest forum automoto i Twoje wpisy.
        • dodekanezowiec Re: OT - przereklamowany Lewandowski 21.09.23, 11:23
          Może wislok za dużo kolorowych magazynow czyta, pomponików i pudelkow itp. śledzi. Może to paparazzi maja to "parcie" i wzdychające baby. Od wieków jest ten sam schemat "ach co to był za slub". Plus przypominają mi się różne sceny serialowe typu proces z pełną widownia gdzie Hermenegildy i Hiacynty po zeznaniu świadka o jakimś szczególe- tak głośno wzdychają ze sędzia musi uciszac młotkiem.
          • wislok1 Re: OT - przereklamowany Lewandowski 21.09.23, 21:03
            Ja jestem zmuszony do czytania TYTULOW tych pie.dol o Lewej, tresci tych glupot nie czytam...
            Co wejde na POPULARNA strone internetowa, w PL; to tam sie ona reklamuje...

To jest naprawde gruba przesada z ta autoreklama
            • bywalec.hoteli Re: OT - przereklamowany Lewandowski 22.09.23, 12:09
              Wisłok, życie WAG to nie jest bajka 😂

„Życie popularnych piłkarzy ze światowego topu i ich partnerek może wydawać się niczym z bajki. Ale mało kto głośno mówi, że wymaga też poświęceń i wcale nie jest zawsze usłane różami. Sygnalizuje to teraz Anna Lewandowska. Podporządkowywanie kalendarza pod obowiązki męża, rezygnacja z własnej zawodowej drogi i poszukiwanie innej, branie na siebie dużej odpowiedzialności. Tak wygląda to naprawdę. Także u niej i Roberta Lewandowskiego.
              Czytaj więcej na sport.interia.pl/robert-lewandowski/news-tak-naprawde-wyglada-zycie-roberta-i-anny-lewandowskich-o-ty,nId,7042840
              • dodekanezowiec Re: OT - przereklamowany Lewandowski 22.09.23, 12:35
                Z jednej strony "cysorz to ma klawe zycie", z drugiej - za czasów cysorzy nie bylo internetow, paparazzich itp.itd.
              • borsuczyca.klusek Re: OT - przereklamowany Lewandowski 22.09.23, 14:00
                Bywalec jeszcze Pudelka im zalinkuj, tam też Anna dzisiaj na pierwszej stronie 🙄
                • bywalec.hoteli Re: OT - przereklamowany Lewandowski 22.09.23, 14:57
                  nie mam takiej aplikacji. To coś dla miłośników psów i kotów?
                  • dodekanezowiec Re: OT - przereklamowany Lewandowski 22.09.23, 15:06
                    bywalec.hoteli napisał:

> nie mam takiej aplikacji. To coś dla miłośników psów i kotów?

Specjalna aplikacja dla miłośników psów i kotów? Rozumiem że jest aplikacja adwokacka czy radcowska :)
                    • bywalec.hoteli Re: OT - przereklamowany Lewandowski 22.09.23, 15:08
                      Tak, pies ze zwykłego kundla staje się rasowym psem z rodowodem.
              • wislok1 Re: OT - przereklamowany Lewandowski 22.09.23, 17:16
                Poryczalem sie, jak ma prze... w zyciu....

A tak na serio, to Niemcy wybrali Nagelsmanna na nowego trenera....

Bayern sie ucieszyl, bo do tej pory mu placil pensje za zerwanie kontraktu...
                Teraz pensje bedzie placic niemiecki odpowiednik PZPN
                • bywalec.hoteli Re: OT - przereklamowany Lewandowski 22.09.23, 17:47
                  Człowiek-gwóźdź?
                  • wislok1 Re: OT - przereklamowany Lewandowski 22.09.23, 19:33
                    Cos takiego...

Ale to bardzo dobry trener....

Flick tez bardzo dobry, ale wybitnie sie nie mogl dogadac z pilkarzami i go zwolnili....
                    Grali przeciwko Flickowi od dawna
                    • bywalec.hoteli Re: OT - przereklamowany Lewandowski 22.09.23, 21:43
                      A Tuchel to człowiek-ręcznik? Loew to człowiek-lew? Flick to wiadomo Herr Flick czyli pan Flick. A Klopp to człowiek-kibel?
                • taniarada Re: OT - przereklamowany Lewandowski 23.09.23, 00:23
                  Hehe Stuttgart na czele tabeli .Ciekawe jak długo .
        • wislok1 Re: OT - przereklamowany Lewandowski 21.09.23, 20:59
          Bez jaj....

Przegladasz internet i co chwila zona Lwego, otworzysz lodowke, za chwile z niej wyskoczy....

Non stop bombardowanie MEDIALNE otalnymi pie.,dolami, co na siebie wlozyla, ze byla na plazy z corkami, ze tak ma urzadzone mieszkanie....

Non stop....
          • taniarada Re: OT - przereklamowany Lewandowski 23.09.23, 06:40
            wislok1 napisał:

> Bez jaj....
            >
            > Przegladasz internet i co chwila zona Lwego, otworzysz lodowke, za chwile z nie
            > j wyskoczy....
            >
            > Non stop bombardowanie MEDIALNE otalnymi pie.,dolami, co na siebie wlozyla, ze
            > byla na plazy z corkami, ze tak ma urzadzone mieszkanie....
            >
            > Non stop....
            Ty Wislok nie lubisz kobiet przyznaj się bez bicia 🤣
    • galtomone Re: OT - przereklamowany Lewandowski 21.09.23, 07:19
      Hmmm..... nie znam się specjalnie na piłce, ale jak ostatnio sprawdzałem, to było to sport drużynowy.
      Więc jak mamy słabą drużynę reprezentacyjną, to trudno wymagać, żeby jeden Lewandowski wygrał mecz.

I chyba oczywiste, ze im słabszy przeciwnik tym łatwiej i więcej goli można mu strzelić.

Tak czy siak, jest w czołówce graczy na świecie.
      A kwestie porównań... w boksie o nie ciężko a co tu mówić o piłce i zawodnikach, którzy często grają na różnych pozycjach i nawet się ze sobą nie spotkali....
      Nadal każdy jest częścią drużyny + dochodzi do tego (otoczki) wielka "polityka piłkarska" media, fani, rozpoznawalność, itd... mówimy przecież o wielkich pieniądzach.

Wiec czy jest najlepszy to nie wiem, ale na pewno jest bardzo dobry i psów bym na nim nie wieszał.
      Kolejnego na horyzoncie co będzie miec szanse na taka karierę raczej nie widać.
      • dodekanezowiec Re: OT - przereklamowany Lewandowski 21.09.23, 10:29
        galtomone napisał:

> Hmmm..... nie znam się specjalnie na piłce, ale jak ostatnio sprawdzałem, to by
        > ło to sport drużynowy.
        > Więc jak mamy słabą drużynę reprezentacyjną, to trudno wymagać, żeby jeden Lewa
        > ndowski wygrał mecz.
        >
        > I chyba oczywiste, ze im słabszy przeciwnik tym łatwiej i więcej goli można mu
        > strzelić.
        >

A tu sprowadzę to do skeczu z Manna i Materny gdzie gościnnie dali Kazimierza Górskiego. Trener Górski jedzie z 3 facetami pociągiem, do przedziału wpada gość i krzyczy: To jest napad!
        Trener spokojnie wstaje i przedstawia 3 facetów:
        A to jest bramkarz, obrona i pomoc.

Więc pytam: gdzie obrona? gdzie pomoc?
        No bramkarze dobrzy.
        Ale z samym Szczęsnym i Lewandowskim sukcesów nie będzie.

> Kolejnego na horyzoncie co będzie miec szanse na taka karierę raczej nie widać.

Tu z kolei wstecz mi się przypomina, o ilu piłkarzach polskich z lat 80. i 90. pisano że byli talentami na miarę Maradony ale utopili talent w alkoholu...
        Dziś się nie pije bądź co bądź tyle co kiedyś - więc w tym bym upatrywał szansę :)
        • wislok1 Re: OT - przereklamowany Lewandowski 21.09.23, 21:11
          I tu jest caly pies pogrzebany....

Rzecz jasna nawet przy tej kadrze daloby sie zagrac lepiej.....

Ja juz pisalem, ze paradoksalnie najlepiej to sie udalo temu wysmiewanemu Czesiowi...
          Cwaniaczkowi ....
          Awansowal na mundial, wyszedl z grupy, potem juz za wysokie progi...

Rozpuszczenie pilkarzy przez PZPN, slabi trenerzy, to sa fakty....

• bywalec.hoteli Re: OT - przereklamowany Lewandowski 22.09.23, 08:01
            rozpuszczeni są jak dziadowskie bicze.
            • dodekanezowiec Re: OT - przereklamowany Lewandowski 22.09.23, 08:11
              Pamiętam tez jak na olimpiadzie w wiosce olimpijskiej jakis polski dzialacz sportowy spal rano spity na ścieżce czy ławce.
    • toreon Re: OT - przereklamowany Lewandowski 22.09.23, 13:10
      Bez przesady, że przereklamowany. Swoje zrobił, swoje w świecie też znaczył. Ale przy całej sympatii do niego i sentymentowi (chodziłem z nim do jednej szkoły) to jednak:
      - zestawianie go w jednej linii z Ronaldo, Messi czy Mbappe było mocno naciągane, choćby z uwagi na niedostatki techniczne
      - dziś jest już wyraźnie gwiazdą gasnącą i czas już albo zejść z reprezentacyjnej sceny albo przynajmniej znacząco obniżyć wobec niego oczekiwania

Bardzo dobrym czasem było odejście po mundialu 2022. Zakończył turniej bramką i wyjściem z grupy (styl pomijam). Wybrał inaczej i chyba nie było to dobre posunięcie dla nikogo.
      • dodekanezowiec Re: OT - przereklamowany Lewandowski 22.09.23, 13:24
        toreon napisał:

> Bez przesady, że przereklamowany. Swoje zrobił, swoje w świecie też znaczył. Al
        > e przy całej sympatii do niego i sentymentowi (chodziłem z nim do jednej szkoły
        > ) to jednak:
        > - zestawianie go w jednej linii z Ronaldo, Messi czy Mbappe było mocno naciągan
        > e, choćby z uwagi na niedostatki techniczne
        > - dziś jest już wyraźnie gwiazdą gasnącą i czas już albo zejść z reprezentacyjn
        > ej sceny albo przynajmniej znacząco obniżyć wobec niego oczekiwania
        >
        > Bardzo dobrym czasem było odejście po mundialu 2022. Zakończył turniej bramką i
        > wyjściem z grupy (styl pomijam). Wybrał inaczej i chyba nie było to dobre posu
        > nięcie dla nikogo.

Gdyby odszedł to by były gromy ze olewa reprezentację.
        Mnie coraz bardziej Zielinski wq.via. Znow zachwycano się jego gra w Lidze Mistrzów.
        • taniarada Re: OT - przereklamowany Lewandowski 23.09.23, 00:20
          Przecież nie ma na ten czas lepszego zawodnika niż .Jaja sobie robicie ?
    • taniarada Re: OT - przereklamowany Lewandowski 24.09.23, 05:43
      Lewy w teraz w ostatnim meczu strzelił dwie bramki i Barcelona przegrywając dwa do zera wygrała mecz z Celtą Vigo .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka