panna.nasturcja 11.12.23, 23:09 Potrzebuję kamerę do samochodu. Jestem zielona, nie znam się zupełnie. Cel jest taki żeby w razie wypadku, stłuczki itd mieć nagranie jak sprawa faktycznie wyglądała. Ktoś coś poradzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kreinto Re: Kamera do samochodu 12.12.23, 07:11 panna.nasturcja napisała: > Ktoś coś poradzi? Tak. Odpowiedz Link Zgłoś
pekaes886 Re: Kamera do samochodu 12.12.23, 08:11 Tak, jedziesz do wyspecjalizowanej firmy zajmującej się montażem elektroniki samochodowej. Pokazujesz im swój samochód, przedstawiasz swoje wymagania i prosisz o ofertę. Odpowiedz Link Zgłoś
tiges_wiz Re: Kamera do samochodu 12.12.23, 08:18 Ja mam smarfona i aplikacje DailyRoad Voyager youtu.be/JWkYtPpQO74?si=FP6JDabukLnpDHT9 Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Kamera do samochodu 12.12.23, 13:43 Pamiętam, że kilka lat temu próbowałem. Ale - wtedy nie miałem jeszcze telefonu z szerokokątnym obiektywem i to chyba była największa wada tego rozwiązania wtedy (tj. ograniczone pole widzenia kamery). Teraz mam w Sony chyba 124 stopnie i to już jest porównywalne z rejestratorami samochodowymi (oferującymi od 120 do 140), tyle tylko, że obiektyw jest ciemniejszy, sporo ciemniejszy (2.4 w telefonie, 1.8 w rejestratorze). Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Kamera do samochodu 12.12.23, 09:04 Obok masz wątek na ten sam temat. Odpowiedzi są bardziej sensowne. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Kamera do samochodu 12.12.23, 09:22 No co ty? Użycie lupki przerasta przecież niektórych. Temat na forum wałkowany chyba już kilkadziesiąt razy... Odpowiedz Link Zgłoś
malaperspektywa Re: Kamera do samochodu 12.12.23, 11:26 Tak, zapraszam do mojego wątku o budżetowej kamerce. Jest krótki ale treściwy 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Kamera do samochodu 12.12.23, 18:28 Ale ja nie szukam budżetowej kamerki, szukam dobrej. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Kamera do samochodu 12.12.23, 18:28 Niezupełnie. Bowiem ja nie postawiłam granicy finansowej i 500 zł mnie nie ogranicza. Za to napisałam wyraźnie, że kompletnie się nie znam i prosiłam o radę dla laika. Ale widzę, że panowie wyłącznie w gębie mocni, w konkretach nic do powiedzenia nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Kamera do samochodu 12.12.23, 09:24 Warto by było podać też zakładany budżet. Są kamery za mniej niż 100 złotych, są za ponad 4 tysiące. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Kamera do samochodu 12.12.23, 18:28 Nie ma zakładanego budżetu, gdyby był to bym podała. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Kamera do samochodu 12.12.23, 19:45 panna.nasturcja napisała: > Nie ma zakładanego budżetu, gdyby był to bym podała. To ja polecam zdecydowanie BlackVue DR790X. Poza sensorem Starvis (który ma też polecany przeze mnie w innym wątku 70mai) dostajesz najlepszy na rynku procesor obrazu, a do tego odbiornik nie tylko GPS, ale też i Glonass. Obiektyw "widzi" w zakresie 155 stopni, co też jest chyba rekordem, jeżeli chodzi o tak jasne obiektywy. Do tego powerbank, żeby podtrzymywał w trybie parkingowym i router GSM z odpowiednim limitem (a najlepiej bez), żeby nagrania na żywo wrzucać do sieci (nie zginą, nawet jak samochód ukradną). W "piątce" powinnaś się wyrobić. Odpowiedz Link Zgłoś