Gość: motofan IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl / *.slupsk.sdi.tpnet.pl 16.11.04, 19:19 Podobaja mi sie samochody Skoda, ale pewnie predko jej nie kupie, bo wszedzie jest wysmiewana i wyszydzana. Kiedy to sie skonczy? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Piotr Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 20:19 Dopoki beda takie posty jak twoj. To ich nakreca zawsze musi byc jakas ofiara im wiecej tym lepiej. Jezdze po Warszawie i widze duzo ladnych ludzi w tych samochodach, sporo kratek zupelnie nie rozumiem tych dowcipow. Najwiekszy obciach moim zdaniem to kierowac opiniami pozamerytorycznymi. Samochod jest dobry bo tylu egzemplarzy kiepskich to by chyba ludzie nie kupili, nawet ci calkiem glupi z tutejszych dowcipow. Nie mam skody, ale rozwazalem jej zakup - przegrala z Astra Classic, ale mysle ze to dobry wybor. Link Zgłoś
Gość: motofan Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl / *.slupsk.sdi.tpnet.pl 16.11.04, 20:23 To znaczy ku.. ze co? Ze nie wolno mi pisac o samochodach, ktore mi sie podobaja? Mam chowac glowe w piasek, bo ktos mnie obraza? A ch..a. Bede pisal o Skodzie, ale jej nie kupie, dopoki sie to nie skonczy. Pobluzgaja debile i im sie znudzi i wtedy kupie nowa Octavie. Link Zgłoś
Gość: Instruktor Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.11.04, 20:28 To znaczy ze jestes czlowiekiem o niskiej pewnosci siebie i twoj samochod musi cie dowartosciowywac. Inaczej byloby ci obojetne, co jacys niedorozwinieci pisza o jakichs markach. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: motofan Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl / *.slupsk.sdi.tpnet.pl 16.11.04, 20:30 Wez sie ku.. ode mnie odstosunkuj. Geju. Link Zgłoś
resident_troll Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? 18.11.04, 18:30 Gość portalu: motofan napisał(a): > Wez sie ku.. ode mnie odstosunkuj. > Geju. Co, próbujesz odnaleźć kochanka, który cię wykorzystał i zostawił we łzach? Link Zgłoś
Gość: motofan Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl / *.slupsk.sdi.tpnet.pl 16.11.04, 20:34 Srakie! Link Zgłoś
resident_troll Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? 18.11.04, 18:32 Gość portalu: motofan napisał(a): > Srakie! Ależ nie opowiadaj nam tutaj o zawartości swojej puszki mózgowej. Przecież wszyscy i tak wiedzą, że poza kałem niczego tam nie ma. Udowadniasz to każdym postem. Link Zgłoś
greenblack Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? 16.11.04, 20:38 Jaki % skodziarzy wie, co to odium? Link Zgłoś
Gość: motofan Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl / *.slupsk.sdi.tpnet.pl 16.11.04, 20:51 A ty ku.. wiesz? Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 21:03 Po co tyle kukania. W ten sposob utwierdzasz tych ludzi w ich przekonaniu, że sposiadacze Skody sa no.. przynajmniej agresywni i nerwowi co tylko zaognia sprawe. Link Zgłoś
Gość: Erwin Nie ma problemu skody, jest problem debili IP: 62.181.161.* 17.11.04, 09:53 Nie ma problemu skody, jest problem paru debili, ktorzy z glupoty czy z nadmiaru wolnego czasu zasmiecaja Internet ordynarnym, idiotyczynym oczernianiem tych samochodow i ich wlasicieli. Kiedys siedzieli na podforum skoda, teraz wpieprzaja sie ze swoim bluzgiem na forum ogolne, przy milczacej aprobacie administratora. Skody jakie sa takie sa, sam bym pewnie na skode nie skusil, ale znam ludzi ktorzy nimi jezdza i chwala je sobie. Wlewaja paliwo i jezdza, majac przy tym gleboko w d... interenetowy belkot jakichs frustratow i psycholi/ Link Zgłoś
nie.banalny Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? 17.11.04, 09:54 Co to jest odium? Link Zgłoś
Gość: olo Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 09:57 Motofan chuchnij, to nie jest możliwe żebys był trzeźwy. Link Zgłoś
jan.kulczyk Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? 17.11.04, 12:28 Chyba to samo co podium, ale mniejsze. Link Zgłoś
Gość: RF Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: 57.66.193.* 17.11.04, 13:38 Wg mnie Skoda jest po prostu za droga obecnie w stosunku do tego co prezentuje. O ile można było zrozumieć zakup Felicji za 26 tys. PLN która na dodatek nie taniała jako używane auto do 2 lat (dziwny polski fenomen) to już nie rozumiem jak można kupić mniejszą Fabię za 40 tys. PLN. Widać ludzie nie szanują swoich pieniędzy ale to nie moja sprawa. Link Zgłoś
Gość: G Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: *.mors.pl / *.mors.pl 17.11.04, 13:50 Gość portalu: RF napisał(a): > Wg mnie Skoda jest po prostu za droga obecnie w stosunku do tego co prezentuje. > O ile można było zrozumieć zakup Felicji za 26 tys. PLN która na dodatek nie > taniała jako używane auto do 2 lat (dziwny polski fenomen) to już nie rozumiem > jak można kupić mniejszą Fabię za 40 tys. PLN. > Widać ludzie nie szanują swoich pieniędzy ale to nie moja sprawa. > -Najtańsza Fabia to 34.500 zł -jest większa w środku od Feli -za 40tys. masz wersję 64km z ABS-em ale bez lak. met.(rok temu z ABS- em,2PP,klimą,lakierem met,alarmem,centralem...za 40.500) Link Zgłoś
nie.banalny Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? 17.11.04, 14:26 Sadze, ze Hyunday Getz jest tanszy od Fabii. Oferujac przy tym lepsza jakosc i prestiz. Punto prawdopodobnie rowniez jest tansze lub w podobnej cenie. Link Zgłoś
Gość: Kaszana Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 14:39 Najwybitniejszym przykładem marki gdzie jakość się ma nijak do ceny jest Renault (sam użytkowałem dwa). Jeśli chodzi zaś o Skodę to za tak niską cenę oferuje naprawdę sporo. Większość ludzi jednak myśli i dlatego kupuje Fabie a nie na przykład Clio. Link Zgłoś
nie.banalny Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? 17.11.04, 15:17 Prosze mnie nie rozsmieszac. Bardzo prosze... Link Zgłoś
Gość: g Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: *.mors.pl / *.mors.pl 17.11.04, 14:41 nie.banalny napisał: > Sadze, ze Hyunday Getz jest tanszy od Fabii. > Oferujac przy tym lepsza jakosc i prestiz. > Punto prawdopodobnie rowniez jest tansze lub w podobnej cenie może i tak jest. prestiż to raczej na tym samym poziomie :co za różnica czy czeskie czy koreańskie. Getz jest krótszy i mniejszy w środku ale ma lepszy podstawowy silnik (4- cylindry) Punto podobnie. Link Zgłoś
Gość: Instruktor Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.11.04, 15:41 > Oferujac przy tym lepsza jakosc i prestiz. Ty to na serio napisales?? Hyunday wiekszy prestiz?? Nie, to nie moglo byc na serio. Link Zgłoś
Gość: prestige Prestiż Getz'a hehe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 20:48 Następny antyskodziarz który używa słowa prestiż w stosunku do samochodziku Getz,dobre,dobre. Śmieszni są. Link Zgłoś
Gość: kanciak Re: Prestiż Getz'a hehe IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 20:55 Pewnie fabka jest prestizowa Link Zgłoś
resident_troll Re: Prestiż Getz'a hehe 18.11.04, 18:28 Gość portalu: kanciak napisał(a): > Pewnie fabka jest prestizowa Na pewno bardziej niż twoja tavria z 1991r... Link Zgłoś
Gość: RF Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: 57.66.193.* 17.11.04, 14:31 No, a Felicja to ile miała koni? o ile pamiętam to 69. Co do Fabii za 40 tys. 64 KM to np. kolega zrobił ostatnio rozeznanie i wybrał Clio, w tej cenie ma 1,2 16V 75 KM i jeszcze lepsze wyposażenie więc gdzie tu ta niska cena Skody? Należałoby też porównać inne silniki np 1,4 16V. No i nie rozumiem jak Fabia może być większa od Feli chyba że nie ma bagażnika. Nie mierzyłem ale subiektywnie siedząc w środku wydaje mi się że Fela jest pojemniejsza przynajmniej na szerokość. Link Zgłoś
Gość: g Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: *.mors.pl / *.mors.pl 17.11.04, 15:06 Gość portalu: RF napisał(a): > No, a Felicja to ile miała koni? o ile pamiętam to 69. > Co do Fabii za 40 tys. 64 KM to np. kolega zrobił ostatnio rozeznanie i wybrał > Clio, w tej cenie ma 1,2 16V 75 KM i jeszcze lepsze wyposażenie więc gdzie tu > ta niska cena Skody? > Należałoby też porównać inne silniki np 1,4 16V. > No i nie rozumiem jak Fabia może być większa od Feli chyba że nie ma bagażnika. > Nie mierzyłem ale subiektywnie siedząc w środku wydaje mi się że Fela jest > pojemniejsza przynajmniej na szerokość. Fela nie jest większa !!! a to Clio to zapewne 3D bez lakieru met, ABS-u itp.. ale lepszy silnik. Rozważałem Clio 5D 1,2 16V 75km ale z klimą,ABS-em, kosztowało ok. 46tys.(rok temu. Jest może i przytulne w środku ale mniejsze od konkurencji i dużo droższe (z takim wyposażeniem ) Link Zgłoś
Gość: g Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: *.mors.pl / *.mors.pl 17.11.04, 15:11 jeszcze jedno : co do tych 68 koni (bo tyle miała Fela ): te 1,264km w Fabii prowadzi sie o wiele lepiej niż 1,3-68km w Feli ze względu na lepiej dopracowane przełożenia biegów. Link Zgłoś
Gość: RF Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: 57.66.193.* 17.11.04, 16:02 > a to Clio to zapewne 3D bez lakieru met, ABS-u itp.. ale lepszy silnik. > Akurat się mylisz. Miesiąc temu kupił za 40 tys. z ABS, klimą, elektryką w metalicu. Ile drzwi to nie wiem ale się przyjrzę. Link Zgłoś
Gość: kochanek Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: *.gdynia.mm.pl 17.11.04, 16:04 Gość portalu: RF napisał(a): > > > Akurat się mylisz. Miesiąc temu kupił za 40 tys. z ABS, klimą, elektryką w > metalicu. Ile drzwi to nie wiem ale się przyjrzę. to jeszcze mieli rocznik 2003 ? nie wierzę !!! Link Zgłoś
Gość: kochanek Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: *.gdynia.mm.pl 17.11.04, 16:12 www.renault.com.pl/RenaultSITe/cars/configurator/index.html?color=OV727&colgroup=PEINTURE+O&model=CL2&version=880&group=VP&objectcode=046&ac tion=selectoption&select=CA dołożyłem tylko klimę i cena ponad 48 tys. Link Zgłoś
Gość: RF Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: 57.66.193.* 18.11.04, 09:01 Dane w internecie a rzeczywistość to 2 rózne sprawy. Jak chcesz kupić auto to nic nie zastąpi wizyty w salonie. Na dodatek auto tej samej marki kosztuje róznie w zależności od dilera. Link Zgłoś
dead_skunk Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? 17.11.04, 15:20 Gość portalu: motofan napisał(a): > Podobaja mi sie samochody Skoda, ale pewnie predko jej nie kupie, bo wszedzie > jest wysmiewana i wyszydzana. polska to nie wszedzie, a to dotyczy tylko polski. > Kiedy to sie skonczy? poza polska nigdy sie nie zaczelo, a dla zakompleksionych burakow zawsze to bedzie temat. Link Zgłoś
nie.banalny Czyzby? 17.11.04, 15:55 Bylem ostatnio na Slowacji i w knajpie dosiadlo sie do nas kilku Slowakow. Rozmawialismy o tym i owym i gdy zeszlo na motoryzacje, stwierdzili, ze Skoda to czeska zaraza i nikt normalny tego nie kupuje. Marzeniem jest tam nie Skoda jak dla wielu ludzi w Polsce, ale auto zachodnie. Skody natomiast sa tam kupowane przez ichniejszych kapelusznikow i starych dziadow. Byli to ludzie mlodzi (przed trzydziestka) i nie zadne zule i stwierdzili, ze wstydziliby sie jezdzic Skoda. Link Zgłoś
Gość: Instruktor Re: Czyzby? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.11.04, 16:04 Radze ci mniej myslec, a za to poczytac, np. jak Skoda sie sprzedaje na swiecie (wezmy np. Niemcy), rankingi opini marek itd. Bo myslenie to ci raczej nie wychodzi. :) Pozdrawiam Cie Link Zgłoś
Gość: Instruktor Re: Czyzby? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.11.04, 16:10 Chyba umiesz czytac, to podam ci link, mozesz sobie zobaczyc sprzedaz roznych samochodow w niemczech, np. na wrzesien 2004: www.kfz-auskunft.de/kfz/pkw_neuzulassungen_september_2004.html A tu reszta miesiecy: www.kfz-auskunft.de/kfz/zulassungen.html Nie chce mi sie tego tlumaczyc dla ciebie, ale jak jestes choc rozgarniety, to sam skapujesz. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Instruktor Re: Czyzby? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.11.04, 16:12 I tu masz jeszcze link do rankingu marek: www.manager-magazin.de/img/0,1020,357725,00.jpg Link Zgłoś
Gość: kanciak Re: Czyzby? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 18:19 Glupis. Ciekawe jakie kryteria brano pod uwage. Dlugosc wasow kierowcow? Link Zgłoś
Gość: davyt Re: Czyzby? IP: *.clnet.cz 17.11.04, 20:15 Tak zaden normalny slowak niekupi SKODA, bo normalny slowak jest biedny. W roku 1993 byly wszisci na slowacji pewni siebie. Prez z czechami!!! I pare lat uplynelo i chca zpowrotem. Wiesz ile slowakow u nas za robota? Wiencej niz polakow i ukraincow. Dlatego nielubja nas bo unas lepjej. Link Zgłoś
Gość: Polak Słowaki.... też buraki zakopleksione IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 20:52 ... wobec bogatszego sąsiada z zachodu,czyli Czech. Polak,Słowak dwa bratanaki z nienawiści do Skodzianki. Link Zgłoś
Gość: davyt Re: Słowaki.... też buraki zakopleksione IP: *.clnet.cz 17.11.04, 21:30 Niestety tak jest. Link Zgłoś
Gość: Kaszana Re: Do Davyta. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 10:35 Gość portalu: Polak napisał(a): > ... wobec bogatszego sąsiada z zachodu,czyli Czech. > Polak,Słowak dwa bratanaki z nienawiści do Skodzianki Twój komentarz:"Niestety tak jest". Absolutnie tak nie jest.Przecież Polacy bardzo lubią Skody. Dowód? Wystarczy spojrzeć na statystyki sprzedaży.To wyjaśnia wszystko i z faktami nie ma co dyskutować. W swoim czasie użytkowałem Octavię 1,8 Turbo i byłem z niej bardzo zadowolony. Przed nią użytkowałem Peugeota i dwa Renault.Gdy przesiadłem się z nich do Skody miałem wrażenie jakbym się przesiadł z krowy na konia ( i nie chodzi tylko o silnik ).Po prostu w porównaniu z "Francuzami" to było prawdziwe auto. Aktualnie ujeżdżam Forda Mondeo TDCI,ale niewykluczone,że następnym samochodem będzie Octavia ze skrzynią DSG. Dziwię się tylko Tobie,że traktujesz poważnie "inteligentnych inaczej" osobników typu Kanciak czy Nie.banalny. Link Zgłoś
Gość: davyt Re: Do Davyta. IP: 217.117.219.* 18.11.04, 11:05 Juz myslalem, ze tu niema trzezwego clowieka....dzienki :o) Link Zgłoś
zoriusz Re: Do Davyta. 18.11.04, 11:29 Są trzeźwi. Tylko nie zawsze zabieraja głos, bo w przypadku dyskusji z mało rozgarniętymi dzieciakami powtarzającymi uporczywie te same bzdury jest to zwykła strata czasu. Link Zgłoś
resident_troll Re: Czyzby? 19.11.04, 02:03 nie.banalny napisał: > Bylem ostatnio na Slowacji i w knajpie dosiadlo sie do nas kilku Slowakow. Zapomniałeś dodać, że to "ostatnio" było 14 lat temu. Bo przecież do niedawna nie mogłeś donikąd wyjeżdżać, bo penitencjariuszy zakładów karnych na dłużej niż kilka dni się nie wypuszcza za mury. A biorąc pod uwagę twoją agresję, upust której dajesz na forum, nie mogłeś dostawać żadnych przepustek. Nasz system penitencjarny nie mógłby być aż tak nieudolny. A poza tym, twoja nieobecność wywołałaby bunt współwięźniów, którzy cenili sobie twoje towarzystwo pod prysznicem. Podnosiłeś dla nich mydło z podłogi... Link Zgłoś
Gość: Siwy Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: *.telia.com 17.11.04, 20:34 Madrosc przychodzi powoli,miej cierpliwosc. Samochód kupuj wedlug Twego uznania , to co "sasiad" na to powie - olej jego opinie. Pzdr. Link Zgłoś
Gość: artur Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: *.chello.pl 18.11.04, 01:41 Nigdy !!! Link Zgłoś
Gość: Siwy Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: *.telia.com 18.11.04, 08:38 Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? Autor: Gość: artur IP: *.chello.pl Data: 18.11.2004 01:41 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz Nigdy !!! -------------------------------------------------------------------------------- Nigdy nie zmadrzejesz ??? ,szkoda wielka ,tych mniej rozgarnietych mamy juz pod dostatkiem . Powrotu do Zdrowia Ci Zycze ________________________________________________________________________________ Link Zgłoś