Dodaj do ulubionych

Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium?

IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl / *.slupsk.sdi.tpnet.pl 16.11.04, 19:19
Podobaja mi sie samochody Skoda, ale pewnie predko jej nie kupie, bo wszedzie
jest wysmiewana i wyszydzana. Kiedy to sie skonczy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotr Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 20:19
      Dopoki beda takie posty jak twoj. To ich nakreca zawsze musi byc jakas ofiara im wiecej tym lepiej. Jezdze po Warszawie i widze duzo ladnych ludzi w tych samochodach, sporo kratek zupelnie nie rozumiem tych dowcipow. Najwiekszy obciach moim zdaniem to kierowac opiniami pozamerytorycznymi. Samochod jest dobry bo tylu egzemplarzy kiepskich to by chyba ludzie nie kupili, nawet ci calkiem glupi z tutejszych dowcipow. Nie mam skody, ale rozwazalem jej zakup - przegrala z Astra Classic, ale mysle ze to dobry wybor.
      • Gość: motofan Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl / *.slupsk.sdi.tpnet.pl 16.11.04, 20:23
        To znaczy ku.. ze co?
        Ze nie wolno mi pisac o samochodach, ktore mi sie podobaja?
        Mam chowac glowe w piasek, bo ktos mnie obraza?
        A ch..a. Bede pisal o Skodzie, ale jej nie kupie, dopoki sie to nie skonczy.
        Pobluzgaja debile i im sie znudzi i wtedy kupie nowa Octavie.
        • Gość: Instruktor Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.11.04, 20:28
          To znaczy ze jestes czlowiekiem o niskiej pewnosci siebie i twoj samochod musi
          cie dowartosciowywac. Inaczej byloby ci obojetne, co jacys niedorozwinieci pisza
          o jakichs markach.

Pozdrawiam
          • Gość: motofan Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl / *.slupsk.sdi.tpnet.pl 16.11.04, 20:30
            Wez sie ku.. ode mnie odstosunkuj.
            Geju.
            • resident_troll Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? 18.11.04, 18:30
              Gość portalu: motofan napisał(a):

> Wez sie ku.. ode mnie odstosunkuj.
              > Geju.

Co, próbujesz odnaleźć kochanka, który cię wykorzystał i zostawił we łzach?
    • mort_subite Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? 16.11.04, 20:30
      Jakie odium?
      • Gość: motofan Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl / *.slupsk.sdi.tpnet.pl 16.11.04, 20:34
        Srakie!
        • resident_troll Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? 18.11.04, 18:32

> Srakie!

Ależ nie opowiadaj nam tutaj o zawartości swojej puszki mózgowej. Przecież wszyscy i tak wiedzą, że poza kałem niczego tam nie ma. Udowadniasz to każdym postem.
    • greenblack Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? 16.11.04, 20:38
      Jaki % skodziarzy wie, co to odium?
      • Gość: motofan Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl / *.slupsk.sdi.tpnet.pl 16.11.04, 20:51
        A ty ku.. wiesz?
        • Gość: Piotr Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 21:03
          Po co tyle kukania. W ten sposob utwierdzasz tych ludzi w ich przekonaniu, że sposiadacze Skody sa no.. przynajmniej agresywni i nerwowi co tylko zaognia sprawe.
    • Gość: Erwin Nie ma problemu skody, jest problem debili IP: 62.181.161.* 17.11.04, 09:53
      Nie ma problemu skody, jest problem paru debili, ktorzy z glupoty czy z
      nadmiaru wolnego czasu zasmiecaja Internet ordynarnym, idiotyczynym
      oczernianiem tych samochodow i ich wlasicieli. Kiedys siedzieli na podforum
      skoda, teraz wpieprzaja sie ze swoim bluzgiem na forum ogolne, przy milczacej
      aprobacie administratora.

Skody jakie sa takie sa, sam bym pewnie na skode nie skusil, ale znam ludzi
      ktorzy nimi jezdza i chwala je sobie. Wlewaja paliwo i jezdza, majac przy tym
      gleboko w d... interenetowy belkot jakichs frustratow i psycholi/
    • nie.banalny Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? 17.11.04, 09:54
      Co to jest odium?
      • Gość: olo Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 09:57
        Motofan chuchnij, to nie jest możliwe żebys był trzeźwy.
      • jan.kulczyk Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? 17.11.04, 12:28
        Chyba to samo co podium, ale mniejsze.
    • Gość: RF Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: 57.66.193.* 17.11.04, 13:38
      Wg mnie Skoda jest po prostu za droga obecnie w stosunku do tego co prezentuje.
      O ile można było zrozumieć zakup Felicji za 26 tys. PLN która na dodatek nie
      taniała jako używane auto do 2 lat (dziwny polski fenomen) to już nie rozumiem
      jak można kupić mniejszą Fabię za 40 tys. PLN.
      Widać ludzie nie szanują swoich pieniędzy ale to nie moja sprawa.
      • Gość: G Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: *.mors.pl / *.mors.pl 17.11.04, 13:50
        Gość portalu: RF napisał(a):

> Wg mnie Skoda jest po prostu za droga obecnie w stosunku do tego co
        prezentuje.
        > O ile można było zrozumieć zakup Felicji za 26 tys. PLN która na dodatek nie
        > taniała jako używane auto do 2 lat (dziwny polski fenomen) to już nie
        rozumiem
        > jak można kupić mniejszą Fabię za 40 tys. PLN.
        > Widać ludzie nie szanują swoich pieniędzy ale to nie moja sprawa.
        >

-Najtańsza Fabia to 34.500 zł
        -jest większa w środku od Feli
        -za 40tys. masz wersję 64km z ABS-em ale bez lak. met.(rok temu z ABS-
        em,2PP,klimą,lakierem met,alarmem,centralem...za 40.500)

• nie.banalny Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? 17.11.04, 14:26
          Sadze, ze Hyunday Getz jest tanszy od Fabii.
          Oferujac przy tym lepsza jakosc i prestiz.
          Punto prawdopodobnie rowniez jest tansze lub w podobnej cenie.
          • Gość: Kaszana Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 14:39
            Najwybitniejszym przykładem marki gdzie jakość się ma nijak do ceny jest Renault
            (sam użytkowałem dwa).
            Jeśli chodzi zaś o Skodę to za tak niską cenę oferuje naprawdę sporo.
            Większość ludzi jednak myśli i dlatego kupuje Fabie a nie na przykład Clio.
            • nie.banalny Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? 17.11.04, 15:17
              Prosze mnie nie rozsmieszac.
              Bardzo prosze...
          • Gość: g Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: *.mors.pl / *.mors.pl 17.11.04, 14:41
            nie.banalny napisał:

> Sadze, ze Hyunday Getz jest tanszy od Fabii.
            > Oferujac przy tym lepsza jakosc i prestiz.
            > Punto prawdopodobnie rowniez jest tansze lub w podobnej cenie

może i tak jest.

prestiż to raczej na tym samym poziomie :co za różnica czy czeskie czy
            koreańskie.

Getz jest krótszy i mniejszy w środku ale ma lepszy podstawowy silnik (4-
            cylindry)

Punto podobnie.
          • Gość: Instruktor Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.11.04, 15:41
            > Oferujac przy tym lepsza jakosc i prestiz.

Ty to na serio napisales?? Hyunday wiekszy prestiz??

Nie, to nie moglo byc na serio.
          • Gość: prestige Prestiż Getz'a hehe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 20:48
            Następny antyskodziarz który używa słowa prestiż w stosunku do samochodziku Getz,dobre,dobre. Śmieszni są.
            • Gość: kanciak Re: Prestiż Getz'a hehe IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 20:55
              Pewnie fabka jest prestizowa
              • resident_troll Re: Prestiż Getz'a hehe 18.11.04, 18:28
                Gość portalu: kanciak napisał(a):

> Pewnie fabka jest prestizowa

Na pewno bardziej niż twoja tavria z 1991r...
        • Gość: RF Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: 57.66.193.* 17.11.04, 14:31
          No, a Felicja to ile miała koni? o ile pamiętam to 69.
          Co do Fabii za 40 tys. 64 KM to np. kolega zrobił ostatnio rozeznanie i wybrał
          Clio, w tej cenie ma 1,2 16V 75 KM i jeszcze lepsze wyposażenie więc gdzie tu
          ta niska cena Skody?
          Należałoby też porównać inne silniki np 1,4 16V.
          No i nie rozumiem jak Fabia może być większa od Feli chyba że nie ma bagażnika.
          Nie mierzyłem ale subiektywnie siedząc w środku wydaje mi się że Fela jest
          pojemniejsza przynajmniej na szerokość.
          • Gość: g Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: *.mors.pl / *.mors.pl 17.11.04, 15:06

> No, a Felicja to ile miała koni? o ile pamiętam to 69.
            > Co do Fabii za 40 tys. 64 KM to np. kolega zrobił ostatnio rozeznanie i
            wybrał
            > Clio, w tej cenie ma 1,2 16V 75 KM i jeszcze lepsze wyposażenie więc gdzie tu
            > ta niska cena Skody?
            > Należałoby też porównać inne silniki np 1,4 16V.
            > No i nie rozumiem jak Fabia może być większa od Feli chyba że nie ma
            bagażnika.
            > Nie mierzyłem ale subiektywnie siedząc w środku wydaje mi się że Fela jest
            > pojemniejsza przynajmniej na szerokość.

Fela nie jest większa !!!

a to Clio to zapewne 3D bez lakieru met, ABS-u itp.. ale lepszy silnik.

Rozważałem Clio 5D 1,2 16V 75km ale z klimą,ABS-em, kosztowało ok. 46tys.(rok
            temu. Jest może i przytulne w środku ale mniejsze od konkurencji i dużo droższe
            (z takim wyposażeniem )
            • Gość: g Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: *.mors.pl / *.mors.pl 17.11.04, 15:11
              jeszcze jedno : co do tych 68 koni (bo tyle miała Fela ):

te 1,264km w Fabii prowadzi sie o wiele lepiej niż 1,3-68km w Feli ze względu
              na lepiej dopracowane przełożenia biegów.
            • Gość: RF Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: 57.66.193.* 17.11.04, 16:02
              > a to Clio to zapewne 3D bez lakieru met, ABS-u itp.. ale lepszy silnik.
              >

Akurat się mylisz. Miesiąc temu kupił za 40 tys. z ABS, klimą, elektryką w
              metalicu. Ile drzwi to nie wiem ale się przyjrzę.
              • Gość: kochanek Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: *.gdynia.mm.pl 17.11.04, 16:04

>
                >
                > Akurat się mylisz. Miesiąc temu kupił za 40 tys. z ABS, klimą, elektryką w
                > metalicu. Ile drzwi to nie wiem ale się przyjrzę.

to jeszcze mieli rocznik 2003 ?

nie wierzę !!!
                • Gość: kochanek Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: *.gdynia.mm.pl 17.11.04, 16:12
                  www.renault.com.pl/RenaultSITe/cars/configurator/index.html?color=OV727&colgroup=PEINTURE+O&model=CL2&version=880&group=VP&objectcode=046&ac
                  tion=selectoption&select=CA

dołożyłem tylko klimę i cena ponad 48 tys.
                  • Gość: RF Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: 57.66.193.* 18.11.04, 09:01
                    Dane w internecie a rzeczywistość to 2 rózne sprawy.
                    Jak chcesz kupić auto to nic nie zastąpi wizyty w salonie.
                    Na dodatek auto tej samej marki kosztuje róznie w zależności od dilera.
    • dead_skunk Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? 17.11.04, 15:20

> Podobaja mi sie samochody Skoda, ale pewnie predko jej nie kupie, bo wszedzie
      > jest wysmiewana i wyszydzana.

polska to nie wszedzie, a to dotyczy tylko polski.

> Kiedy to sie skonczy?
      poza polska nigdy sie nie zaczelo, a dla zakompleksionych burakow zawsze to
      bedzie temat.
      • nie.banalny Czyzby? 17.11.04, 15:55
        Bylem ostatnio na Slowacji i w knajpie dosiadlo sie do nas kilku Slowakow.
        Rozmawialismy o tym i owym i gdy zeszlo na motoryzacje, stwierdzili, ze Skoda to
        czeska zaraza i nikt normalny tego nie kupuje. Marzeniem jest tam nie Skoda jak
        dla wielu ludzi w Polsce, ale auto zachodnie. Skody natomiast sa tam kupowane
        przez ichniejszych kapelusznikow i starych dziadow.
        Byli to ludzie mlodzi (przed trzydziestka) i nie zadne zule i stwierdzili, ze
        wstydziliby sie jezdzic Skoda.

• Gość: Instruktor Re: Czyzby? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.11.04, 16:04
          Radze ci mniej myslec, a za to poczytac, np. jak Skoda sie sprzedaje na swiecie
          (wezmy np. Niemcy), rankingi opini marek itd. Bo myslenie to ci raczej nie
          wychodzi. :)

Pozdrawiam Cie
          • Gość: Instruktor Re: Czyzby? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.11.04, 16:10
            Chyba umiesz czytac, to podam ci link, mozesz sobie zobaczyc sprzedaz roznych
            samochodow w niemczech, np. na wrzesien 2004:

www.kfz-auskunft.de/kfz/pkw_neuzulassungen_september_2004.html
            A tu reszta miesiecy:

www.kfz-auskunft.de/kfz/zulassungen.html

Nie chce mi sie tego tlumaczyc dla ciebie, ale jak jestes choc rozgarniety, to
            sam skapujesz.

Pozdrawiam
            • Gość: Instruktor Re: Czyzby? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.11.04, 16:12
              I tu masz jeszcze link do rankingu marek:

www.manager-magazin.de/img/0,1020,357725,00.jpg
          • Gość: kanciak Re: Czyzby? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 18:19
            Glupis.
            Ciekawe jakie kryteria brano pod uwage.
            Dlugosc wasow kierowcow?
        • Gość: davyt Re: Czyzby? IP: *.clnet.cz 17.11.04, 20:15
          Tak zaden normalny slowak niekupi SKODA, bo normalny slowak jest biedny.
          W roku 1993 byly wszisci na slowacji pewni siebie. Prez z czechami!!!
          I pare lat uplynelo i chca zpowrotem. Wiesz ile slowakow u nas za robota?
          Wiencej niz polakow i ukraincow. Dlatego nielubja nas bo unas lepjej.
          • gruman Re: Czyzby? 17.11.04, 20:27
            Bo najlepszy wrog to sasiad.

Pozdr
            • Gość: davyt Re: Czyzby? IP: *.clnet.cz 17.11.04, 20:32
              Nierozumnie...
        • Gość: Polak Słowaki.... też buraki zakopleksione IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 20:52
          ... wobec bogatszego sąsiada z zachodu,czyli Czech.
          Polak,Słowak dwa bratanaki z nienawiści do Skodzianki.
          • Gość: davyt Re: Słowaki.... też buraki zakopleksione IP: *.clnet.cz 17.11.04, 21:30
            Niestety tak jest.
          • Gość: Kaszana Re: Do Davyta. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 10:35
            Gość portalu: Polak napisał(a):

> ... wobec bogatszego sąsiada z zachodu,czyli Czech.
            > Polak,Słowak dwa bratanaki z nienawiści do Skodzianki

Twój komentarz:"Niestety tak jest".

Absolutnie tak nie jest.Przecież Polacy bardzo lubią Skody.
            Dowód? Wystarczy spojrzeć na statystyki sprzedaży.To wyjaśnia wszystko i z
            faktami nie ma co dyskutować.
            W swoim czasie użytkowałem Octavię 1,8 Turbo i byłem z niej bardzo zadowolony.
            Przed nią użytkowałem Peugeota i dwa Renault.Gdy przesiadłem się z nich do
            Skody miałem wrażenie jakbym się przesiadł z krowy na konia ( i nie chodzi
            tylko o silnik ).Po prostu w porównaniu z "Francuzami" to było prawdziwe auto.
            Aktualnie ujeżdżam Forda Mondeo TDCI,ale niewykluczone,że następnym samochodem
            będzie Octavia ze skrzynią DSG.
            Dziwię się tylko Tobie,że traktujesz poważnie "inteligentnych inaczej"
            osobników typu Kanciak czy Nie.banalny.

• Gość: davyt Re: Do Davyta. IP: 217.117.219.* 18.11.04, 11:05
              Juz myslalem, ze tu niema trzezwego clowieka....dzienki :o)

• zoriusz Re: Do Davyta. 18.11.04, 11:29
                Są trzeźwi. Tylko nie zawsze zabieraja głos, bo w przypadku dyskusji z mało
                rozgarniętymi dzieciakami powtarzającymi uporczywie te same bzdury jest to
                zwykła strata czasu.
        • resident_troll Re: Czyzby? 19.11.04, 02:03
          nie.banalny napisał:

> Bylem ostatnio na Slowacji i w knajpie dosiadlo sie do nas kilku Slowakow.

Zapomniałeś dodać, że to "ostatnio" było 14 lat temu. Bo przecież do niedawna nie mogłeś donikąd wyjeżdżać, bo penitencjariuszy zakładów karnych na dłużej niż kilka dni się nie wypuszcza za mury. A biorąc pod uwagę twoją agresję, upust której dajesz na forum, nie mogłeś dostawać żadnych przepustek. Nasz system penitencjarny nie mógłby być aż tak nieudolny.
          A poza tym, twoja nieobecność wywołałaby bunt współwięźniów, którzy cenili sobie twoje towarzystwo pod prysznicem. Podnosiłeś dla nich mydło z podłogi...
    • Gość: Siwy Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: *.telia.com 17.11.04, 20:34
      Madrosc przychodzi powoli,miej cierpliwosc.
      Samochód kupuj wedlug Twego uznania ,
      to co "sasiad" na to powie - olej jego opinie.
      Pzdr.
    • Gość: artur Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: *.chello.pl 18.11.04, 01:41
      Nigdy !!!
      • Gość: Siwy Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium? IP: *.telia.com 18.11.04, 08:38
        Re: Kiedy ze Skody zostanie zdjete to odium?
        Autor: Gość: artur IP: *.chello.pl
        Data: 18.11.2004 01:41 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

Nigdy !!!
        --------------------------------------------------------------------------------
        Nigdy nie zmadrzejesz ??? ,szkoda wielka ,tych mniej rozgarnietych mamy
        juz pod dostatkiem . Powrotu do Zdrowia Ci Zycze
        ________________________________________________________________________________

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka