Dodaj do ulubionych

Motorola MA1 - Android Auto bez kabli

08.01.24, 07:39
Dziś odbieram ze sklepu.
Jak ktoś zainteresowany to mogę dać znać czy ok.
Obserwuj wątek
    • pekaes886 Re: Motorola MA1 - Android Auto bez kabli 08.01.24, 09:02
      Za ponad 400 zł?
      • galtomone Re: Motorola MA1 - Android Auto bez kabli 08.01.24, 09:16
        Coś koło tego, ale mam dostać w gratisie dostęp na 3 miesiące do Apple TV+, więc nie jest najgorzej. A coś tam chciałem u nich zobaczyć, więc będzie okazja.
        • nousecomplaining Re: Motorola MA1 - Android Auto bez kabli 12.01.24, 19:42
          > 3 miesiące do Apple TV+, więc nie jest najgorzej. A coś tam chciałem u nich zobaczyć, więc będzie okazja.
          To polecam serial For All Mankind.
          • galtomone Re: Motorola MA1 - Android Auto bez kabli 13.01.24, 08:48
            O nim właśnie myślałem.
            • nousecomplaining Re: Motorola MA1 - Android Auto bez kabli 14.01.24, 20:12
              > O nim właśnie myślałem.
              W drugim sezonie pojawia się nawet nasz papież jako rusek niestety : )
              • galtomone Re: Motorola MA1 - Android Auto bez kabli 15.01.24, 07:16
                NO SPOLIERS!
                • nousecomplaining Re: Motorola MA1 - Android Auto bez kabli 15.01.24, 17:01
                  > NO SPOLIERS!
                  Ok, sorki, there will be no more : )
            • nousecomplaining Re: Motorola MA1 - Android Auto bez kabli 15.01.24, 20:19
              Jest tam też "Czas krwawego księżyca" w zacnej obsadzie i przez zacnego reżysera zrobiony.
              • galtomone Inny "problem" z ATV+ 16.01.24, 07:37
                nousecomplaining napisał(a):

> Jest tam też "Czas krwawego księżyca" w zacnej obsadzie i przez zacnego reżyser
                > a zrobiony.

Taaa, jest, ale jakoś na razie nie mam ochoty.

Za to doprowadza mnie do szału fakt, że widzę (na Android TV) sporo fajnych tytułów, których nie mogę oglądać bo nie są jak rozumiem wliczone do subskrypcji ATV+.

Wybieram i jest info - you can buy, you can rent or you can subscribe to ATV+ on your iOS device.

Tyle, ze jak rozumiem subskrypcje ATV+ już mam... a żadnego urządzenia iOS/MacOS w domu nie ma (służbowego Maca oddałem do biura po miesiącu używania - przy korzystaniu z 3 monitorów Windows jest dużo wygodniejszy).

Chętnie bym wyłączył wyświetlanie tytułów, których i tak nie mogę oglądać ale jeszcze nie wykminiłem gdzie to zrobić.
                • nousecomplaining Re: Inny "problem" z ATV+ 16.01.24, 18:14
                  > Za to doprowadza mnie do szału fakt...
                  Ja nie kumam pewnych rzeczy też z tą subskrypcją. Telewizor mam stary i nie jest smart, więc nie mam porównania, jeśli chodzi o Android TV. Na laptopie oglądam ATV bez problemu po prostu w Chromie. Na telefonie hula, no ale w końcu mam srajfona, więc musi. Na tablecie z Androidem dupa, w Play Store nawet nie widzę do pobrania apki Apple TV (może poradzisz?). Tyle że tablet jest od Huawei, może Apple TV ich nie lubi. Już kiedyś się wkurwiłem, bo przez jakieś sankcje zapomnij o oglądaniu HBO na urządzeniach Huawei - qrna, kupiłem ten tablet za sporą kasę, a przez zasraną politykę nie mam dostępu.
                  • duze_a_male_d_duze_m Re: Inny "problem" z ATV+ 16.01.24, 19:58
                    Jeżeli chodzi o Androida to działa/jest apka tylko na urządzenia z Android tv, czyli Chromecasty, Miboxy itd.
                    • nousecomplaining Re: Inny "problem" z ATV+ 16.01.24, 20:31
                      > Jeżeli chodzi o Androida to działa/jest apka tylko na urządzenia z Android tv, czyli Chromecasty, Miboxy itd.
                      Czyli że na tabletach nie funguje? Akurat miboxa mam podłączonego do starego tv, czyli tam powinno działać, tak?
                      • duze_a_male_d_duze_m Re: Inny "problem" z ATV+ 17.01.24, 03:32
                        Na tablecie powinno działać w przeglądarce (mi działa np na komórce w Chrome). Na miboxie powinna być appka dostępna.
                        • nousecomplaining Re: Inny "problem" z ATV+ 17.01.24, 20:04
                          > Na tablecie powinno działać w przeglądarce (mi działa np na komórce w Chrome).
                          O ja głupia cipa. No przecież że tak można też bez apki żadnej na tablecie/komórce. Człowiek z wiekiem raczej nie mądrzeje najwyraźniej. Dzięki.
                      • galtomone Re: Inny "problem" z ATV+ 17.01.24, 07:02

> > Jeżeli chodzi o Androida to działa/jest apka tylko na urządzenia z Androi
                        > d tv, czyli Chromecasty, Miboxy itd.
                        > Czyli że na tabletach nie funguje? Akurat miboxa mam podłączonego do starego tv
                        > , czyli tam powinno działać, tak?

Na pewno, bo u mnie tak działa.
                        Aplikacja normalnie pobrana z Play Store
                        • nousecomplaining Re: Inny "problem" z ATV+ 17.01.24, 20:01
                          > Na pewno, bo u mnie tak działa. Aplikacja normalnie pobrana z Play Store
                          Ok, ale mówisz o apce na Android TV, jak kolega wyjaśnił wyżej?
                          • galtomone Re: Inny "problem" z ATV+ 18.01.24, 07:09
                            Tak. Na Android TV jest oficjalna apka.
                            Możesz pobrać apk i sprawdzić, czy zadziała na tablecie.

A jak nie, to zostaje Ci przeglądarka.

A do starego TV (tak jak ma duze_a_male_d_duze_m) polecam dokupić boxa z Android TV. To działa naprawde OK.
                  • galtomone Re: Inny "problem" z ATV+ 17.01.24, 07:01

> > Za to doprowadza mnie do szału fakt...
                    > Ja nie kumam pewnych rzeczy też z tą subskrypcją. Telewizor mam stary i nie jes
                    > t smart, więc nie mam porównania, jeśli chodzi o Android TV.

To tak jak u mnie. Kupiłem za nie całe 300 zł ze 3 lata temu Xiaomi MiBox i systemu TV nie widzę już wcale.
                    Od razu na jednym z HDMI odpala się box z Android TV i to jest moje główne źródło.

Ale nie oglądam praktycznie TV - czasem jakieś fakty czy ostatnio 19:30 - ale do tego też mam apki, wiec nie potrzebuje kablówki czy naziemnej.

> Na laptopie ogląda
                    > m ATV bez problemu po prostu w Chromie. Na telefonie hula, no ale w końcu mam s
                    > rajfona, więc musi. Na tablecie z Androidem dupa, w Play Store nawet nie widzę
                    > do pobrania apki Apple TV (może poradzisz?).

Jak nie możesz pobrać z Play store to poszukaj aplikacji w innych źródłach (o ile apka na telefon/tablet jest)

apkcombo.com/apple-tv/com.apple.atve.androidtv.appletv/
                    www.apkmirror.com/apk/apple/apple-tv-android-tv-2/apple-tv-android-tv-2-2-2-release/
                    screenrant.com/can-you-watch-appletv-on-android/#:~:text=Unfortunately%20for%20Android%20users%2C%20there%27s%20no%20official%20Apple,Firefox%29%2C%20and%20sign%20in%20with%20their%20Apple%20ID.
                    Może strone da sie w telefonie (jak na Widnows PC) zapisac jako aplikację. Nowe apki to w gruncie rzeczy www zapisane w innym formacie.

beebom.com/ways-turn-any-website-android-app/

• duze_a_male_d_duze_m Re: Inny "problem" z ATV+ 17.01.24, 10:36
                      To są apki na android tv, niekompatybilne z android.
                      • galtomone Re: Inny "problem" z ATV+ 18.01.24, 07:10
                        No to zostaje mu przeglądarka.
    • qqbek Re: Motorola MA1 - Android Auto bez kabli 08.01.24, 09:16
      Tak na szybko, po opiniach z netu, do "doświadczenie użyszkodnika" zdaje się w znacznej mierze zależeć od marki posiadanego samochodu - tak więc "oby śmigało bezproblemowo".
      • galtomone Re: Motorola MA1 - Android Auto bez kabli 08.01.24, 09:46
        👍
    • duze_a_male_d_duze_m Re: Motorola MA1 - Android Auto bez kabli 08.01.24, 09:21
      Mogłeś pytać, raz że z aliexpresss masz sprawdzone pudełko za 155pln, dwa, że mógłbym takie Ci wysłać na testy (i ew. potem sprzedać), bo już nie potrzebuje. Działało idealnie w Lexusie.
      • galtomone Re: Motorola MA1 - Android Auto bez kabli 08.01.24, 09:46
        Kupowałem w mediaexpert przez net, wiec zawsze moge oddac ;-)

A z ali nie chcialem zamawiać, zeby nie czekać 3 tygodnie.
        • duze_a_male_d_duze_m Re: Motorola MA1 - Android Auto bez kabli 08.01.24, 09:50
          Jak chcesz to daj na priv nr tel i namiar na paczkomat.
          • galtomone Re: Motorola MA1 - Android Auto bez kabli 08.01.24, 10:56
            A duże to Twoje gabarytowo? MA1 malutkie, więc nie będzie zawadzać...
            • duze_a_male_d_duze_m Re: Motorola MA1 - Android Auto bez kabli 08.01.24, 11:55
              pl.aliexpress.com/item/1005005118650302.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.111.3fc31c24PKCZtD&gatewayAdapt=glo2pol
              mała kostka,
              jakiś kabel kątowy do tego mam.
              • galtomone Re: Motorola MA1 - Android Auto bez kabli 08.01.24, 12:08
                Szukam opcji PRIV ;-)

Myślisz, że będzie działać spoko?
                Na Moto się zdecydowałem głównie dlatego, że telefon mam Moto.
                • duze_a_male_d_duze_m Re: Motorola MA1 - Android Auto bez kabli 08.01.24, 12:20
                  Na maila gazetowego. Sprawdzisz sobie, najwyżej oddasz, mi chodziło z lex i pixel. Całkiem blisko toyoty i motki.
                  • galtomone Re: Motorola MA1 - Android Auto bez kabli 08.01.24, 12:52
                    Wysłałem Ci wiadomość z moim adresem mail (z gazetowego nie korzystam).

I dzięki za zainteresowanie ;-)
          • galtomone Re: Motorola MA1 - Android Auto bez kabli 08.01.24, 11:43
            A nie masz przypadkiem takiego magicznego kabelka?

pl.aliexpress.com/item/4000175824501.html
      • komentator_ao Re: Motorola MA1 - Android Auto bez kabli 12.01.24, 10:51
        Chętnie przejmę adapter... Może jakiś kontakt, coś?
    • pies_w_studni Re: Motorola MA1 - Android Auto bez kabli 12.01.24, 12:50
      Telefon się grzeje, i zużywa baterię w szybkim tempie. Jak tylko mogę podłączam po kablu.
      • duze_a_male_d_duze_m Re: Motorola MA1 - Android Auto bez kabli 12.01.24, 13:05
        Nie stwierdziłem takiego zachowania.
      • galtomone Re: Motorola MA1 - Android Auto bez kabli 13.01.24, 08:49
        pies_w_studni napisał:

> Telefon się grzeje, i zużywa baterię w szybkim tempie. Jak tylko mogę podłączam
        > po kablu.

Nie zauważyłem.
        Na dłuższą trasę podepnę się do ładowania kabelkiem w drugim gnieździe. Ale na co dzień, do miasta, jak się wsiada, wysiada co chwile - super
        • pies_w_studni Re: Motorola MA1 - Android Auto bez kabli 22.01.24, 13:53
          Może to kwestia telefonu, mam Samsunga S21 5G, jeszcze jak położę na panelu do ładowania bezprzewodowego to jest tragedia z temperaturą.
          • galtomone Re: Motorola MA1 - Android Auto bez kabli 23.01.24, 06:55
            No na panelu musi się grzać bardziej. Raz, że telefon pracuje (a Exynosy raczej najchłodniejsze nie są) a dwa, że się ładuje co też wyzwala dodatkowe ciepło.
            • engine8t Re: Motorola MA1 - Android Auto bez kabli 24.01.24, 02:38
              galtomone napisał:

> No na panelu musi się grzać bardziej. Raz, że telefon pracuje (a Exynosy raczej
              > najchłodniejsze nie są) a dwa, że się ładuje co też wyzwala dodatkowe ciepło.

No ale jak nie jest w mojej kieszenie to mnie przeciez ani nie grzeje ani nie ziebi?
              • tbernard Re: Motorola MA1 - Android Auto bez kabli 24.01.24, 12:35
                engine8t napisał:

> No ale jak nie jest w mojej kieszenie to mnie przeciez ani nie grzeje ani nie ziebi?

A słyszałeś o globalnym ociepleniu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka