galtomone 28.03.24, 10:08 Jeszcze jeden fajnie wszystko tłumaczący i pokazujący w zakresie cykli pracy. You'll understand everything about Atkinson, Miller and Otto cycle engines after watching this video Muszę powiedzieć, ze dla kogoś takiego jak ja, co jest mało techniczny, to wiedza (i trochę historii) fajnie przekazana. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
waga173 Re: Otto vs Atkinson vs Miller 28.03.24, 10:18 To wszystko sa tylko wersje i podwersje obiegu Carnota. Jest jeszcze inny obieg, Diesla. Czekam na turbinowego diesla, wtedy prosze mnie obudzic. Odpowiedz Link Zgłoś
kreinto Re: Otto vs Atkinson vs Miller 28.03.24, 16:20 waga173 napisał: > Czekam na turbinowego diesla, wtedy prosze mnie obudzic. W jakim sensie turbinowego Diesla? Turbiny mogą być zasilane niemal wszystkim. ON również. Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: Otto vs Atkinson vs Miller 28.03.24, 17:40 W takim sensie ze bedzie on rozkrecony do takiego cisnienia w kompresorze ze ropa zapali sie od samozaplonu:) Odpowiedz Link Zgłoś