bywalec.hoteli 30.03.24, 22:16 Do znających Amerykę: Tam tak dużo jeździ aut z drzwiami otwieranymi do góry? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
engine8t Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 30.03.24, 23:35 Nie wszedzie ale tam gdzie w Niedziele po mszy jak faceci juz niczym nie handluja i zapraszaja swoje damy na lunch to tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 31.03.24, 00:15 Na Florydzie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 31.03.24, 01:29 bywalec.hoteli napisał: > Na Florydzie? ;) W Californi tez. Newport Beach i Hwy 1 wdluz play w weekend jest pelen takich aut. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 31.03.24, 18:20 Engin - masz na myśli że takimi furami jeżdżą dealerzy (przestępcy)? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 01.04.24, 03:12 bywalec.hoteli napisał: > Engin - masz na myśli że takimi furami jeżdżą dealerzy (przestępcy)? Nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 31.03.24, 00:11 Do samochodow to nie wiem, ale wszystkie drzwi do gory otwieraja sie w trumnach. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 02.04.24, 09:29 widziales trumne ktora zaproponowal Franz Josef II? taka do wielokrotnego uzytku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 31.03.24, 07:31 ktos tam zprzodu chyba niezahamowal i wjechal komus w dupe Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta007 Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 31.03.24, 18:30 Ni mom pojecia. Wpadlam tylko, zeby wszystkim forumowiczom zyczyc wesolych swiat! Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta007 Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 01.04.24, 10:06 Kurwa ja pierdole, co z wami? Tak trudno odpisac "nawzajem" na zyczenia swiateczne? Chamstwo w panstwie. A ja was tak lubilam :( Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 01.04.24, 15:40 > Kurwa ja pierdole My ciebie też Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta007 Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 01.04.24, 15:46 Chuj ci na droge a krzyzyk w oko, meska wywloko Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 01.04.24, 17:33 co sie tak wkurzasz? jest jak jest. i niejst na tym forum zle. w weekendy jest tutaj raczej cisza Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta007 Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 01.04.24, 17:35 To najlepsze forum gazety jakie znam :) Kolega vogon tez fajny jest, obluzgalam go falszywie, bo dzis prima aprilis ;) Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 01.04.24, 17:48 fornitta007 napisała: > To najlepsze forum gazety jakie znam :) Kolega vogon tez fajny jest, obluzgalam > go falszywie, bo dzis prima aprilis ;) Prima Aprilis ? znaczy sie First of April czy Pierwszy Kwietnia... Co w tym takiego dziwnego? Bluzgac w tym dniu nie wolno? Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta007 Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 01.04.24, 17:58 W tym dniu sie klamie. (Zapomniales juz polskie tradycje, hamburgerze hamerykanski?). A ze ja praktycznie nigdy nie klne, to w prima aprilis udaje chamidlo, taka zmylka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 01.04.24, 19:53 fornitta007 napisała: > W tym dniu sie klamie. (Zapomniales juz polskie tradycje, hamburgerze hamerykan > ski?). A ze ja praktycznie nigdy nie klne, to w prima aprilis udaje chamidlo, t > aka zmylka ;) Przeciez w Polsce klamie sie codziennie a mowisz ze tylko jeden dzien jest legalny? hehehehe dla ciebie slow "praktycznie nigdy" znaczy mniej wiecje godzine dziennie? Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta007 Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 01.04.24, 20:01 Nie szkaluj mnie chociaz w swieta :P Opowiedz lepiej, jak Hamerykanie obchodza Wielkanoc? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 01.04.24, 20:42 fornitta007 napisała: > Nie szkaluj mnie chociaz w swieta :P Opowiedz lepiej, jak Hamerykanie obchodza > Wielkanoc? U amerykanow juz po.. My mamy jeden dzien. Nikt nie swieci koszyczkow jako ze ty tylko Polska tradycja.. Polskie koscioly swieca ale nam za daleko . A "obchodza" jak kazde inne swieta - najpierw ida do kosciola (jak przyjdziesz pozniej niz pol godziny przed to na siedzce miesce raczej trudno liczyc) a potem spotykaja sie na obiad rodzinny gdzie jedza i pija, wychdza na spacer a potem jada do domu wlasnym samochodem.. Sasiedzi zapraszaja sie wzajemnie na popoludniowy obiad. My mielismy zaprszenie od 2 sasiadow - pomimo ze wiedzieli ze wyjezdzamy to bylo "Ale gdyby cos sie zmienilo czy wczesniej worcicie to serdecznie zapraszamy" My bylismy w tym roku z wizyta (o tak i wizytacja LOL) wracalismy w ogromanym deszczu. Autostrada pelna, jedni jada inni fruwaja ...ograniczenie 65mph a ruch sie odbywa 85mph i policji to nie przeszkadza a ludzie nie chcac byc zawalidroga te musza tak jechac pomimo deszczu i poziomu alkoholu we krwi. Ale u nas wolno miec 0.8 pomila a policji nei wolno robic ani pulapek predkosci ani zatrzymywac bez powodu.. Czyli jak nie tamujesz ruchu i nie jestes "zauwazalny" - tzn nie masz czerownego auta, nie jedziesz Ferrari czy temu podobym nie zmieniasz bez przerwy pasow to jest kool. Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta007 Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 01.04.24, 21:03 Dziwne. U nas dzieci sie bawia w egg hunt. I ludzie wieszaja kolorowe, plastikowe jajka na drzewach w ogrodzie, jak bombki na choince. Myslalam, ze to od was z Jueseja do nas przyszlo... za moich czasow takich dziwactw nie bylo. Ale dyngus tradycyjnie polski na szczescie trzyma sie mocno :P Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 01.04.24, 21:13 fornitta007 napisała: > Dziwne. U nas dzieci sie bawia w egg hunt. I ludzie wieszaja kolorowe, plastiko > we jajka na drzewach w ogrodzie, jak bombki na choince. Myslalam, ze to od was > z Jueseja do nas przyszlo... za moich czasow takich dziwactw nie bylo. Ale dyn > gus tradycyjnie polski na szczescie trzyma sie mocno :P No tak ale to tylko krotka chwilka szukanie jajek i to w miejscach i srodowiskach gdzie sa male dzieci... My to mamy za soba I tu nie ma tez dyngusa. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 01.04.24, 21:19 Jak obserwuje te nasz tradycje i ich adaptacje w Polsce to mi sie smiac? nie, raczej rzygac, chce. Polska ma swoje tradycje, histore, zwyczjaje, etc Polska nazyw USa 3cim swiatem a jednak kopiuje wszytko co sie da - i to jeszcze w skrajnych i to skrajnych w negatywnym sensie. No i skora wszytko kopiujecie - czesto z dlugim poslizgiem to po jaki ch wracac czy nawet odwiedzac skor tam juz na lotnisku jest to samo co tu? Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta007 Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 01.04.24, 21:23 A cos ty taki zgryzliwy? Dzieci sie lubia bawic, to dla nich obce szukanie jajek i swojski polski dyngus to jeden pies. Polskie dzieci bawia sie tez w Indian, Kowbojow, nawet w kosmitow, ktorzy nie istnieja. Dzieci nie znaja granic i podzialow i bardzo dobrze :P Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta007 Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 01.04.24, 21:25 * aha, u was i u nas wcale nie jest tak samo- bo przyroda inna. A przyroda wazniejsza, niz komercyjne gowno w sklepach :p Ani troche nie tesknisz za rodzinnym krajobrazem?? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 01.04.24, 21:33 fornitta007 napisała: > * aha, u was i u nas wcale nie jest tak samo- bo przyroda inna. A przyroda wazn > iejsza, niz komercyjne gowno w sklepach :p Ani troche nie tesknisz za rodzinnym > krajobrazem?? To ja tu mam fajniejsze? Co w Polce jest takiego czego my tu nie mamy? Pokaz mi linki gdzie amerykanie jada do Polski podziwiac przyrode? A Polakow przylatujacych tutaj w tym celu nie musisz bo to za latwe.. Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta007 Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 01.04.24, 21:44 Dla mnie nasze gory, jeziora i rzeki i nasze morze polskie ladniejsze od waszych cudow na kiju. Nawet w tv ich ogladac nie chce, a co dopiero tam jechac :P Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta007 Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 01.04.24, 21:55 *a turystow to mamy po kokarde: do Krakowa przyjezdzaja, do Zakopanego, Japonczycy, Arabowie, Anglicy, Niemcy, Wlosi, do wyboru, do koloru. I chwala nasz piekny Wroclaw, nasze jedzenie, nasza wodke i urode kobiet :P Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 01.04.24, 22:06 W stanach są wspaniałe cuda natury - choćby parki narodowe Utah, Arizony czy Colorado - ale za to nie ma zabytków 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta007 Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 01.04.24, 22:11 A bo to w jednych stanach? A np norweskie fiordy brzydkie? Przyroda jest wszedzie piekna, ale ta swoja i tak najlepsza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 01.04.24, 23:10 bywalec.hoteli napisał: > W stanach są wspaniałe cuda natury - choćby parki narodowe Utah, Arizony czy Co > lorado - ale za to nie ma zabytków 🙂 A ja to co? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 01.04.24, 23:09 fornitta007 napisała: > Dla mnie nasze gory, jeziora i rzeki i nasze morze polskie ladniejsze od waszyc > h cudow na kiju. Nawet w tv ich ogladac nie chce, a co dopiero tam jechac :P Ja widzialem jedno i drugie wiech moge wiecej powiedziec. Ty nie ogladasz nie dlatego ze nie chcesz ale e nie mozesz - czasami naley sie przyznac. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 01.04.24, 21:40 fornitta007 napisała: > A cos ty taki zgryzliwy? Dzieci sie lubia bawic, to dla nich obce szukanie jaje > k i swojski polski dyngus to jeden pies. Polskie dzieci bawia sie tez w Indian, > Kowbojow, nawet w kosmitow, ktorzy nie istnieja. Dzieci nie znaja granic i pod > zialow i bardzo dobrze :P No to nie tylko o dzieci chodzi. Nasze dzieci szukaja w parku czy ogrodzie jajak w ktorych sa zabawki A w Polsce? Dzieciom zajczek przezenty w ogromnych torbach przynosi. Mikolaja pogrzebano i prezenty przynosi "gwiazdka" pod choinke? Macie Black Friday? Co to jest? Macie w Polsce ten Dzien Kobiet ale to za malo - zadotowaliscie Valentyki? Macie w Polsce Allegro? Po co wam Amazon? Wy ogladacie nasze nagrody w hollywood z wieksza uwaga nz my... co was podnieca? Aha Nie macie lasnego Netlfixa? Macie super jedzenie ale amerykanski junk food na kazdym kroku. Juz wiecejmi sie nie chce wymieniac... Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 01.04.24, 22:04 Ale to nie jest kwestia Polski tylko wpływu i ekspansywności amerykańskiej kultury i gospodarki na cały świat. Przykład: coca-cola, pepsi-cola, fanta (produkowane w Polsce w fabrykach ale jednak amerykańskie) itp zdominowały rynek gazowanych słodzonych napojów mimo iż mieliśmy wcale nie gorsze napoje: Ptyś, Tarczyn, Grodziska, nawet Helena czy Hoop Cola. Tańsze i myślę że zdrowsze i smaczniejsze. W szklanych zwrotnych a nie plastikowych jednorazowych butelkach. Ale Amerykanie kupili sobie dystrybucje. Wstawili swoje lodówki z napojami do sklepow i lokali gastronomicznych, okleili je swoimi reklamami, zalali te punkty sprzedaży tymi swoimi słodkimi ulepkami. Zrobili to w latach 90 kiedy kurs złotego do dolara był tak niekorzystny że nas nie było stać na zakupy na zachodzie a oni mogli tu kupić majątek za garść dolarów. Ale to nie tylko u nas tylko w sporej części krajów świata? Podobnie jest z innymi rzeczami. No ale Allegro bije na głowę i Amazon i Ebay. Oba amerykańskie portale handlowe nie odniosły sukcesu w Polsce. W ogóle Amazon jest dziwny, wyszukiwarka przypomina rozmowę z wróżką a nie szukanie towaru. Jak wy możecie z takiego badziewia korzystać? Allegro ma 1000 razy lepsze wyszukiwanie produktu Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta007 Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 01.04.24, 22:09 No i merci beaucoup* bywalcze, za to co napisales. Bo engine to juz mysli, ze wszystko hamerykanskie najlepsze ;) * to po staropolsku, prosze sie nie czepiac :P Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 01.04.24, 22:29 Nie, nie jest i Engin to doskonale wie. Amerykańskie jest za to najbardziej (i w sposób chamski i bez skrupułów) rozreklamowane. Ale i tak milion razy wolę amerykańskie niż ruskie. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 01.04.24, 23:20 bywalec.hoteli napisał: > Nie, nie jest i Engin to doskonale wie. Amerykańskie jest za to najbardziej (i > w sposób chamski i bez skrupułów) rozreklamowane. Ale i tak milion razy wolę am > erykańskie niż ruskie. hehehehe.. W obore bylem w sklepie i chcialem kupic miod... Byl na polce nasz rodzimy, meksykanski, Polski i Ruski - wszystkie takie same niby -niefltrowane i nie przetwarzane . A ze probowalem wczesniej wszystkich to teraz zgadnij jaki ostatnio wybralem? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 02.04.24, 00:19 Ty to zapewne ruski miód kupiłeś? 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 02.04.24, 02:10 bywalec.hoteli napisał: > Ty to zapewne ruski miód kupiłeś? 😀 No bo najsmaczniejszy i najbardziej mi przypomina stary polski z rodzinnej pasieki. :) Zreszta Altai - co to za ruski kraj? Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta007 Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 02.04.24, 07:56 A zeby cie posralo po tym ruskim miodzie! Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 02.04.24, 09:37 engine8t napisał: > No bo najsmaczniejszy i najbardziej mi przypomina stary polski z rodzinnej pasi > eki. :) > Zreszta Altai - co to za ruski kraj? A sprawdzałeś na miejsce produkcji tego twojego „miodu ałtajskiego”? Żeby sie nie okazało że to Meksyk, Wenezuela albo Kazachstan lub Polska w czasach embargo na produkty z rosji? :) A może to że nas Amazon nie docenia - to i dobrze. Aliexpress raczej już docenia. Z temu o shein na razie chyba się śmieją jeszcze upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/59/%27Russia%E2%80%99s_Tibet%E2%80%99_Opens_to_Jet-Age_Tourism.theora.ogv Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 01.04.24, 23:17 fornitta007 napisała: > No i merci beaucoup* bywalcze, za to co napisales. Bo engine to juz mysli, ze w > szystko hamerykanskie najlepsze ;) > * to po staropolsku, prosze sie nie czepiac :P Nie , ja tak nie mysle - problem w tym ze wy tak myslicie a przynajmnije udajecie i tak robicie. ? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 01.04.24, 23:15 bywalec.hoteli napisał: > Ale to nie jest kwestia Polski tylko wpływu i ekspansywności amerykańskiej kult > ury i gospodarki na cały świat. > Przykład: coca-cola, pepsi-cola, fanta (produkowane w Polsce w fabrykach ale je > dnak amerykańskie) itp zdominowały rynek gazowanych słodzonych napojów mimo iż > mieliśmy wcale nie gorsze napoje: Ptyś, Tarczyn, Grodziska, nawet Helena czy Ho > op Cola. Tańsze i myślę że zdrowsze i smaczniejsze. W szklanych zwrotnych a nie > plastikowych jednorazowych butelkach. Ale Amerykanie kupili sobie dystrybucje. > Wstawili swoje lodówki z napojami do sklepow i lokali gastronomicznych, okleil > i je swoimi reklamami, zalali te punkty sprzedaży tymi swoimi słodkimi ulepkami > . Zrobili to w latach 90 kiedy kurs złotego do dolara był tak niekorzystny że n > as nie było stać na zakupy na zachodzie a oni mogli tu kupić majątek za garść d > olarów. > > Ale to nie tylko u nas tylko w sporej części krajów świata? > > Podobnie jest z innymi rzeczami. > > No ale Allegro bije na głowę i Amazon i Ebay. Oba amerykańskie portale handlowe > nie odniosły sukcesu w Polsce. > W ogóle Amazon jest dziwny, wyszukiwarka przypomina rozmowę z wróżką a nie szuk > anie towaru. Jak wy możecie z takiego badziewia korzystać? Allegro ma 1000 razy > lepsze wyszukiwanie produktu No wiec ludzi wybieraj to co uwazaja ze lepsze czy za bardziej "modne?? I jak widac liczy sie kto kogo w ciula robi a kto sie daje w ciula robic? Po ktorej stronie jest lepiej byc? Jakos tu tego wspanialego Allegro nie ma? Jakby byl taki dobry to by byl? To nie chodzi i latwosc wyszukiwania ale o caly proces od idei co chcesz do znalezienia tego na progu. Gdyby byl taki super spsob wyszukiwania to amaozn by go dawno kupil albo dkopiowal - widocznie to wyimaginowane podobnie jak wasz Blik. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 02.04.24, 00:35 Teraz to robią najlepiej Chińczycy już a nie Amerykanie? Co do Allegro, to może Amazonowcy są zbyt głupi żeby docenić Polski rynek, traktują nas wyłącznie jako roboli w magazynach a na polski rynek dostarczają badziewie? Co do Blik to należy uwzględnić różnice kulturowe jesli chodzi o płatności. U nas nigdy karty kredytowe nie zrobiły furrory u was tak. Co do paczkomatów InPost to się ponoć międzynarodowo ładnie rozwijają. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 02.04.24, 02:07 bywalec.hoteli napisał: > Teraz to robią najlepiej Chińczycy już a nie Amerykanie? > > Co do Allegro, to może Amazonowcy są zbyt głupi żeby docenić Polski rynek, trak > tują nas wyłącznie jako roboli w magazynach a na polski rynek dostarczają badzi > ewie? > > Co do Blik to należy uwzględnić różnice kulturowe jesli chodzi o płatności. U n > as nigdy karty kredytowe nie zrobiły furrory u was tak. > > Co do paczkomatów InPost to się ponoć międzynarodowo ładnie rozwijają. Amazonowcy widac podchodza do Polski jak do Chin - tania sila robocza jets OK ale rynek konsumencki to jeszcze nie dojrzaly do tego aby robic powazny biznes. Wszystko zalezy od spolecznosci i ich mozliwosci oraz zwyczajowych preferencji. Nie wiem po jaki Ch mialby uzywac paczkomatu? Toz to upierdliwe bo trzeb jechac i ma limity wilekosci etc... Odpowiedz Link Zgłoś
loyezoo Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 02.04.24, 10:54 Nie wiem po jaki Ch mialby uzywac paczkomatu? Ja ci powiem, dlaczego ja używam. Po 1. jest taniej niż kurier, po 2. nie zawsze jestem w domu. Owszem kurier może mi zostawić pod domem paczkę ale mogą zajebać (u was to chyba standard, tyle filmików z kamer na domach jest w necie :) ) Paczkomatów jest "jak nasrał" i ja, mimo że mieszkam na kolonii wioski, mam paczkomat pod sklepem, w którym codziennie kupuję pieczywo, więc jaki problem? No i limit wielkości. Jak zamawiasz paletę towaru, to raczej i tak na plecy nie weźmiesz :P a max paczka to 64cmx41x38 wcale nie taki mały karton, waga do 25kg.Pomijam wygodę wysyłania, wpisujesz kod paczkomatu numer tel. odbiorcy i tyle. Jak masz jakiś zwrot, to wklepujesz tylko kod zwrotu (lub skanujesz qr i koniec) Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 02.04.24, 14:08 W PL to jest prosta sprawa: na allegro dostawa do domu za darmo do paczkomatu od 45 zł, do domu kurierem od 65 zł. Najbliższy paczkomat mam 100 m od domu. Też wolę kuriera ale nie zawsze jest ktoś w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 02.04.24, 10:11 bywalec.hoteli napisał: > Ale to nie jest kwestia Polski tylko wpływu i ekspansywności amerykańskiej kult > ury i gospodarki na cały świat. > Przykład: coca-cola, pepsi-cola, fanta (produkowane w Polsce w fabrykach ale je > dnak amerykańskie) itp zdominowały rynek gazowanych słodzonych napojów mimo iż > mieliśmy wcale nie gorsze napoje: Ptyś, Tarczyn, Grodziska, nawet Helena czy Ho > op Cola. Tańsze i myślę że zdrowsze i smaczniejsze. W szklanych zwrotnych a nie > plastikowych jednorazowych butelkach. Ale Amerykanie kupili sobie dystrybucje. > Wstawili swoje lodówki z napojami do sklepow i lokali gastronomicznych, okleil > i je swoimi reklamami, zalali te punkty sprzedaży tymi swoimi słodkimi ulepkami > . Zrobili to w latach 90 kiedy kurs złotego do dolara był tak niekorzystny że n > as nie było stać na zakupy na zachodzie a oni mogli tu kupić majątek za garść d > olarów. Bywalcu, prosze, jest jak jest, bo tak chca klienci. dzisiaj w niemczech jest duzy hype na napoj ktory sie nazywa Fritz-Cola. Mi to gowno nie smakuje, ale to inna sprawa. tutaj masz cala cala reszte roznych coli na swiecie wedlug krajow. Nie wiem na ile to jest pelna lista. Cola > Ale to nie tylko u nas tylko w sporej części krajów świata? > > Podobnie jest z innymi rzeczami. > > No ale Allegro bije na głowę i Amazon i Ebay. Oba amerykańskie portale handlowe > nie odniosły sukcesu w Polsce. Allegro mam gleboko w dupie, trudno zeby ktos tam cokolwiek wyslal zagranice. E-Bay - oze fajne w Stanach, bo w europie czesto musze zaplacic duze clo, albo transport. w Amazonie mam cene koncowa ze wszystkimi kosztami. > W ogóle Amazon jest dziwny, wyszukiwarka przypomina rozmowę z wróżką a nie szuk > anie towaru. Jak wy możecie z takiego badziewia korzystać? Allegro ma 1000 razy > lepsze wyszukiwanie produktu ja prawie zawsze znajde w pare sekund wszystko co chce na amazonie. jakies allegro czy e-bay mi nie jest potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 02.04.24, 10:24 ta Fritz-Cola i inne podobne napoje to są promowane od chyba nastu lat w hipsterskim srodowisku. Mi tez nie smakuje - przedrożona po hipstersku o 200% woda z cukrem Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 02.04.24, 10:27 i nie, to nie jest tak bo chcą klienci, klienci są głupi i kupią to co mają pod ręką w sklepie a coca-cola i pepsi-cola kupiły sobie dystrybucję i miejsce pod ręką w sklepach Odpowiedz Link Zgłoś
duze_a_male_d_duze_m Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 01.04.24, 13:09 Mawzajen. Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta007 Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 01.04.24, 14:01 No! A jajkiem sie podzielisz? 😇😇😇 Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 01.04.24, 11:46 Auta z takimi drzwiami to najbardziej prestiżowe, które osiągają bardzo duże prędkości. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 01.04.24, 17:50 tbernard napisał: > Auta z takimi drzwiami to najbardziej prestiżowe, które osiągają bardzo duże pr > ędkości. To znaczy ze moj garaz tez prestizowy? A w tych autach to p prostu wygoda Jak deszcz pada to mozna wyjsc i cie sie za kolnierz nie leje.. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 01.04.24, 19:16 Za kołnierz to Ty nie lejesz niezależnie czy deszcz czy nie 🫣😂 Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 01.04.24, 19:59 bywalec.hoteli napisał: > Za kołnierz to Ty nie lejesz niezależnie czy deszcz czy nie 🫣😂 Pyra sie popisuje... Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 02.04.24, 14:10 engine8t napisał: > tbernard napisał: > > > Auta z takimi drzwiami to najbardziej prestiżowe, które osiągają bardzo d > uże pr > > ędkości. > > To znaczy ze moj garaz tez prestizowy? A ile ma sekund do setki Twój garaż? :) Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Otwierane do góry drzwi samochodu 03.04.24, 17:42 tbernard napisał: > engine8t napisał: > > > tbernard napisał: > > > > > Auta z takimi drzwiami to najbardziej prestiżowe, które osiągają ba > rdzo d > > uże pr > > > ędkości. > > > > To znaczy ze moj garaz tez prestizowy? > > A ile ma sekund do setki Twój garaż? :) Tak na oko to srednio z 5 bo chyba szybciej otwiera niz zamyka. Odpowiedz Link Zgłoś