Dodaj do ulubionych

OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferencji

• nousecomplaining Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 21.05.26, 19:06
      A tymczasem Podolski kupił se Górnika.
      przegladsportowy.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/lukas-podolski-kupil-gornika-zabrze-i-ujawnia-oto-jego-plany/ngx1w89#:~:text=Pi%C5%82karz%20G%C3%B3rnika%20Zabrze%20Lukas%20Podolski,mo%C5%BCe%20by%C4%87%20napisane%20na%20wizyt%C3%B3wce.
    • vogon.jeltz Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 21.05.26, 19:32
      A ja się dzisiaj uśmiałem, bo przeczytałem taki komentarz:

Przepis na wygranie Ligi Europy
      1. Weź zespół z "villa" w nazwie
      2. Zatrudnij trenera Unaia Emery'ego
      3. Wygrałeś Ligę Europy

(Emery wygrał LE pięciokrotnie prowadząc trzy drużyny: Sevilla FC x3, Villarreal i w tym roku Aston Villa)
      • wislok1 Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 24.05.26, 16:33
        Cos w tym jest

Dobre

W Serie B FC Südtirol Bozen-Bolzano utrzymal sie po barazach w tej lidze....
        Maja stadion na 5000 widzow, miniaturowy

Klub gra juz od 5 lat w Serie B, jednoczy wloskich Tyrolczykow i wloskich Wlochow. z tego regionu

• vogon.jeltz Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 25.05.26, 10:52
          Co ciekawe, dotarł też do finału LE z Arsenalem, ale przegrał. Zapewne dlatego, że Arsenal nie ma w nazwie "villa".

W sumie mogli zmienić przed finałem tymczasowo na "Arsevilla", ale brzmiałoby to dosyć nieprzyzwoicie ;-)
          • bywalec.hoteli Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 25.05.26, 12:05
            vogon.jeltz napisał:

> Co ciekawe, dotarł też do finału LE z Arsenalem, ale przegrał. Zapewne dlatego,
            > że Arsenal nie ma w nazwie "villa".
            >
            > W sumie mogli zmienić przed finałem tymczasowo na "Arsevilla", ale brzmiałoby t
            > o dosyć nieprzyzwoicie ;-)

XDDDD
            naprawdę ciekawe z tą Villą. A może wystarczyło żeby w klubie grał David Villa?
            • vogon.jeltz Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 25.05.26, 14:38
              > A może wystarczyło żeby w klubie grał David Villa?

On już chyba zakończył karierę? Ale rzuciłem szybko okiem i zdaje się jest teraz właścicielem jakiegoś czwartoligowego hiszpańskiego klubu. Warto by przetestować tę teorię zatrudniając tam Emery'ego - tylko czy się zgodzi?
    • ofiaradonosicieli Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 22.05.26, 08:25
      a mundial ogladac bedziecie, czy bojkotujecie? ja sie pewnie zlamie i na Hiszpanie i Portugalie okiem rzuce. zdaje sie, ze to 6 (!!!) mundial CR7. imponuje mi ten czlowiek- sportowo oczywiscie ;)
      • wislok1 Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 22.05.26, 20:30
        Dlaczego mialbym bojkotwac mundial ?

Jedyny problem jest taki, ze czesc spotkan bedzie wtedy, kiedy w Europie jest noc
        • bywalec.hoteli Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 24.05.26, 02:17
          Podolski zostal właścicielem Górnika Zabrze! Klub zdobył puchar Polski i wicemistrzostwo Polski a Poldi rozegrał dziś ostatni mecz w karierze.
          Sprawy dla Gornika chyba idą w dobrą stronę

Mam nadzieję że Poldi poprowadzi Górnik do zwycięstwa w Lidze Mistrzów ;)
          • wislok1 Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 24.05.26, 16:29
            Bayern zdobyl Puchar Niemiec po 3-0 ze Stuttgartem

Czyli ma mistrza i puchar

Co do Podolskiego, to zycze mu sukcesu, bardzo charekteryn koles
            • bywalec.hoteli Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 24.05.26, 20:46
              wislok1 napisał:

> Co do Podolskiego, to zycze mu sukcesu, bardzo charekteryn koles

Górnik będzie grał w eliminacjach do Ligi Mistrzów. Kto wie gdzie zajdzie jeśli będzie niesiony nowym zarządzaniem.
              • hukers Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 25.05.26, 15:25
                bywalec.hoteli napisał:

> Górnik będzie grał w eliminacjach do Ligi Mistrzów. Kto wie gdzie zajdzie jeśli
                > będzie niesiony nowym zarządzaniem.

Ze swoim słabym rankingiem Uefa nigdzie nie zajdzie, bo w żadnej rundzie nie będzie rozstawiony i odpadnie najpewniej od razu (w sensie z walki o LM, bo spadnie do el. LE). Natomiast ciekawiej jest z Lechem, który tez będzie walczył o Ligę Mistrzów, i dzieki temu, ze w paru krajach mistrzami zostawały druzyny ze słabym rankingami Eufa, Lech bedzie rozstawiony w kazdej rundzie. Nie gwarantuje to oczywscie awansu, ale bardzo go ułatwia.
            • dodekanezowiec Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 25.05.26, 06:04
              wislok1 napisał:

> Bayern zdobyl Puchar Niemiec po 3-0 ze Stuttgartem
              >
              > Czyli ma mistrza i puchar
              >

Kochany pamiętniczku
              Inter tez ma mistrza i puchar
              • ofiaradonosicieli Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 25.05.26, 15:54
                dodekanezowiec napisał:

> Kochany pamiętniczku
                > Inter tez ma mistrza i puchar
                as sie czepil tego wisloka! jak nie przymierzajac... Wislok Lewego ;P jednak faceci to swarliwy gatunek...
                • bywalec.hoteli Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 25.05.26, 18:45
                  Ofiara donosicieli - fornita?
                  Zablokowali Cię? Wiem, że za niewinność ale za którą?
                  • ofiaradonosicieli Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 25.05.26, 19:06
                    bywalec.hoteli napisał:

> Ofiara donosicieli - fornita?
                    > Zablokowali Cię? Wiem, że za niewinność ale za którą?
                    zablokowali mnie na trzech nickach, na co ciezko zapracowalam, trollujac na forum o moderacji ;) Ja to sama nie wiem,czego chce- bo ban ulatwia odwyk od forum, ale z drugiej strony, takie zabranianie pisania, to jak odeslanie w przedszkolu do kąta. je...a dziecinada. btw- wagi dalej nie ma... choreeeee :(
                    • bywalec.hoteli Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 25.05.26, 22:37
                      na 3 nickach ban? o kurde - to jakaś sześćdziesiona do sześcianu musiała donosić? :)
                      • ofiaradonosicieli Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 08:15
                        bywalec.hoteli napisał:

> na 3 nickach ban? o kurde - to jakaś sześćdziesiona do sześcianu musiała donosi
                        > ć? :)
                        szescdziesiony na dupach przysiadly, spokoj jest, odpukac ;)
                        ty mi lepiej powiedz, kolego bywalcze, jak myslisz, kto mundial wygra? ja kciuki trzymam jak zawsze za Hiszpanow, prawdziwy kibic jest wierny ;)
                        • bywalec.hoteli Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 08:30
                          ofiaradonosicieli napisał(a):

> ty mi lepiej powiedz, kolego bywalcze, jak myslisz, kto mundial wygra? ja kciuk
                          > i trzymam jak zawsze za Hiszpanow, prawdziwy kibic jest wierny ;)

Mam nadzieję, że Maroko :)
                          Dość mam dyktatu Hiszpanów, Francuzów, Anglików i Niemców w futbolu.
                          Jeśli Europa, to Portugalia.

Swoją drogą coś słyszałem, że Barcelona kobiet wygrała LM i nasza Ewa Pajor zdobyła dwie bramki w finale - brawo.
                          Jakoś nieudacznicy Lewy i Szczęsny nie potrafili nawet awansować do finału LM, nie mówiąc o wygraniu, patałachy, hehe! :)
                          • ofiaradonosicieli Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 09:45
                            bywalec.hoteli napisał:
                            > Mam nadzieję, że Maroko :)
                            > Dość mam dyktatu Hiszpanów, Francuzów, Anglików i Niemców w futbolu.
                            > Jeśli Europa, to Portugalia.
                            hmmm... rozumiem ten punkt widzenia, choc go nie podzielam ;)
                            ja to najbardziej na podobnych imprezach lubie "narodziny nowych gwiazd". kiedys Mbappe, potem Yamal. ba, ja nawet pamietam czasy, kiedy to CR7 byl dobrze zapowiadajacym sie swiezakiem ;) te zmiany pokoleniowe i "to idzie mlodosc" sa odswiezajace i fajne :)

• wislok1 Bedzoe watek o mundialu 26.05.26, 20:03
                              Na raziu jutro final LIgi Konferencji, a 30 maja final Ligi Mistrzow

Moze do tego czasu Lewy znajdzie jakis klub, co zgodzi sie go zatrudnic..
                              Co jest raczej watpliwe, bo nikt mu nie bedzie chcial placic tyle co w Barcelonie, a gra tak beznadziejnie obecnie, ze tylko wariat mu zaplaci choc 1 milion euro za sezon...
                              • vogon.jeltz Re: Bedzoe watek o mundialu 27.05.26, 12:36
                                > gra tak beznadziejnie obecnie, ze tylko wariat mu zaplaci choc 1 milion euro za sezon...

To jak gra nie ma przecież znaczenia. Ważne, ile zysku marketingowego ("sprzedanych koszulek") może wygenerować dla klubu.
                                • dodekanezowiec Re: Bedzoe watek o mundialu 27.05.26, 17:06
                                  Wislok i jego trauma z Lewandowskim - chyba wislok mial interes rozkręcać interes z kubkami z podobizną Lewandowskiego.
                                  Bajehnofsy Mynszenofsy maja mu za złe brzydkie pożegnanie.
                                  Ajn sfaj dhaj policaj!
                                  Do hymnu!
                                  Uuuuuunter allllleeeesss!
                                  Po hymnie!
                                  Życzę powtórzenia wyniku z Hiszpania z któregoś meczu z ostatnich kilku lat (0:6).
                                  Uuuuuuunter aaaaaallllllessss!
                                  Niech se Pieśń Nibelunga śpiewają.
                                  • dodekanezowiec Re: Bedzoe watek o mundialu 27.05.26, 17:08
                                    Wislok ma KOSZMARNE przeżycia z Lewandowskim.
                                    TRAUMATYCZNE!
                                    Do odegrania monodramu "wislok o Lewandowskim" zatrudnić na przemian Szpakowskiego i Zimocha.
                                    Tylko oni oddadzą w pełni dramaturgię sytuacji.
                                    • wislok1 Re: Bedzoe watek o mundialu 27.05.26, 19:20
                                      Nie mam zadnej traumy z Lewanfowskim, to ty ja masz i jestem przerazony, jak ty bredzisz

Twoje uwagi mam kompletnie w d....
                                      • wislok1 Re: Bedzoe watek o mundialu 27.05.26, 19:29
                                        Juz pisalem 100 razy, ze mnie wku.wil fochami przy odejsciu z Bayernu i kilku Niemcow dalo mi odczuc, ze im sie to bardzo nie podoba, te fochy...
                                        I niestety mieli racje....
                                        A ze jako przedstawiciel handlowy musze dbac o dobry kontakt z klientami, to srednio mnie zachwycalo tlumaczenie, ze nie jestem Lewandowskim i ze nie wszyscy Polacy sa tacy jak on ...
                                        Ludzie sa ludzmi, na podstawie 1 przypadku znanego wydaja opinie na temat calego narodu, ze to ludzie nieslowni, nierzetelni, niedotrzymujacy zawartych umow, w tym wypadku kontraktu o prace, maksymalnie pazerni na kase....
                                        Nie bylo to przyjemne..

I to juz tlumacze od kilku dobrych lat, a ta bredzisz jak potluczony o rzekomych mopich fobiach...
                                        Sam masz ciezka fobie ..
                                        • dodekanezowiec Re: Bedzoe watek o mundialu 27.05.26, 20:13
                                          @wislok
                                          I wlasnie 2001-szy raz piszesz to samo.
                                          Stad moze nie Ty jestes nie halo tylko te Niemce. Współczuję.
                                          • wislok1 Re: Bedzoe watek o mundialu 27.05.26, 20:20
                                            Pisze to samo, bo ty bredzisz o mojej fobii, a to po prostu rozsadna reakcja , MOJA, na jego fochy

Sorki, mialem w d... to, ze on jest najlepszym pilkarzem z PL
                                            akurat mi przeszkadzal w mojej pracy...

Wczesniej tego nie robil i nic do niego nie mialem...
                                            • ofiaradonosicieli Re: Bedzoe watek o mundialu 27.05.26, 20:25
                                              wislok1 napisał:

> Sorki, mialem w d... to, ze on jest najlepszym pilkarzem z PL
                                              > akurat mi przeszkadzal w mojej pracy...
                                              >
                                              > Wczesniej tego nie robil i nic do niego nie mialem...
                                              kariere ci zrujnowal. ba, zycie zmarnowal! mysle, ze powinienes go pozwac za szkody moralne... duza suma do ugrania, pomysl o tym :)
                                              • wislok1 Re: Bedzoe watek o mundialu 27.05.26, 20:34
                                                Nieczego mi nie zrujnowal i nie zmarnowal, bez jaj...

Wszytkie negatywne komentarze jakos odkrecilem i przede wszystkim oni wiedzieli, ze mozna na mnie polegac...

Po prostu w pracy sie sprzedaje samego siebie i Lewy to w Bayernie totaltnie sknocil...

Odszedl w atmosferze skandalu...

a teraz Barcelona nawet mu nie zaproponowala przedluzenia kontraktu..

Life is brutal..
                                                Jak Barcelona uznala, ze do niczego jest im juz nie potrzebny, to moze isc szukac szczescia gdzie indziej...

To nie jego wina

W wieku 38 lat to jest juz emerytura pilkarska
                                    • vogon.jeltz Re: Bedzoe watek o mundialu 27.05.26, 19:41
                                      > Do odegrania monodramu "wislok o Lewandowskim" zatrudnić na przemian Szpakowskiego i Zimocha

- Nie będzie arrivederci! Forza Italia do Berlina!
                                      - Panie Turek,. kończ pan ten mecz!

Aż się prosi, że wrzucić w ejaja: zrób mi dramę piłkarską w wykonaniu Szpaka i Zimocha. Albo na dowolny inny temat.
                                      • vogon.jeltz Re: Bedzoe watek o mundialu 27.05.26, 19:49
                                        Kuźwa, takich komentatorów to już nigdy nie będzie. Szpakowski dupcył straszliwe kocopoły, popełniał nieustanne lapsusy językowe, mylił piłkarzy, przekręcał ich nazwiska - ale nikt tak jak on nie potrafił podkręcić emocji jak coś się działo. Zresztą, te wpadki to też była część jego uroku jako komentatora.
                                • wislok1 Re: Bedzoe watek o mundialu 27.05.26, 19:24
                                  W sumie ma jednak znaczenie, bo kibice w OGROMNEJ wiekszosci przychodza na mecze ogladac ZWYCIESTWA zespolu z Lewym i jego dobra gre, a nie wtopy i jego snucie sie po boisku bez goli

Dlatego odchodzi z Barcelony, biznes sie przestal spinac

Wiec to kto jest kiepski biznes...

Pare baniek na rok by mu ktos zaplacil, z uwagi na te koszulki i ogolnie marketing,
                                  ale on chce minimum tyle, co dawala mu ostatnio Barcelona, czyli, 21 milionow na sezon
                                  • vogon.jeltz Re: Bedzoe watek o mundialu 27.05.26, 19:46
                                    > W sumie ma jednak znaczenie, bo kibice w OGROMNEJ wiekszosci przychodza na mecze ogladac ZWYCIESTWA zespolu z Lewym

Etam. CR7 gra u Arabów za 200 baniek rocznie, może i cośtam wygrywa, ale kogo to w ogóle obchodzi? Ważne, że to Ronaldo.
                                    • wislok1 Re: Bedzoe watek o mundialu 27.05.26, 20:26
                                      Ronald to jest wyjatek, jest jescze Benzema...
                                      Ale gemeralnie jak juz, to zatrudniaja mlodych...

Napier... z pilka na pustyni wymaga zelaznej kondycji, a Ronaldo jest wytrzymalosciowo na poziomie kolesia w wieku 30 lat..
                                      Jak on to robi ? Nie wiem...

Kolega Lewego z Bayernu Thomas Müller gra teraz w Kanadzie, placa mu tak kilka baniek rocznie...
                                      ale on to traktuje jako hobby..
                                      Kase z Bayernu zainwestowal w stadniny koni...
                                      Jego zona zajmuje sie jezdziectwem...
                                    • wislok1 Re: Bedzoe watek o mundialu 27.05.26, 20:28
                                      Chicago Fire jest zainteresowane Lewym, bo faktycznie by im zwiekszyl sprzedal koszulek i innych gadzetow wsrod Polakow w USA...

Ale oferuja gora 2 miliony euro czy dolarow

Inaczej by sie im budzet nie spinal
                          • vogon.jeltz Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 10:06
                            > Mam nadzieję, że Maroko :)
                            > Dość mam dyktatu Hiszpanów, Francuzów, Anglików i Niemców w futbolu.
                            > Jeśli Europa, to Portugalia.

Dyktat Anglików? Przecież oni na żadnych mistrzostwach nic nie wygrali od 60 lat!

Może Włosi? A nie, czekaj... ;-)

To już chyba wypada kibicować Cabo Verde. Takiego underdoga w World Cup dawno nie było. I Iranowi - kraj to co prawda xujowy, ale fajnie byłoby, gdyby spłatali Pomarańczowemu psikusa na jego podwórku.

A kto wygra? Nie wiem, ale mam nadzieję, że ktoś spoza ogwiazdkowanej kliki.
                            • vogon.jeltz Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 10:25
                              > To już chyba wypada kibicować Cabo Verde. Takiego underdoga w World Cup dawno nie było.

Okazuje się, że Zielonoprzylądkowcy wcale nie są najniżej sklasyfikowaną ekipą. Słabsze od nich (przynajmniej wg rankingu FIFA, który jest, cóż, mocno dyskusyjny) są:
                              - Curaçao - zaskoczyło mnie, że to w ogóle gra jako samodzielne państwo i że dostali się na World Cup, też trzeba będzie trzymać za nich kciuki
                              - Haiti
                              - Nowa Zelandia - tu jestem w szoku, to najsłabsza wg rankingu ekipa na Mundialu, no ale ten ranking to pewnie stąd, że grają głównie z ogórami z Vanuatu i Samoa, realnie ich siła może być dużo większa
                              • wislok1 Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 18:11
                                Curacao jest autonomicznym krajem, nie niepodleglym
                                Jest czascia Krolestwa Niderlandow, ale juz nie czescia samej Holandii, nie nalezy do strafy euro, Schengen i UE
                                Bardzo skomplikowane
                                • vogon.jeltz Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 18:34
                                  > Curacao jest autonomicznym krajem, nie niepodleglym
                                  > Jest czascia Krolestwa Niderlandow, ale juz nie czescia samej Holandii, nie nalezy do strafy euro, Schengen i UE
                                  > Bardzo skomplikowane

Czemu skomplikowane? Przecież to dokładnie tak jak Grenlandia.
                                  • wislok1 Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 19:57
                                    Bardziej skomplikowane, bo Holandia ma wiecej takich terenow..
                                    I maj oficjalnie rozny status....

Na jednej wyspie jest nawet granica Niderlandow z Francja

Na 3 wyspach waluta jest dolar amarykanski, na innych gulden, na jedenj florin

pl.wikipedia.org/wiki/Holandia
                                    • wislok1 Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 19:59
                                      Generalnie mieszkancy sa zdecydowanie PRZECIWKO niepodleglosci od NIiderlandiow, bo to by oznaczalo utrate ogromnje kasy,a realnie i tak sa niezalezni od rzadu w Europie
                                    • carnivore69x Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 20:13
                                      wislok1 napisał:

>
                                      > Na jednej wyspie jest nawet granica Niderlandow z Francja
                                      >
                                      I słynny Princess Juliana Airport, gdzie Benkom 747 zdarza się podchodzić do pasa nad samą plażą, a turystom odradza się chwytania elementów ogrodzenia lotniska i przechodzenia do poziomu przy starcie takich (i innych nieco tylko mniejszych) maszyn.
                                      • vogon.jeltz Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 20:30
                                        > I słynny Princess Juliana Airport, gdzie Benkom 747 zdarza się podchodzić do pasa nad samą plażą

Chyba zdarzało, bo dużo już tego nie lata (niestety) i głównie jako frachtowce.
                                        • carnivore69x Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 27.05.26, 11:44
                                          vogon.jeltz napisał:

> Chyba zdarzało, bo dużo już tego nie lata (niestety) i głównie jako frachtowce.

Fakt. Air France - KLM (a to ci ostatni głownie tam latali) już wycofał, podobnie jak BA w czasie pandemii.
                • dodekanezowiec Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 25.05.26, 22:35
                  ofiaradonosicieli napisał(a):

> dodekanezowiec napisał:
                  >
                  > > Kochany pamiętniczku
                  > > Inter tez ma mistrza i puchar
                  > as sie czepil tego wisloka! jak nie przymierzajac... Wislok Lewego ;P jednak fa
                  > ceci to swarliwy gatunek...

A niezupełnie przyczepił.
                  Po prostu, skoro on z tym Bayernem niczym kronikarz, no nie wiem, no tak ma ten poczciwy wislok, on chyba już taki starszy pan, ze musi cos w kółko powtarzać zeby nie zapomnieć.
                  To moze i ja będę cos tam w kółko powtarzać bo i mnie z pamięcią już nie tak jak młodszy człek byl.
                  • wislok1 Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 18:12
                    Nie jestem starszym panem, a Bayern to byl zawsze moj ulubiony klub, obok Gornika Zabrze
                    • vogon.jeltz Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 20:27
                      > Bayern to byl zawsze moj ulubiony klub, obok Gornika Zabrze

Ruch spuchł
                      Lech zdechł
                      Wisła skisła
                      Górnik żebrze

Tak mawiali w moich okolicach fani Gieksy XD
                      • wislok1 Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 26.05.26, 20:57
                        Fajne....

Generalnie Gornik Zabrze to kultowy klub, zdobyl tyle razy mistrzostwo PL, ze jest w scislej czolowce...
                        Do tego tego calkiem niezle wystepy w europejskich pucharach...

Samo miasto Zabrze do szczegolnie ladnych nie nalezy, ale wspomnial o nim prezdent Francji De Gaulle jako o polskim miescie, co musialo wku.wic Adenauera
                      • ofiaradonosicieli Re: OT Liga Mistrzow, Liga Europy, Liga Konferenc 27.05.26, 07:10
                        vogon.jeltz napisał:

> > Bayern to byl zawsze moj ulubiony klub, obok Gornika Zabrze
                        >
                        > Ruch spuchł
                        > Lech zdechł
                        > Wisła skisła
                        > Górnik żebrze
                        Kapitalne!
                        Barca- farsa, Real ma esperal, Manchester- szpetny jak wujek Fester :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka