marekggg 02.08.25, 21:25 wydaje mi sie ze fajny samochod, moze bym sie zastanowil. Jest w ofercie w polsce, na slowacji. ale nie jest w ofercie ani w niemczech, ani w belgii. WTF??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qqbek Re: Toyota Camry 02.08.25, 22:21 Nie wiem, sąsiad z biura (Ukrainiec) jeździ już ze trzy lata tą poprzednią (XV70), mogę podpytać o wrażenia, ale ta nowa (XV80) chyba nie ma z nią za dużo wspólnego. Co do oferty zaś - Toyota to u nas ostatnio "wiodąca marka", pewnie centrala postanowiła poszerzyć rynek i oferuje u nas modele, których nie chce im się na mniej obiecujące rynki importować. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Toyota Camry 02.08.25, 22:32 Poprzednia była paskudna. Pare razy wziąłem jak mój był na przeglądzie i wyjątkowo nieudane auto moim zdaniem gorsze od corolli Ale nowe to faktycznie juz zupełnie inne. Tyle ze główna wada wygodnego auta na trasy została jak była czyli zbiornik poniżej 50 l. Na autostradzie 500 km I rezerwa. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Toyota Camry 02.08.25, 23:18 trypel napisał: > Poprzednia była paskudna. Z bliska, czarna i z jakimiś dodatkowymi pakietami - ujdzie. > Pare razy wziąłem jak mój był na przeglądzie i wyjątk > owo nieudane auto moim zdaniem gorsze od corolli Jeździć nie jeździłem, za to niemalże codziennie widuję na parkingu i "nie jest tragicznie". > Ale nowe to faktycznie juz zupełnie inne. Tyle ze główna wada wygodnego auta na > trasy została jak była czyli zbiornik poniżej 50 l. > Na autostradzie 500 km I rezerwa. Ale tak teraz prawie wszystkie samochody mają - nie da się powiększyć bagażnika, jak się nie zredukuje baku. Kurde, jak ja tęsknię za 68 litrami + rezerwa w moim E36... przecież to był malutki sedan, z malutkim silniczkiem, taka popierdułka... a dało się 1000 km tym przejechać bez tankowania. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Toyota Camry 02.08.25, 23:21 Pisząc paskudna nie mialem na myśli wyglądu. Jezdzilo sie tym kiepsko, była jakaś niedopasowana, nie do końca lubiła jechać, kierowca to czuł. To był taki samochód dla ludzi którzy nie lubia jeździć Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Toyota Camry 02.08.25, 23:33 trypel napisał: > Pisząc paskudna nie mialem na myśli wyglądu. Jezdzilo sie tym kiepsko, była jak > aś niedopasowana, nie do końca lubiła jechać, kierowca to czuł. To był taki sam > ochód dla ludzi którzy nie lubia jeździć > Czyli po prostu Toyota? Nie wiem, kto mógłby tym lubić jeździć. Jakieś pomysły? To jest samochód dla tych, którzy muszą jeździć IMHO. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Toyota Camry 03.08.25, 00:17 trypel napisał: > Pisząc paskudna nie mialem na myśli wyglądu. Jezdzilo sie tym kiepsko, była jak > aś niedopasowana, nie do końca lubiła jechać, kierowca to czuł. To był taki sam > ochód dla ludzi którzy nie lubia jeździć > No bo takie one sa. To auto do transportu ludzi z punktu A do B. Przyjemnosc jazdy zerowa a wiec nie jest nigdy naduzywany :) Ale za to jezdzi zwykle dlugo i bez problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: Toyota Camry 03.08.25, 00:32 <To auto do transportu ludzi z punktu A do B.> Czy przypadkiem to nie jest motto tego forum? 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Toyota Camry 03.08.25, 02:24 jackk3 napisał: > <To auto do transportu ludzi z punktu A do B.> > > Czy przypadkiem to nie jest motto tego forum? 😀 To raczej pasuje do egrazyny? Tu raczej przenoszenie ludzi z punktu A do B jest skutkiem a nie celem posiadania auta? Odpowiedz Link Zgłoś
marecky81 Re: Toyota Camry 03.08.25, 13:27 Biorąc po uwagę paździerze większości userów forum, skutki sa dyskusyjne 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Toyota Camry 03.08.25, 06:37 trypel napisał: > Poprzednia była paskudna. Zgadzam sie... tez mi sie nie podbala. Nowa nawiazuje do Priusa. A co do reszty to kazda Camry jest taka sama. Nudna do bolu i zrobiona tak, zeby Kowalski mogl kupic nowa i jezdzic, jezdzic, jezdzic a potem przekazac wnukowi/wnuczce jako pierwsze auto. A tu reklama najwyrazniej wersji dla "ścigaczy" Punch It, Margaret! 1989 Toyota Camry V6 Commercial Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: Toyota Camry 03.08.25, 07:08 > Nudna do bolu i zrobiona tak, zeby Kowalski mogl kupic nowa i jezdzic, jezdzic, > jezdzic a potem przekazac wnukowi/wnuczce jako pierwsze auto. > Pierdolenie o Szopenie… Jak ta reklama była robiona to pewno nawet nie wiedziałeś co to jest V6 a prawie wszyscy w PL to na ołowiowej jeździli… Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Toyota Camry 03.08.25, 10:34 Wg chatagpt nowa camry xv80 nie ma juz v6 i nawet u was jest oferowana tylko jako hybryda z silnikiem 2.5 r4. Koniec świata. A w europie zachodniej nie jest wcale z uwagi na znikome zainteresowanie poprzednia generacja Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Toyota Camry 03.08.25, 12:12 > Koniec świata Jaki koniec świata? Dla targetu rynkowego i sposobu użytkowania Camry hybryda jest pod każdym względem lepsza niż V6. > A w europie zachodniej nie jest wcale z uwagi > na znikome zainteresowanie poprzednia generacja Bo w Europie zach. nikt już nie kupuje sedanów. Poza może najwyższym segmentem premiumów, bo tam nie ma innego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Toyota Camry 03.08.25, 13:22 Odpowiadałem Jackowi, od 91 roku wszystkie generacje miały dostepne v6, to sporo ponad 30 lat. To jest koniec pewnego swiata. Camry nie jest dla mnie żadnym wyborem (nawet na 37 miejscu) wiec generalnie mam to gdzieś i zgoda ze dla targetu camry ilość cylindrów nie ma juz znaczenia ale jest to poważna zmiana, cos jak uturbione r4 2.3 w mustangu Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: Toyota Camry 03.08.25, 16:41 trypel napisał: > Odpowiadałem Jackowi, od 91 roku wszystkie generacje miały dostepne v6, to spor > o ponad 30 lat. To jest koniec pewnego swiata. > Camry nie jest dla mnie żadnym wyborem (nawet na 37 miejscu) wiec generalnie ma > m to gdzieś i zgoda ze dla targetu camry ilość cylindrów nie ma juz znaczenia a > le jest to poważna zmiana, cos jak uturbione r4 2.3 w mustangu > Nawet nie wiedziałem. U mnie chyba co druga taksówka to właśnie Camry hybrydowa i do tego żółta… A ze nikt nie kupuje Sedanów to u mnie jest tak samo. Dlatego też padła Maxima bo nikt jej nie kupował. Turbo szczególnie w małych silnikach zawsze będzie generować problemy wcześniej czy później. A te V6 Toyoty albo Nissana wytrzymywały po 300-400 tys km albo i lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: Toyota Camry 03.08.25, 16:58 Sprawdziłem u mnie V6 to historia… niech więc spierdzielaja na drzewo… Najlepiej to poczytać tutaj krótko i zwięźle jak zawsze: www.caranddriver.com/toyota/camry Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Toyota Camry 03.08.25, 18:47 jackk3 napisał: > Sprawdziłem u mnie V6 to historia… niech więc spierdzielaja na drzewo… > Najlepiej to poczytać tutaj krótko i zwięźle jak zawsze: www.caranddriver.com/toyota/camry Ostatnia Camry z V6 zjechala z tasmy w 2024. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Toyota Camry 03.08.25, 20:15 engine8t napisał: > Ostatnia Camry z V6 zjechala z tasmy w 2024. Ostatni Dodge Challenger zjechal z tasmy w Wigilie 2024. Koniec swiata Szwolerzerow. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Toyota Camry 03.08.25, 20:55 jackk3 napisał: > Pierdolenie o Szopenie… Znaczy twierdzisz, że Camry to model budzący emocje??? 😂😂😂 Jak ta reklama była robiona to pewno nawet nie wiedział > eś co to jest V6 a prawie wszyscy w PL to na ołowiowej jeździli… Do dziś nie wiem. Tak się składa, że V6 Toyoty ujeżdżałem i w Camry i w swoim Lexusie i przy całej mojej sympatii dla ToiToi'a KM japońskie są jakieś bardziej cherlawe I rachityczne a auta zdecydowanie nuuuudne. Tyle, że mnie to absolutnie nie przeszkadza, bo czego innego od tych samochodów oczekuje niż klient np BMW. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Toyota Camry 03.08.25, 21:55 > Znaczy twierdzisz, że Camry to model budzący emocje??? Dyskutujemy tu o niej na forum, nawet dostała swój osobny wątek - czego nie można powiedzieć o wielu innych niby to ciekawszych samochodach. Czyli chyba budzi. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Toyota Camry 04.08.25, 08:53 vogon.jeltz napisał: > > Znaczy twierdzisz, że Camry to model budzący emocje??? > > Dyskutujemy tu o niej na forum, nawet dostała swój osobny wątek - czego nie moż > na powiedzieć o wielu innych niby to ciekawszych samochodach. Czyli chyba budzi > . No z tej prespektywy tak.... CO prawda auto raczej powinno budzic emocje w trakcie prowadzenia (np. slabo hamujac... duze emocje gwarantowane) ale takie na wirtualnym forum to tez cos. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Toyota Camry 04.08.25, 09:17 Akurat toyota faktycznie te emocje zapewnia, i podczas hamowania i w zakretach :) Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Toyota Camry 04.08.25, 09:52 Hmmmm... serio??? Pare Toyot w zyciu mialem i w kazdej zero takich emocji... Raz mialem w Avensis ( emoje zwiazane z niedomukajacycm sie elektrycznym dachem i rozwazaniem w zakresie "bedzie deszcz czy nie bedzie deszcz".... Ale naszczescie udalo sie otwierany dach naprawic drzwami kierowcy... Ale w zakresie hamowania... zero klopotow... Za malo predkosc przekraczam. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Toyota Camry 04.08.25, 12:06 Juz chyba kiedys dyskutowaliśmy ze tobie gorsze od innych marek hamulce nie przeszkadzają Mi owszem W piaggio zmieniam 3 klocki w ciągu 2 msc bo cały czas to nie jest to co powinno byc :) Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Toyota Camry 04.08.25, 13:28 Absolutnie mi nie przeszkadzaja, bo nie hamuje z predkosci nadswietlnych. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Toyota Camry 04.08.25, 14:19 Jak nie przekraczasz 70 to faktycznie mozesz butami hamowac Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Toyota Camry 04.08.25, 15:35 70 przekraczam tylko tak jakbym byl na pustej autostradzie. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Toyota Camry 04.08.25, 16:07 No to sam widzisz ze nie musisz miec auta z dobrymi hamulcami. Mój ojciec kiedys jezdzil z ręcznej roboty klockami (nitowane do starych klockow) zrobionymi z okładziny hamulcowej żuka. Potem zepsuł mu sie jeden cylinderek (chyba prawy tyl) to go zaślepił. I tak jezdzil przez parę lat. Jak sam piszesz- nie przekraczał, jezdzil wolno wiec starczało mu takie hamowanie. Ja wole byc przygotowany na najgorsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Toyota Camry 04.08.25, 18:30 trypel napisał: > (...) nie przekraczał, jezdzil wolno wiec starczało mu takie hamowanie. > > Jadę powoli bo wiem ze długo hamujesz - kierowca do auta :) W stylu: Piszę powoli bo wiem ze wolno czytasz. Sorry, żadna aluzja, nic, tylko tak mi sie jakoś przypomniało i skojarzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Toyota Camry 04.08.25, 18:41 Ja pamietam w VW garbusie, wszystkie hamulce bebnowe, aluminiowe nity i okladziny mniej wiecej dobrego rozmiaru kupowalo sie u prywaciarza w sklepiku i samemu nitowalo. Otworki wiercilo sie wedlug otworkow w szczece i na wage zlota byl frez a nie wiertlo o srednicy lba nitu i "gzymkowalo" sie okladzine zeby wpuscic lby nitow. Pozniej wymyslili okladziny przyklejane do szczek, ale juz byl w Warszawie sklep gdzie czesci mozna bylo kupic za bony towarowe. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Toyota Camry 04.08.25, 18:44 To teraz ten sam system zastosuj do klocka. Wiercisz 2 dziury na nita, frezujesz okładzinę, nitujesz i jazda. W sumie skoro dziala i ktos jeździ wolno to co tam :) A gosc z tego cały biznes zrobil, spora część zachodnich wózków jeździła w Legnicy na jego klockach Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Toyota Camry 04.08.25, 18:50 Wspomniany frez to byl frez czolowy a "gzymkowanie" to wlasnie moznaby zrobic wiertlem. Kolega mial nowszego garbusa i w nim przednie kolo mialo centralna nakretke nie jak w moim nakretka i przeciwnakretka, tylko "klema" sciskana kluczem ampulowym 5 mm. W calej Warszawie nie tylko nikt takiego klucza nie mial ale nawet o takim nie slyszal. To se ne vrati, teraz to sie w prezydentach poprzewracalo, trzy rozne klocki w dwa miesiace bo na zadnych nie byl happy. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Toyota Camry 04.08.25, 19:26 Bo wlosi umieją w hamulce a ja pierwszy raz mam tyl mocny a przod jakby tarcza masłem smarowana. Wiec probuje dojść dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Toyota Camry 04.08.25, 19:45 trypel napisał: > Bo wlosi umieją w hamulce a ja pierwszy raz mam tyl mocny a przod jakby tarcza > masłem smarowana. Wiec probuje dojść dlaczego > Zakladam ze masz wymieniony plyn hamulcowy i cylindry nie ciekna... A hamulce - tacze, a szczegolnie klocki sa orginalne a przynajmniej doladnie takie same w sensie producenta i rodzaju? Jesli tak to zaloz na tyl ceramiczne a na przod tzw "grabbing" ( ktore maj duzo azbestu) np Textar composite (brudza i szybciej sie zuzywaja ale "lapia" za za mocno) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Toyota Camry 04.08.25, 20:58 Oczywiście wszystko wymienione i wszystko gra. Szukam na forach piaggio ktore klocki najlepiej hamują w beverly i sprawdzam. Tempo zużycia nie ma znaczenia. Tyl dziala idealnie ale te same klocki z przodu jakby słabiej hamowały a przedni hamulec to glowny hamulec. No nic. Jest zabawa. Komplet klocków grosze wiec wytestuje wszystkie. A potem zmienię pompę Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Toyota Camry 04.08.25, 21:20 "Wszystko wymienione", moze pompa tez? Jezeli przy hamowaniu trzyma cisnienie i raczka nie "wsiaka" to pompa jest dobra, nie ma przecieku, dochodzi do pelnego cisnienia. Ja bym najpierw posprawdzal przewody jak na zasadzie droznosci zyl a dopiero potem wymienil serce. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Toyota Camry 04.08.25, 22:00 Trzyma ciśnienie. Do manetki nie dochodzi aczkolwiek oczywiście musze ja dociskać bardziej zeby zauważyć hamowanie. Moze te przewody. Tego nikt nie sprawdza. 16 lat w sumie maja, zastanawiam sie czy czasem nie puchną. Bo to jest jeszcze ewentualną przyczyna Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Toyota Camry 04.08.25, 23:45 W pierwszej chwili myslelismy ze mowisz o ktoryms z samochodow. W jednosladzie srodek ciezkosci jest wyzej w stosunku do rozstawu osi w porownaniu z samochodem i sily hamowania sa nieco inaczej rozdzielone, na niekorzysc przedniego kola. Jednym ze sposobow sprawdzenia czy to o czym mowisz nie jest aby normalne, byloby przejechac sie innym egzemplarzem takiego samego modelu i porownac. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Toyota Camry 05.08.25, 07:05 Miałem te same hamulce w vespie. Jak brzytwa. W każdym razie zawsze używam praktycznie tylko przodu a tu nie moge bo przod jakby nie starcza zeby wyhamować:) Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Toyota Camry 05.08.25, 11:30 A czy kola w Vespie byly mniejsze? Bo jezeli masz te same hamulce, ta sama pompa, okladziny i tej samej srednicy tarcze ale dwa razy wieksze kola to hamujesz dwa razy gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Toyota Camry 05.08.25, 11:40 No byly mniejsze ale to tak nie działa. :) Waga to jest n-ty jednoślad jakim jeżdżę. W tym jedyny wyjątek jest taki ze przod z tyłem jest zamienny- te same klocki, taka sama tarcza. I tyl jest duzo skuteczniejszy niz przod. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Toyota Camry 05.08.25, 13:30 "I tyl jest duzo skuteczniejszy niz przod." No to hamuj tylem. A jak by to wymagalo pozbycia sie nawyku, to skrzyzuj przewody i dalej hamuj jak teraz: Chwilowo nie mam innych pomyslow:) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Toyota Camry 05.08.25, 13:49 Bardzo śmieszne. :) Nie hamuje sie tyłem. To niebezpieczne i nieskuteczne. Klocki sinter zamówione. W weekend zmienię i zobaczę. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Toyota Camry 05.08.25, 14:36 Ajwaj klocki. Najbardziej podejrzany moim zdaniem jest wezyk. Nie dostarcza cisnienia do cylinderka, jak kiedys w mojej beczce. Jak go wymienisz to bedziesz mial trzy korzysci: Bedziesz wiedzial ze to byl wezyk, bedziesz wiedzial ze to nie byl wezyk, i przez lata bedziesz mial nowy wezyk. Tyle slow ewangelii na dzien dzisiejszy:) Wymien wezyk zanim wymienisz klocki i daj znac co bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Toyota Camry 05.08.25, 21:17 waga170 napisała: > Ajwaj klocki. Najbardziej podejrzany moim zdaniem jest wezyk. Nie dostarcza cis > nienia do cylinderka, jak kiedys w mojej beczce. Jak go wymienisz to bedziesz m > ial trzy korzysci: Bedziesz wiedzial ze to byl wezyk, bedziesz wiedzial ze to n > ie byl wezyk, i przez lata bedziesz mial nowy wezyk. Tyle slow ewangelii na dzi > en dzisiejszy:) Wymien wezyk zanim wymienisz klocki i daj znac co bedzie. Moze byc wiele roznych powodow. Zakladamy ze : 1. Bylo dobrze i hamowanie sie zmienilo ale nic poza tym nie bylo robione czy wymieniane. (np wymieniono klocki ale tarcz nie wymieniono ani nie "przetoczono" i jest na zewantrz tarcz "kolniez") 2. Plyn nowy ( nie wiecej niz 2 lata od wymiany) i pedal hamulca czuja sie zawsze "twardy" tzn nie czuja sie "spongy" ani pedla nie ucieka. (plyn nabral wilgoci i stal sie sprezysty) 3. Odpowietrzono uklad hamulcoowy. (uklad nieszczelny) 4. Plynu nie ubywa ani nie widac wyciekow. (wycieki zwykle sa z master cylinder do "bebna" -i tego nie widac, wspomagania, brod/zanieczysczenie w rurce przytkalo przeplyw albo wycieka z rurki na ziemie albo z cylinderka i widac plamy na kole 5. Przy hamowaniu nie sciaga na jedna strone. (Problem hamulce na jednym kole - nieszczelnosc, wyciek, zapieczony cylinderek, zacisk, klocki etc) 6. Klocki i tarcze sa w dobrym stanie. 7. Problem z modulem ABS. OStre hamowani powinno pokazac czy przod i tyl ABS pracuje (reszta wymaga komputera aby sprwdzic i "przecwiczyc" ABS) Wiecej grzechow nie pamietam... Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Toyota Camry 05.08.25, 22:42 "Wiecej grzechow nie pamietam..." Zapomniales o najwiekszym grzechu. Przy hamowaniu nie sciaga na jedna strone bo to jest kurwa skuter. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Toyota Camry 05.08.25, 23:23 waga170 napisała: > "Wiecej grzechow nie pamietam..." > > Zapomniales o najwiekszym grzechu. Przy hamowaniu nie sciaga na jedna strone bo > to jest kurwa skuter. Ja na kurwach ani skuterach sie nie znam. Auta mam w glowie. Mea Culpa Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Toyota Camry 05.08.25, 22:58 Jestem po godzinnej telefonicznej weryfikacji mechanikiem Otóż z tyłu mam nowa tarcze i klocki a z przodu tylko nowe klocki. Bo tarcza była jeszcze sporo od minimum. I dal miękkie klocki zdby sie dopasowały do starej tarczy szybciej. Mam sprawdzić nowe klocki i zobaczyć. Jak nie pomoże to wymieniamy komplet. Reszta z listy 2. Nowy 3. Tak 4. Nie 5. Nie Bo Waga napisał;) 6. Tak 7. Brak abs Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Toyota Camry 05.08.25, 19:56 trypel napisał: > Nie hamuje sie tyłem. To niebezpieczne i nieskuteczne. Klocki sinter zamówione. > W weekend zmienię i zobaczę. Nie hamuje sie tylem tylko przodem to jest wbrew mojej religii. Az pojezdzilem po internetach i uznalem ze "to zalezy" bo na przyklad jak jestes w jakims miekkim terenie to tylko tylem chyba ze chcesz fiknac koziolka, a na asfalcie oboma. No i jeszcze znalazlem ciekawostke, skuterem sie hamuje inaczej tyl czy przod niz motocyklem, bo w skuterze prezydent jest blizej tylnego kola. W "kazdymbadz" razie znalazlem filmik ktory moze Ciebie zainteresowac, remont kapitalny systemu hamulcowego Vespy. Ciekawe fragmenty, bo gosciu jest gadulka, sa okolo czwartej i szesnastej minuty. Od siebie dodam ze te miedziane "crush washers" nie musza byc do wyrzucenia po jednorazowym uzyciu. Zgniot je utwardza, ale rozgrzanie na gazie do czerwonosci powoduje tzw rekrystalizacje i z powrotem robia sie miekkie jak nowe. To taki plan B gdyby w zestawie nie dali podkladek. W kazdymbadz razie, gratuluje zakupu:))) Do roboty jazda! www.youtube.com/watch?v=PRlT5oOvpw4 Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Toyota Camry 05.08.25, 23:01 Weekend robota. Waga pizza ja Ci nie będę mówił czy warszawa byla wygodna czy nie a ty mi nie mów czym hamować w motocyklu :) Przedni jest glowny. Nawet w deszczu. W terenie racja bo na błocie naciśniesz i leżysz ale na drodze zawsze przod hamuje bardziej (w HD tez bez tylu sie nie zatrzymasz ale zawsze przod jest ważniejszy). Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Toyota Camry 05.08.25, 23:18 Wspominalem juz tutaj o mojej pierwszej i otatniej przygodzie na motocyklu, jak na koncu cementu przednie kolo po os wpadlo w gline a ja i motocykl wykonalismy salto do przodu tylko cale szczescie ze oddzielnie. A Misiu Golbinski na rowerze Sport dal z calej pary przedni hamulec i wykonal fikolka na podworkowej alejce, wiec zhodnie z chinska bajka o Tim Itunie, ty mi tu nie pierdol:))) Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: Toyota Camry 06.08.25, 03:03 waga170 napisała: > Wspominalem juz tutaj o mojej pierwszej i otatniej przygodzie na motocyklu, jak > na koncu cementu przednie kolo po os wpadlo w gline a ja i motocykl wykonalism > y salto do przodu tylko cale szczescie ze oddzielnie. A Misiu Golbinski na rowe > rze Sport dal z calej pary przedni hamulec i wykonal fikolka na podworkowej ale > jce, wiec zhodnie z chinska bajka o Tim Itunie, ty mi tu nie pierdol:))) Trypel ma rację. Zobacz na tarcze w motocyklu. Nawiasem mówiąc na szosie czy nawet na MTB to większości wyłącznie przedni no może za wyjątkiem sytuacji awaryjnych albo trudnego terenu. Ja jeżdżę sam to na szosie nie dotykam tylnego. Ale wszystko z umiarem bo ponad 2 lata temu na MTB przez kiere leciałem ale był to wyjątek i absolutnie moja wina. Niezbyt przyjemne doświadczenie che che… Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Toyota Camry 06.08.25, 04:30 Dalem na koncu mojego wywodu usmieszek, bo nie bede uczyl ojca jak robic dzieci. A moja "religia" bierze sie z dawnych doswiadczen rowerowych, torpedo bylo w tylnym kole. Ale potem mialem rower z dwoma hamulcami i jazda na czas dookola piaskownicy wygladala tak ze na tylko przednim hamulcu kolo pomimo ze skrecone sunelo do przodu na wprost, a na tylko tylnym malo ze rower zwalnial to jeszcze mozna bylo opanowac technike zarzucania tylu co zastepowalo skrecanie. I tak mi pozostalo we lbie:) Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: Toyota Camry 06.08.25, 22:38 waga170 napisała: > Dalem na koncu mojego wywodu usmieszek, bo nie bede uczyl ojca jak robic dzieci > . A moja "religia" bierze sie z dawnych doswiadczen rowerowych, torpedo bylo w > tylnym kole. Ale potem mialem rower z dwoma hamulcami i jazda na czas dookola p > iaskownicy wygladala tak ze na tylko przednim hamulcu kolo pomimo ze skrecone s > unelo do przodu na wprost, a na tylko tylnym malo ze rower zwalnial to jeszcze > mozna bylo opanowac technike zarzucania tylu co zastepowalo skrecanie. I tak mi > pozostalo we lbie:) Ogólnie na szosie jak awaryjnie hamujesz tylnym jadąc szybko tzn. naprawdę szybko to jest spora szansa ze zablokujesz tylne koło choćby na moment. Nie musisz się wypierdolic od razu ale oponę szlak może trafić (płaski duży szlif się zrobi - sprawdziłem to osobiście prawie 30 lat temu będąc w górach). Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Toyota Camry 04.08.25, 21:05 Ajwaj, wez masla, posmaruj tyl i bedzie git. Niemozliwe jest zeby taki podzial sily hamowania byl zaprojektowany i dopuszczony do produkcji. Tak bylo od nowosci czy ktos juz wymienial klocki albo tarcze? Ja w beczce w koncu wymienilem tylne cale zaciski bo po wymianie plynu i poluzowaniu zaworkow nic nie kapalo. Po wymianie zaciskow dalej nic nie kapalo. Wymienilem wiec wezyki. I co? kapalo i strzykalo jak glupie. Wezyki po czterdziestu latach byly zatkane kompletnie jak aorta cholesterolem. A ja, nie wiedzac, nie wiadomo od kiedy hamowalem tylko przodem. No ale rzadko przekraczalem 70 i wystarczalo. Podejrzewam ze w Twoim samochodzie ktos dlubal, moze zmienil tarcze na "twarde" i klocki na "miekkie" albo odwrotnie, tak powinno byc, a teraz masz albo oba twarde albo oba miekkie co jest zle. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Toyota Camry 04.08.25, 21:15 Oczywiście ze dłubał. To jest to pechowe piaggio z zeszłego roku w ktore włożyłem wszystko nowe :) Ale wreszcie nie gasnie tylko zapitala:) Nie pomyślałem ze tarcze tez mogą miec wpływ? Wygrzebie jakie mi kupil i pod tym kątem dobiorę klocki. Z mądrymi to zawsze dobrze pogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Toyota Camry 04.08.25, 21:20 Teraz mam te intercars.pl/produkty/bdfcb7-klocki-hamulcowe-mcb771srm-trw-sinter-przeznaczenie-skuter-pasuje-do-piaggio-vespa Trw srm Mialy byc idealne i dalej Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Toyota Camry 05.08.25, 08:03 Nie trzeba wolno, wystarczy przewidująco. Ale lepiej wolno. Taniej i mniej nerwowo. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Toyota Camry 04.08.25, 19:10 trypel napisał: > Akurat toyota faktycznie te emocje zapewnia, i podczas hamowania i w zakretach > :) > To wszystko przeciez mozna latwo poprawic i hamulce i zawieszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: Toyota Camry 02.08.25, 23:19 marekggg napisał: > wydaje mi sie ze fajny samochod, moze bym sie zastanowil. > > Jest w ofercie w polsce, na slowacji. > > ale nie jest w ofercie ani w niemczech, ani w belgii. > > WTF??? Camry to zawsze był b. dobry sedan, przynajmniej u mnie ale tylko i wyłącznie z V6 i wypasioną wersja -auto nie do zdarcia powiedział bym dla rodziny i od lat 40-tu wzwyż. Taki Lexus z niższej półki za rozsądne pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Toyota Camry 02.08.25, 23:48 marekggg napisał: > Lexus wyglada okropnie. A co teraz nie wygląda okropnie? Tak szczerze? Widziałem Renault 5 (to nowe) dzisiaj pod marketem budowlanym - to wyglądało fajnie. Ale Lexus, BMW czy Audi z nowych roczników? Pokraka za pokraką. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Toyota Camry 03.08.25, 00:19 qqbek napisał: > marekggg napisał: > > > Lexus wyglada okropnie. > > A co teraz nie wygląda okropnie? > Tak szczerze? > Widziałem Renault 5 (to nowe) dzisiaj pod marketem budowlanym - to wyglądało fa > jnie. Ale Lexus, BMW czy Audi z nowych roczników? Pokraka za pokraką. Jesli chodzi i wyglad to wydaje mi sie ze Tesla wyglada calkiem dobrze i dobrze sie starzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Toyota Camry 03.08.25, 00:40 engine8t napisał: > Jesli chodzi i wyglad to wydaje mi sie ze Tesla wyglada calkiem dobrze i dobrze > sie starzeje. Wygląda bezpłciowo i tak się starzeje. Wszystkie modele Tesli mi się, tak szczerze mówiąc, jako-tako podobają. Gorzej z tym hajlującym ogrem na szczycie korpo... bo gdyby nie on, to za Zafirę szukałbym już w zastępstwie jakiejś 3 LR. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Toyota Camry 03.08.25, 02:31 qqbek napisał: > engine8t napisał: > > > Jesli chodzi i wyglad to wydaje mi sie ze Tesla wyglada calkiem dobrze i > dobrze > > sie starzeje. > > Wygląda bezpłciowo i tak się starzeje. > Wszystkie modele Tesli mi się, tak szczerze mówiąc, jako-tako podobają. > Gorzej z tym hajlującym ogrem na szczycie korpo... bo gdyby nie on, to za Zafir > ę szukałbym już w zastępstwie jakiejś 3 LR. > Ty K brzmisz jak totalny lewak. My mowimy o wygladzie samochodu. Who F cares who is on top of corporation..?? No i wlasnie dlatego ze wygladaja jako-tako w sumie klasycznie i bezplciowo to ciagle model z 2013 nie wygladaja na stare auta. Oczywiscie ze sa starsze inne i ladniejsze ale wsrod obecnych aut - ktore wyglada dobrze, orginalnie i sie nie starzeje? Kiedys moglem wszytkie auto rozpoznac po sylwetce z 200m a teraz z 20 jakby nie bylo napisane to polowy bym nie zgadl. Wszystkie takie same i wszystkie brzydkie. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Toyota Camry 03.08.25, 05:12 engine8t napisał: > Kiedys moglem wszytkie auto rozpoznac po sylwetce z 200m a teraz z 20 jakby nie > bylo napisane to polowy bym nie zgadl. Wszystkie takie same i wszystkie brzydk > ie. witaj w klubie. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Toyota Camry 03.08.25, 00:24 marekggg napisał: > Najlepsze Renault 5 bylo R5 Turbo. A najlepsze kasztany sa na placu Pigalle. Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: Toyota Camry 03.08.25, 00:35 > A najlepsze kasztany sa na placu Pigalle.> Zuzanna je lubi tylko jesienią. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Toyota Camry 03.08.25, 00:36 to sie chyba zmienilo... kolo pl. pigalle widzialem tylko jeden bar z koitkami Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: Toyota Camry 03.08.25, 00:42 marekggg napisał: > to sie chyba zmienilo... kolo pl. pigalle widzialem tylko jeden bar z koitkami Teraz to pewno z facetami jest wiecej lokali… Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Toyota Camry 03.08.25, 02:00 Jakies 20 lat temu kolo mieszkajacy w Paryzu powiedzial mi ze tak dla zartu przystanal na Pigalaku i zagadal do niebrzydkiej z twarzy no tej "dziewczynki". Juz po chwili pokazala mu cycki a zaraz potem way down there niezlego zaganiacza. Bo to chyba juz wtedy plac byl opanowany przez tych, nie wiem ktorego znawcy zapytac, Bigiego czy Nawrockiego jakiej oni sa puci. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Toyota Camry 03.08.25, 20:59 marekggg napisał: > Lexus wyglada okropnie. Eee... Okropnie to wyglądają właściwie wszystkie kowe BMW. Stylistyka tych aut to jakiś absolutny kosmos j aberrwcja. Wieś śpiewa i tańczy. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Toyota Camry 03.08.25, 22:30 > Okropnie to wyglądają właściwie wszystkie kowe BMW. Nowe Bumy są ponoć projektowane pod Chińczyków, a oni lubią takie festyniarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Toyota Camry 04.08.25, 02:32 galtomone napisał: > marekggg napisał: > > > Lexus wyglada okropnie. > > Eee... > > Okropnie to wyglądają właściwie wszystkie kowe BMW. > > > Stylistyka tych aut to jakiś absolutny kosmos j aberrwcja. > > Wieś śpiewa i tańczy. Czasami nie przesadzasz? Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Toyota Camry 02.08.25, 23:48 Sposrod wszystkich Toyot Camry jedna, ktora ja nazywam "szafa" to rekord jakosci ktory firma ustanowila a potem osiadla na laurach. To model 2005-2007. Osiagneli medal pod tytulem "najlepszy samochod w swojej klasie" i zaraz potem nastawili celownik na "najlepiej sprzedajacy sie samochod w swojej klasie" i osiagneli ten rekord. Ale dzieki przejechaniu sie na prezydencie "szafy". "wydaje mi sie ze fajny samochod" To zgodnie z opinia przybledy forumowego z ktorym se pogadales, jestes idiota. Kup se fajny odkurzacz. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Toyota Camry 03.08.25, 10:28 waga170 napisała: > "wydaje mi sie ze fajny samochod" sporo tksiarzy w brukseli jezdzi camry - i naprawde niezly wygodny samochod. mi nie jest potrzebna wyscigowka typu polonez, albo maluch. wiec tyle na temat > To zgodnie z opinia przybledy forumowego z ktorym se pogadales, jestes idiota. > Kup se fajny odkurzacz. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Toyota Camry 03.08.25, 10:40 Moj wpis byl apropos Twoich pytan typu jaka knajpe polecacie bez podania rodzaju kuchni czy "fajny samochod" bez podania do czego fajny. O, uchyliles rabka tajemnicy, wygodny jako taksowka, na tylnym siedzeniu wygodna jako taksowka to byla juz Warszawa garbus. A moze miales na mysli jazde terenowa? To Camry bym nie polecal pomimo ze "fajny samochod". Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Toyota Camry 03.08.25, 13:30 z calym szacunkiem, ale nie ma glupich pytan, tylko glupie odpowiedzi. fajny samochod - do jazdy. mi jest potrzebny samochod generalnie do dluzszych podrozy, na codzien mi samochod nie jest potrzebny, ale do zrobienia 4-5tys km pare razy w roku juz tak. zadnej jazdy terenowej. Warszawa garbus to byl chuj a nie wygodny samochod. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Toyota Camry 03.08.25, 14:35 marekggg napisał: > Warszawa garbus to byl chuj a nie wygodny samochod. Jako jedyny na tym forum zrobilem prawo jazdy na chuju. No moze Fornitta tez. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Toyota Camry 03.08.25, 21:57 > Warszawa garbus to byl chuj a nie wygodny samochod. Jak na swoje czasy był to całkiem wygodny chuj. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Toyota Camry 03.08.25, 22:08 marekggg napisał: > Warszawa garbus to byl chuj a nie wygodny samochod. Mój dziadek miał 5 czy 6 Warszaw i uważał toto za wJarek wygodny samochód, zwłaszcza sedana. Z porodówki byłem 223 dziadka odbierany, po tym, jak dziadek zaliczył już wcześniej "zachodnią motoryzację" wielokrotnie, więc jakieś tam pojęcie miał chyba. Serwis upierdliwy (o ile, jak dziadek, nie pracowało się akurat w FSC Lublin), ale samochód, zwłaszcza w wersji 6-osobowej, z biegami "w kierownicy" mega wygodny. Zwłaszcza na ówczesne polskie drogi. Za to Poloneza, aż do śmierci, uważał za dzieło Ogórkowej i Szatana. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Toyota Camry 03.08.25, 22:13 > Za to Poloneza, aż do śmierci, uważał za dzieło Ogórkowej i Szatana Ale czemu? Polonez to był świetny samochód do nauczenia się jazdy - jak dałeś radę Poldotem, to dasz radę wszystkim innym. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Toyota Camry 03.08.25, 22:22 vogon.jeltz napisał: > Ale czemu? Polonez to był świetny samochód do nauczenia się jazdy - jak dałeś r > adę Poldotem, to dasz radę wszystkim innym. Dziadek dostał do testowania Poloneza, z Polmozbytu, na samym początku produkcji (był "szycha" w FSC, ale nie chciał 132, które mu przysługiwało z racji stanowiska, bo pamiętał dobrze koszty serwisu poprzednich "ekstrawagancji") - oddał go chyba po dwóch tygodniach i dalej jeździł Warszawą aż do wyrzucenia go z PZPR i FSC (końcówka 1981). Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Toyota Camry 03.08.25, 22:31 > oddał go chyba po dwóch tygodniach i dalej jeździł Warszawą Ach, czyli to nie Poldek był zły, tyłko dziadzio miał - jak większość ludzi - syndrom inżyniera Mamonia. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Toyota Camry 03.08.25, 22:41 vogon.jeltz napisał: > Ach, czyli to nie Poldek był zły, tyłko dziadzio miał - jak większość ludzi - s > yndrom inżyniera Mamonia. Dziadek miał za darmo serwisowanie Warszawy w pracy :-) A 132 to byłoby już kupowanie niemalże wszystkiego za dewizy. Poldek był, zdaniem dziadka (162 wzrostu) ciasny, niewygodny i robiony dla "bogatych chamów ze wsi" (jego własne słowa). Dziadek nie był inżynierem, a magistrem ekonomii, księgowym (a potem biegłym rewidentem)... może to przeważyło. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Toyota Camry 04.08.25, 01:01 Lublin byl produkowany rowniez w wersji 4 x 4, przynajmniej tak mi sie wydaje. Moj wujek ktory byl elektrykiem w czasie elektryfikacji wsi takim jezdzil w teren. Raz ze swoja brygada przyjechali do mojego innego wujka, nie zeby go elektrykowac tylko zeby sie jeszcze troche wiecej napic. A ja akurat tam bylem i zainteresowany motoryzacja zauwazylem ze cos wycieka z piasty przedniego kola. Wzielem na palec zeby lepiej zdiagnozowac co to i wtedy do mnie dotarlo. Ktorys z nich odlal sie na kolo Lublina. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Toyota Camry 04.08.25, 05:55 A moze to był gaz51? Bo on mial taka wersję na 100%. A ty młody byłeś i literków nie znałeś Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Toyota Camry 04.08.25, 09:18 Byc moze to nie byl Lublin tylko ruski Gaz. Pamietam ze nie byl ciemnozielony jak cala reszta Lublinow tylko taki bezowy, jasny. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Toyota Camry 04.08.25, 12:54 waga170 napisała: > Lublin byl produkowany rowniez w wersji 4 x 4, przynajmniej tak mi sie wydaje. To ci się wydaje. Nie było nawet prototypu Lublina 51 z napędem 4x4 (nie było żadnego seryjnego Lublina z napędem 4x4 - włączając w to następcę "Żuka" - choć te z silnikiem Andorii ludzie robią na 4x4 wrzucając napędy od Nissana albo Suzuki. Za to możliwe, że ktoś maskę od Lublina nałożył na GAZ-a 63 (czyli seryjnie produkowaną wersję 4x4 "51"). > Moj wujek ktory byl elektrykiem w czasie elektryfikacji wsi takim jezdzil w ter > en. Raz ze swoja brygada przyjechali do mojego innego wujka, nie zeby go elektr > ykowac tylko zeby sie jeszcze troche wiecej napic. A ja akurat tam bylem i zain > teresowany motoryzacja zauwazylem ze cos wycieka z piasty przedniego kola. Wzie > lem na palec zeby lepiej zdiagnozowac co to i wtedy do mnie dotarlo. Ktorys z n > ich odlal sie na kolo Lublina. Ouć! Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Toyota Camry 05.08.25, 08:09 marekggg napisał: > z calym szacunkiem, ale nie ma glupich pytan, tylko glupie odpowiedzi. > > fajny samochod - do jazdy. mi jest potrzebny samochod generalnie do dluzszych p > odrozy, na codzien mi samochod nie jest potrzebny, ale do zrobienia 4-5tys km p > are razy w roku juz tak. > > zadnej jazdy terenowej. > > Warszawa garbus to byl chuj a nie wygodny samochod. To na co Ci takie auto, które tu reklamujesz. Zmień ustawienia i kup sobie co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Toyota Camry 05.08.25, 11:10 ja auto nie reklamuje, tylko pytam o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Toyota Camry 03.08.25, 21:01 IMHO V30 był ostatnia faja Camry. Z. Prawilnym, zajebisty kombi. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens1 Re: Toyota Camry 03.08.25, 11:24 Odbyłem jazdę próbną 2 miesiące temu. Nie jestem jakimś estetą, ale środek totalnie przestarzały. Z tyłu tak mało miejsca, że nie da się pomieścić stóp po tym, jak fotele przednie automatycznie się odsuną, by ułatwić jadącym z przodu wysiadanie. Pod fotelami z kolei jest zabudowane - więc jak ktoś siedzi z tyłu i fotele się odsuwają, to mu dosłownie miażdży stopy. Sedan jaki jest, każdy widzi - ale w przypadku camry otwór jest tak mały, że jedynym rozsądnym użytkowaniem bagażnika jest zanurkowanie do środka i tam układanie bagaży. No i wyciszenie - tu chyba zagrała polityka, by ES-a zrobić lepszym. Trudno wybrać jakąś rozsądną wersję wyposażenia bez skórzanej tapicerki. I jeszcze "głos z zaświatów", pilnujący czy aby nie zasypiam za kierownicą, mówi mi ... bym usiadł wyżej (a nie jestem niski). Do tego dochodzi ogólny problem w toyotach wyłączania wqrwiających asystentów. Nie podejmowałem się tego osobiście, ale relacje świadków zbieżnie stwierdzają, iż potrzeba do tego kilkunastu kliknięć. Z plusów: - faktycznie mało pali (jakkolwiek nie ma hybrydy najnowszej generacji) - dobra dynamika - dobry komfort zawieszenia Do miasta i do jazdy we dwójkę nadaje się dobrze. Zmniejszyliby bagażnik (przy takiej "sedanowatości" pojemność i tak nic nie daje) uzyskując trochę miejsca z tyłu, dodaliby wyciszenie choćby na przeciętnym poziomie i byłby bardzo dobry samochód. Widać ogólnie, że to na rynek US bardziej, nie na EU. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Toyota Camry 03.08.25, 12:08 A jak podłączanie telefonu i funkcjonalność carplayow I innych androidów? W poprzedniej generacji był to jedyny samochód w jakim po 2 dniach wciąż nie udalo mi sie tego zrobic mimo ze bylo w specyfikacji na wyposażeniu Odpowiedz Link Zgłoś
klemens1 Re: Toyota Camry 03.08.25, 16:26 trypel napisał: > A jak podłączanie telefonu i funkcjonalność carplayow I innych androidów? W pop > rzedniej generacji był to jedyny samochód w jakim po 2 dniach wciąż nie udalo m > i sie tego zrobic mimo ze bylo w specyfikacji na wyposażeniu > Nie mam pojęcia - w ogóle nie próbowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Toyota Camry 04.08.25, 08:57 klemens1 napisał: > Odbyłem jazdę próbną 2 miesiące temu. > Nie jestem jakimś estetą, ale środek totalnie przestarzały. My, klieci Toyoty tego wlasnie wymagamy. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Toyota Camry 04.08.25, 19:11 galtomone napisał: > klemens1 napisał: > > > Odbyłem jazdę próbną 2 miesiące temu. > > Nie jestem jakimś estetą, ale środek totalnie przestarzały. > > My, klieci Toyoty tego wlasnie wymagamy. hehehehhe i co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Toyota Camry 05.08.25, 08:05 Co z czego? Ze poducent spelnia oczekiwania swojej docelowej grupy nlientow dobrze? Nic, poza. fakte, ze stal sie najwiekszym producentem aut na swiecie... czego nie mozna powiedziec od markach np. z USA Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Toyota Camry 05.08.25, 20:07 galtomone napisał: > Co z czego? Ze poducent spelnia oczekiwania swojej docelowej grupy nlientow dob > rze? > > > Nic, poza. fakte, ze stal sie najwiekszym producentem aut na swiecie... czego > nie mozna powiedziec od markach np. z USA Sorrrry, na kompleksy jeszcze nie wymyslono lekarstwa.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Toyota Camry 04.08.25, 08:56 Na zachodzie sedany sprzedaja sie gorzej a jak juz to Audi, BMW i Mercedes. Zdaje sie, ze Camry poprzedniej generacji sprzedawala sie slabo... Generalnie mam wrazenie, ze Toyota (jako marka) jest bardziej szanowana (i chetnie oraz z uwielbieniem jak moje 😁) na wschod od Odry niz na zachód od Odry... Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Toyota Camry 05.08.25, 20:41 No. cos w tym jest... Gwarancja niezawodnosci... Raczej to bzdura z ta gwarancja.... Jezdzielem Toyota Auris i o ile silnik, elektronika, to wszystko dzialalo bez zarzutu, to czasami byly usterki, ktore wynikaly z .... ( no, nie wiem z czego ) Z 10 razy przepalone zarowki.... Serio.......... Plaga W roznych miejscach, rozne zarowki ) Raz koles sie meczyl 5 minut, zeby do przedniej zarowki dotrzec, tak skomplikowane tam to bylo... Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Toyota Camry 06.08.25, 09:13 wislok1 napisał: > No. cos w tym jest... > > Gwarancja niezawodnosci... > > Raczej to bzdura z ta gwarancja.... > > Jezdzielem Toyota Auris i o ile silnik, elektronika, to wszystko dzialalo bez z > arzutu, > to czasami byly usterki, ktore wynikaly z .... > ( no, nie wiem z czego ) > Z 10 razy przepalone zarowki.... > Serio.......... > Plaga > W roznych miejscach, rozne zarowki ) > Raz koles sie meczyl 5 minut, zeby do przedniej zarowki dotrzec, tak skompliko > wane tam to bylo... Coz.... na tysiace egzemplarzy zawsze sie gdzies znajdzie wadliwy. Toitoi zreszta tez mial i miec bedzie wpadki z malo trafiona konstrukcja czegos czy trwaloscia. Ale co do zasady ogolnej to te auta jezdza, i jezdza i jezdza... Wiesz... moze i cie sie zaroka palila... ale przy drodze nigdy nie stanales ani remontu wiekszego u mechanika robic nie musiales... Z dwojaga zlego wole jechac ze spalona zarowka niz stac przy drodze majac wszystkie zarowki dobre ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Toyota Camry 06.08.25, 21:29 Jak zarowka sie przepala, to juz jest wku.wiajace Odpowiedz Link Zgłoś