Dodaj do ulubionych

Beskid 9 osobowy

21.08.25, 06:37
Kolejny raz podprowadzili nam projekt Beskida, tym razem Hyundai. Hyundai Staria, ostatnio widziałem kilka w DE. Na żywo wygląda trochę jak prototyp, b.oryginalnie. Typ brzydki, że aż ładny. Ciekawe na ile funkcjonalny. Oczywiście sukcesu wielkiego nie odniesie, mimo, że w gadce każdy za vanami tęskni.
Obserwuj wątek
    • galtomone Re: Beskid 9 osobowy 21.08.25, 07:51
      Wdziałem go już na naszych ulicach ze 2 razy też.

Oba czarne wiec nie wiem czy widzialem 2 czy 1 2 razy.

Od 204 k + praktycznie brak konkurencji?
      Naped hybrydowy
      To w swojej niszy sie moze calkiem spoko spzedawać.

Widze jednak inny problem - świadomośc, ze taie auto jest.

Nawet gdyby ktoś dopuszczal mozliwośc, że nie SUV tylko coś wygodnie to o ile nie wejdzie do salonu Hyundai nie będzie nawet wiedział, że takie auto jest dostępne.

A znajdż cos inego gdzie wygodnie 7 osób pojedzie.

Inna sprawa, że on (mimo ciekawego desingu) nadal jest bliższy konceptowi VW Transporter (van blaszak) niż tych cywilnych MPV.

Może jakoby była krótsza opcja i troche tansza...?

Ale trzymam kciuki za sprzedaz.

www.hyundai.com/pl/pl/modele/nowa-staria-hybrid.html
    • trypel Re: Beskid 9 osobowy 21.08.25, 09:25
      Ładny, zdecydowanie ładny. Ale jak piszesz sukcesu nie odniesienie.
      Tym się inaczej jeździ. Porównuje z Vklasa. Niby super wyposażenie, skora, 4x4, ponad 200 km itd ale to auto o rodowodzie vito
      Nadaje sie na długie proste i spokojna jazdę. Raz wziąłem na wyjazd do Włoch. Mi sie nawet podobało ale Zofia powiedziała ze w przypadku powtórki bedzie sie ze mną musiała rozwieźć, a nie stać mnie na kolejny rozwód.
      • galtomone Re: Beskid 9 osobowy 21.08.25, 09:48
        trypel napisał:

> Ładny, zdecydowanie ładny. Ale jak piszesz sukcesu nie odniesienie.
        > Tym się inaczej jeździ. Porównuje z Vklasa. Niby super wyposażenie, skora, 4x4,
        > ponad 200 km itd ale to auto o rodowodzie vito

Wbrew pozorom (czasem gabaryty byly zblizone) jednak jest roznica czy bierzemy VANa i robimy z niego MPV czy bierzemy auto osobowe i robimy z niego MPV.

Co prawda MPV nigdy nie bedzie jechac jak plaskacz... ale moze jechac lepiej/gorzej.

Kiedys bardzo mi sie R klasa podobala, ale nigdy tym dupy nie wiozlem i ... tez chyba sukcesu sprzedazowego nie bylo?
      • duze_a_male_d_duze_m Re: Beskid 9 osobowy 21.08.25, 12:23
        Na wyjazdy rowerowe z kumplami mamy już chyba wszystkie busy przerobione. Najwygodniej stare vito gen2, cicho i miękko. Ergonomia i przestrzeń, multivan. Najgorszy stary Opel vivaro, taka brygadówka. Największe rozczarowanie, nowa v-klasa, ciasny.
        • trypel Re: Beskid 9 osobowy 21.08.25, 12:41
          Vklasa jest chyba w 3 (a w 2 na pewno) roztawach osi. W dłuższym kolega wozi motocykl i po wyprowadzeniu spi w środku jak jedzie na tor :)
          Ja pojechałem wlasnie dłuższym. Moze krótki bylby lepszy na codzień.
    • bywalec.hoteli Re: Beskid 9 osobowy 21.08.25, 10:27
      cena?
    • vogon.jeltz Re: Beskid 9 osobowy 21.08.25, 12:40
      Widziałem go pierwszy raz już 2 lata temu. Wtedy jeszcze sprzedawano go z dieslem 2.2, który wydaje mi się do takiego samochodu sensowniejszy (w kontekście długich podróży) niż hybryda. Nawet przez moment był w orbicie moich zainteresowań, ale miał kilka wad, które ostatecznie go zdyskwalifikowały: jednak za duży, dwie idiotyczne wersje wyposażenia: 9-osobowa bida, która nawet światła miała inne niż na obrazkach i wygladała dużo gorzej vs. 7-osobowy superdrogi superluksus (wtedy, teraz pewnie są inne), tylna kanapa w całości, brak możliwości łatwego jej wymontowania i coś tam jeszcze.

Co nie zmienia faktu, że wciąż zajebiście mi się podoba. Można też kupić go w wersji kamper albo samemu łatwo zaadaptować przy pomocy gotowego kitu. Świetne auto, szkoda że nie zdobędzie popularności. Może jakby wypuścili coś o rozmiar mniejszego...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka