Dodaj do ulubionych

Kenworth C580

04.03.26, 17:06
Ja wiem ze u nas nie ma miejsca na takie auta ale żal i szkoda
40ton.net/oto-nowy-kenworth-c580-przod-niczym-sciana-dwuczesciowa-maska-i-450-ton/
Jakie to piękne w porownaniu z naszymi ciągnikami.
DMC zestawu 480 ton tez robi wrazenie :)
Obserwuj wątek
    • j_malec Re: Kenworth C580 04.03.26, 17:13
      Dlaczego uważasz że nie ma miejsca ;) Są tacy co mają :)

www.youtube.com/shorts/5z3bFQDjcKs
    • carnivore69x Re: Kenworth C580 04.03.26, 17:19
      Na brytyjskiej prowicji chyba by się nie sprawdził ;-)

Ale nic, tylko sequel do 'Konwoju' (1978) trzeba kręcić.
      • trypel Re: Kenworth C580 04.03.26, 17:25
        O to to :)
        Chociaz bedzie mi brakowało wtedy tego dźwięku dwusuwow dieslowych i dymu z rur nad kabina
      • trypel Re: Kenworth C580 04.03.26, 17:46
        Wyobraziłem sobie teraz ten ciągnik rozszarpujący żywopłoty na wąskich lokalnych drozkach brytyjskiej prowincji :D
        • carnivore69x Re: Kenworth C580 04.03.26, 19:34
          trypel napisał:

> Wyobraziłem sobie teraz ten ciągnik rozszarpujący żywopłoty na wąskich lokalnyc
          > h drozkach brytyjskiej prowincji :D
          >

Z drugiej strony, skoro w takie alejki (ok, szersze niż jeden pas) ciężarówki przewożące domy wakacyjne się wciskają, taki Kenworth też by sobie poradził.

A co do rozszarpywania angielskich żywopłotów/kamiennych ogrodzeń, najlepsza jest Forza Horizon 4.
          • qqbek Re: Kenworth C580 04.03.26, 22:33
            carnivore69x napisał(a):

> A co do rozszarpywania angielskich żywopłotów/kamiennych ogrodzeń, najlepsza je
            > st Forza Horizon 4.

Ech, ale Meksyk w FH5 jest większy, bardziej zróżnicowany i ogólnie fajniejszy.
            Mamy z młodym FH2, FH4 i FH5 na konsoli i najczęściej to jednak "5" na ekranie gości.
            Choć w "czwórce" młody tak zmodował Peel-a P-50, że jeździ ponad 200 km/h :-)
            • carnivore69x Re: Kenworth C580 05.03.26, 10:53
              qqbek napisał:

> Ech, ale Meksyk w FH5 jest większy, bardziej zróżnicowany i ogólnie fajniejszy.

Fascynacja FH5 i Meksykiem tamże była u nas (czyli młodego głównie) dużo bardziej krótkotrwała niż FH4 (pewnie zaczął powoli wyrastać). Ale z FH5 właśnie pamiętam Bugatti Chirona skonfigurowanego w wersji gansta (czyli czarno-złotego).

> Mamy z młodym FH2, FH4 i FH5 na konsoli i najczęściej to jednak "5" na ekranie
              > gości.
              > Choć w "czwórce" młody tak zmodował Peel-a P-50, że jeździ ponad 200 km/h :-)

No, wszystko się zgadza. Czwórka to głównie Lake District, a tam prawdziwy P-50 w Lakeland Motor Museum.
              • qqbek Re: Kenworth C580 05.03.26, 11:10
                U nas to może wynikać z tego, że "piątka" graficznie bije na głowę wszystkie wcześniejsze części (jest już pod X-a pisana, a nie na One), ale przygodę z graniem zaczynaliśmy jeszcze na One.
                • carnivore69x Re: Kenworth C580 05.03.26, 13:19
                  qqbek napisał:

> U nas to może wynikać z tego, że "piątka" graficznie bije na głowę wszystkie wc
                  > ześniejsze części (jest już pod X-a pisana, a nie na One), ale przygodę z grani
                  > em zaczynaliśmy jeszcze na One.
                  >

My mamy One - i to kupioną onegdaj jako zestaw promocyjny z FH4.
                  • qqbek Re: Kenworth C580 05.03.26, 16:33
                    carnivore69x napisał(a):

> My mamy One - i to kupioną onegdaj jako zestaw promocyjny z FH4.

My też mamy jeszcze One... poszedł z salonu na górę, do głównej sypialni - na X-ie nie da się pograć w gry z Kinect-em :)
                    No, ale w salonie króluje X już.
                    One miałem tego pierwszego, już z 10 lat ma przynajmniej i mocno się zestarzał przez te lata (ale co śmieszne jeszcze trochę ponad 2 lata temu, jak się przesiadaliśmy na X, to wychodziły na niego nadal nowe gry).
                    • carnivore69x Re: Kenworth C580 05.03.26, 18:13
                      qqbek napisał:

> carnivore69x napisał(a):
                      >
                      > > My mamy One - i to kupioną onegdaj jako zestaw promocyjny z FH4.
                      >
                      > My też mamy jeszcze One... poszedł z salonu na górę, do głównej sypialni - na X
                      > -ie nie da się pograć w gry z Kinect-em :)
                      > No, ale w salonie króluje X już.
                      > One miałem tego pierwszego, już z 10 lat ma przynajmniej i mocno się zestarzał
                      > przez te lata (ale co śmieszne jeszcze trochę ponad 2 lata temu, jak się przesi
                      > adaliśmy na X, to wychodziły na niego nadal nowe gry).

Teraz młody ma gamingowego peceta, wiec Xbox rzadko odpala - głównie jak koledzy przyjdą. A na pececie za bardzo nawet nie wiem w jakie gry pogrywa (przynajmniej jeśli chodzi o nazwy).
    • qqbek Re: Kenworth C580 04.03.26, 22:35
      Fajnie to wygląda.
      Taki "dinozaur", co to uparcie nie chce wyginąć.
      Jedną z rzeczy, które chciałbym zobaczyć to te "road trains" w australijskim interiorze.
    • only_the_godfather Re: Kenworth C580 05.03.26, 07:31
      Fajny, ale to dalej pojazd do zadań specjalnych, nawet w stanach nie sprawdzi się w regularnym transporcie po autostradach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka