Dodaj do ulubionych

chamstwo na forum

02.12.04, 16:07
Czy tylko ja mam już dosyć czytania chamskich postów?
Nie sądze.
Osoby które potrafią pisać tylko posty w których nie ma nic oprócz bluzgów, zazwyczaj uważają się za bardzo inteligentne.
Niech się wykaża tą inteligencją i dobrym wychowaniem i opanują się trochę.
Zgadza się ktoś ze mną?
Obserwuj wątek
    • Gość: at Re: chamstwo na forum IP: *.net-serwis.pl 02.12.04, 16:32
      Ja!!! Ja!!! Ja się zgadzam!!!
    • yoyo1959 Re: chamstwo na forum 02.12.04, 16:36
      dj_edek napisał:

> Czy tylko ja mam już dosyć czytania chamskich postów?
      > Nie sądze.
      > Osoby które potrafią pisać tylko posty w których nie ma nic oprócz bluzgów, zaz
      > wyczaj uważają się za bardzo inteligentne.
      > Niech się wykaża tą inteligencją i dobrym wychowaniem i opanują się trochę.
      > Zgadza się ktoś ze mną?

Ja tak, zgadzam się z tym stwierdzeniem. Ale, czemu nie założyłeś waku pod
      tytułem np. o tych co je zaczynają jak można przeczytać wątki typu "świńskie
      ryje" "skodziarze to jajcarze ale zdarzają sie też chamy" i im podobne.
      Komu, czemu i dlaczego ma to innym slużyć ?
      Czy założyciel takiego wątku, nie jest jednocześnie ignorantem, prowokatorem !!!
      czemu nad tym sie nie zastanowisz i o tym właśnie nie piszesz.
      Dlaczego tak mało jest normalności, normalnego dialogu, mądrych pomocnych rad w
      problemach tu spotykanych.
      Ale myślę, że te słowa to powinny być raczej skierowane do opiekuna tego forum
      tak na marginesie. Bo dlaczego nie są tak prostackie, chamskie posty natychmiast
      usuwane i wtedy nie było by tego bajzlu i bałaganu, a przez to nawet takich wątków.
      Ja jak inni uważam, że na głupi post czy wątek, ktoś z przymróżeniem oka
      niejednokrotnie przekraczając dobre maniery odpowiada w uniesieniu nerwowym i
      tak właśnie później się zaczyna pospolita pyskówka.
      Ale cóż my możemy na to poradzić, najlepiej nie czytać głupstw a tym bardziej na
      nie odpowiadać.
      Pozdrawiam.

• millerek Re: chamstwo na forum 03.12.04, 08:50
        yoyo1959 napisał:

> dj_edek napisał:
        >
        > > Czy tylko ja mam już dosyć czytania chamskich postów?
        > > Nie sądze.
        > > Osoby które potrafią pisać tylko posty w których nie ma nic oprócz bluzgó
        > w, zaz
        > > wyczaj uważają się za bardzo inteligentne.
        > > Niech się wykaża tą inteligencją i dobrym wychowaniem i opanują się troch
        > ę.
        > > Zgadza się ktoś ze mną?
        >
        >
        >
        > Ja tak, zgadzam się z tym stwierdzeniem. Ale, czemu nie założyłeś waku pod
        > tytułem np. o tych co je zaczynają jak można przeczytać wątki typu "świńskie
        > ryje" "skodziarze to jajcarze ale zdarzają sie też chamy" i im podobne.
        > Komu, czemu i dlaczego ma to innym slużyć ?
        > Czy założyciel takiego wątku, nie jest jednocześnie ignorantem,
        prowokatorem !!
        > !
        > czemu nad tym sie nie zastanowisz i o tym właśnie nie piszesz.
        > Dlaczego tak mało jest normalności, normalnego dialogu, mądrych pomocnych rad
        w
        > problemach tu spotykanych.
        > Ale myślę, że te słowa to powinny być raczej skierowane do opiekuna tego forum
        > tak na marginesie. Bo dlaczego nie są tak prostackie, chamskie posty
        natychmias
        > t
        > usuwane i wtedy nie było by tego bajzlu i bałaganu, a przez to nawet takich
        wąt
        > ków.
        > Ja jak inni uważam, że na głupi post czy wątek, ktoś z przymróżeniem oka
        > niejednokrotnie przekraczając dobre maniery odpowiada w uniesieniu nerwowym i
        > tak właśnie później się zaczyna pospolita pyskówka.
        > Ale cóż my możemy na to poradzić, najlepiej nie czytać głupstw a tym bardziej
        n
        > a
        > nie odpowiadać.
        > Pozdrawiam.
        >
        >
        >
        >

Wiesz co żeby admin kasował brzydkie wątki musiał by siedzieć na forum i robić
        to przez 24H na dobę a i to mogło by być za mało. A kto miał by mu za to
        zapłacić? Gazeta? Ona ma to w nosku. Owszem sprzedaż gazet przynosi zysk, ale
        nie administrowanie głupkowatych wątków pisanych przez rozwydrzone dzieciaki.
        Dlaczego gazeta ma ponosić koszty czyjegoś chamstwa i głupoty?
    • Gość: AtrakcyjnyJuzek Re: chamstwo na forum IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.12.04, 12:17
      JA,JA,JA,JA SIE NIE ZGADZAM BO BARDZO LUBIE TO CZYTAC I PISAC DJ_EDEK CZY TWOJA
      FABKA STOI PRZED DYSKOTEKA ? jaki kolor?
      • xeonon doatrakcyjnego juzka 03.12.04, 14:16
        Gość portalu: AtrakcyjnyJuzek napisał(a):

> JA,JA,JA,JA SIE NIE ZGADZAM BO BARDZO LUBIE TO CZYTAC I PISAC DJ_EDEK CZY
        TWOJA
        >
        > FABKA STOI PRZED DYSKOTEKA ? jaki kolor?

a lekcje odrobiłeś? bo jak nie to znowu będa wciry i nie pojedziesz do babci na
        weekend.
      • dj_edek Re: chamstwo na forum 04.12.04, 17:41
        Niestety nie mam fabki,tylko czarną octavię.
        Mój samochód nie stoi przed dyskoteką,bo nie mam czasu na takie rzeczy.
        Jak dorośniesz,to zrozumiesz,że trzeba ciężko pracować,żeby zarobić na kupno i utrzymanie jakiegokolwiek samochodu, a wtedy nie ma czasu na dyskoteki.
        To nie jest takie łatwe w obecnych czasach i tylko gó..arz może napisać,że fabia, czy inna skoda, to samochód dla biedoty.Nie wiem czy takie jest również Twoje zdanie, ale często można takie stwierdzenia spotkać na forum.
        Wracając do tematu,to skoro lubisz czytać i pisać chamskie rzeczy na forum, to świadczy to tylko i wyłącznie o Twoim poziomie.Jeśli nie stać Cię na napisanie czegoś wartościowego na forum,to zajrzyj na IRC-a np. na kanał bluzgi. Tam będziesz mógł porozmawiać z ludźmi reprezentującymi podobny do Twojego poziom rozwoju intelektualnego.Może wtedy przestaniesz zaśmiecać forum głupotami.
        Pozdrawiam
        • yaa Re: chamstwo na forum 04.12.04, 22:34
          Też, delikatnie mówiąc, nie jestem zachwycony poziomem tego forum. Ale, o ile
          posty wulgarne są kasowane, to ciężko ciąć wszystkie posty czy wątki mające na
          celu kogoś urazić czy sprowokować. Jeśli nie naruszają prawa i netykiety, są
          zostawiane a ich autorzy najczęściej żywią się reakcją tych, którzy zostali
          sprowokowani.
          Najlepszym rozwiązaniem jest ignorowanie takich wątków. A w przypadku naruszeń
          netykiety kliknięcie w przycisk "usuń".
          Pozdrawiam
          Yaa
          • mort_subite Re: chamstwo na forum 05.12.04, 01:00
            yaa napisał:

> (...) Najlepszym rozwiązaniem jest ignorowanie takich wątków. (...)

Na anglojęzycznych (i nie tylko) forach krąży mądre zdanie: "Do not feed the trolls". Nie karmić trolli, czyli nie odpowiadać na debilne posty i nie prowokować kolejnych idiotyzmów ze strony niewyżytej dzieciarni. Wszelkie próby racjonalnego argumentowania są z gruntu skazane na porażkę, bo przeciez nie o rzeczową dyskusję tu chodzi, ale o to, by "podymić". I tyle.

Można oczywiście jeszcze postulować o zwiększenie liczby moderatorów - dwie osoby, które zapewne mają na głowie także swoje prywatne sprawy, nie mogą z definicji zapanować nad tak rozległym forum. Gdyby każde z "podforów" Auto-Moto znajdowało się pod opieką 4-5 osób, to wtedy rzeczywiście można by liczyć na szybkie zaprowadzenie porządku. Oczywiście nawet mianowanie tysiąca moderatorów nie sprawi, że debilne posty przestaną się pojawiać, ale zwiększenie liczby rozsądnych osób z uprwnieniami do kasowania postów i wątków, skróciłoby wyraźnie "czas reakcji na wtargnięcie intruza".

Food for thought.

Pozdrawiam poźną porą.

Mortimer

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka