Dodaj do ulubionych

oszustwo? - prosze o pomoc

IP: 155.208.255.* 20.12.04, 15:54
zamówiłem Auto z Niemiec miala go sprowadzic firma z Lubina, wpłaciłem
zaliczke. Dzisiaj miało być a nie ma...
telefony milczą.

Byliście w podobnej sytuacji? Co robić?

ogloszenie znalazlem na telegazecie TVP
Obserwuj wątek
    • Gość: verte Re: oszustwo? - prosze o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 15:59
      Gość portalu: aka napisał(a):

>
      > ogloszenie znalazlem na telegazecie TVP

To podaj na forum.
    • kollector Re: oszustwo? - prosze o pomoc 20.12.04, 16:02
      czekać, dzwonic, odwiedzić sidzibę

to, że telefony milcza nir musi nic znaczyć
      choć rozumiem Twoje zmartwienie, sam czułbym pewnie to samo
      życzę powodzenia i 3mam kciuki za Ciebie
    • Gość: aka Re: oszustwo? - prosze o pomoc IP: *.net.external.hp.com 20.12.04, 16:20
      tu namiary
      AUTO HANDEL woj. dolnośląskie,
      tel. 076/841 11 67, 0508 770 949 czynne od pn-pt od 9.00 ? 18.00, sobota 9.00
      ?14

a tu link
      www.tvp.pl/tg/ogloszenia/auto/oglfoto.html
      • qqryq77 Re: oszustwo? - prosze o pomoc 20.12.04, 18:53
        a dlaczego sam nie pojechales po samochod jak chciales miec go taniej. pozatym
        na rynku polskim teraz juz jest nasycenie samochodami i teraz bezposrednio u
        nas mozesz kupic dobry samochod odrazu w komisie. ja najpierw wolalbym zeby
        samochod sprowadzili najpierw potem po obejrzeniu go kupic a nie tak na ciemno
        kota w worku kupowac.
        • Gość: aka Re: oszustwo? - prosze o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 19:09
          Pani Monika Czernieńko to oszustka!!!
          • Gość: jay Re: oszustwo? - prosze o pomoc IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.12.04, 20:08
            a duzo wplaciles?
    • Gość: Gandalf Re: oszustwo? - prosze o pomoc IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 20.12.04, 21:10
      Jutro jade do Niemiec po auto:) zreszta niewazne...

Ile tej prowizji wplaciles? Jesli to wieksza suma i znajdziesz wiecej osob
      ktore zostaly oszukane, moglbym Ci pomoc.
      • Gość: aka Re: oszustwo? - prosze o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 21:23
        sam jestem ciekaw czy ktos jeszcze jest w takiej sytuacji
        na telegazecie było mase ogloszeń, zresztą są do dzisiaj...
        • invisibleman Re: oszustwo? - prosze o pomoc 20.12.04, 23:58
          hmm....sam jestem w takiej samej sytuacji, tyle ze samochód miał być 2 tygodnie
          temu, ale firma niby z legnicy...numer konta znam, fax, komorka i telefon do
          niemiec.... nic sie nie odzywa, komórka była na karte....a 1300zł poszło w....
          moze to ta sama osoba? w koncu zmienic dane to nie problem
      • Gość: Gandalf Re: oszustwo? - prosze o pomoc IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 21.12.04, 07:24
        Ile tej zaliczki wplaciles? Jaki samochod zamowiles? Odzyskanie piniedzy to nie
        AZ TAKI WIELKI PROBLEM, zaleznosc jest od sumy jaka zostala wydatkowana?
    • Gość: Kokeeno Re: oszustwo? - prosze o pomoc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.12.04, 21:57
      Kumpel wpłacił bodażje 3, albo i 4 tysiączki i tyle widział swoje pieniądze... Zawsze można zaproponować coś w rodzaju blokady pieniędzy u trzeciej osoby - z umową itp. Zaliczka wpłynie na konto sprzedającego auto - po sprowadzeniu auta, lub po odstąpienia kupującego od sprzedaży. Oszust nie pójdzie na taki układ...
      • Gość: zgryzliwy Re: oszustwo? - prosze o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.04, 21:01
        Gość portalu: Kokeeno napisał(a):

> Zawsze można zaproponować coś w rodzaju blokady pieniędzy u trzeciej osoby -
        > z umową itp. Zaliczka wpłynie na konto sprzedającego auto - po sprowadzeniu
        > auta,

po jakie licho sprowadzajacemu potrzebna taka zaliczka nie zaliczka ?????
        • Gość: Kokeeno Re: oszustwo? - prosze o pomoc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.12.04, 22:39
          Po takie, że klient się nie wycofa z transakcji, bo wie, że straci zaliczkę (a jak sprzedawca ma zamiar zrobić wała, to mu się to w tak prymitywny sposób nie uda)...
          • Gość: zgryzliwy Re: oszustwo? - prosze o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.04, 00:43
            no to raczej zabezpieczenie ,nie zaliczka
            • Gość: Kokeeno Re: oszustwo? - prosze o pomoc IP: *.sie.siemens.at / 193.81.246.* 23.12.04, 08:27
              Jak zwał, tak zwał - ważne, że żadna ze stron nie będzie stratna, w razie, jakby
              druga chciałaby ją okantować...

Zresztą taki jest oficjalny powód konieczności wpłacania zaliczek - "no Panie,
              Pan zamówi, my sprowadzimy, Pan się rozmyśli i co my z tym gratem zrobimy?"
    • Gość: TO JA Re: oszustwo? - prosze o pomoc IP: *.honeywell.com 20.12.04, 23:27
      Za nauke trzeba placic. Warto znac chociazby pare przyslow ktore sa madroscia
      narodow (o kocie w worku, kto predko placi dwa razy placi itd.) Ja dam Ci
      gratis taka rade: PLACI SIE NA KONCU. A Ty zaczales od zaplacenia to teraz nie
      placz.
      Mam nadzieje ze nauczka nie byla droga.
      • Gość: Jan Osik Re: oszustwo? - prosze o pomoc IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.12.04, 06:56
        Przeciez masz odpowiedz na TYM FORUM!!!! Jutro gostek jedzie do niemiec weźmie
        troche z twojej zaliczki, (załatw to po znajomości, zagroź inaczej ujawnieniem
        danych, uprowadzeniem dzieci) stracisz na razie troche ponad twoją zaliczkę,
        ale tego CyWyEla możesz szukać dalej jeśli ci sam. potrzebny. Wyjście drugie:
        nie rób nic z samochodem, zamknij sie w sobie na zagranice, zgłoś na policje,
        załatw sobie "wtyki w Legnicy" w bufecie i czekaj ecie pecie. Wszystko z
        beką...to tylko pieniądze, małe pewnie, inaczej bys nie pisał. Więc spokojnie.
        Tu jeden na drugim jest oszukany i nie płaczą tylko głosują 3XTak na Eur.O!
    • nie.banalny Re: oszustwo? - prosze o pomoc 21.12.04, 09:09
      Hehe
      Dobrze ci tak zlomiarzu!
      • Gość: aka Re: oszustwo? - prosze o pomoc IP: *.net.external.hp.com 21.12.04, 09:33
        hehe zycze Ci zebys był takim złomiarzem jak ja!
        • invisibleman Re: oszustwo? - prosze o pomoc 21.12.04, 19:21
          czy mógłbyś na mojego maila przesłać mniej wiecej ogólny opis zdarzenia? ja
          miałem cos podobnego 2 tygodnie temu, z tym ze gosc gadał ze jest z legnicy a
          telefony były inne, no ale to akurat zadna róznica, całkiem mozliwe ze to ta
          sama osoba, jesli tak jest to podobnych osób pewnie jest wiecej, trudno
          zebygosc robił taką szopkę zeby 2 osoby oszukac, aha ja też zadnego złomu
          bynajmniej nie zamawiałem hehe, prosze daj znac invisibleman@gazeta.pl,
          oczywiscie jesli wyslesz mi ten opis ze swojej strony zrobie to samo
        • nie.banalny Re: oszustwo? - prosze o pomoc 23.12.04, 09:59
          Gość portalu: aka napisał(a):

> hehe zycze Ci zebys był takim złomiarzem jak ja!

To z ciebie jest zwykly cham. W ten swiateczny czas zyczyc czlowiekowi zle.
    • invisibleman Re: oszustwo? - prosze o pomoc 22.12.04, 20:53
      czy mógłbys sie ze mna skontaktowac? invisibleman@gazeta.pl
      • invisibleman Re: oszustwo? - prosze o pomoc 24.12.04, 23:22
        cos widze ze ten watek umarł smiercia naturalną...szkoda...
        myslałem ze ktos jeszcze sie znajdzie, zawsze w kilka osób oszukanych lepiej
        coś załatwiac bo ja np nie wiem co robic
        • Gość: TO JA Re: oszustwo? - prosze o pomoc IP: *.lax1-4.28.143.27.lax1.dsl-verizon.net 25.12.04, 00:36
          To ja Ci powiem co robic. Isc do przodu i nie patrzec do tylu. Przegrac w karty
          to nie blad. Ale sie odgrywac to duzy blad. Dlatego przelknij honor i zapomnij
          o stracie. Zaoszczedzisz w ten sposob duzo czasu, nerwow i przede wszystkim
          pieniedzy. A na drugi raz nie plac tylko obiecaj ze zaplacisz jak auto i cena
          Ci sie spodobaja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka