Dodaj do ulubionych

ZLODZIEJE W SERWISIE U FIATA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: 5.1R2D* / 3.179.76.* 25.05.02, 04:41
Wczoraj malo mnie krew nie zalala. Jestem sobie spokojnie za granica i zarabiam
pieniazki, jak Pan Bog przykazal. Tak sie zlozylo, ze na ten czas przypadl
przeglad okresowy w samochodzi mojej dziewczyny. Wiec pojechala sama. Jak to w
tradycji rodzinnej( jej mama tez tam serwisowala ten sam samochod),pojechala do
Pol-Caru w Poznaniu na Gorzyslawa. Poznaniacy wiedza, ze to najwiekszy kombinat
fiata w Poznaniu. Nieopatrznie powiedziala, zeby zrobili przy okazji wszystko,
co trzeba. Auto to CC 5 lat i ok 60 tys przebiegu. Jezdzi w porzadku, tylko
czasem ma klopoty z pradem. A te ch..e skwpliwie wykorzystali sytuacje i
szybciutko stwierdzil, ze "...Wahacze to prosze Pani koniecznie trezba
wynmienic. Rachunek za przeglas techniczny wzrosl ze 140 PLN do ponad tysiaca.
Cholera w zeszly roku bylo to samo. Auto stalo 3 miesiace, zatarla sie lapa
wyciskowa od sprzegala. A ta banda skorzystala z okazji i wymienila cale
sprzeglo za okragly tysiac zlotych. Potem jak je obejrzalem po powrocie to
spokojnie by jeszcze przejechalo kolejne 40 tys km. Tak wiec radze uwazac na
rece, jesli oddajecie auto na serwis do tej placowki.
POZDRAWIAM
JANKES
Obserwuj wątek
    • Gość: ffmarkus Re: ZLODZIEJE W SERWISIE U FIATA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 25.05.02, 11:58
      Ze swojej strony polecam serwis ACM(ale tylko serwis)- obsługa miła, w miarę
      sprawna.
    • Gość: Tom Re: ZLODZIEJE W SERWISIE U FIATA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 213.77.14.* 28.05.02, 14:17
      Gość portalu: Jankes napisał(a):

> Wczoraj malo mnie krew nie zalala. Jestem sobie spokojnie za granica i zarabiam
      >
      > pieniazki, jak Pan Bog przykazal. Tak sie zlozylo, ze na ten czas przypadl
      > przeglad okresowy w samochodzi mojej dziewczyny. Wiec pojechala sama. Jak to w
      > tradycji rodzinnej( jej mama tez tam serwisowala ten sam samochod),pojechala do
      >
      > Pol-Caru w Poznaniu na Gorzyslawa. Poznaniacy wiedza, ze to najwiekszy kombinat
      >
      > fiata w Poznaniu. Nieopatrznie powiedziala, zeby zrobili przy okazji wszystko,
      > co trzeba. Auto to CC 5 lat i ok 60 tys przebiegu. Jezdzi w porzadku, tylko
      > czasem ma klopoty z pradem. A te ch..e skwpliwie wykorzystali sytuacje i
      > szybciutko stwierdzil, ze "...Wahacze to prosze Pani koniecznie trezba
      > wynmienic. Rachunek za przeglas techniczny wzrosl ze 140 PLN do ponad tysiaca.
      > Cholera w zeszly roku bylo to samo. Auto stalo 3 miesiace, zatarla sie lapa
      > wyciskowa od sprzegala. A ta banda skorzystala z okazji i wymienila cale
      > sprzeglo za okragly tysiac zlotych. Potem jak je obejrzalem po powrocie to
      > spokojnie by jeszcze przejechalo kolejne 40 tys km. Tak wiec radze uwazac na
      > rece, jesli oddajecie auto na serwis do tej placowki.

Miałeś szczęście bo faktycznie ci wymienili części, u nas się płaci za części
      których ci nie wymieniają (wymieniają je tylko na fakturze).

• Gość: woh Re: ZLODZIEJE W SERWISIE U FIATA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 29.05.02, 00:33
      To ciekawe... Kilka lat temu serwisowalem tam fiata uno i jak mowilem ze cos
      mi piszczy w zawieszeniu to zawsze odpowiadali, ze tak ma byc, bo to jest uno.
      I tak z wiekszoscia rzeczy. Jak stluklem reflektor, to musialem sam isc do
      sklepu go kupic, kupilem nie taki jak trzeba, to jeszcze mnie zjechali, ze sie
      nie znam. Jak padl termostat i sie gotowalo pod maska, to powiedzieli, ze beda
      mogli sie zajac autem za dwa tygodnie. To byla moja ostatnia wizyta w tym
      serwisie. Wtedy to raczej nie chcialo im sie grzebac z pierdolami, ale teraz
      widac recesja ich dotknela i sie chwytaja kazdej roboty.
      Pozdrawiam.
    • agazaka Re: ZLODZIEJE W SERWISIE U FIATA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.05.02, 19:05
      To nie wiesz, ze jak kobieta jedzie do serwisu to goscie od razu korzystaja z
      okazji??? U mnie sypnel sie prawdopodobnie docisk sprzegla, a goscie juz od
      razu: to dobrze by bylo wymienic cale sprzeglo itd. Wymiana sprzegla w calosci
      500zl. Sam docisk 120zl. Tak samo jak poprosilam, zeby zalozyli metalowo opaski
      na dwie gumy to zaraz, ze to trzeba zdjac kola, a wtdy to dobrze by bylo
      wymienic te gumy i znowu nagle 250zl nie wiadomo za co.
      BTW bylam w serwisie VW ale zasada z kobieta dziala chyba wszedzie.

Pozdrowienia
      AgaZaKa
    • Gość: xxx Re: ZLODZIEJE W SERWISIE U FIATA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.02, 00:00
      To spróbuj serwisować bez rachunku,wszystko będzie taniej i naprawa od "ręki".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka