Dodaj do ulubionych

Kupuje Golfa II

IP: *.gronet.pl / *.gronet.pl 24.01.05, 14:26
Kupuje Golfa II 1.6 z 1991 roku. To bedzie moje pierwsze auto. Może mi ktoś
powiedzieć jakie to auto jest w eksploatacji , ile pali, jakie są jego wady i
zalety, jakie usterki go trapią. Chodzi mi o zwykła przeciętna codzienna
eksploatacjęNie interesuja mnie żadne tuningi, subwoofery wyskakujące przez
okno ani pseudosportowe wydechy (ja nie z "tych")
Obserwuj wątek
    • Gość: slavek Re: Kupuje Golfa II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 15:39
      Pojemność? Benzyna? Diesel? Wolnossący? Turbo? Skrzynia manualna? Czy automat?
      Trochę szczegółów. Jak bys napisał "Kupuję Malucha" to wszystko jasne.
      • Gość: Muniek Re: Kupuje Golfa II IP: *.gronet.pl / *.gronet.pl 24.01.05, 16:10
        Coś mi odpowiedzi nie napisło wiec jeszcze raz.
        Golf II z 1991 1600 benzyna (niestety bez wtrysku, tylko z elektronicznym
        gaźnikiem). Przebieg ok. 180 tyś. udokumentowany, zreszta auto od znajomego z
        Niemiec więc pewne i nie ma wytłuczonego zawieszenia , bo po polskich drogach
        sporadycznie jeżdziło. 3 drzwiowy
    • Gość: Dennis Re: Kupuje Golfa II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 15:59
      Jak jeszcze nie kupiłeś, tylko zamierzasz, to sprawdź, czy tapicerka z podłogi
      była wyjmowana, jeżeli tak to pogadaj z właścicielem dlaczego (prawdopodobnie
      przeciekała mu woda do wnętrza). To jest problem części Golfów II - odpływ wody
      w podszybiu jest źle uformowany i w niektórych egzemplarzach woda wlewa się do
      wlotu powietrza i po jakimś czasie robi się bagno w samochodzie. Czasem woda w
      samochodzie może się dostawać przez drzwi. Przy różnych przeróbkach -
      najczęściej zmiana głośników w drzwiach - ludzie usuwają folię z wnętrza, która
      odprowadza wodę z szyb bocznych do odpływów. Miałem 2 Golfy i w jednym był ten
      problem.

Pozdrawiam
      • Gość: lopi1 Re: Kupuje Golfa II IP: *.bater.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 21:41
        Ile masz zaplacic?
        Mam egzemplarz tez z 91r., na wtrysku, silnik 1,8.
        Autko nie do zajezdzenia. Twarde zawieszenie, po naszych drogach jezdzi sie jak
        wozem drabiniastym. Mi to nie przeszkadza, wole to zawieszenie od np. miekkiego
        Renault19. Jesli masz gaznik, zalozenie gazu nie bedzie cie kosztowac wiecej
        niz 1300-1400zl. To zaleta. Wada to czestsze regulacje gaznika.
        Jesli autko jest zadbane, bez rdzy, i cena jest do przyjecia, to tylko brac.
        PZDR
        • Gość: Mamlas Re: Kupuje Golfa II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 00:40
          Wady - mnóstwo,niestety nie mam zamiaru siedziec przed kompem do rana i je po
          kolei wymieniać.
          Zalety - żadnych,no może poza tym,że z wypadku na pewno nie wyjdziesz jako
          kaleka - zginiesz na miejscu.
          Pozdrawiam (i szczerze odradzam zakupu)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka