Dodaj do ulubionych

Golf 96 Tdi pali mi na 3 gary !!!!!!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 22:08
Mam problem podczas rozruchu zimą silnikiem mi rzuca przez jakiś czas, sądzę
że nie pali na któryś gar, że świeca może być zużyta tam. Po 2 minutach
silnik chodzi już dobrze. Cyz to szkodzi silnikowi jak tak zapala na zimno?
Czy można śmiało jeździć? Jak sprawdzić świecę? I jak się je odkręca jaki
trzeba mieć klucz i czy mocno się je dokręca? Jak sprawdzić czy są ok?
Obserwuj wątek
    • Gość: Tadeusz Re: Golf 96 Tdi pali mi na 3 gary !!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 22:32
      A nikt nie wie czy to szkodliwe dla wału dla silnika?
      • Gość: Tadeusz Re: Golf 96 Tdi pali mi na 3 gary !!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 01:30
        Dodam jeszcze że chodzi o świece żarowe Bosh lub Champion.
    • Gość: znawca Re: Golf 96 Tdi pali mi na 3 gary !!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 06:55
      www.diagtronik.pl i www.tdi-tuning.pl
    • Gość: Robert bo to golf Hemi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.01.05, 08:54
      • Gość: Herman pomoge IP: 213.134.156.* 25.01.05, 10:29
        Maz racje to naprawdopodobniej swiece zarowe.
        prosta sprawa, wykrecasz wszytskie swiece i podlaczaasz pojedynczo do
        akumulatora patrzac ktora bedzie grzac, tylko trzymaj obcegami by sie nie
        poparzyc. ta co nie grzeje lub grzeje mniej jest do dupy.
        ps na marginesie to moze byc tez lejacy wtryskiwacz. na zimno nie dziala dobrze
        dopiero po rozgrzaniu
        • Gość: Tadeusz Re: pomoge IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 14:15
          Znajomy mechanik od diesli zaproponował inaczej, na wkręconej świecy dotknąć
          przewodem z akumulkatora +, i patrzeć na której jak będzie iskrzyło, na tej na
          której nie zaiskrzy to ta będzie zepsuta i patrzeć gdzie jak iskrzy tam gdzie
          iskrzy mniej jest mniejszy pobór energii ta świeca może słabiej grzać.
          A wtryskiwacz to jest niedemontowalny w Tdi 1Z i kosztuje koło 200zł. A taki
          klekot to od czego w dieslu? Jak kupiłem to nie było jego teraz się pojawił?
          Czy to może być przez powietrze w ropie?
          • Gość: Tadeusz Re: pomoge IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 18:04
            Okazało się że na 1 cylindrze świeca całkiem padła, nie reagowała na dotknięcie
            do niej plusem. Wymieniłem ją na nową Boscha i silnik zapala bez problemu nie
            rzuca już nim. Jednak auto klekocze i chodzi głośno podobno może być przez to
            że ciągnie powietrze. Filtr paliwa zmienałem w sierpniu. Może ktoś się
            orientuje czemu ciągnie powietrze do pompy i gdzie je może ciągnąć. Wydaje mi
            się że filtr jest szczelny. Zmieniłem przelewy między wtryskami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka