Dodaj do ulubionych

Mam 30.000 ;))....

IP: 213.77.91.* 31.08.01, 13:43
Mam 30.000 no moze z wysilkiem 35.000 pln i chce kupic samochod. Zalozenia sa
takie:
1. Nie starszy niz 1,5 roku
2. Najchetniej fiat (mam znajomego w autoryzowanym serwisie ;))))
3. duzy - rodzinny (mam dwoje dzieci, zone i psa)
4. 30,000 to cena brutto (z podatkami, ubezpieczeniami i inne..)
Co kupic?
Czytam te posty i czytam i kurde...wychodzi mi ze za te pieniadze nic nie
kupie... Siena fajna ale do kitu - psuje sie, thalia tyz moze byc ale za drogo -
rocznej nie kupie, astra - sie pogorszyla a i serwis od cholery kosztuje,
fabia? Tez droga i serwis nieciekawy...

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ebonyman Re: Mam 30.000 ;)).... IP: *.abb.pl 31.08.01, 13:56
      Z bólem to mówię, ale może Lanosa,roczne są tanie bo cholernie tracą na
      wartości,ale jak zakładam ma to być samochód dla szczęśliwej rodzinki- to w sam
      raz.
    • Gość: Wojtek Re: Mam 30.000 ;)).... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.08.01, 14:02
      Z tego co wiem to salony Fiata same maja komisy a i sprzedaja czasami swoje
      auta wystawowe lub (gorzej) testowe po bardzo dobrych cenach.
      Moze Punto II 1,2 16V, moze Bravo/Brava, musisz sie rozejrzec i poszukac okazji.
      Tylko Fiat to Fiat lubi sie psuc, ale jak masz znajomego w serwisie...
      Moj kolega tez ma, takie rzeczy robia, ze on Fiata ma niecaly rok i polowe
      nowych czesci w samochodzie, w tym nowy komplet amorkow! I jeszcze mu autko
      umyja :))))) Oczywiscie nic sie z autem nie dzieje, ale skoro jest znajomy w
      serwisie to czemu nie korzystac....jest przeciez gwarancja :)))
    • Gość: malko Re: Mam 30.000 ;)).... IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 31.08.01, 14:21
      Widziałem ostatnio w komisie bravę 1,6 hsx 99r. 42tys. przebiegu za 29400pln.
      Za tę kasę to z nowych tylko punto 1,2 3d 60KM - odpusć sobie, ta wersja nie
      jeździ. Jeżeli już to za 35 tys. SX 3d 1,280KM (aktualna promocja 4 tys.).
      Spokojnie za te pieniądze kupiłbys hienę albo palio, ale raczej odradzam
      (pomijając podłą opinię i utratę wartości jak dla luksusowych to ergonomia w
      tym samochodzie jest fatalna). Wydaje mi się że najrozsądniej byłoby poszukać
      bravy z 99r. Mam kilku znajomych jeżdżących bravo/brava (1,2; 1,4; 1,6; 1,8) od
      kilku lat. Są zadowoleni (poza spalaniem wersji 1,8) i deklarują się, że
      następny tez bedzie fiat. Na stronie www.mojeauto.pl jest wyszukiwarka
      używanych samochodów. Na stronie Carserwisu zobacz czy Ty albo któryś z
      członków rodziny nie jesteście w grupie uprawnionych do większych zniżek w
      Fiacie (sprzedaż specjalna). Powodzenia.
    • Gość: Krzysiek Re: Mam 30.000 ;)).... IP: *.*.*.* 31.08.01, 14:35
      Bez wysilku proponuje Ci kupno Brava z konca 1999 roku. Mysle ze za 27-28
      tysiecy kupisz fajne autko 1,2 80KM. Za dwa tysiace mozesz przemierzyc 6 tys.km
      jadac na wczasy do Hiszpanii z rodzinka.
      • Gość: bObO Re: Mam 30.000 ;)).... IP: 212.244.192.* 31.08.01, 14:45
        Kup Hondzię albo innego japsa. Do serwisu będziesz jeździł tylko na przeglądy
        (w przypadku Hondy Civic jest to ok. 450 pln co 15000km). Za 30kpln to będzie
        mw. trzylatek. No i czy jest coś piękniejszego?
        • Gość: dar Re: Mam 30.000 ;)).... IP: 10.1.100.* / *.bdm.com.pl 31.08.01, 14:55
          Gość portalu: bObO napisał(a):

> Kup Hondzię albo innego japsa. Do serwisu będziesz jeździł tylko na przeglądy
          > (w przypadku Hondy Civic jest to ok. 450 pln co 15000km). Za 30kpln to będzie
          > mw. trzylatek. No i czy jest coś piękniejszego?

Jak zwykle bObO namawia na Hondę ( za chwile włączy się Niknejm):))
          Ale poważnie, to sam kupiłem parę tygodni temu Hondę Civic 98 r 3D za 30 tys. z
          dobrym wyposażeniem (min. klima) i jestem bardzo zadowolony. Polecam !!!!

Pzdr

P.S. bObo czy HC nie serwisuje się co 10 000 km?

• Gość: bObO Re: Mam 30.000 ;)).... IP: 212.244.192.* 31.08.01, 15:08
            Gość portalu: dar napisał(a):

>
            > P.S. bObo czy HC nie serwisuje się co 10 000 km?

Zależy od roku produkcji. Kolo ma ''98 i też serwisuje się co 10kkm.
            • Gość: Ponury Re: Mam 30.000 ;)).... IP: 207.129.53.* 31.08.01, 15:16
              Gos´c´ portalu: bObO napisa?(a):

> Gos´c´ portalu: dar napisa?(a):

> > P.S. bObo czy HC nie serwisuje sie˛ co 10 000 km?
              >
              > Zalez˙y od roku produkcji. Kolo ma ''''98 i tez˙ serwisuje sie˛ co 10kkm.

Modele z roku ''99 przeglady maja co 15kkm, a modele 01 juz tylko co 20kkm.

• Gość: Michal Re: Mam 30.000 ;)).... IP: *.telia.com 08.10.01, 21:14
            Michal sie dolacza,na japsie sie nie zawiedzies,koledzy doradza Tobie jaki i
            ktory model.Naprawde japs 3-4letni to jak Fiat nowy.Pzdr.Michal
        • Gość: Bober Re: Mam 30.000 ;)).... IP: 213.77.91.* 08.10.01, 15:43
          Gość portalu: bObO napisał(a):

> Kup Hondzię albo innego japsa. Do serwisu będziesz jeździł tylko na przeglądy
          > (w przypadku Hondy Civic jest to ok. 450 pln co 15000km). Za 30kpln to będzie
          > mw. trzylatek. No i czy jest coś piękniejszego?

Ale nie mam serwisu, niech byle glupia czesc padnie i bede na cacy z portfelem!!
          Zdecydowalem sie (chyba) na palio 1.2
          • Gość: Pitz Re: Mam 30.000 ;)).... IP: 157.25.125.* 08.10.01, 16:19
            Gość portalu: Bober napisał(a):

> Gość portalu: bObO napisał(a):
            >
            > > Kup Hondzię albo innego japsa. Do serwisu będziesz jeździł tylko na przegl
            > ądy
            > > (w przypadku Hondy Civic jest to ok. 450 pln co 15000km). Za 30kpln to będ
            > zie
            > > mw. trzylatek. No i czy jest coś piękniejszego?
            >
            > Ale nie mam serwisu, niech byle glupia czesc padnie i bede na cacy z portfelem!
            > !
            > Zdecydowalem sie (chyba) na palio 1.2

Nie jest prawda to co mowisz. Jest masa tanszych zamiennikow.
    • Gość: jasQ Re: Mam 30.000 ;)).... IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 11.10.01, 23:58
      Jak masz znajomego w ASO to bierz fiata tylko przed kupnem pojedź z autkiem
      (nie przyznawaj się że znasz tam kogos) i sprubój zbić z ceny ile się da, oni
      będo widzięć co mówić, i powiedzą ci czy warto kupić to autko.Znajomy z ASO
      poleci ci coś napewno , ale osobiście myślę że bedzie to brawo/brawa , ale
      pytaj się jego on przy tym robii wie co często bywa w warsztacie..A jak masz
      znajomości to ci na gwarancji cały samochód wymieni po koleii , wiem jakie
      wałki robią w fiacie!Powodzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka