Dodaj do ulubionych

Hyundai Sonata '98-99 ??????

IP: 62.89.113.* 27.05.02, 15:54
Można takie ustrojstwo nabyć za 25 - 30 tys. PLN.
Za te pieniądze to ładne i na ogół dobrze wyposażone auto.
Nie oczekuje opinii typu: bee, dziadostwo itp., sam gdybym miał dużo kasy, to
kupiłbym sobie jaguara.
Co myślicie o tym samochodzie, oczywiście patrząc przez pryzmat ceny???
Obserwuj wątek
    • antek1 Re: Hyundai Sonata '98-99 ?????? 27.05.02, 16:39
      Mój kolega ostatnio powiedział, że jego pony zaczął się sypać, a do tej pory
      nic nie robił...
      Ten jego Hyundai ma 14 lat i ponad 200 tys. km....
      Ja też jeżdzę tymi "ustrojstwami", musisz trafić na egzemplarz. Poza tym ładny,
      a jakby przerobić go na gaz, to jeszcze będziesz jeździć za darmo.
      • Gość: kris Re: Hyundai Sonata '98-99 ?????? IP: *.combidata.com.pl 28.05.02, 09:14
        Zgzdza sie bardzo dobre autka
    • Gość: cx500 Re: Hyundai Sonata '98-99 ?????? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.02, 09:36
      ja mam mondeo tak ze chyba bede obiektywny. sasiad ma h.pony cos okolo 10 lat.
      przejechal nim 350 tys. km i jezdzi dalej i to czesto z przyczepa. pamietam jak
      go kupil to wszyscy fachowcy uwazali ze to koreanska taniocha i na zachodzie
      nikt tego nie kupuje wiec pchaja do nas. na tym forum co drugi to taki fachura
      albo bogacz od beemek i meroli.
      • Gość: arnie Re: Hyundai Sonata '98-99 ?????? IP: *.chello.pl / *.chello.pl 29.05.02, 20:34
        warto,hyundai już dawno sie wyrobił na rynku samochodowym, twierdze nawet że
        jest o wiele bardziej atrakcyjny tak awaryjnie jak i cenowo z samochodami
        francuskimi czy made in germany np.Opel, czy Ford.
    • Gość: Marek Re: Hyundai Sonata '98-99 ?????? IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 29.05.02, 21:35
      Nawet bez pryzmatu ceny uwazam Sonate za bardzo ineresujacy samochod. Silnik
      malo dynamiczny a jakosc przecietna, ale czesci tanie. Mysle ze to dobry wybor.
    • Gość: rychu Re: Hyundai Sonata '98-99 ?????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.02, 08:44
      Wczoraaj miałem okazję przejechać się taką właśnie sonatą, którą kupił mój
      kolega (1998, 26000 PLN) - bezwypadkowy, automat, klimatyzacja, inst. gazowa,
      przebieg około 90000 km, od dealera (samochód kupiony i serwisowany w tym
      właśnie serwisie, a właściciel zostawił go w rozliczeniu kupując nowszy model).

Bardzo przyjemne auto, jedynak zgodnie z tym, co napisał Marek silnik jest za
      słaby (a była to dziwna konfiguracja 1800 cm3 + automat - z reguły jest to 2000
      cm3).

Co do awaryjności, to nie sądze, aby hyundai był gorszy od europejskich
      samochodów zbliżonej klasy.

Miałem kiedyś Festive (taka amerykańska mazda 121, produkowana przez Kia).
      Mój egzemplarz to rocznik 1988. Jeździ nim do dziś mój kuzyn. Festiva ma chyba
      z 350000 km i poza historiami typu klocki, filtry, raz sprzęgło, raz przegub
      napędowy, raz moduł elektroniczny przy aparacie zapłonowym (koszt zresztą 90
      zł), W TYM AUCIE WSZYSTKO (W TYM KLIMA) DZIAŁA BEZ ŻADNYCH PROBLEMÓW!!!
      Co do awaryjności,
      • Gość: Marek Re: Hyundai Sonata '98-99 ?????? IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 30.05.02, 14:21
        Gość portalu: rychu napisał(a):
        > Bardzo przyjemne auto, jedynak zgodnie z tym, co napisał Marek silnik jest za
        > słaby (a była to dziwna konfiguracja 1800 cm3 + automat - z reguły jest to 2000

Hyundai to tez zauwazyl i dlatego w nowych Sonatach mozna dostac silniki:
        2.4 L 149 KM
        2.7 L V6 181 KM

polaczenie tego ostatniego z manualem daje calkiem zrywny samochod.
    • Gość: 130rapid Re: Hyundai Sonata '98-99 ?????? IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.02, 13:30
      Jeśli będzie miał mały przebieg to jest to dobry wybór, bo I właściciel
      zapłacił już frycowe za potężny spadek wartości Hyundaia w ciągu pierwszych 3-4
      lat. A samochód jest na tyle młody, że popracuje bezawaryjnie jeszcze ładnych
      kilka lat. Z drugiej strony, będziesz miał kiedyś kłopoty, żeby go sprzedać.
    • Gość: Mikolaj Re: Hyundai Sonata '98-99 ?????? IP: *.pol-assistance.spzoo.pl 31.05.02, 11:25
      Myślę że warto. Za tą kasę nie dostaniesz lepszego/młodszego samochodu w tej
      klasie. Generalnie Hyundai jest chyba najbardziej niedocenianą marką w Polsce.
      Wszyscy ludzie których znam i którzy mieli/mają Hyundai'e są z nich zadowoleni.
      Poza tym te auta dobrze się przyjęły w USA - a to wymagający rynek.

Pozdrawiam
      Mikołaj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka