Dodaj do ulubionych

tankowanie na NESTE

04.02.05, 10:15
Drodzy forumowicze ;) jak oceniacie jakos paliwa na stacjach NESTE ??? mam
samochod 3 miesiace i tylko tam tankuje, bo jest szybciej i taniej. co tu
ukrywac, o 40 gr na litrze... jak pisalem w poprzednim poscie moja ibiza duzo
pali. zastanawiam sie czy to wlasnie nie powod tankowania na owej stacji
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • pavulon78 Re: tankowanie na NESTE 04.02.05, 10:35
      To poróbuj raz czy dwa zatankowac na jakiejś firmowej stacji. Tylko upewnij się
      czy dana stacja rzeczywiście jest firmowa czy tylko w barwach danego koncerny
      (patronat lub franczyza).
    • Gość: Olaf Ja za Neste dziękuję ... IP: *.devs.futuro.pl 04.02.05, 10:43
      ... wolę zapłacić 30-40 gr więcej za naprawdę dobre paliwo np. na Statoil czy
      sHELL
      • edek40 Re: Ja za Neste dziękuję ... 04.02.05, 11:00
        A czym one sie roznia? Z wyjatkiem jakichs v-power czy temu podobnych wszystkie pochodza z Orlenu.
    • Gość: ... Re: tankowanie na NESTE IP: 193.27.5.* 04.02.05, 10:53
      Polecałbym w ramach testu zatankowanie na Shellu.
      • pavulon78 Re: tankowanie na NESTE 04.02.05, 10:55
        Shell czy Orlen - jeden grzyb. To i tak to samo paliwo.
        • Gość: piotr Re: tankowanie na NESTE IP: 10.203.53.* 04.02.05, 15:02
          No tak jeden grzyb shell czy orlen. Tyle tylko ze ten shellowski grzyb
          przyjezdza w cysternach z niemiec. A orlenowski grzyb pochodzi z polskich
          rafinerii. Tak przynajmniej mowia ;-)
          • Gość: sml Re: tankowanie na NESTE IP: *.aster.pl 04.02.05, 17:17
            to chyba mit, paliwa w Polsce pochodza z polskich rafinerii...
          • pavulon78 Re: tankowanie na NESTE 04.02.05, 20:11
            Mylisz się i to mocno. Cysterny Shella wyjeżdżają z jednej z kilkunastu
            Naftobaz, dokładnie tych samych z których wyjeżdżają cysterny ORLENU i kilku
            jeszcze innych koncernów. Oprócz Naftobaz ORLEN wozi jeszcze z kilkunastu baz
            rozsianych po całym kraju które odziedziczył po CPN. Tankując natomiast na
            Statoilu masz duże szanse zatankować paliwo Grupy LOTOS (pod warunkiem że bedzie
            to stacja na północy kraju). Jeśli gdzie indziej to też będzie to paliwo z
            Naftobazy, za które Statoilowi fakturę wystawiła Grupa LOTOS a ściślej jedna ze
            spółek-córek Grupy Lotos - LOTOS Partner. I jeszcze jedno. W Naftobazach
            znajduje się z regóły paliwo ORLENU zbełtane z Gdańskim i z czasem jeszcze
            jakimś innym (najczęściej ze wschodu).
      • Gość: artur Re: tankowanie na NESTE IP: *.ctlm.pl / 81.210.38.* 04.02.05, 12:07
        Tankowałem na Shellu, BP i Neste. Żadnych różnic nie widzę.

Artur
        • Gość: Madafaka Re: tankowanie na NESTE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 12:19
          ja rowniez nie widze,

ale zauwazylem ze "markowe stacje" wykorzystuja umocnienie sie zlotego do extra
          zarobienia na frajerach poprzez zintensyfikownie reklamy swoich najmocniejszych
          produktow: BP, Shell, Statoil...

o ile Neste czy Jet elastycznie ksztaltuja poziom cen z dnia na dzien a na
          przestrzeni ostatniego miesiaca cenu U98 spadla u nich o bagatela 40 groszy o
          tyle stacje markowe ceny trzymaja caly czas, za to pojawily sie reklamy ww.
          produktow... zwroci sie, wystarczy frajerowi powiedziec ze najdrozsze jest
          najlepsze i frajer przyniesie pieniadze w zebach!
          • Gość: Rycho Re: tankowanie na NESTE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 15:06
            Złego słowa nie mogę powiedzieć o Neste.Niczym nie ustępuje innym stacjom w
            Polsce i za granicą.
    • Gość: zaharias Re: tankowanie na NESTE IP: *.chello.pl 04.02.05, 20:48
      a napisz, ile kosztuje u Ciebie np na PB, albo JET, a ile na tym NESTLE ???? u
      Mnie np na JET kosztuje 3.49, jak by tam było za 3.09, to moze bym sie niekidy
      sksusił, przejechać tamtędy... jestem ciekawy bo u Mnie nie ma tego shitu (tzn
      jest, ale nie tak całkiem u Mnie)
      • dijkstra77 Re: tankowanie na NESTE 04.02.05, 23:02
        u nas paliwo Pb 95 kosztuje 3,44. na stacjach "firmowych" powyzej 3,66
        pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka