bokserbobek 16.02.05, 15:23 słuchajcie chce kupić dużego vana (używanego 2002,2003) co radzicie? tylko poważnie kaski ok 90000 (myśle o espace,c8,Ulysse,807,Galaxy) no i musi byćjako ciężarowy ze 100% odliczeniem VAt Link Zgłoś Obserwuj wątek
edek40 Re: Duży VAN 16.02.05, 15:53 To dlaczego wymieniasz minivany. Duze vany pochodza z USA. Link Zgłoś
bokserbobek Re: Duży VAN 16.02.05, 16:09 Tzn?? bo taki np Chrysler Voyager jest wielkości C8 a grand espace jego odmianą grand ?? MOże jakieś przykłady ( a tak na marginesie to jak się nazywa zafiry sceniki itp) Link Zgłoś
cool_piwo Re: Duży VAN 16.02.05, 17:56 edek40 napisał: > Zafiry, sceniki to mikrovany ;) ---> Dziwne, mnie zawsze mówiono, zawsze czytałem, że one sa MINIvanami, natomiast c8, espace (i grand), ulysse to vany... Więc w końcu kto ma rację? Chętnie się dowiem. ___________ pozdrawiam! Bartek Link Zgłoś
marcinc3 dla mnie van to 2 osoby + przestrzen ladunkowa 16.02.05, 20:28 a miniwany to osobowe wany Link Zgłoś
ha.gie.wu Re: Duży VAN 16.02.05, 21:39 rowniez mam podobny problem bo mam zamiar zamienic swoj dotychczasowy na porownywalny bo to '94 dodge grand caravan 3.8V6 AWD i szczerze mowiac nie ma na rynku nic co by mu odpowiadalo (a nowego nie chce bo mam juz dosc amerykanskiej motoryzacji). na razie czekam cierpliwie az pojawi sie w polsce mitsubishi grandis - tyle ze nikt w mitsubishih nie wie kiedy to nastąpi.... sklaniam sie rowniez ku T5 multivanowi tyle zo to wydatek ze hoho :( Link Zgłoś
jtull Re: Duży VAN 17.02.05, 16:08 Innych aut nie znam, ale jechalem Galaxy dosc dlugi odcinek (ponad 700 km- w jedna strone) i jako pasazer i jako kierowca....I wyjatkow mi to auto nie przypadlo do gustu...jako kierowca nic specialnego, ale jako pasazer dopiero zauwazylem jakie niedorobki ma to auto...Wiejacy wiatr z klamek (wewnatrz), swiszczace uszczelki, dosc glosno wewnatrz (silnik 2.3), obrzydliwe, paskudne wnetrze. No ale z tego co mi sie wydaje chyba sie nie psuje nadmiernie, ale naprawde moge sie mylic. Link Zgłoś