greenblack 22.02.05, 21:57 Gwoli ścisłości - Alfa 156 była pierwszym samochodem na świecie z CR. 159 robi wrażenie. Z takimi silnikami i napędem 4x4 to już pierwsza liga. Link Zgłoś Obserwuj wątek
lukaszrembisz Re: Alfa Romeo 159 23.02.05, 08:48 To auto jest wyjatkowo piekne.Bardzo sie ciesze ze Alfa konsekwentnie stawia na sportowy design-juz dawno nie czytalem zeby jakis nastepca byl nizszy od poprzednika.Pozdrawiam Link Zgłoś
dr.khan Re: Alfa Romeo 159 23.02.05, 08:56 autko wyglada calkiem niezle z przodu bardzo agresywnie natomiast z tylu to juz zalatuje duchem obecnej Cordoby mogli sie nieco bardziej wysilic poczekajmy jak bedzie wygladalo wnetrze mam nadzieje ze zegary beda w tubach ogolnie zapowiada sie mocny gracz www.quattroruote.it/auto/MondoAuto/attualita/visualizza_articolo.cfm?codice=33934&pagina=40267&canaleuscita=-1 Link Zgłoś
leo_int Re: Alfa Romeo 159 23.02.05, 09:04 no wszytko pięknie jak zwykle u alfy ładnie wygląda, przyjemnie sie w tym siedzi a nawet jeszcze jeździ ....tylko dlaczego się tak sypie???? Link Zgłoś
stefanproac Re: Alfa Romeo 159 15.03.05, 11:05 Co sie tyczy Cordoby, to z tego co sie orientuje, to koncern VW postawil sobie za cel konkurowanie Seata z Alfa. Stad te nieudolne proby nasladowania stylu 156-i w Cordobie. Trzeba jednak pamietac ze Seacik jest waski jak K. Wojewódzki, wiec jak go porownywac z "rozlaną" na drodze alfetka! Cordoba bardziej przywodzi mi na mysl rasowe maszyny , takie jak: renault thalia, fiat palio i dacia logan:))) Link Zgłoś
tanugal Re: Alfa Romeo 159 23.02.05, 09:36 robi wrażenie. jesli ceny będą u nas zbliżone do cen 156 , to mozna przypuszczać, że wciąga konkurencję w klasie średniej nosem. wreszcie skrzynie ręczne będą 6. w 156 było tak krótko w 5 biegowej, że juz przy 100 km/h na 5 biegu było 3 tys. obr/min. to przy szybkiej jeździe na trasie trochę upierdliwe. Link Zgłoś
tanugal Re: Alfa Romeo 159 23.02.05, 09:48 mogło być gorzej, cordoba też wygląda z tyłu nieźle. przy zapalonych światłach pewnie dobrze. Link Zgłoś
greenblack Re: Alfa Romeo 159 23.02.05, 09:50 Chyba zapomnieliście, że to Seat nieudolnie naśladuje Alfę, a nie odwrotnie. Link Zgłoś
dr.khan Re: Alfa Romeo 159 23.02.05, 09:55 greenblack napisał: > Chyba zapomnieliście, że to Seat nieudolnie naśladuje Alfę, a nie odwrotnie. jak da Silva przeszedl do Seata to faktycznie tak sie stalo ale teraz to z Cordoby sciagneli okragle lampki pod kloszem mogli postarac sie bardziej odroznic od Cordoby nie jest zle ale moglo byc lepiej poczekajmy jak bedzie to mozna ocenic na ulicy wtedy sie sprawa wyjasni bo fotki nie oddaja tego w taki stopniu jak obejrzenie na zywo Link Zgłoś
greenblack Re: Alfa Romeo 159 23.02.05, 09:56 Da Silva chyba już zrozumiał, że z gówna tortu nie upiecze teraz będzie klepał kolejne furgonetki typu Altea, Toledo itd..... Link Zgłoś
wpr_pl Re: Alfa Romeo 159 24.02.05, 11:13 Z takimi silnikami i napędem 4x4 to już pierwsza liga. > tylko ze zawieszenie ma problemy z nasza liga drog Link Zgłoś
ickis Re: Alfa Romeo 159 24.02.05, 11:17 Alfy swietnie sie prowadza, nie sypia sie do 120tys. Pozniej to juz tylko skarbonka... Ale 156 to pierwszy samochod, ktory prowadzil mnie, a nie ja JA. Chociaz lakierowany fragment konsoli srodkowej moglby byc trwalszy... Tak samo jak cala konstrkcja. Urok alfa nie poddaje sie czasowi, w przeciwienstwie do siermieznego stylu bmw, czy hondy Link Zgłoś
antytandeciarz Re: Alfa Romeo 159 24.02.05, 12:05 auto konkretne ale silniki pochodne z GM to juz przesada gdzie te silniki ze specjalnie projektowanym ukladem dolotowym i wylotowym dla uzyskania pieknego dzwieku no i silniki mialy korzenie z lat 50-60 byly to sprawdzone i systematycznie rozwijane konstrukcje ksiegowi zabijaja kazda tradycje Link Zgłoś
vittek A po co jest ALFA 157??? 24.02.05, 12:21 A po co jest ALFA 157? A dokładnie ma być w połowie roku? Link Zgłoś
nadal-jestem Re: Alfa Romeo 159 25.02.05, 00:03 Piekna , ale tyl za bardzo mi seata przypomina , ale to seat ma teraz tego goscia od designu co robil w alfie , fajnie by jeszcze bylo jak popracowaliby nad tym wariatorem , bo to jest przykre , ze jeszcze tego nie poprawili , no i zawiecha moglaby byc lepsza. Link Zgłoś
rafal.gtv Re: Alfa Romeo 159 28.02.05, 14:39 nadal-jestem napisał: > Piekna , ale tyl za bardzo mi seata przypomina , ale to seat ma teraz tego > goscia od designu co robil w alfie , fajnie by jeszcze bylo jak popracowaliby > nad tym wariatorem , bo to jest przykre , ze jeszcze tego nie poprawili , no > i zawiecha moglaby byc lepsza. O ile wiem , to już tylko czterocylindrowe silniki JTS mają zmodyfikowany wariator i układ sterowania nim. Zawieszenie jest świetne - ale nie na nasze kocie łby. Link Zgłoś
lukaszpabis5x1978 Re: Alfa Romeo 159 28.02.05, 14:34 :-] yo! Wiecie jakiego auta mi potrzeba? Najlepiej, gdyby była to Mazda (coś w podobie MX-Tourer) tyle, że w połączeniu z McLarenem F1 (z miejscem dla kierowcy). sXe hip hop drum and bass 4 life :-] Pozdrawiam. WU_Key Link Zgłoś
szatek100 Phi ! 01.03.05, 20:40 Może i ładna , ale wyglada całkiem jak 156 po modernizacji.Włosi poszli na łatwizne ! A fura za rok sie opatrzy.... Link Zgłoś
stefanproac Re: Phi ! 15.03.05, 11:00 Taa! lepiej zeby Panowie z Alfy poszli ta sama droga co Panowie z Seata i stworzyli piekny Van 159, na wzór Toledo:))) Śmiechu warte!!! 156 ma 8 lat i wciaz ludzie sie za nia ogladaja! Link Zgłoś