Dodaj do ulubionych

gaz w hondzie civic

IP: *.bydg.gazeta.pl 13.06.02, 11:52
Chciałem zainstalować instalację gazową w civicu 1,4 (rocznik 2000, przedostatni model), do czego zmusiła
mnie ekonomika życia (dojazdy do nowej pracy, 50 km w jedną stronę). Jednak dealer odradził mi takie
rozwiązanie,tłumacząc że możliwe jest to wsilnikach modei produkowanych na kraje Beneluxu. W �naszych� gaz
powoduje luzy w zaworach i co 5 - 7 tys. trzeba to regulować. Samochód mam jeszcze na gwarancji, więc jeśli
mimo tych przestróg zdecyduję się na �własną rękę�, to cofną gwarancję. Czy rzeczywście gaz w civicu
powoduje luzy zaworów. Dzięki za radę.
Obserwuj wątek
    • Gość: Niknejm Re: gaz w hondzie civic IP: 5.1R2D* / *.pg.com 13.06.02, 13:13
      Gość portalu: janusz napisał(a):

> Chciałem zainstalować instalację gazową w civicu 1,4 (rocznik 2000, przedostatn
      > i model), do czego zmusiła
      > mnie ekonomika życia (dojazdy do nowej pracy, 50 km w jedną stronę). Jednak dea
      > ler odradził mi takie
      > rozwiązanie,tłumacząc że możliwe jest to wsilnikach modei produkowanych na kra
      > je Beneluxu. W �naszych� gaz
      > powoduje luzy w zaworach i co 5 - 7 tys. trzeba to regulować. Samochód mam jesz
      > cze na gwarancji, więc jeśli
      > mimo tych przestróg zdecyduję się na �własną rękę�, to cofną gwarancję. Czy rze
      > czywście gaz w civicu
      > powoduje luzy zaworów. Dzięki za radę.

Ktoś naopowiadał Ci głupot. Jedynym problemem może być to, że kolektor dolotowy w
      Twojej Hondce jest plastikowy, w związku z czym nie można założyć klasycznej
      instalacji (z mieszaczem, cena do 3000zł) tylko taką z wtryskiem (cena powyżej
      4500zł).
      Natomiast obawiam się, że cofną Ci gwarancję tak czy tak po przeróbce.
      Ja dałbym sobie spokój do końca gwarancji, ewentualnie mniej cisnął na gaz ;-)

Pozdrawiam,
      Niknejm
      • Gość: janusz Re: gaz w hondzie civic IP: *.bydg.gazeta.pl 13.06.02, 13:23
        Dzięki, Niknejm. Tak zrobię. Pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka