Dodaj do ulubionych

Peugeot 307, Golf, a może coś innego za 45-50 tys?

IP: *.pp.com.pl 05.09.01, 12:57
Od ponad miesiąca zastanawiam sie jaki samochod kupic.
Mam zamiar wziac go w leasing, nie powinien byc duzy ale przydaloby sie 5 drzwi
i musi miec homologacje na 4 osoby.
To sa takie ogolne zalozenia. Moze macie jakies dobre rozwiazania? Albo lepszy
pomysl...
I jakies doswiadczenia dotyczace wielkosci upustow u dealerow pod koniec roku.
Dzieki za Info i pomoc!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: grogreg Re: Peugeot 307, Golf, a może coś innego za 45-50 tys? IP: 212.160.165.* 05.09.01, 13:41
      Nissan Almera Hatchback. Cudenko. Nie psuje sie, ma swietny serwis.
    • Gość: Harry Re: Peugeot 307, Golf, a może coś innego za 45-50 tys? IP: 10.40.65.* 05.09.01, 14:01
      307 jest od niedawna na rynku, więc nie obejmują go żadne nadzwyczajene
      promocje, sprzedaje sie sam z siebie jako nowość
      na troche starsze autka jest pełno akcji promocyjnych
      za kasę o której piszesz polecałbym Megane - cena w miarę przystepna, do tego
      jeszcze 3 - 4 tys. rabatu, pełen wypas (szczególnie wersja Air z klimą),
      najwyższe noty jeśli idzie o bezpieczeństwo
      są i drobne minusy, ale ogólnie moim zdaniem autko warte zainteresowania
      • Gość: KLP Re: Peugeot 307, Golf, a może coś innego za 45-50 tys? IP: *.pp.com.pl 05.09.01, 15:48
        Czy wiesz na jakie rabaty mozna liczyć kupując nowy samochod za 50 tys. u
        dealera Renault i w Peugeot?
        • Gość: Gordi Re: Peugeot 307, Golf, a może coś innego za 45-50 tys? IP: 217.11.134.* 05.09.01, 15:59
          Też polecam Megane.Jest swietnie wyposażony,ma dobre silniki+to
          bezpieczeństwo.Skoro to ma być wóz na firme to awaryjnością sie raczej nie
          przejmujesz a to jest chyba jedyna wada Meganki(Wiem bo sam jeżdze tym
          autem).Pozdrawiam
          • pewal Re: Peugeot 307, Golf, a może coś innego za 45-50 tys? 05.09.01, 20:57
            W czerwcu kupiłem Megankę Classic 1,4 16 V wersja Authentic. auto warte
            50800+1500 za AA zapłaciłem 42900 u dealera w Gdyni ale wziąłem go "z wystawy".
            Wieeelki bagażnik, 4 osoby dorosłe + kupa bagażu przy prędkościach 110-130
            spalił mi na trasie 5,5 litra bezołowiowej. Z tego co wiem to z tą awaryjnością
            w modelach 2001 nie jest aż tak źle, no i przeglądy co 30 tys. km. Chyba niezła
            opcja. Powodzenia i targuj się naprawdę warto.
            • Gość: PiecPO Re: Peugeot 307, Golf, a może coś innego za 45-50 tys? IP: *.pp.com.pl 06.09.01, 10:04
              Czy komuś udało utargować się parę tysięcy kupując 307 lub Golfa (ile)? Jakie
              są wasze doświadczenia?
              • Gość: Leo Re: Peugeot 307, Golf, a może coś innego za 45-50 tys? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.01, 19:44
                Ja proponuję Golfa - jest niezawodny, no i tańszy w eksploatacji.
                • Gość: ffmarkus Re: Peugeot 307, Golf, a może coś innego za 45-50 tys? IP: *.icpnet.pl 08.09.01, 22:40
                  Golf być może jest tańszy w eksploatcji, ale jest też droższy w zakupie. 2 poruchy, serwo i ABS to
                  zdecydowanie za mało jak na klasę kompaktów. Za centralkę, elektrykę itp. już trzeba dopłacić.Większość rzeczy
                  i tak jest dostępna w pakietach(zmusza to do kupna elementów niepotrzebnych).
                  Ze swojwej strony polecałbym Focusa. Autko obszerne, ekonomiczne, niezawodne, ...Szczególnie teraz, gdy
                  obowiązuje promocja: wyposażenie za 50 % ceny( dopłacając 4850 jest klima, 4 jachy, ABS, elektryka
                  lusterek, podgrzewane lusterka+ dysze spryskiwaczy+ przednia szyba). PZDR i dobrego wyboru.
              • Gość: rob Re: Peugeot 307, Golf, a może coś innego za 45-50 tys? IP: *.13-L13-SLO-P.elektron.com.pl 09.09.01, 07:32
                kupiłem w lipcu 307 XT Premium z klimą automatem i lakierem metalik,dostałem
                ubezpieczenie,blokadę skrzyni biegów,chlapacze gratis i 1000zł upustu
                pozdr
                • Gość: Piotr Re: Peugeot 307, IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.01, 10:45
                  Kup 307 to najnowsze i najlepsze auto. Ewentualnie Megane jest niezle
                  dopracowany i bogato wyposazony. Odpusc sobie Golfa ma mierna jakosc
                  wykonczenia jest drogi w utrzymaniu bo duzo pali i serwis ma zaporowe ceny.
                  Focus to tez niezly wybor ale ma ubogie wyposazenie i malo miejsca w srodku.
                  • Gość: Rh+ Re: Drogi Piotrze IP: *.rsk.pl 09.09.01, 11:56
                    Nabierz człowieku troche więcej obektywizmu, albo więcej nie zabieraj głosu na
                    forum.
                    Ja mógłbym napisać odwrotnie>że meganka jest szajsowata, a np lanos jest ok.
                    Skąd to stwierdzenie? mój klega z pracy ma meganke i wydawało mu sie że jest
                    super, dopuki pewnego dnia nie przejechał sie moim civicem <nic nie trzeszczy,
                    nie odstaje, wszystko sie domyka, fotele trzymają w zakrętach itp itd>
                    Ale wcale tak nie uważam, megane nie jest wcale autem złym, ani nie jest też
                    najlepszym.
    • Gość: bluss Re: Peugeot 307, Golf, a może coś innego za 45-50 tys? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.01, 18:24
      Polcam Citroena Xara... niedrogi, ładny...
      Zwróć uwagę na silnik 1.9d

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka