Dodaj do ulubionych

Deawoo Lanos

31.03.05, 20:47
Witam !
Moja mamusia :) ma zamiar kupić takie właśnie autko. Rocznik około '99,'00 (KASA) W związku z tym chciałbym się dowiedzieć coś o tym, jak te autka się sprawują. Prosiłbym o konkretne odpowiedzi, a nie jakieś kretyńskie żarty.
THNX i PZDr

-------------------------------------------------------
Suzuki GT 80 L
Ogar 205 Streetfighter :)
.....już niedługo...........
Obserwuj wątek
    • iberia29 Re: Deawoo Lanos 31.03.05, 20:56
      Byl lanos, krotko coprawda i nie sprawial problemow, potem nubira i tez jest
      ok, wbrew pozorom to niezla auta za te pieniadz, ktore trzeba za nie zaplacic,
      malo awaryjne, niedrogie w utrzymaniu, nie slyszalam zeby byly problemy z
      czesciami zamiennymi.Ale jak wiadomo zawsze moze sie trafic czarna owca.
    • maciej19491 Re: Deawoo Lanos 31.03.05, 21:06
      Troche dużo palą dlatego jesli ktoś ma spokojną nogę to z silnikiem 1.4. Bedziecie zadowoleni. Ja mam 1.6 i poza zuzyciem paliwa nie mam wiekszych uwag.Ale to jest 106kM nic za darmo.
      • pawlo3 Re: Deawoo Lanos 31.03.05, 21:29
        Ja mam lanosika 1,5 98 r od 4 miesięcy i zrobiłem nim niecałe 10 tys km więc
        juz mogę trochę na ten temat powiedzieć.
        Przede wszystkim skusiła mnie cena tego samochodu, a stosunek cena/ jakość
        wypada bardzo korzystnie. Jeśli chodzi o eksploatacje to nie miałem z nim
        żadnych problemów. Przy tegorocznych mrozach palił bezproblemowo.
        Rzeczywiście autka te mogłyby troche mniej palić, ale nie jest z tym tak
        tragicznie. Mój zużywa 8,4-8,6 litra gazu, najwiecej zdarzyło mu sie 9,6 ale to
        były trudne warunki zimowe.Zaznaczam że mam lekką nogę, a w korkach nie stoję.

• swoboda_t Rocznik 98, 170 tkm. 31.03.05, 22:11
      Auto znajomemgo (od nowości), często nim jeżdżę po mieście i na długich
      trasach,pustym i załadowanym. Silnik 1,5 SOHC,zagazowany przy 150tkm. Ogólnie
      kilka drobnych usterek, nic co warto szczegółowo opisywać-jak na ten przebieg i
      raczej brutalne traktowanie naprawdę dobrze się spisuje.Kilka tygodni temu
      pojawiła się pierwsza poważna usterka,silnik czasami jakby gubi moc, pracuje
      nierówno-ostatnio okazało się,że na dystansie ok. 20tkm (fakt,właściciel
      przesadził z interwałem) wziął prawie cały olej(sic!)-prawdopodobnie coś w
      głowicy,może uszczelniacze, jak dotąd nie wiadomo dokładnie. Szacunkowy koszt
      naprawy w ASO 600-1000zł. Mimo wszystko mogę polecić-auta są tanie,niedoceniane
      na rynku,a jeżdżą naprawdę nieźle (troche za miękkie zawieszenie dla
      dynamicznego kierowcy),są stosunkowo komfortowe,mało awaryjne,części niedrogie
      i łatwo dostępne. Oferta bogata i łatwo kupić auto od 1-właściciela z małym
      przebiegiem,kiedyś serwis w czasie gwarancji był darmowy, więc większość aut
      jest zadbana. Wiadomo,trzeba kupować z głową,ale stosunek ceny do walorów jest
      świetny!
    • piotrmoto Re: Deawoo Lanos 01.04.05, 16:16
      Dziękuję bardzo za odpowiedzi. To mi się podoba :) rzeczowo, bez żadnych głupich komentarzy, aż miło. Nie to, co na motocyklowym.
      PZDr

-------------------------------------------------------
      Suzuki GT 80 L
      Ogar 205 Streetfighter :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka