Dodaj do ulubionych

Co kupić do 25 tys. około 5-7 letnie?

IP: *.gazeta.pl 12.03.01, 17:22
Co polecacie? VW Golf III, VW Polo, Peugeot 106 czy może coś innego do 25
tysięcy i około 5-7 letnie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Sławek Re: Co kupić do 25 tys. około 5-7 letnie? IP: *.artcom.pl 13.03.01, 16:15
      Mam dla Ciebie dobrą wiadomość - za 25 koła masz 106 ale prawie igłe,a autka
      które wym. będą miały 4,góra 5 latek. :)
      • Gość: Autofan Re: Co kupić do 25 tys. około 5-7 letnie? IP: *.gazeta.pl 13.03.01, 17:01
        Gość portalu: Sławek napisał(a):

> Mam dla Ciebie dobrą wiadomość - za 25 koła masz 106 ale prawie igłe,a autka
        > które wym. będą miały 4,góra 5 latek. :)

Ok :-) Ale co warto kupić w stylu VW Golfa III za 20-25 tys. ???
        • Gość: Sławek Re: Co kupić do 25 tys. około 5-7 letnie? IP: *.artcom.pl 15.03.01, 16:28
          Ja bym kupił na twoim miejscu coś młodszego niż przechodzony golf.Nawiasem
          mówiąc ten samochodzik jest podstarzały,brzydki i nie wart swojej ceny.To
          najgorszy wyrób VW (golf III).
          pozdro
          • Gość: Autofan Re: Co kupić do 25 tys. około 5-7 letnie? IP: *.gazeta.pl 15.03.01, 17:27

> Ja bym kupił na twoim miejscu coś młodszego niż przechodzony golf.Nawiasem
            > mówiąc ten samochodzik jest podstarzały,brzydki i nie wart swojej ceny.To
            > najgorszy wyrób VW (golf III).

Ok. Co polecasz??
            • Gość: Sławek Re: Co kupić do 25 tys. około 5-7 letnie? IP: *.artcom.pl 15.03.01, 19:35
              Nie chce abyś posądził mnie o stronniczość ale niespełna cztery latka bujałem
              Fiatem Brava 1.6 16v czyli ponad 80 tyś km.Z racji mojego młodego wieku (22:)
              samochodzik dostawał w dupe,a mimo to nie dołożyłem do niego ani
              złotówki.Myślisz fuks?Pewnie nie bo szwabska Dekra ogłosiła w zeszłym roku
              Bravke najmniej zawodnym autkiem do 3 lat!Nie ważne-jest ładna i szybka (jak na
              1.6 licznikowe 215 z górki,a około 200 na zwykłej drodze.Używki dość tanie
              (moja 1997 poszła za 24 koła).Ciekawe wnętrze,duży bagaż.Reasumując-jak dla
              mnie rewelacja.Aktualnie jeżdze minivanem,acz przymiezram się do kupna jakiejś
              używki-na 90% będzie to Fiat Bravo 16 16v
              Chcesz więcej informacji to napisz
              pozdro
              • Gość: Autofan Re: Co kupić do 25 tys. około 5-7 letnie? IP: *.gazeta.pl 15.03.01, 23:30

> Nie chce abyś posądził mnie o stronniczość ale niespełna cztery latka bujałem
                > Fiatem Brava 1.6 16v czyli ponad 80 tyś km.Z racji mojego młodego wieku (22:)
                > samochodzik dostawał w dupe,a mimo to nie dołożyłem do niego ani
                > złotówki.Myślisz fuks?Pewnie nie bo szwabska Dekra ogłosiła w zeszłym roku
                > Bravke najmniej zawodnym autkiem do 3 lat!Nie ważne-jest ładna i szybka (jak na
                >
                > 1.6 licznikowe 215 z górki,a około 200 na zwykłej drodze.Używki dość tanie
                > (moja 1997 poszła za 24 koła).Ciekawe wnętrze,duży bagaż.Reasumując-jak dla
                > mnie rewelacja.Aktualnie jeżdze minivanem,acz przymiezram się do kupna jakiejś
                > używki-na 90% będzie to Fiat Bravo 16 16v
                > Chcesz więcej informacji to napisz

Brzmi zachęcająco. Podoba mi się Brava i zastanawiałem się nad nią też. Ciekawey
                czy są inne osoby podzielające Twoje opinie. Dekra, Dekrą. Ktoś jeszcze może coś
                więcej o tej bryce napisać? Który rocznik kupować? Jaką wersję? Tak za circa 20
                kPLN.
                • Gość: Marcin Re: Co kupić do 25 tys. około 5-7 letnie? IP: 212.160.138.* 16.03.01, 11:08
                  Gość portalu: Autofan napisał(a):

> Gość portalu: Sławek napisał(a):
                  >
                  > > Nie chce abyś posądził mnie o stronniczość ale niespełna cztery latka buja
                  > łem
                  > > Fiatem Brava 1.6 16v czyli ponad 80 tyś km.Z racji mojego młodego wieku (2
                  > 2:)
                  > > samochodzik dostawał w dupe,a mimo to nie dołożyłem do niego ani
                  > > złotówki.Myślisz fuks?Pewnie nie bo szwabska Dekra ogłosiła w zeszłym roku
                  >
                  > > Bravke najmniej zawodnym autkiem do 3 lat!Nie ważne-jest ładna i szybka (j
                  > ak na
                  > >
                  > > 1.6 licznikowe 215 z górki,a około 200 na zwykłej drodze.Używki dość tanie
                  >
                  > > (moja 1997 poszła za 24 koła).Ciekawe wnętrze,duży bagaż.Reasumując-jak dl
                  > a
                  > > mnie rewelacja.Aktualnie jeżdze minivanem,acz przymiezram się do kupna jak
                  > iejś
                  > > używki-na 90% będzie to Fiat Bravo 16 16v
                  > > Chcesz więcej informacji to napisz
                  >
                  > Brzmi zachęcająco. Podoba mi się Brava i zastanawiałem się nad nią też. Ciekawe
                  > y
                  > czy są inne osoby podzielające Twoje opinie. Dekra, Dekrą. Ktoś jeszcze może co
                  > ś
                  > więcej o tej bryce napisać? Który rocznik kupować? Jaką wersję? Tak za circa 20
                  >
                  > kPLN.

Nie mam żadnych doświadczeń z Fiatem, ale mój kumpel z pracy ma coś takiego.
                  Kupił nowego w salonie i może troche kiepsko trafił, bo po miesiącu przestał
                  działać elektr. mechanizm 1 szyby, a niedługo potem wylał się 1 amortyzator z
                  tyłu.
                  Co do modeli to w pytaniu wspomniałeś o Polo. Przez ostatnie 2 lata jeżdziłem
                  Polo 1.4 60 KM '97. Zrobiłem nim ok. 60 tys. km. Samochód był w prawie pełnym
                  wypasie (wszystko oprócz klimy). W tym czasie kupiłem do niego tylko nowy
                  akumulator,a jedyny poważny problem jaki miałem to skrzynia biegów, która
                  musiałem wymienić (używana kosztowała mnie 1500 zł, wymiana samemu). Samochód był
                  po sporym crash-teście i stąd prawdopodobnie ta awaria. Dlatego nie kupuj
                  samochodu po wypadku, bo potem to wyjdzie (tu rdzewieje, tam coś stuka).Tak
                  ogólnie to samochód mały ale poręczny, dobrze się prowadzi, sztywne zawieszenie.
                  No i wg mnie ładniejszy niż Golf III. Silnik też wystarczający (można wyciągnąć
                  170km/h).
                  Sprzedałem go niedawno za 23 tys. PLN. Teraz przesiadłem się do Octavii, ale o
                  Polo mam dobre zdanie. Jak się rozejżysz to coś znajdziesz bo ostatnio ceny
                  spadły.
              • Gość: Filip Jaki minivan? IP: *.mdacc.tmc.edu 16.03.01, 00:48
                Do Slawka,
                a jakim minivanem jezdzisz? Ja sprowadzam z USA Dodge Caravan 1999, co o nim
                myslisz? Pozdrowienia
                • Gość: Sławek Re: Jaki minivan? IP: *.artcom.pl 16.03.01, 16:08
                  Gość portalu: Filip napisał(a):
                  Ja stary bujam minivanem czyli 117 konnym Picasso,Ty natomiast Vanem-czymś
                  znacznie większym.Myśle,ze nie stać mnie na uczymanie Caravana-Voyagera:)
                  > Do Slawka,
                  > a jakim minivanem jezdzisz? Ja sprowadzam z USA Dodge Caravan 1999, co o nim
                  > myslisz? Pozdrowienia

• Gość: Filip Re: Jaki minivan? IP: *.mdacc.tmc.edu 18.03.01, 08:05
                    > Ja stary bujam minivanem czyli 117 konnym Picasso,Ty natomiast Vanem-czymś
                    > znacznie większym.Myśle,ze nie stać mnie na uczymanie Caravana-Voyagera:)
                    Do Slawka,
                    w USA do minivanow zalicza sie wlasnie Dodge Caravan=Chrysler Voyager, Ford Windstar, Mercury
                    Villager czy Mazda MPV. Natomiast Van to cos w rodzaju Dodge Ram Vagon 1500, ktory na polskich
                    drogach miescilby sie z trudem. A co do utrzymania Dodge'a ktorego kupilem wczoraj, to wg. producenta
                    w miescie pali 13-15l a na trasie (czyt. autostradzie) nawet ok. 10l. Pisze o modelu z silnikiem 3,0L V6,
                    150KM, automat. A jak jest naprawde to sie sam przekonam niebawem. Serdecznie pozdrawiam i
                    przepraszam "autofana" za zmiane tematu, zyczac mu sukcesow w znalezieniu auta jego marzen (za 25k
                    PLZ)
                    Filip

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka