hippolin 1.9 TDI VW 22.04.05, 15:10 coś mi się za wcześnie wysłało sąsiadowi rozładował się akumulator a ma 90 (Ah czy coś takiego) Golf IV 1.9tdi próbował go odpalić poprzez podłączenie się do drugiego auta klemami, skończyło się na tym, że się nie udało, odpalał od nowej Corsy i poloneza. Moje pytanie brzmi: czy diesla rzeczywiście tak trudno odpalić przy pomocy auta w benzynie? Link Zgłoś
elberr Re: 1.9 TDI VW 22.04.05, 15:22 Trudno odpalic kazde auto z kompem bo najczesciej maja blokad przed lewymi pradami. Poprostu trzeba sam drugi aku podlaczyc kablami i bedzie OK. Link Zgłoś
edek40 Re: 1.9 TDI VW 22.04.05, 15:27 Pachnie mi tu rewelacja na skale teorii wzglednosci. Na jakiej zasadzie dziala taka blokada? Bo w czasie ladowania prad do akumulatora wlata, a w czasie rozruchu wylata. Madry musi byc ten komp, ze sie rozeznaje w takich niuansach. Link Zgłoś
fine Re: 1.9 24.04.05, 17:03 Prad rozruchowy jest za slaby - tamte auta maja dosc male akumulatory. A diesel potrzebuje duzego pradu - po to ma duzy akumulator. Skutkiem tego, cezko jest odpalic diesla, podlaczajac go do benzyny. Nawet uruchomienie silnika w benzynie moze nie pomoc, bo alternator za slaby. Link Zgłoś