robertek 09.05.05, 08:50 Czy ktoś zna adres strony w sieci, na której byłoby coś o pierwszeństwie przejazdu tramwajów na skrzyżowaniu? Link Zgłoś Obserwuj wątek
mati_77 Re: pierwszeństwo przejazdu 09.05.05, 10:08 Najlepiej to przeczytaj kodeks drogowy, ty masz prawo jazdy? Bo jezeli nie to tlumaczy wszytko, a jezeli masz to powinienies je oddac pierwszemu napotkanemu patrolowi policji. Losie, co za ludzie... Link Zgłoś
robertek Re: pierwszeństwo przejazdu 09.05.05, 10:48 > Najlepiej to przeczytaj kodeks drogowy, ty masz prawo jazdy? Bo jezeli nie to > tlumaczy wszytko, a jezeli masz to powinienies je oddac pierwszemu napotkanemu > patrolowi policji. Prawo jazdy mam. Wiem, kiedy tramwaj ma pierwszeństwo, ale szukam konkretnego przepisu do konkretnej sytuacji. Chodzi mi o konkretny przepis do tej sytuacji: republika.pl/psouugryfice/skrz.jpg Ten od dołu to samochód, od góry to tramwaj. Kto ma pierwszeństwo i dlaczego? (KONKRETNY PRZEPIS!!!) Link Zgłoś
tjaktoj Re: pierwszeństwo przejazdu 09.05.05, 10:14 Nie ma głupich pytań, panowie, są jedynie głupie odpowiedzi. bluebox.zary.com.pl/kodeks/kodeks.htm Link Zgłoś
jtb Re: pierwszeństwo przejazdu 09.05.05, 10:29 robertek napisał: > Czy ktoś zna adres strony w sieci, na której byłoby coś o pierwszeństwie > przejazdu tramwajów na skrzyżowaniu? A co załatwił cię jakiś tramwaj na rondzie Link Zgłoś