paul_78 Re: Octavia 4x4 09.05.05, 12:20 Dla kogo to auto? Czy są jakieś rozsądne argumenty przemawiające za zakupem Octavii z dołączanym napędem haldex w cenie zbliżonej do Subaru Legacy? Link Zgłoś
Gość: :) Re: Octavia 4x4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 17:04 są gusty i guściki... Link Zgłoś
c64 Re: Octavia 4x4 14.05.05, 12:59 Chyba nie chodzi o nowe samochody, bo Legacy jest kilkanaście tysięcy droższe. Poza tym rozsądnych argumentów nie znalazłem, za to wietrzę prowokację :). Sprzegło wiskotyczne a stały napęd 4x4 + reduktor to nie to samo i nie wierz w bajki opowiadane przez sprzedawców z salonów Skody, że nie ma żadnego opóźnienia w załączeniu tylnej osi. Link Zgłoś
paul_78 Re: Octavia 4x4 16.05.05, 13:29 Nowa Octavia 4x4 - ponad 100.000 złotych, Legacy 2.0 - 22.000 EUR. Nowe. Różnica jest niewielka (przy założeniu, że ktoś, kogo stać na nowe auto w cenie ok. 100.000 nie kupuje tego auta za jedyne pieniądze). Dla mnie cena tej Skody to jakaś paranoja. Link Zgłoś
Gość: .... Re: Octavia 4x4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 17:59 a moze skoda robi sie coraz lepszym samochodem ? Link Zgłoś
paul_78 Re: Octavia 4x4 19.05.05, 10:08 Gość portalu: .... napisał(a): > a moze skoda robi sie coraz lepszym samochodem ? Od Subaru? Tyle ma wspólnego, że na "S". Ja generalnie do Skody nic nie mam - uważam, że są to całkiem przyzwoite auta, tylko trochę za drogie. Link Zgłoś
Gość: enzo Re: Octavia 4x4 IP: *.domena.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.05, 10:06 te 22000 to ja nie wiem skąd wyciągnąłeś za Legancy, fakt faktem skoda 4x4 to już jest koszmarnie drogi samochód biorąc pod uwagę klasę (dalej to jest kompakt) Ja mam 4x4 poprzednią wersję i choć fakt, że czuć opóźnienie w załączeniu się napędu (przy poślizgu nagływ wzrost i prawie od razu spadek obrotów oraz nadsterowność) to i tak jest to kamień milowy w prowadzeniu po śliskiej nawierzchni. Biorąc pod uwagę polskie warunki drogowe to jest to rozwiązanie niemal idealne. A tak nawiasem, to dobór silników w nowej octavi 4x4 to absolutna porażka słaby disel albo wolnossący 150 KM, który max moment obrotowy dostępny ma dopiero przy 3500 obrotów. To ja już wolę swoje 1,8 T, które właśnie podkręcam do 280 Nm, pozdro miłośnikom skód 4x4 Link Zgłoś
ksero313 Re: Octavia 4x4 stary model TDI 101 kM 26.12.05, 23:48 skrzynia 6 biegow . Fajny samochodzik , pelny wypas wersja Elegance. 4x4 bardzo przydatne w zimie . Link Zgłoś
Gość: bj Re: Octavia 4x4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 16:04 weź jeszcze proszę koszty utrzymania samochodu Subaru a Skody (paliwo, serwis, ubezpieczenie). Znam kogoś kto ma takie auto (Subaru) i wiem, że takie koszty potrafią zaboleć. Ze Skodą jest to zupełnie inaczej...ubezpieczenie śmieszne...spalanie śmieszne w TDI....serwis na przyzwoitym poziomie cenowym! Oczywiście można się odezwać, że jak kogoś stać na taki samochód stać go i na opłaty ale tutaj mogą one być kilkakrotnie większe niż Skody więc ktoś zaczyna myśleć i się zastanawiać. Pzdr Link Zgłoś