Dodaj do ulubionych

lik4-Wasze opinie!!!!!!

11.05.05, 17:38
Mam samochud ubezpieczony w PZU. Chce zmienić na link4. Jakie sa Wasze
doświadczenia. Będe wdzięczna za informacje
Obserwuj wątek
    • mamlas.1 Re: lik4-Wasze opinie!!!!!! 11.05.05, 17:45
      Stary mojej laski miał crasha - jakieś CC wpadło w poślizg i stanęło w
      poprzek,co skończyło sie wypadkiem.Rzecz miała miejsce w listopadzie,teraz mamy
      maj a Terrano "teścia" wciąż rdzewieje na warsztatowym parkingu - od poł roku
      link4 szuka dziury w całym,byle tylko nic nie wypłacić.Sprawa bedzie miała
      finał w sądzie,Link4 bankowo przegra bo nie ma ŻADNYCH podstaw do odmowy
      wypłaty odszkodowania,ale widocznia mają w tym jakis interes...
      A jak dawno dawno temu rozwaliłem malucha(ze swojej niestety winy)to PZU
      wypłaciło polisę po tygodniu.
      Ot porównanie z zycia wzięte.
    • dr.verte Re: lik4-Wasze opinie!!!!!! 11.05.05, 17:46
      Będzie taniej ale w razie szkody,kradzieży będą większe problemy z wypłatą.
      Ale to w razie złego które przecież nie musi nastąpić.Za to zostanie parę
      stów w kieszeni na szczytniejsze cele i będzie ten komfort psychiczny że auto
      jest ubezpieczone w razie czego.Polecam.tez mam zamiar opuścić PZU mimo
      wyrobionych zniżek a korzystałem do tej pory wyłącznie z tego ubezpieczyciela
      od 8 lat choć szkodę miałem tylko raz.
      • alfa156 Re: lik4-Wasze opinie!!!!!! 12.05.05, 09:08
        Dzięki za wieści. Właśnie o to mi chodziło, co będzie jak coś się stanie. Nie
        wiem czy warto oszczędzać te kilka stów, a potem gigantyczny problem. Z drugiej
        strony nigdy nie miałam wypadku, i na szczęście nic mi nie rąbneli ale nigdy
        nic nie wiadomo. szkoda mojego ukochanego auta. No i nie wiem co mam zrobic, a
        czas sie zbliza.
        • polokokt Re: lik4-Wasze opinie!!!!!! 12.05.05, 09:19
          a chcesz kupic tylko OC czy caly pakiet OC i AC?
          Pozdrawiam
    • mariusz_d1 Re: lik4-Wasze opinie!!!!!! 12.05.05, 09:34
      Zmieniłem na Link 4 - skłądka OC niższa o 50% niż w PZU. A jezeli bierzesz OC to
      z Linkiem będzie się szarpał ten, któremu zrobisz szkodę - nie Ty.
    • wielebas Re: lik4-Wasze opinie!!!!!! 12.05.05, 09:41
      potwierdzam jak chcesz miec tylko OC to niema tanszago ubezpieczyciela
    • hondziarz oc tak, ac nie 12.05.05, 18:04
      z oc nie ty korzystasz, więc wybieraj gdzie najtaniej. w AC nie liczy się aż
      tak cena, bowiem 200-300 zł różnicy cię nie zbawi, a w razie wypadku nie będzie
      ogromnych problemów z odzyskaniem kaski.
    • klatka_schodowa Nie zmieniaj 12.05.05, 18:10
      zaniżanie wyceny przy szkodach jest w tej firmie nagminne.
      W zeszłym roku facet wjechał mi w drzwi. był ubezpieczony własnie w link 4.
      Szkoda miała byc pokryta z jego OC. Jak mi wycenili szkode to sie okazało, że
      ich wycena była nizsza o 20 % od wartosci drzwi. Tłumaczyli to tym, ze samochod
      był roczny więc i moje drzwi były tańsze juz o 20%. Jak sie póxniej juz
      dowiedziałam, okazuje sie ze w tej firmie jest to nagminne.
      • mamlas.1 Dokładnie!!!!! 12.05.05, 18:29
        wracając do mojego wątku z Terrano "teścia",tam tak samo zrobili z szybą -
        uznali że jest roczna tak jak samochód wiec zaniżyli odszkodowanie za nią o
        20%.A potem z bliżej nieokreslonych powodów Paranoja!!!!!!!!!!!
      • mamlas.1 Re: Nie zmieniaj 12.05.05, 18:33
        Wracając do mojego postu o Terrano "teścia",tak samo zrobili np. z przednią
        szybą - uznali że jest roczna tak jak samochód i zaniżyli jej wartość w
        odszkodowaniu o 20%.A zanim teść w ogóle zdażył dojść do siebie po tym
        orzeczeniu,z sobie tylko znanych powodów W OGÓLE wycofali sie z wypłaty
        odszkodowania!!!!! Teraz sprawa toczy sie w sądzie,link4 MUSI to przegrać wobec
        oczywistych dowodów,ale rok albo dwa upłyną.Widocznie im sie to opłaca...
        Słowem to towarzystwo to PARANOJA!!!!!
        • klatka_schodowa Re: Nie zmieniaj 14.05.05, 19:43
          Dlatego uważam, ze takich ubezpieczycieli nalezy tepić. A jedyną rozsadna forma
          tepienia jest własnie omijanie ich agentów z daleka.
          • wiktoria11 Re: Nie zmieniaj 14.05.05, 20:22
            Morze nie ubezpieczyciel jest zły tylko prawo? Bo inni robią podobnie a to
            zamienniki a to urzywane części każą zakładać a przecierz auto przed wypadkiem
            było w pełni sprawne a gdzie odszkodowanie za czas stracony na załatwianie i
            jeszcze niemasz czym jeździć nie ze swojej winy .Powinni przyprowadzić drugi
            samochud pod dom żebyś na czas naprawy miał czym jeździć.
          • kszyrztow Re: Nie zmieniaj 17.05.05, 13:24
            klatka_schodowa napisała:

> Dlatego uważam, ze takich ubezpieczycieli nalezy tepić. A jedyną rozsadna
            forma
            >
            > tepienia jest własnie omijanie ich agentów z daleka.

Z tym to akurat nie będziesz maił problemu, bo link4 ma tylko konsultantów
            siedzących w ichnim callcenter, agentów nie maja w ogóle.
        • lucj Wszystkie ubezpieczalne zanizają.... 14.05.05, 21:45
          Wszystkie ubezpieczalne zanizają odszkodowania jedyną radą na to jest
          korzystanie z odpowiednich warsztatów, których pracownicy znają prawo i
          potrafią odpowiednio pokierować sprawą aby ubezpieczyciel nie miał do czego się
          przyczepić
        • kszyrztow Re: Nie zmieniaj 17.05.05, 13:23
          mamlas.1 napisał:

> Wracając do mojego postu o Terrano "teścia",tak samo zrobili np. z przednią
          > szybą - uznali że jest roczna tak jak samochód i zaniżyli jej wartość w
          > odszkodowaniu o 20%.A zanim teść w ogóle zdażył dojść do siebie po tym
          > orzeczeniu,z sobie tylko znanych powodów W OGÓLE wycofali sie z wypłaty
          > odszkodowania!!!!! Teraz sprawa toczy sie w sądzie,link4 MUSI to przegrać
          wobec
          >
          > oczywistych dowodów,ale rok albo dwa upłyną.Widocznie im sie to opłaca...
          > Słowem to towarzystwo to PARANOJA!!!!!

A pewnie że się im opłaca, nawet jesli wypłacą (a najwyraźniej będą musieli),
          to zapłacą ustawowe odsetki (13,5%w skali roku) i jakieś śmieszne koszty
          sądowe. A przez ten czas kaska dobrze zainwestowana przyniesie o wiele większy
          zysk. Ubezpieczyciele niejednokrotnie nie maja zysku tzw. technicznego, czyli
          na samych zainkasowanych składkach nie zarabiaja w ogóle.
      • polokokt Re: Nie zmieniaj 14.05.05, 22:08
        nie wiem w czym problem. Wstawiasz samochot do ASO danej marki ktory ma
        podpisana umowe z danym TU, bierzesz jako forme naprawy wersje bezgotowkowa w
        ktorej warsztat sam rozlicza sie z TU i samochod ma byc naprawiony na nowych
        czesciach i po sprawie. Oczywiscie, nie zarobisz na tym ani grosza, a Twoja
        ingerencja w sprawe, sprowadza sie do zlozenia podpisu na stosownych
        dokumentach w momencie odbioru i akcepracji naprawy. I nic wiecej Cie nie
        intersuje. A jak chcesz zarobic na zakladzie ubezpieczeniowym i kombinowac zeby
        wyciagnac iles kasy a naprawic za polowe to TU tez kombinuje jak na Tobie
        zarobic. Ja juz kilka razy naprawialem samochody zarowno z PZU, Allianz jak i
        Samopomocy i w kazdym przypadku nie mialem zadnych problemow z wyceniami bo ja
        tylko odstawilem samochod do ASO i to byl juz ich problem w kwestii kosztow.
        Czesci dostalem fabrycznie nowe i oczywiscie roczna gwarancja na naprawe z
        ktorej raz zdarzylo mi sie korzystac i rowniez nie mialem zadnych problemow z
        egzekwowaniem tego co mi sie nalezalo.
        Pozdrawiam
        • wahacz Nie popierac oszustow i chamow 14.05.05, 23:35
          Nie kupuj polisy w link4 nawet polisy OC. Ty co prawda nie bedziesz wyplacal z
          niej kasy ale ktos bedzie i bedzie mial przez ciebie problemy. To wyjatkowo
          niesympatyczna firma. I wcale nie jest najtansza w zaleznosci od konfiguracji
          (ssilnik, znizki, wiek) czesto wychodzi drozej. Mi taniej wyszedl Allianz. Co
          do link4 znajomy nie wypowiedzial u nich polisy a kupil u konkurencji i teraz
          po 10 miesiacach od uplywu terminu kiedy miala byc podpisana zadaja od niego
          zaplaty. Formalnie maja prawo ale: 1. inne firmy w takich wypadkach mowia nie
          ma sprawy prosze pamietac na przyszlosc 2. mozna to bylo powiedziec po miesiacu
          a nie po 10 i naliczac odsetki. Link4 zrobiil na mnie jak najgorsze wrazenie
          zdecydowanie odradzam. Takim ludziom nie nalezy dawac kasy kupujac polisy,
          bojkotujac ich wypchniemy ich z rynku.
          Odradzam tez PZU - niemila obsluga, a takze CIgne STU - do wyplaty minimum 6
          miesiecy.
          Polecam Allianz i Warte (jesli ona jescze istnieje)
          • typson Re: Nie popierac oszustow i chamow 15.05.05, 01:28
            > Polecam Allianz i Warte (jesli ona jescze istnieje)

warta wyplacila mi odszkodowanie za skradzione auto po dwoch latach walki w
            sądzie. Powyzej pewnych kwot odmawiaja kazdemu. Odradzam
        • lucj a widziałeś kiedyś auto naprawianew ASO ? 14.05.05, 23:45
          a widziałeś kiedyś auto naprawianew ASO? Z racji wykonywanego zawodu bardzo
          często bywam w serwisach blacharskich ASO i jeszcze nie widziałem samochodu
          naprawioneg godnie z technologią naprawy, ale wkońcu przy małej naprawie za
          dużo nie popsują
          • piotrek_zalogowany Re: a widziałeś kiedyś auto naprawianew ASO ? 15.05.05, 00:26
            Nowoczesne auta są w sumie jednorazowe,materiały i technologie zastosowane do
            ich budowy są praktycznie nienaprawialne.No chyba że to szrot z Niemiec,wtedy
            naprawia sie byle jak i byle gdzie,ważne żeby opchnać jakiemuś "frajerowi"...
          • wujaszek_joe Re: a widziałeś kiedyś auto naprawianew ASO ? 15.05.05, 00:38
            widziałem takie auto. moje auto:(
            5lat temu wjechałem w krawężnik bokiem, gołoledz była. z zewnątrz wszystko ok
            ale auto nie chce ruszyć. serwis zarobił 11tyś zł z polisy. żeby to chociaz
            dobrze zrobili! rzeczoznawca to baaardzo dobry zawód.
            next crash, stłuczka, przód. dostałem z pzu 7tyś, zrobiłem za 3tyś.
            musze brata namówić, żeby znów pylnał się moim autem:)
          • polokokt Re: a widziałeś kiedyś auto naprawianew ASO ? 15.05.05, 01:08
            w sumie widzialem, bo wszystkie trzy stluczki naprawialem w ASO
            A nie wiem co mozna popsuc wywalajac stary element a zakaldajac nowy. Bo jedyne
            co mi przychodzi teraz do glowy to krzywe zmontowanie (widoczne na pierwszy
            rzut oka) oraz zle polakierowanie (tez widoczne na pierwszy, gora drugi rzut
            oka, ale w dobrym swietle), ale moze jest cos jeszcze?
            Pozdrawiam
            • wiktoria11 Re: a widziałeś kiedyś auto naprawianew ASO ? 15.05.05, 10:50
              Jasne że najłatwiej jest zostawić samochód w aso ale oni też mają układ z
              ubezpieczycielami niektórzy to nawet pokazują palcem gdzie masz naprawiać żebyś
              czasem nie naprawił u kolegi i nie zarobił . A tak na dobrą sprawę to nikt nie
              jest w stanie sprawdzić czy ta część którą ci założyli jest orginalna czy
              zamiennik czy regenerowana !
            • kszyrztow Re: a widziałeś kiedyś auto naprawianew ASO ? 17.05.05, 13:32
              polokokt napisał:

> w sumie widzialem, bo wszystkie trzy stluczki naprawialem w ASO
              > A nie wiem co mozna popsuc wywalajac stary element a zakaldajac nowy. Bo
              jedyne
              >
              > co mi przychodzi teraz do glowy to krzywe zmontowanie (widoczne na pierwszy
              > rzut oka) oraz zle polakierowanie (tez widoczne na pierwszy, gora drugi rzut
              > oka, ale w dobrym swietle), ale moze jest cos jeszcze?
              > Pozdrawiam

Z autopsji: solidny dzwon z mojej winy, auto (peżo) odholowane do warsztatu
              autoryzowanego, do wymiany: przedni zderzak, lampa lewa, maska, błotnik,
              ruszone przednie zawieszenie ale raczej do naprawy a nie wymiany. Jak
              zobaczyłem fakturę za która zapłaciła warta warsztatowi, to zdębiałem: 13.000
              zł. No ale oryginalne cześci w ogóle. Po niespełna dwóch latach wiedziałem już
              napewno, że dostałem zamienniki lub gorzej (używki). Wszytko spróchniało
              doszczętnie! To ku przestrodze dla tych, co tak święcie wierzą w ASO.
              • lucj Spróchniało dlatego że... 17.05.05, 16:26
                Spróchniało dlatego że, było zle wymienione.Serwisy nie mają pojęcia jak należy
                naprawiać auta a poza tym nie mają odpowiedniego sprzętu.Istnieją jeszcze tylko
                dlatego że wielu ludzi uważa że auto na gwarancji musi byc naprawiane w ASO co
                nie jest prawdą ale cóż jak się nie zna prawa to trzeba na tym tracić.
                www.gieldasamochodowa.com/article/view.asp?
                l0=92,37787&path=gs\999&file=mik_671.xml
                www.gieldasamochodowa.com/article/view.asp?l0=44,70484&path=gs\999&file=mik_666.xml
    • alfa156 Re: lik4-Wasze opinie!!!!!! 17.05.05, 10:21
      serdecznie dziekuje za wszytskie opinie. Jestem umówiona w PZU.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka