alfa156 11.05.05, 17:38 Mam samochud ubezpieczony w PZU. Chce zmienić na link4. Jakie sa Wasze doświadczenia. Będe wdzięczna za informacje Link Zgłoś Obserwuj wątek
mamlas.1 Re: lik4-Wasze opinie!!!!!! 11.05.05, 17:45 Stary mojej laski miał crasha - jakieś CC wpadło w poślizg i stanęło w poprzek,co skończyło sie wypadkiem.Rzecz miała miejsce w listopadzie,teraz mamy maj a Terrano "teścia" wciąż rdzewieje na warsztatowym parkingu - od poł roku link4 szuka dziury w całym,byle tylko nic nie wypłacić.Sprawa bedzie miała finał w sądzie,Link4 bankowo przegra bo nie ma ŻADNYCH podstaw do odmowy wypłaty odszkodowania,ale widocznia mają w tym jakis interes... A jak dawno dawno temu rozwaliłem malucha(ze swojej niestety winy)to PZU wypłaciło polisę po tygodniu. Ot porównanie z zycia wzięte. Link Zgłoś
dr.verte Re: lik4-Wasze opinie!!!!!! 11.05.05, 17:46 Będzie taniej ale w razie szkody,kradzieży będą większe problemy z wypłatą. Ale to w razie złego które przecież nie musi nastąpić.Za to zostanie parę stów w kieszeni na szczytniejsze cele i będzie ten komfort psychiczny że auto jest ubezpieczone w razie czego.Polecam.tez mam zamiar opuścić PZU mimo wyrobionych zniżek a korzystałem do tej pory wyłącznie z tego ubezpieczyciela od 8 lat choć szkodę miałem tylko raz. Link Zgłoś
alfa156 Re: lik4-Wasze opinie!!!!!! 12.05.05, 09:08 Dzięki za wieści. Właśnie o to mi chodziło, co będzie jak coś się stanie. Nie wiem czy warto oszczędzać te kilka stów, a potem gigantyczny problem. Z drugiej strony nigdy nie miałam wypadku, i na szczęście nic mi nie rąbneli ale nigdy nic nie wiadomo. szkoda mojego ukochanego auta. No i nie wiem co mam zrobic, a czas sie zbliza. Link Zgłoś
polokokt Re: lik4-Wasze opinie!!!!!! 12.05.05, 09:19 a chcesz kupic tylko OC czy caly pakiet OC i AC? Pozdrawiam Link Zgłoś
mariusz_d1 Re: lik4-Wasze opinie!!!!!! 12.05.05, 09:34 Zmieniłem na Link 4 - skłądka OC niższa o 50% niż w PZU. A jezeli bierzesz OC to z Linkiem będzie się szarpał ten, któremu zrobisz szkodę - nie Ty. Link Zgłoś
wielebas Re: lik4-Wasze opinie!!!!!! 12.05.05, 09:41 potwierdzam jak chcesz miec tylko OC to niema tanszago ubezpieczyciela Link Zgłoś
hondziarz oc tak, ac nie 12.05.05, 18:04 z oc nie ty korzystasz, więc wybieraj gdzie najtaniej. w AC nie liczy się aż tak cena, bowiem 200-300 zł różnicy cię nie zbawi, a w razie wypadku nie będzie ogromnych problemów z odzyskaniem kaski. Link Zgłoś
klatka_schodowa Nie zmieniaj 12.05.05, 18:10 zaniżanie wyceny przy szkodach jest w tej firmie nagminne. W zeszłym roku facet wjechał mi w drzwi. był ubezpieczony własnie w link 4. Szkoda miała byc pokryta z jego OC. Jak mi wycenili szkode to sie okazało, że ich wycena była nizsza o 20 % od wartosci drzwi. Tłumaczyli to tym, ze samochod był roczny więc i moje drzwi były tańsze juz o 20%. Jak sie póxniej juz dowiedziałam, okazuje sie ze w tej firmie jest to nagminne. Link Zgłoś
mamlas.1 Dokładnie!!!!! 12.05.05, 18:29 wracając do mojego wątku z Terrano "teścia",tam tak samo zrobili z szybą - uznali że jest roczna tak jak samochód wiec zaniżyli odszkodowanie za nią o 20%.A potem z bliżej nieokreslonych powodów Paranoja!!!!!!!!!!! Link Zgłoś
mamlas.1 Re: Nie zmieniaj 12.05.05, 18:33 Wracając do mojego postu o Terrano "teścia",tak samo zrobili np. z przednią szybą - uznali że jest roczna tak jak samochód i zaniżyli jej wartość w odszkodowaniu o 20%.A zanim teść w ogóle zdażył dojść do siebie po tym orzeczeniu,z sobie tylko znanych powodów W OGÓLE wycofali sie z wypłaty odszkodowania!!!!! Teraz sprawa toczy sie w sądzie,link4 MUSI to przegrać wobec oczywistych dowodów,ale rok albo dwa upłyną.Widocznie im sie to opłaca... Słowem to towarzystwo to PARANOJA!!!!! Link Zgłoś
klatka_schodowa Re: Nie zmieniaj 14.05.05, 19:43 Dlatego uważam, ze takich ubezpieczycieli nalezy tepić. A jedyną rozsadna forma tepienia jest własnie omijanie ich agentów z daleka. Link Zgłoś
wiktoria11 Re: Nie zmieniaj 14.05.05, 20:22 Morze nie ubezpieczyciel jest zły tylko prawo? Bo inni robią podobnie a to zamienniki a to urzywane części każą zakładać a przecierz auto przed wypadkiem było w pełni sprawne a gdzie odszkodowanie za czas stracony na załatwianie i jeszcze niemasz czym jeździć nie ze swojej winy .Powinni przyprowadzić drugi samochud pod dom żebyś na czas naprawy miał czym jeździć. Link Zgłoś
kszyrztow Re: Nie zmieniaj 17.05.05, 13:24 klatka_schodowa napisała: > Dlatego uważam, ze takich ubezpieczycieli nalezy tepić. A jedyną rozsadna forma > > tepienia jest własnie omijanie ich agentów z daleka. Z tym to akurat nie będziesz maił problemu, bo link4 ma tylko konsultantów siedzących w ichnim callcenter, agentów nie maja w ogóle. Link Zgłoś
lucj Wszystkie ubezpieczalne zanizają.... 14.05.05, 21:45 Wszystkie ubezpieczalne zanizają odszkodowania jedyną radą na to jest korzystanie z odpowiednich warsztatów, których pracownicy znają prawo i potrafią odpowiednio pokierować sprawą aby ubezpieczyciel nie miał do czego się przyczepić Link Zgłoś
kszyrztow Re: Nie zmieniaj 17.05.05, 13:23 mamlas.1 napisał: > Wracając do mojego postu o Terrano "teścia",tak samo zrobili np. z przednią > szybą - uznali że jest roczna tak jak samochód i zaniżyli jej wartość w > odszkodowaniu o 20%.A zanim teść w ogóle zdażył dojść do siebie po tym > orzeczeniu,z sobie tylko znanych powodów W OGÓLE wycofali sie z wypłaty > odszkodowania!!!!! Teraz sprawa toczy sie w sądzie,link4 MUSI to przegrać wobec > > oczywistych dowodów,ale rok albo dwa upłyną.Widocznie im sie to opłaca... > Słowem to towarzystwo to PARANOJA!!!!! A pewnie że się im opłaca, nawet jesli wypłacą (a najwyraźniej będą musieli), to zapłacą ustawowe odsetki (13,5%w skali roku) i jakieś śmieszne koszty sądowe. A przez ten czas kaska dobrze zainwestowana przyniesie o wiele większy zysk. Ubezpieczyciele niejednokrotnie nie maja zysku tzw. technicznego, czyli na samych zainkasowanych składkach nie zarabiaja w ogóle. Link Zgłoś
polokokt Re: Nie zmieniaj 14.05.05, 22:08 nie wiem w czym problem. Wstawiasz samochot do ASO danej marki ktory ma podpisana umowe z danym TU, bierzesz jako forme naprawy wersje bezgotowkowa w ktorej warsztat sam rozlicza sie z TU i samochod ma byc naprawiony na nowych czesciach i po sprawie. Oczywiscie, nie zarobisz na tym ani grosza, a Twoja ingerencja w sprawe, sprowadza sie do zlozenia podpisu na stosownych dokumentach w momencie odbioru i akcepracji naprawy. I nic wiecej Cie nie intersuje. A jak chcesz zarobic na zakladzie ubezpieczeniowym i kombinowac zeby wyciagnac iles kasy a naprawic za polowe to TU tez kombinuje jak na Tobie zarobic. Ja juz kilka razy naprawialem samochody zarowno z PZU, Allianz jak i Samopomocy i w kazdym przypadku nie mialem zadnych problemow z wyceniami bo ja tylko odstawilem samochod do ASO i to byl juz ich problem w kwestii kosztow. Czesci dostalem fabrycznie nowe i oczywiscie roczna gwarancja na naprawe z ktorej raz zdarzylo mi sie korzystac i rowniez nie mialem zadnych problemow z egzekwowaniem tego co mi sie nalezalo. Pozdrawiam Link Zgłoś
wahacz Nie popierac oszustow i chamow 14.05.05, 23:35 Nie kupuj polisy w link4 nawet polisy OC. Ty co prawda nie bedziesz wyplacal z niej kasy ale ktos bedzie i bedzie mial przez ciebie problemy. To wyjatkowo niesympatyczna firma. I wcale nie jest najtansza w zaleznosci od konfiguracji (ssilnik, znizki, wiek) czesto wychodzi drozej. Mi taniej wyszedl Allianz. Co do link4 znajomy nie wypowiedzial u nich polisy a kupil u konkurencji i teraz po 10 miesiacach od uplywu terminu kiedy miala byc podpisana zadaja od niego zaplaty. Formalnie maja prawo ale: 1. inne firmy w takich wypadkach mowia nie ma sprawy prosze pamietac na przyszlosc 2. mozna to bylo powiedziec po miesiacu a nie po 10 i naliczac odsetki. Link4 zrobiil na mnie jak najgorsze wrazenie zdecydowanie odradzam. Takim ludziom nie nalezy dawac kasy kupujac polisy, bojkotujac ich wypchniemy ich z rynku. Odradzam tez PZU - niemila obsluga, a takze CIgne STU - do wyplaty minimum 6 miesiecy. Polecam Allianz i Warte (jesli ona jescze istnieje) Link Zgłoś
typson Re: Nie popierac oszustow i chamow 15.05.05, 01:28 > Polecam Allianz i Warte (jesli ona jescze istnieje) warta wyplacila mi odszkodowanie za skradzione auto po dwoch latach walki w sądzie. Powyzej pewnych kwot odmawiaja kazdemu. Odradzam Link Zgłoś
lucj a widziałeś kiedyś auto naprawianew ASO ? 14.05.05, 23:45 a widziałeś kiedyś auto naprawianew ASO? Z racji wykonywanego zawodu bardzo często bywam w serwisach blacharskich ASO i jeszcze nie widziałem samochodu naprawioneg godnie z technologią naprawy, ale wkońcu przy małej naprawie za dużo nie popsują Link Zgłoś
piotrek_zalogowany Re: a widziałeś kiedyś auto naprawianew ASO ? 15.05.05, 00:26 Nowoczesne auta są w sumie jednorazowe,materiały i technologie zastosowane do ich budowy są praktycznie nienaprawialne.No chyba że to szrot z Niemiec,wtedy naprawia sie byle jak i byle gdzie,ważne żeby opchnać jakiemuś "frajerowi"... Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: a widziałeś kiedyś auto naprawianew ASO ? 15.05.05, 00:38 widziałem takie auto. moje auto:( 5lat temu wjechałem w krawężnik bokiem, gołoledz była. z zewnątrz wszystko ok ale auto nie chce ruszyć. serwis zarobił 11tyś zł z polisy. żeby to chociaz dobrze zrobili! rzeczoznawca to baaardzo dobry zawód. next crash, stłuczka, przód. dostałem z pzu 7tyś, zrobiłem za 3tyś. musze brata namówić, żeby znów pylnał się moim autem:) Link Zgłoś
polokokt Re: a widziałeś kiedyś auto naprawianew ASO ? 15.05.05, 01:08 w sumie widzialem, bo wszystkie trzy stluczki naprawialem w ASO A nie wiem co mozna popsuc wywalajac stary element a zakaldajac nowy. Bo jedyne co mi przychodzi teraz do glowy to krzywe zmontowanie (widoczne na pierwszy rzut oka) oraz zle polakierowanie (tez widoczne na pierwszy, gora drugi rzut oka, ale w dobrym swietle), ale moze jest cos jeszcze? Pozdrawiam Link Zgłoś
wiktoria11 Re: a widziałeś kiedyś auto naprawianew ASO ? 15.05.05, 10:50 Jasne że najłatwiej jest zostawić samochód w aso ale oni też mają układ z ubezpieczycielami niektórzy to nawet pokazują palcem gdzie masz naprawiać żebyś czasem nie naprawił u kolegi i nie zarobił . A tak na dobrą sprawę to nikt nie jest w stanie sprawdzić czy ta część którą ci założyli jest orginalna czy zamiennik czy regenerowana ! Link Zgłoś
kszyrztow Re: a widziałeś kiedyś auto naprawianew ASO ? 17.05.05, 13:32 polokokt napisał: > w sumie widzialem, bo wszystkie trzy stluczki naprawialem w ASO > A nie wiem co mozna popsuc wywalajac stary element a zakaldajac nowy. Bo jedyne > > co mi przychodzi teraz do glowy to krzywe zmontowanie (widoczne na pierwszy > rzut oka) oraz zle polakierowanie (tez widoczne na pierwszy, gora drugi rzut > oka, ale w dobrym swietle), ale moze jest cos jeszcze? > Pozdrawiam Z autopsji: solidny dzwon z mojej winy, auto (peżo) odholowane do warsztatu autoryzowanego, do wymiany: przedni zderzak, lampa lewa, maska, błotnik, ruszone przednie zawieszenie ale raczej do naprawy a nie wymiany. Jak zobaczyłem fakturę za która zapłaciła warta warsztatowi, to zdębiałem: 13.000 zł. No ale oryginalne cześci w ogóle. Po niespełna dwóch latach wiedziałem już napewno, że dostałem zamienniki lub gorzej (używki). Wszytko spróchniało doszczętnie! To ku przestrodze dla tych, co tak święcie wierzą w ASO. Link Zgłoś
lucj Spróchniało dlatego że... 17.05.05, 16:26 Spróchniało dlatego że, było zle wymienione.Serwisy nie mają pojęcia jak należy naprawiać auta a poza tym nie mają odpowiedniego sprzętu.Istnieją jeszcze tylko dlatego że wielu ludzi uważa że auto na gwarancji musi byc naprawiane w ASO co nie jest prawdą ale cóż jak się nie zna prawa to trzeba na tym tracić. www.gieldasamochodowa.com/article/view.asp? l0=92,37787&path=gs\999&file=mik_671.xml www.gieldasamochodowa.com/article/view.asp?l0=44,70484&path=gs\999&file=mik_666.xml Link Zgłoś
alfa156 Re: lik4-Wasze opinie!!!!!! 17.05.05, 10:21 serdecznie dziekuje za wszytskie opinie. Jestem umówiona w PZU. Link Zgłoś