substance 18.05.05, 20:59 nie wiem dlaczego ale widze tu "klany" wrogo nastwiowe do w/w marek?niby czym to spowodowane tym ze toyota jest dobrym samochodem czy moze tym ze skoda madrze wybrała vw na inwestora i teraz robi niezłe wozki??? Link Zgłoś Obserwuj wątek
dr.verte Re: o co chodzi z toyota i skoda?? 18.05.05, 21:03 substance napisał: > nie wiem dlaczego ale widze tu "klany" wrogo nastwiowe do w/w marek?niby czym > to spowodowane tym ze toyota jest dobrym samochodem czy moze tym ze skoda > madrze wybrała vw na inwestora i teraz robi niezłe wozki??? Opowiedz bajkę jak to skoda wybierała sobie inwestorów. Link Zgłoś
substance Re: o co chodzi z toyota i skoda?? 18.05.05, 21:03 a co tu opowiadac? nie widac aby??moze mocniejsze okulary??? Link Zgłoś
fru.fru Re: o co chodzi z toyota i skoda?? 18.05.05, 21:06 dr.verte napisał: > substance napisał: > > > nie wiem dlaczego ale widze tu "klany" wrogo nastwiowe do w/w marek?niby > czym > > to spowodowane tym ze toyota jest dobrym samochodem czy moze tym ze skoda > > > madrze wybrała vw na inwestora i teraz robi niezłe wozki??? > > > Opowiedz bajkę jak to skoda wybierała sobie inwestorów. LOL, no wlasnie substance, opowiedz:)))) Link Zgłoś
insert-coin masz fabke thalie logana czy yarisa ?? 18.05.05, 21:08 1. nie masz jaj 2. jestes sfrustrowanym wlascicielem 3-cylindrowego bolidu 3. zona namietnie sciska uchwyt nad drzwiami podczas kiedy ty prowadzisz 4. masz jeszcze do splacenia 68756 rat za swoj bolid 5. probujesz tym postem udowodnic sobie ze jeszcze nie jest tak zle Link Zgłoś
substance bajka 18.05.05, 21:11 za górami niskimi za piczkami krzywymi lezało sobie dosc ciulowe panstewko gdzie mieszkały pepiki i inny badziew.miało toto niewiele do powiedzenia ale pewnego raz zapragneło miec cosik co sie toczy samo...prawie sie to udało bo wymyslona skodzianka potzrebowała do jazdy dwoch sprawnych fizycznie ludzi plus od metra inne sprzeta chowanego sprytnie z przodu w tzwa bagazniku....i pewnie byłoby tak nadal gdyby nie wstretny wales ktory spieprzył wszystko bo komune przegonił....itd itd....no i pewnego dnia prezyszedł niemiec ktorego wanda nie chciała i zachawmecił był fabrykantow z mlada boleslaw ku uciesze tłuszczy w polska ktora ochoczo jeła kupowac toto...pasuje?? Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: bajka 18.05.05, 21:21 A jak będzie wyglądać bajka o potędze motoryzacyjnej dzielnego piastowskiego plemienia ?... ;))) Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: bajka 18.05.05, 21:49 podobnie ino bez hepi endu:) to nasz sport forumowy. do niedawna toyota trzymała sie niezle. pewnego razu ktoś jednak napisał że corolla bierze olej. nawet na subaru znalezlismy haka. okazało się, że w niemczech montują do nich lpg! które już dawno okresliliśmy jako paliwo dla buraków:) Link Zgłoś
elvispresley Re: bajka 19.05.05, 12:04 Rotfl:) Tak, LPG jest dla buraków. Prawdziwe auta mają ponad 150KM i spojlery oraz zawieszenie na sprężynach i fotele jak lawki w podstawówce, pochodzą z kraju kwitnącej brzózki albo z krainy niezawodnych aut - niemiec. Rotfl x 100:)) ---- '93 Colt 1.3 LPG ale gdybym mógl wybierać to C6 2.7 HDi BVA Exclusive Link Zgłoś
jaro_ss Re: bajka 19.05.05, 13:00 Tak wracajęc do bajek: bylo państewko, pokojowo nastawione, i lubiące spory rozwiązywać przy piwie, jednak miało parę ciekawych fabryk, produkujących trochę stalowego złomu, który pomógł Niemcom zawojować Francję i dać kuku kufajmanom (Rosjanom).... Nawet przez pewien czas niszczył czołgi Fiveoclockom w Afryce.... Potem Herrmany w ramach rewanżu zapragnęli wspomóc nieco przemysł produkujęcy rupiecie z aluminium z wiatrakami z przodu, i rozpoczął, w oparciu o przygotowaną i wyuczoną na Bristolach i Hispano Suizach kadrę produkję silników i własnego złomu aluminiowego z wiatrakami, w końcu nawet sprzętu z suszarkami, lub jak kto woli gwizdkami... aby narodek ten, bardziej do kufajmańskiej techniki przekonać i postępem społecznym uszczęśliwić, sąsiednie kufajmańskie królestwo wysłało agentów, aby zniszczyli składy suszarek i zmusić do zamawiania spamiałych samolotów nie z aluminium, ale ze szmat i kory brzozowej budowanych.... Taki to postęp doprowadził, że kiedy zachód urzekł się wyrobami inż. Porshe, który swojego KdF-a zaprojektowawszy, przez przypadek stał się siłą napędową koncernu z ludowozu, w ramach zachwytu nad pompą strażacką powstało wiele konstrukcji jak przykładowo Garbus, Skodzina i Syrena... niestety jakość dostępnych pomp strażackich i charakter narodowy, jak i zachwyt kufajmańską techniką wyniku dyskusji o przewadze T34 nad Tygrysem, doprowadziły do tego, że pokonane Herrmany zaczęły mieć pieniądze, a zwycięzcy topili żale w produktach spirytusowych, stosownie do wkładu wniesionego w wiekopomne zwycięstwo.... Ponieważ ludek, o którym mowa, nie miał zbyt wielkiego wkładu w zwycięstwo, a i piwa zacne warzyć i spożywać, więc nie wszystka umiejętność montowania wszelkiego sprzętu tam zaginęła.... stąd też w ramach wdzięczności za owe TNHP, Hetzery, Mietki różnych typów - zamiast pomp strażackich poczęto im inwestycję wspólne czynić, gdzie miast potomków pompowozów, powoli przekształcać je w wozy wtykorzystujące zdobycze techniczne owej wielkiej wojny, przebrzmiałej.... I tak to się złożyło, ku zazdrości wódożłopów zza sąsiedniej granicy, co wszystko co herrmańskie i swoje kufajmanom na zatracenie oddali (albo tamci wzięli, tu historie różnie mówią), których zdobycze techniczne w Noregii (7TP) porzucono, w kufajmańskich konstrukcjach skopiowano (Tu-2) i którzy wybrawszy światłe, kufajmanom posłuszne kierownictwo swoich fabryczek, wszystek postęp, jako niezdrowy i niebezpieczny, a tylko marudzić i strajkować potrafią, zamiast na linii produkcyjnej jedną zmianę wprowadzić (przenieść bezpiecznik w licencyjnej Kałarmacie).... i kufajpartyjne inżynierstwo i polityctwo wek przegnać... i jak zwykle wszyscy do okoła są winni temu .... a najbardziej Skoda.... Link Zgłoś
ant777 jak to się zaczęło ze Skodą 19.05.05, 13:34 Wojnę ze Skoda prowadził niejaki Marceli Szpak kilkadziesiąt tysięcy postów temu. Miał silne poczucie mesjanizmu w tej kwestii. Facet był tak zacięty i płodny,że doszło do tego że jak pod innym nickiem skumulowałem jego posty na stronie auto-moto, to Skoda zajęła całą stronę. Dwie takie akcje starczyły żeby admin poszedł po rozum do głowy i stworzył oddzielne forum Skoda. Dzięki temu Szpak zamilkł. a może wyrzucili go z roboty bo za długo siedział w necie.. Nie dziwiło cię to że Skoda ma własne forum? Później nabijano się z desigin Skody, unikalnej tapicerki, nowych kratek wlotu powietrza, pakietu skórzanego, Fabii jako samochodu rodzinnego - wszystkiego tego co było przedstawiane w reklamach, które mogły niejednego zirytować. Co do toyoty to wydaje mi się że ludzie mają pretensje o kreowanie jej bezawaryjności, podniesieniu cen i brak upustów u dilerów (nie liczę wyżebranych dywaników). Link Zgłoś
chris62 Re: jak to się zaczęło ze Skodą 19.05.05, 14:06 Nie wiem czemu ale po przeczytaniu tych waszych bajek i wyjaśnień po prostu rżę ze smiechu :) A osobiście to sądzę, że wynika to w przypadku Skody Wciskanie ludziom że to tani i dynamiczny samochód rodzinny przez sprzedawców jak widać dobrze przeszkolonych bo sprzedaż im wychodzi w Polsce najlepiej. No a Toyota stąpa po kruchym lodzie bo pysznić siębezawaryjnością w dobie globalizmu to moim zdaniem głupota i błąd reklamotwórców tej marki bo jak teraz wyjaśnią statystyczne 2% usterkowych samochodów kiedy już dwukrotnie wzywali ponad milion pojazdów do poprawy? nie może być solidnych produktów w dziedzinie gdzie rządzi pośpiech i oszczędności matriałowe a do tego zbyt solidne produkty są niekorzystne dla producentów gdyż ludzie rzadziej kupują nowe i tak kółko się kreci. Link Zgłoś
habudzik Re: jak to się zaczęło ze Skodą 19.05.05, 14:27 chris62 napisał: > No a Toyota stąpa po kruchym lodzie bo pysznić siębezawaryjnością w dobie > globalizmu to moim zdaniem głupota i błąd reklamotwórców tej marki > bo jak teraz wyjaśnią statystyczne 2% usterkowych samochodów kiedy już > dwukrotnie wzywali ponad milion pojazdów do poprawy? Dwukrotnie wzywali ??? Na interii zapodali - GOOGLE: " recall toyoty" Link Zgłoś
chris62 Re: jak to się zaczęło ze Skodą 19.05.05, 16:22 No muszę sprostować. motoryzacja.interia.pl/news?inf=624648 Interia publikuje to 2 raz i wprowadzia mnie w błąd a kilka miesięcy temu była o tym dyskusja na forum. Niemniej jednak, jak się zacznie szukać to się znajdzie tyle że nie mam na to ochoty bo co mi tam Toyota twierdzę tylko że temat reklamowy głupi bo jak będzie kolejna wpadaka a będzie prędzej czy później to stracą wiele. motoryzacja.interia.pl/news?inf=549318 motoryzacja.interia.pl/artykul?art_id=23925 Link Zgłoś
ant777 marceli ty żyjesz 20.05.05, 07:21 marceli.szpak napisał: > Zamilklem? Czyzby? Marceli ty zyjesz!!! Jesteś jak Gargamel, knujący jak by tu wstrętnych smerfów w tych strasznych Skodach wytępić :) Zamilkłeś pod nickiem marceli.szapk, pisujesz pod innym; pod jakim to mnie w sumie nie interesuje. Kupiłeś już P407, czy zdecydowałeś się na bardziej stylowego Superba? Link Zgłoś
marceli.szpak Re: marceli ty żyjesz 20.05.05, 08:38 > marceli.szpak napisał: > > > Zamilklem? Czyzby? > > Marceli ty zyjesz!!! Jesteś jak Gargamel, knujący jak by tu wstrętnych smerfów > w tych strasznych Skodach wytępić :) > Zamilkłeś pod nickiem marceli.szapk, pisujesz pod innym; pod jakim to mnie w > sumie nie interesuje. Kupiłeś już P407, czy zdecydowałeś się na bardziej > stylowego Superba? Ostatnie zdanie jest bez sensu. Nie wiem czy masz tego swiadomosc? Link Zgłoś
jaro_ss Re: o co chodzi z toyota i skoda?? 20.05.05, 07:21 Nie wiem jak inni, dla mnie wątki o Skodzie i podobne, to okazja do ubawu... Co do mnie, to osobiście nie lubię Opli, ale przecież i tak nie traktuję tej niechęci poważnie.... Link Zgłoś