Dodaj do ulubionych

Furia mną telepie

08.03.06, 13:00
a bardzo nie lubię tego uczucia. Urody mnie pozbawia. Doradźcie mi proszę co
mam zrobić. Jeden gówniarz w szkole Dziecinki, polską kurwą ją nazwał.Byłam
już w ambasadzie w sprawie jego mamuni, która rewiduje cudze dzieci w czasie
lekcji, nazywa osoby startujące do Rady Szkolnej prostytutkami, a fakt że jej
syn wysmarkał się w polską flagę nazwała drobiazgiem. Uważa również że
polskie dzieci zaniżają poziom szkoły. Doniosła małpa jedna na policję że
moja Dziecinka wie kto wywołał alarm bombowy w szkole. To była pierwsza
wizyta u policji. A dzisiaj dowiedziałam się że to Dziecinka (moje niewinne
slodkie słoneczko)miało załatwić jej synowi mordobicie. Ja wiem że danie po
paszczy jest calkiem karalnym czynem, ale na litość gnojek obraził mi dziecko
i gdyby jej absztyfikant nie dał mu w ten durny francuski ryj, to chyba sama
bym to zrobiła. Tyle że teraz są przesłuchania i sąd rodzinny. I dziecinka w
roli współ oskarżonej. Dodam jeszcze że "pobity" dostał raz w paszczę i już.
Nie został skatowany, skopany, ani nic z tych rzeczy. Odbyło się
to "honorowo" przy świadkach. Jeszcze raz podkreślam, że wiem że Chłopak
Dziecinki nie powinien uderzyć tego padalca, ale chciałabym mu pomóc i nie
wiem jak.
Obserwuj wątek
    • skynews Re: Furia mną telepie 08.03.06, 13:16

Spokojnie odczekac wyroku i ewentualnie zlozyc pisemne odwolanie,
      albo ewakuowac Dziecinke/Chlopaka pospiesznie do Polski olewajac te "durne
      francuskie ryje"smile

Co to za szczegolna szkola ze dzieci sa rewidowane ?
      • fedorczyk4 Re: Furia mną telepie 08.03.06, 13:19
        Sky, to się dzieje w Polsce, Warszawie, na Saskiej Kępie. Dziecinkę już i tak
        postanowiłam ewakuować z francuskiej szkoły. W sierpniu zdaje egzaminy do
        normalnego polskiego liceum. Żałuję tylko że nie zrobiłam tego wcześniejsad
        • fan-j23 Re: Furia mną telepie 08.03.06, 13:22
          fedorczyk4 napisała:

> Sky, to się dzieje w Polsce, Warszawie, na Saskiej Kępie.

upssssssss,to tylko miasto bardziej cywilizowane niż mojewink)).
          No i ci Francuzi oczywiście bardziej kulturalni niż dzieciaki ze Śląska!
        • skynews Re: Furia mną telepie 08.03.06, 14:03

Fed napisała:
          "Sky, to się dzieje w Polsce..."

Oops...
          zrozumialem ze Dziecinka nadal pozostala we Francjismile

Cala ta sprawa ze spoliczkowaniem to mi przypomina
          rozrabianie na lekcji w podstawowce: rzucaja w Ciebie papierowymi kulkam,
          znosisz to cierpliwie, ale jak raz oddalas to wlasnie pani wychowawczyni
          to widziala i masz dwoje ze sprawowania.

Mysle ze trzeba przygotowac dobra obrone przed sadem rodzinnym: uzasadnic
          logicznie motywy, ktorymi sie dzieci kierowaly, ale spokojnie i
          bez sprzecznosci, przyznajac sie do wszystkiego, wyrazajac skruche i zapewniajac
          ze to sie wiecej nie powtorzy, ze byl to, powiedzmy, wybryk kawalerski.
          O tym ze gówniarz w szkole nazwal ja polską kurwą nawet nie wspominac - sad uzna
          to jako dzialanie spowodowane tylko zemsta i sklonnosciami do samosadow,
          a to juz powazna sprawa - wyznacza w takich przypadkach kuratora i byc moze
          jeszcze jakies obowiazkowe zajecia z psychologami utd.
          Nie mowic w sadzie za duzo, odpowiadac tylko na pytania.

To ze wysmarkał się w polską flagę mozna przed sadem podac jako przyczyne
          spontanicznej reakcji dzieci przy najblizszej nadazajacej sie oazji - dzieci
          poczuly ze ich godnosc narodowa ucierpiala - takie uzasadnienie robi dobre
          wrazenie na sedziach.

A tak swoja droga - opiekunowie tego gówniarza wiedza doskonale jak wykorzystac
          prawo do swoich celow.
          Znasz moje zdanie w podobnych sprawach: dobry adwokat.

Enjoy !
    • fan-j23 Re: Furia mną telepie 08.03.06, 13:18
      Chyba nie chcesz powiedzieć,że takie rzeczy dzieją sie w szkole
      w "cywilizowanym" kraju?smile)))No,to my faktycznie jesteśmy jeszcze daleko za
      murzynami.
      • fedorczyk4 Re: Furia mną telepie 08.03.06, 13:24
        fan-j23 napisała:

> Chyba nie chcesz powiedzieć,że takie rzeczy dzieją sie w szkole
        > w "cywilizowanym" kraju?smile)))No,to my faktycznie jesteśmy jeszcze daleko za
        > murzynami.

Nie My, a Oni w tym konkretnym przypadku. Zresztą to babsko nie jest całkiem
        normalne i nie należy jej traktować jako przykładu francuskich zachowań wobec
        Polaków. Histeryczna małpa i tyle. Mnie jest tylko okropnie żal Chłopca, to
        wyjątkowo miły facet. Taki zupełnie z innej bajki. Prowadzi pamiętnik (z
        gatunku na górze róże na dole fijołki), podrzucał jej cichcem kwiaty pod drzwi,
        nosił za nią teczkę i czekając na nią pod domem rysował serca na śniegu.
        • jutka1 Re: Furia mną telepie 08.03.06, 13:53
          Ja bym to nazwala nie "histeryczna" tylko "rasistka i ksenofobka".
          Zagroz babiszonowi, ze podasz ja do sadu (polskiego) za szerzenie nienawisci
          narodowosciowej - to za te jej i synalka komentarze o Polakach i uczynki typu
          smarkanie na flage. Rozumiem, ze babiszon nie ma immunitetu dyplomatycznego,
          wiec spokojnie mozna pogrozic, ze zlozy sie do prokuratury doniesienie o
          popelnieniu przestepstwa.
          Pismo z kopia do ambasadora FR, z powolaniem sie na Wasze z ambasadorem
          spotkanie w tej sprawie, jeszcze lepiej gdyby bylo wysmarowane na firmowce
          jakiegos prawnika, popytaj wsrod znajomych.
          • skynews Re: Furia mną telepie 08.03.06, 14:24

Nie za bardzo rozumie co ma z tym wspolnego ambasada FR - obywatele obcych
            panstw, rowniez francuscy podlegaja na terenie Polski polskiemu ustawodawstwu -
            imunitety dyplomatyczne to przypadek szczegolny.

Najpierw dzieci musza uzyskac uniewinnienie przed sadem rodzinnym - wstrzymal
            bym sie w tym przypadku z innymi dzialaniami w tej sprawie.
            Wstrzymal bym sie rowniez z okresleniami rasistka i ksenofobka - nie mozna
            panikowac, lepiej dzialac z rozwaga i profesjonalnie.

Enjoy !

• fedorczyk4 Re: Furia mną telepie 08.03.06, 14:33
              Sky, w ambasadzie byłyśmy ponieważ to babsko działa na terenie szkoły a szkoła
              jako przynależna do ambasady jest terytorium francuskim. Co do adwokata to masz
              całkowitą rację. Myślę że poproszę o pomoc radcę prawnego ambasady właśnie.
              • skynews Re: Furia mną telepie 08.03.06, 15:00

Fed,
                nie mialem pojecia ze ta szkola jest przynależna do ambasady i jest na
                terytorium francuskim - teraz rozumie dlaczego to babsko twierdzi ze polskie dzieci
                obnizaja poziom.

Enjoy !
            • jutka1 Re: Furia mną telepie 08.03.06, 14:49
              skynews napisał:

> Nie za bardzo rozumie co ma z tym wspolnego ambasada FR - obywatele obcych
              > panstw, rowniez francuscy podlegaja na terenie Polski polskiemu ustawodawstwu
              - imunitety dyplomatyczne to przypadek szczegolny.
              Co ma wspolnego Fed juz wyjasnila.

> Wstrzymal bym sie rowniez z okresleniami rasistka i ksenofobka - nie mozna
              > panikowac, lepiej dzialac z rozwaga i profesjonalnie.
              Widze, ze nie czytasz uwaznie wpisow na forum, bo Fed juz pare razy opisywala
              komentarze tej pani na temat Polakow.
              Nie widze, kto tu niby panikuje.
              • skynews Re: Furia mną telepie 08.03.06, 15:28

Odnioslem sie do wpisu otwierajacego watek i przyznaje ze potrzebowalem
                dodatkowych informacji zeby dokladniej wiedziec o co chodzi, ale...trudno
                czytac przed napisaniem odpowiedzi cale forum - moze niektore sprawy nalezy
                przypomniec lub opisac dokladniej.

Komentarze na temat Polakow, czy innych, dopoki nie sa na szczeblu oficjalnym sa
                bez znaczenia, nie nalezy sie dac prowokowac i zachowywac sie powsciagliwie.
                Okteslen rasistka i ksenofobka itp. najszybciej i najczesciej uzywaja ci,
                ktorzy akceptuja tylo siebie oraz sprzyjajaca im grupe lub srodowisko, podobnie
                jest z obrazaniem sie o byle co.

• fedorczyk4 Re: Furia mną telepie 08.03.06, 15:38
                  Sky, fakt że na dzisiajkach pisałam już o tej pani. Teraz dołożę kilka
                  informacji. Dla niej jesteśmy dziczą. Formułowała to kilkakrotnie na forach
                  publicznych. No po prostu jest to psychol. Tyle że jej problemy psychiatryczne
                  zaczynają i to powaznie wpływać na życie dzieci (moich i zwiazanych). No i
                  jeszcze mam takie dziwne narowy że nie lubię jak mi się dziecinkę zwie
                  perypatetyczką. Jeśli sobie taki zawód wybierze to z Bogiem, ale dopóki nie, to
                  będę jej czci broniła siłą i piersią i godnością osobistą.
                  • skynews Re: Furia mną telepie 08.03.06, 15:49

Fed,
                    chcialbym cos jeszcze dodac na ten temat, ale chwilowo "musze" do klienta,
                    do wieczorasmile
                    • skynews Re: Furia mną telepie 08.03.06, 21:19

"Sky, fakt że na dzisiajkach pisałam już o tej pani. Teraz dołożę kilka
                      będę jej czci broniła siłą i piersią i godnością osobistą."

Jak psychol to wiele wyjasnia i tym bardziej bym reagowal powsciagliwie, chociaz
                      istnieje niebezpieczenstwo ze moze ta osobka byc calkowicie nieobliczalna.
                      Najwazniejsze zeby teraz dzieci wybrnely bez strat ze sprawy w sadzie.

A swoja droga to co jest takiego szczegolnego w tej szkole francuskiej,
                      rozumie ze chodzi o nauke jezyka, ale czy cos jeszcze ?
                      Chyba w W-wie nie brakuje dobrych szkol, w ktorych mozna doskonalic j. franc.

Znam Francuzow tylko z urlopow:
                      normalnie obsluga w hotelach usmiecha sie do gosci
                      tak jakby reklamowali paste do zebow, ale kiedy zdecydowanie sie cos reklamuje
                      to nagle udaja ze nie znaja zadnego innego jezyka oprocz francuskiego i to mimo
                      tego ze jeszcze przed chwila mozna bylo z nimi rozmawiac np. po angielsku,
                      lub niemiecku.
                      Musialem nawet kiedyc przeciagnac na swoja strone, za krawat, przez kontuar
                      takiego jednego z recepcji i sypnac mu prosto w twarz "polska wiazanke" - o
                      dziwo nagle zrozumial i przypomnial sobie inne jezykismile

Enjoy !
                      • mammaja Re: Furia mną telepie 08.03.06, 23:46
                        Fed, dopiero wpadlam po ciezkim dniu, ale wspolczuje ci i solidaryzuje sie z
                        toba, a na temat tej szkoly znam wiele opinii i nie zawsze sa pozytywne, o nie!
                      • fedorczyk4 Furia mną telepie 09.03.06, 07:07
                        Ta szkoła jest po prostu dla dzieci expatów, dyplomatów i polskich dzieci
                        których rodziców stać na czesne a z różnych powodów chcą żeby dzieci kształciły
                        się na francuską modłę. Normalna szkoła francuska przy ambasadzie. Jest
                        przedszkole, podstawówka, gimnazjum i liceum. Droga jest niemożebnie i niestety
                        z cieniutkim poziomem. Ale jak przyjechaliśmy do Polski to nie było
                        alternatywy. Teraz sytuacja się zmieniła i Dziecinka będzie zdawała do polskiej
                        szkoły. Języka, nie ma obawy, nie zapomni.
                        • omeri Re: Furia mną telepie 10.03.06, 21:42
                          Oj, miewam przyjemnośc z jej absolwentami. Jak sprawa toczy sie dalej? Trzymaj
                          się!
                          • fedorczyk4 Omeri, 12.03.06, 11:12
                            czemuś mam uczucie że podzielasz moją o niej i jej poziomie opinię. Jeśli
                            chodzi o tok sprawy, to policja zajechała o 6 rano do domu chłopca i zostawiła
                            po sobie dobre wrażenie i wezwanie na przesłuchanie tego samego dnia. Pewnie
                            stanie przed Sądem Rodzinnym. A ja zgłosiłam oficjalny protest w Ambasadzie.
                  • diyanna Re: Furia mną telepie 08.03.06, 17:19
                    dziecinka Fedorczyk jest tarapatach bo: "Jeden gówniarz w szkole Dziecinki,
                    polską kurwą ją nazwał.
                    Doniosła małpa jedna na policję
                    Ja wiem że danie po
                    paszczy jest calkiem karalnym czynem, ale na litość gnojek obraził mi dziecko
                    i gdyby jej absztyfikant nie dał mu w ten durny francuski ryj, to chyba sama
                    bym to zrobiła.
                    Jeszcze raz podkreślam, że wiem że Chłopak
                    Dziecinki nie powinien uderzyć tego padalca"

no i ta francuska matka i jej syn to:

i tu wyliczanka

epitetow jakimi ich obsypano

delikatnie mowiac

te "durne
                    francuskie ryje"smile

opiekunowie tego gówniarza wiedza

Histeryczna małpa

Ja bym to nazwala nie "histeryczna" tylko "rasistka i ksenofobka".

Rozumiem, ze babiszon

ponieważ to babsko działa

i pomimoo, ze Fedorczyk...

"Teraz dołożę kilka

będę jej czci broniła siłą i piersią i godnością osobistą."

przyznam, ze dalej czegos nie rozumie
                • jutka1 Re: Furia mną telepie 08.03.06, 16:29
                  skynews napisał:

> Okteslen rasistka i ksenofobka itp. najszybciej i najczesciej uzywaja ci,
                  > ktorzy akceptuja tylo siebie oraz sprzyjajaca im grupe lub srodowisko, podobnie
                  > jest z obrazaniem sie o byle co.
                  Przepraszam, czy to jest zaadresowane do mnie?

Widze, ze wbrew pozorom nie znasz mnie zupelnie.
                  Bog z Toba dobry czlowieku.
                  • ewelina10 Re: Furia mną telepie 08.03.06, 17:16
                    Musiałam aż zajrzeć do słownika co znaczy "perypatetyczką".

Fed niewiele rozumiem, bo nie śledzę wszystkich postów. Ale życzę ci byś
                    pomyślnie załatwiła sprawę, bo wiem, że dobra z ciebie kobita (zam) smile

Fed a tak poważniej - bez współczucia babę bez łeb i przez kolano smile)))
                    • antyproton Re: Furia mną telepie 08.03.06, 18:25
                      Przede wszystkim nie znizac sie do poziomu przeciwnika w slowach i wyzwiskach
                      a zastosowac jego bron - skladanie skarg i donosow za kazde wykroczenie .
                      Moze to jest malo honorowe ale jedynie skuteczne.

Ja bym dziecka nie wypisywal ze szkoly , to ze spotyka sie z szykanami
                      nalezaloby przeksztalcic w szkole zycia. Oczywiscie jezeli wychodzi to od
                      nielicznych osobob a wiekszosc jest nastawiona pozytywnie.
                      Gdyby Bush lub Kaczynski mielilby przejmowac sie kazdym przeklenstwem
                      skierowanym w ich strone to juz dawno skonczyliby jako pustelnicy .

Niestety w przypadku rycerskiego kawalera kapiel zostala wylana i teraz mozna
                      tylko starac sie o zlagodzenie skutkow .
                      Nie wiem co mu moze grozic ale mysle ze powinno sie skonczyc na przeproszeniach
                      i paru godzinach pracy spolecznej.

Ech, zebysmy zyli w tych pieknych , romantycznych czasach to pewnie cala sprawa
                      skonczylaby sie pojedynkiem i triumfem sprawiedliwosci i prawosci wink

• annabellee1 Re: Furia mną telepie 08.03.06, 19:05
                        Albo by zginal jak Puszkin i jeszcze paru...

Spokoju tu trzeba istotnie. Taka sprawę zalatwia sie bez emocji bo inaczej
                        magiel sie zrobi. Sa przeciez dobre strony tej zawieruchy - dziecina ma milego
                        adoratora,mama za nia murem,klasa sie konsoliduje i pewnie jakies inne sie
                        jeszcze znajdą.
                  • skynews Re: Furia mną telepie 08.03.06, 20:54

smile
                    AWGTHTGTTA

Enjoy !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka