Gość: m&m IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.02, 01:19 fiat tempra, uzywany, 40 tys.km. przebiegu, rocznik 93, za 13 tys.zl. + przerobienie na gaz. czy warto? czy marka sama za siebie mowi "nie"? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: verte Re: fiat - NIE? IP: *.intech.pl 11.07.02, 01:53 Mnie tu tylko ciekawi jedno,jak właściciel tłumaczy tak niski przebieg. Jezdził tylko w Niedzielę do kościóła? Link Zgłoś
Gość: Robson Re: fiat - NIE? IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 11.07.02, 06:56 ....pod warunkiem że tylko w boże ciało.Jeśli przebieg jest wiarygodny to nie ma nad czym się zastanawiać. Pozdr Link Zgłoś
vwdoka Re: fiat - NIE? 11.07.02, 12:26 Gość portalu: Robson napisał(a): > ....pod warunkiem że tylko w boże ciało.Jeśli przebieg jest wiarygodny to nie > ma nad czym się zastanawiać. > Pozdr Jeżeli przebier jest autentyczny, to oznacza, iż robił niecałe 1.5kkm rocznie, jeżeli jeżdził tylko do kościoła do drugiej wsi, to silnik jest w raczej kiepskim stanie. Silnik nie używany zużywa się szybciej od używanego, chyba że jest zakonserwowany. Małe przebiegi oznaczają krótkie jazdy czyli na zimnym silniku. A jeśli pamięć mnie nie myli, to 1 uruchomienie samochodu zużywa silnik tak samo jak przejechanie 350km czy jakoś tak, szwedzi takowe badania robili, noże Michał się wypowie... vwdoka Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: do vwdoka IP: *.aries.com.pl 11.07.02, 13:29 vwdoka napisał: Dzieląc 40 000 (przebieg) przez 9 (wiek samochodu) za nic w świecie nie chce mi wyjść 15,150,1500 czy 15 000.Napisz może co miałeś na myśli. > Jeżeli przebier jest autentyczny, to oznacza, iż robił niecałe 1.5kkm rocznie, co do Tempry to bardzo niski przebieg i bardzo wysoka cena (tak więc sprawa podejrzana) pozdr Link Zgłoś
vwdoka Re: do vwdoka 11.07.02, 13:34 Gość portalu: Sławek napisał(a): > vwdoka napisał: > > Dzieląc 40 000 (przebieg) przez 9 (wiek samochodu) za nic w świecie nie chce mi > > wyjść 15,150,1500 czy 15 000.Napisz może co miałeś na myśli. Pomyliłem się wpisując, miało być niecałe 4500 km rocznie. vwdoka > > > Jeżeli przebier jest autentyczny, to oznacza, iż robił niecałe 1.5kkm rocz > nie, > > co do Tempry to bardzo niski przebieg i bardzo wysoka cena (tak więc sprawa > podejrzana) > > pozdr Link Zgłoś
Gość: zz Re: fiat - NIE? IP: 217.8.190.* 11.07.02, 07:48 wg mnie za mało kilosów i za droga cena np Tipo 91 za 8000 a to to samo autko Link Zgłoś
jarmush Re: fiat - NIE? 11.07.02, 07:53 Gość portalu: m&m napisał(a): > fiat tempra, uzywany, 40 tys.km. przebiegu, rocznik 93, za 13 tys.zl. + > przerobienie na gaz. czy warto? czy marka sama za siebie mowi "nie"? Marka to raczej sama mowi za siebie 'tak'. A jesli uwazasz inaczej, to kup sobie Skode Fabie Turbo. Link Zgłoś
Gość: xenon Re: fiat - NIE? IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 11.07.02, 09:39 moim zdaniem jeżeli przebieg w tej temprze jest oryginalny to warto kupić ten samochód, z drugiej strony cena jest po porstu obłędna!!!! 13tys. za temprę'93? za te pieniądze można kupić (przy odrobinie szczęścia) punto '96 - samochód może mniejsz, ale szalenie bardziej nowoczesny i bezawaryjny. Link Zgłoś
Gość: ptica Bezawaryjny :) IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 11.07.02, 12:04 Wybacz, ale mam całkowicie odmienne zdanie na temat awaryjności PUNTO '97. Link Zgłoś
Gość: qocur A to dobre ;-D IP: 195.94.218.* 11.07.02, 12:31 Gość portalu: xenon napisał(a): [ciach] > za te pieniądze można kupić (przy odrobinie szczęścia) punto '96 - samochód moż > e > mniejsz, ale szalenie bardziej nowoczesny i bezawaryjny. Dawno się tak nie uśmiałem ;-) BTW nie uważam punta'96 za kupę złomu, zwłaszcza że ciągle jeszcze takim jeżdżę i specjalnie nie narzekam, ale "bezawaryjny"?????? ;-) Link Zgłoś
vwdoka Re: A to dobre ;-D 11.07.02, 12:44 ale w odniesieniu do Tempry to moźe być słuszne, w końcu nie pisał iż Punto jest bezawaryjne w ogóle, ale że jest szalenie bardziej bezawaryjne... vwdoka Link Zgłoś
Gość: Szon Re: fiat - NIE? IP: 213.17.165.* 11.07.02, 12:13 nie zastanawiałeś się nad tym, że jaki idiota by przerabiał samochód na gaz, tylko po to żeby nim przejechać przez 9 lat 40 000 km. hehehehehehe....pewnie ma ze 400 000 i silnik do remontu jeśłi stoi w komisie to wszystko tłumaczy nigdy bym nie kupił samochodu z kręconym licznikiem. Jedźna serwis to ci powiedzą ile przejchał na prawdę. Link Zgłoś
Gość: Joghurt Re: fiat - tak IP: *.oborniki-slaskie.sdi.tpnet.pl 11.07.02, 12:51 Witajcie! Sam mam auto z tej samej rodziny (Fiat Tipo) i uważam, że to dobry wybór i spokojnie możesz założyć instalację gazową. Jednakże jak wspomnieli poprzednicy stan licznika jest podejrzanie mały (mój ma 200000 a ten sam rocznik). Poza tym faktycznie cena ciut za wysoka, więc warto jeżeli jest to auto z oryginalnym przebiegiem i znasz dokładnie jego stan techniczy i "życiorys" Pzdr. Link Zgłoś