Dodaj do ulubionych

GolfV 1,4FSI

16.06.05, 13:10
Czy wycena za golfaV 1,4 FSI z pełnym wyposazeniem za 60 tys. jest do
przyjęcia ...
Obserwuj wątek
    • fitit Re: GolfV 1,4FSI 16.06.05, 13:15
      Dla mnie nie.
      • j_jola Re: GolfV 1,4FSI 16.06.05, 13:24
        Głównie jazda w mieście
    • wojtekg1981 Re: GolfV 1,4FSI 16.06.05, 13:27
      To ciekawe bo pofatygowalem sie do konfiguratora i Golf 1.4 fsi ze wszystkim
      kosztuje Suma: 131590 PLN
      to skad to 60tys i pelne wyposazenie??
      skoro 1.4 fsi w podstawowej wersji kosztuje 61990 PLN??
      • j_jola Re: GolfV 1,4FSI 16.06.05, 13:32
        Jest promocja przed wakacyjna - 10 tys
        • j_jola Re: GolfV 1,4FSI 16.06.05, 13:33
          W sumie ten wątek już był, ale nikt nic mi konkretnego nie napisał. Miał ktoś
          do czynienia z tym silnikiem w tym samochodzie? Jak
          wrażenia?
          • q_vw Re: GolfV 1,4FSI 16.06.05, 17:49
            Jolka... wątek był, pisałem nawet, że mam takie auto, napisałem co nieco,
            napisałem też, że jak masz konkretne pytania to pisz...

Te auto tyle kosztuje, nie czytaj tych, któzy mają niewiele ciekawego do
            napisania poza stwierdzeniem "nie".

Jaka wersja ? Trendline ? Pewnie tak, w serii ma sporo... ile drzwi ? pełna
            elektryka, klima... Płacisz za coś dodatkowo ?

Co do silnika, to jest OK, przy wersji 1.4 FSI VW wyraźnie pisze o benzynie 95,
            w silniku 1.6 FSI już sugerują wyraźnie 98. Dodatkowo sugestia by była to
            benzyna bezsiarkowa, ale nie wszędzie ją dostaniesz, na pewno na Statolil i BP.

Silnik fajny, ale na pewno nie do szaleństw choć nie jest też mułem. Jak do
            jazdy w mieście to bez stresu. Spalanie: w trasie, przy spokojnej jeździe, tak
            do 110 km/h około 5,5 - 6,0, jak szybkiej to te 7,0 musisz liczyć najspokojniej.
            Ile maksymalnie wyciągniesz... cóż, ja z pełnym obciążeniem kompletem ludzi na
            pokładzie i załadowanym bagażnikiem jechałem w Niemczech na autostradzie 170-180
            i myślę, że to jest max na ten silnik.

Niektórzy piszą o awaryjności czy szczególnej rważliwości samego silnika FSI...
            Niczego takiego nie mogę potwierdzić po 14 już miesiącach od zakupu i 34 tys
            przebiegu. pewnie, że najwięcej będzie można coś napisać jak autu stuknie 100
            tys przebiegu... Ale póki co, to bezstresowa jazda.cena... ja zapłąciłem 62 tys,
            pełna elektryka itp itd bez ESP, 5-drzwiowy, słynne dywaniki w zestawie :)))

Jak coś jeszcze, to pisz...
            • j_jola Re: GolfV 1,4FSI 16.06.05, 19:54
              Jezeli chodzi o silniki, 1,4 FSI posiada zwykły pasek rozrzadu a 1,6 FSI pasek
              łancuszkowy Wycenili mi dzis do sprzedazy ,- 10 tys. z wyjsciowej ceny i wyszło
              60 tys. Nie musze dopłacac za radio orginalne , klime i komputer , posiada tez
              kierownice skórzana , wersia 5 drzwiowa .
              Juz przekonałes mnie co do silnika i dzieki , co myslisz o cenie auta ...
              • q_vw Re: GolfV 1,4FSI 17.06.05, 00:19
                Po prostu kupuj jeśli się zdecydowałaś na Golfa V, ta wersja jest OK zwłaszcza
                za tę cenę. Jak z ubezpieczeniem, oni czy Ty ?
        • szymizalogowany Re: GolfV 1,4FSI 16.06.05, 17:53
          > Jest promocja przed wakacyjna - 10 tys

Hehe, ja ci mogę sprzedać swoją starą Mazdę w promocji wakacyjnej "minus 50%".
          Przeceniam z 60 tys na 30 tys. Hehe.

Takiej drugiej oferty "-50%" nie znajdziesz. Dwa razy taniej!
          • q_vw Re: GolfV 1,4FSI 16.06.05, 18:10
            Szymi... poraża mnie głębia Twej wypowiedzi :)))))) napisz jeszcze o kontekście
            swego wpisu...
            • j_jola Re: GolfV 1,4FSI 16.06.05, 20:05
              OK , juz nie mam pytań , dzięki za wypowiedzi ,życze miłej bezawaryjnej
              jazdy ,pozdrawiam
              • devote Re: GolfV 1,4FSI 17.06.05, 02:57
                ciekaw jestem czy ktos jezdzil 1.6 z automatem
    • tomo-21 Re: GolfV 1,4FSI 17.06.05, 09:12
      oglądają angielski program motoryzacyjny dowiedzsiałem sie ze golf 5 został
      przez nich wybrany jako najlepszy i najładniejszy samochód tego roku a oni z
      tego co wiem sa najbardziej wybredni ze wszystkich ludzi wiec i ja tak mysle a
      później łatwiej go bedzie sprzedać pozdrawiam cie Jola. Tomek :)
      • j_jola Re: GolfV 1,4FSI 17.06.05, 12:41
        Ja tez pozdrawiam i dziękuje , teraz wiem ze to bedzie golf :)
        • devote Re: GolfV 1,4FSI 18.06.05, 00:29
          Jolka,ciekaw jestem czy jestes lysa i czy masz wielki kark
          podobno volkswageniarze w Polsce tak maja ;)
    • mobile5 Re: GolfV 1,4FSI 18.06.05, 01:03
      Ma wyjść SzalikVI. Lepiej poczekać na nowy model.
      • j_jola Re: GolfV 1,4FSI 20.06.05, 18:59
        A co to ... za nowa marka :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka