hondziarz Re: radio kodowane - fiesta 95' 16.06.05, 16:22 jak radio jest kodowane to trzeba wpisać po prostu kod. Link Zgłoś
typson podpowiem 16.06.05, 16:34 ze z reguly kod sklada sie z czterech cyfr. I albo sa to cyfry 0-9 - wtedy masz 10 tysiecy mozliwosci albo sa to cyfry 1-6 - wtedy masz 1296 mozliwosci lepiej zacznij juz dzis Link Zgłoś
friendii Miałam tę sama historię 16.06.05, 16:46 Po odłączeniu i ponownym podłączeniu akumulatora radio każe wpisać kod. Jak go nie masz, nie odpali. Kod może mieć poprzedni właściciel (masz z nim kontakt?). Jesli wóz z radiem był kupiony w Polsce w salonie, to może dystrybutor ma ciągle kod w swoich danych (w peugeocie tak to działa). W ostateczności możesz jechać do autoryzowanego salonu i oni ściągną ten kod albo od dystrybutora, albo (nawet) od producenta. Oczywiście musisz miec dowód, że jesteś właścicielem samochodu i zarazem radia. Jesli to wszystko nie zadziała, pozostaje odkodowywanie w nieautoryzowanych warsztatach, ale tu nie mam doświadczeń. :) Link Zgłoś
bozena62 Re: Miałam tę sama historię 16.06.05, 19:17 samochód jest sprowadzony z Niemiec i nie mam kontaktu z poprzednim właścicielem, mam książki instrukcję obsługi po niemiecku ale chyba kodu tam nie znajdę Link Zgłoś
typson Re: Miałam tę sama historię 17.06.05, 01:57 w zestawie instrukcji sa tez instrukcje do radia, listy serwisow, jakies bzdurki, etc. No i sa z reguly kody. Albo w postaci naklejek wklejonych w odpowiednie instrukcje albo w postaci tekturek wielkosci wizytowki gdzies zatknietych do "teczki" z instrukcja Link Zgłoś
bzamiara Re: radio kodowane - fiesta 95' 16.06.05, 21:08 witam ojciec właśnie mamuśce pakupił fiestę '95/96 z radiem forda, ale właścicielka przepierdzieliła kod :) poradziłem mu skierować się do ASO w ASO wyjęli radio, wklepali numer do kompa i pozyskali kod :) nawet dali instrukcję obsługi do radia skasowali niestety aż 40 zł radio ma symbol 5100 albo 5000 (chyba) - kaseciak Link Zgłoś
bzamiara Re: radio kodowane - fiesta 95' 16.06.05, 21:11 jaj już się wybierzesz do ASO to weź wszystkie papierzyska, może tam będzie kod i nie trzeba będzie im płacić (chyaba że liczą sobie za godzinę konsultacji) :) Link Zgłoś