Dodaj do ulubionych

Jakie auto za takie pieniądze? - help

01.07.05, 20:07
Witam potrzebuje pomocy, mam nadzieje że tutaj od Was ją uzyskam.Otóż jaki
samochód używany ewentualnie też nowy można kupić w cenie 30-40 no góra 45
tyś. zł.? Najlepiej taki który ma mało pali i jest mało awaryjny.Taki w
którym jeździć będą przeważnie 4 osoby.Z góry dzieki za wszelkie podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • dark13 Re: Jakie auto za takie pieniądze? - help 01.07.05, 21:37
      czesc mam naimie Darek powiem szczerze to nie jest latwe pytanie ja sam
      osobiscie zajmuje sie handlem samochodami wiec jako takie pojecie mam.najpierw
      musisz sobie rostrzygnac plusy i minusy nowego samochodu;+masz gwarancjie a co
      za tym idzie w razie awarji mniejsze koszta,+kupujesz pewny samochod bez
      historii,ale sa minusy kupujac nowy sam. musisz liczyc sie z obowiazkowymi
      przegladami a to kosztuje,bardzo szybko zwlaszcza w polsce nowy samochod traci
      na wartosci zwlaszcza pierwsze 3 lata wiec jesli juz nowy to na dluzej.pozniej
      musisz wybrac wielkosc samochodu jesli ma to byc na 4 osoby to najlepiej w
      klasie kompakt np vw golf,opel astra.ford focus,toyota corolla,honda
      civic,peugeot 307,renault megane.jesli to nie beda dlugie trasy a raczej
      krotkie to dobrym wyjsciem moze byc troszke nizsza klasa jak vw polo,opel
      corsa,ford fiesta ,toyota starlet,peugeot 206.z moich doswiadczen odradzalbym
      samochody francuzkie sa najbardziej awaryjne,skupilbym sie na samochodach
      niemieckich lub japonskich z tym ze te ostatnie choc bezproblemowe troszke
      drozsze w czesciach.z ekonomicznego punktu widzenia polecilbym zakup auta 2-3
      letniego kupionego w salonie z niewielkim przebiegiem do 70 tys km mozna
      znalesc z silnikiem diesla ktore naprawde malo pala.wybor samochodu to dosc
      subiektywny temat musisz sie kierowac wyglkadem bo musi ci sie choc troche
      podobac.ja osobiscie proponowalbym takie samochody jak skoda fabia z silnikiem
      tdi b malo pali to niedrogi dobrze wykonany samochod,z technika vw ,wiekszy
      skoda oktavia,vw polo i golf,choc drozsze od konkurencji sa dobre zwlaszcza
      polo to naprawde dobre auto chyba najlepsze w swojej klasie,ford focus,toyota
      yaris,moze tez ople choc sa gorzej wykonane w srodku ale tansze technicznie
      dobre,a nowa astra clasic ma teraz b dobra cene.proponuje na poczatek poszukaj
      sobiew kioskach sa fachowe katalogi aut uzywanych i nowych to przynajmniej da
      ci obraz jako taki tam jest wiele informacji i jeszcze jedna rada jesli auto
      uzywane to warto je b dokladnie sprawdzis w dobrym warsztacie najlepiej
      firmowym.zycze udanego zakupu mam nadzieje ze cokolwiek pomoglem pozdrawiam
      • hippolin Opel Astra II 02.07.05, 19:07
        dark13 napisał:

> musisz sobie rostrzygnac plusy i minusy nowego samochodu;

nie ma co rozstrzygać, jak Cie stać kupuj nowy, szkoda kupować używane jak można mieć nowe, skończmy z tą modą na stare i wypierdziałe gruchoty,
        nikt nie sprzedaje dobrego i prawie nowego samochodu, więc nie kupuj auta używanego młodszego niż 4lata (do 3lat to musi mieć poważną usterkę)
        a starszego niż 4lata nie ma co bo sie sypie

>bardzo szybko zwlaszcza w polsce nowy samochod traci

jak widać Darek wciska Ci wielki kit! W Polsce jest duża podaż na używane 5letnie auto możesz sprzedać z utratą 40%wartości podczas gdy na zachodzie ta utrata wynosi minimum 60% !!!!!!!!! Zobacz sobie jak to się kształtuje
        www.autoscout24.de

> wiec jesli juz nowy to na dluzej

Oczywiście, to tak jak z pralką. Czy sprzedajesz do 3-5latach? Nie, bo jak jest dobre to się używa.

>z moich doswiadczen odradzalbym
        > samochody francuzkie sa najbardziej awaryjne,skupilbym sie na samochodach
        > niemieckich lub japonskich

trochę w tym racji jest, jako Polka wybierz samochód produkowany w naszym kraju, daj zarobić polakom. Czy zależy Ci aby nasz kraj był bogaty i nie miał bezrobocia? Tak? To obowiązkowo polski samochód.

> yaris,moze tez ople choc sa gorzej wykonane w srodku ale tansze technicznie
        > dobre,a nowa astra clasic ma teraz b dobra cene

Nowa znaczy II bo na III to nie starczy kasy.

Jeśli chcesz rodzinny samochód to kup Opla Astrę II z Gliwic - mało awaryjny, dużo nie traci na wartości, tanie naprawy - bo dużo zamienników, auto popularne. Stosunkowo duże i nowoczesne. Wersja podstawowa 44tys pln. za 1.4
        ale jak się potargujesz to dodadzą Ci ABS i drugą poduchę za 1000zł :-)
        chyba najlepsze co możesz kupić

Jeśli małe auto, to Fiat Panda 1.3tdi - pewnie ktoś powie że Fiat to słabe i będzie miał rację ale nie z tym silnikiem - diesel pali mało średnio 4-4,5l/100km wytrzymały i tylko 34tys zł
    • callafior Re: Jakie auto za takie pieniądze? - help 02.07.05, 14:44
      Nowe - opel corsa, vw polo, skoda fabia, toyota yaris (będzie słabo wyposażona).
      Z używanych - vw golf lub polo ew. corsa (polo/corsę kupisz prawie nowe), skoda
      octavia, toyota corolla.
      ---------
      Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze, będziesz mieć dwa dni wolnego...
    • jasperr Re: Jakie auto za takie pieniądze? - help 02.07.05, 19:12
      goska_1 napisała:

> Witam potrzebuje pomocy, mam nadzieje że tutaj od Was ją uzyskam.Otóż jaki
      > samochód używany ewentualnie też nowy można kupić w cenie 30-40 no góra 45
      > tyś. zł.? Najlepiej taki który ma mało pali i jest mało awaryjny.Taki w
      > którym jeździć będą przeważnie 4 osoby.Z góry dzieki za wszelkie podpowiedzi.

Mysle ze Mercedes A170 CDI w wersji Long spelnia wszystkie te warunki,mialem
      okazja troche ostatnio pomykac tym samochodzikiem:)zuzycie ON w trasie zarowno
      na niemieckich autostradach jak i po polskich zapachanych drogach to okolo
      4,5l/100km.Samochod w srodku jest bardzo duzy,obszernoscia wnetrza przerasta
      limuzyny klasy sredniej i wyzszej dzieki duzemu rozstawowi osi i z tego co wiem
      to jest autem bezawaryjnym.
      • dark13 Re: Jakie auto za takie pieniądze? - help 02.07.05, 19:41
        jasperr napisał:
        >
        > Mysle ze Mercedes A170 CDI w wersji Long spelnia wszystkie te warunki,mialem
        > okazja troche ostatnio pomykac tym samochodzikiem:)zuzycie ON w trasie
        zarowno
        > na niemieckich autostradach jak i po polskich zapachanych drogach to okolo
        > 4,5l/100km.Samochod w srodku jest bardzo duzy,obszernoscia wnetrza przerasta
        > limuzyny klasy sredniej i wyzszej dzieki duzemu rozstawowi osi i z tego co
        wiem
        >
        > to jest autem bezawaryjnym.
        mercedes klasy a kosztuje wiecej niz 45 tys a jego pierwsza wersja to
        profanacja mercedesa b zle wykonany w srodku tanie plastiki,b niski komfort
        jazdy
        po drugie piszesz ze ma obszerne wnetrze -zgadza sie ma duze ale bez przesady
        nie wieksze niz auta klasy sredniej i wyzszej bo juz z samym golfemV nie ma
        szans jesli chodzi o przestronnosc sprawdz i porownaj
        • jasperr Re: Jakie auto za takie pieniądze? - help 02.07.05, 21:39
          dark13 napisał:
          > mercedes klasy a kosztuje wiecej niz 45 tys a jego pierwsza wersja to
          > profanacja mercedesa b zle wykonany w srodku tanie plastiki,b niski komfort
          > jazdy
          > po drugie piszesz ze ma obszerne wnetrze -zgadza sie ma duze ale bez przesady
          > nie wieksze niz auta klasy sredniej i wyzszej bo juz z samym golfemV nie ma
          > szans jesli chodzi o przestronnosc sprawdz i porownaj

45.000 powinno starczyc na A 170CDI Long z 2001/2002 roku czyli na wersje po
          liftingu w tym z nowymi materialami itd.Co do ilosci miejsca w srodku to chyba
          nigdy nie siedziales ani nie jechales wersja Long bo pod wzgledem ilosci
          miejsca wewnatrz to jest go wiecej niz w Mercedesie E-klasse a porownywanie z
          Golfem nawet 5 jest smieszne bo w A-klasie Long pasazerowie z tylu moga
          zakladac noge na noge taka jest prawda,sam mam 190cm ale obszernosc tego
          samochodu mnie zaskoczyla a wiem co mowie bo na codzien korzystam z Merca E-
          klasse i Passata B5.
          • dark13 Re: Jakie auto za takie pieniądze? - help 02.07.05, 22:16
            zgadza sie nie doczytalem ze piszesz o przedluzonej wersji ale mialem do
            czynienia z normalna 1,7 cdi,co do silnika nie powiem zlych rzeczy ale deska
            rozdzielcza i te tanie plastiki ktore trzeszcza do bolu,a juz najgorsze
            zawieszenie bardzo sztywne zero komfortu zrazilem sie do tego auta bardzo
            • jasperr Re: Jakie auto za takie pieniądze? - help 02.07.05, 22:24
              Na szczescie wersja po liftingu ma znacznie lepsze plastiki ktore juz tak nie
              skrzypia a sam Mercedes podaje ze zastosowal te same ktore stosuje w S-
              klasse.Long jest tez ciut bardziej komfortowy od wersji krotkiej.Coz to byla
              tylko moja mala sugestia bo sam wlascicielem A-klasy nie jestem i raczej nie
              bede ale ostatnio pare tygodni spedzilem za kierownica tego samochodziku i
              pozytywnie mnie zaskoczyl choc wczesniej mialem mieszane uczucia to teraz to
              sie zmienilo a od wlasciciela wiem ze eksploatacja jest bezproblemowa,podczas 3
              letniego uzytkowania i przebiegu 130.000 jak narazie nie bylo zadnych
              awarii,nic sie nie popsulo.
    • szymiburaczany Re: Jakie auto za takie pieniądze? - help 02.07.05, 22:32
      Ja bym sprowadzil ze Stanow Acure TL albo jakies M5 z Niemiec hyhyhy a nie
      jakiegos pierdzielka Yarisa bo Yaris to kibel,buuuu
      • dark13 Re: Jakie auto za takie pieniądze? - help 02.07.05, 22:43
        popros mame niech ci kupi jakiegos nowego resoraka,moze byc nawet acura
        • mobile5 Re: Jakie auto za takie pieniądze? - help 02.07.05, 23:01
          dark13 napisał:

> popros mame niech ci kupi jakiegos nowego resoraka,moze byc nawet acura

Poproś kogoś, żeby ci wytłumaczył co to jest moment obrotowy i do czego służy
          skrzynia biegów.
          • dark13 Re: Jakie auto za takie pieniądze? - help 02.07.05, 23:08

>
            > Poproś kogoś, żeby ci wytłumaczył co to jest moment obrotowy i do czego służy
            > skrzynia biegów.
            tak sie sklada ze ja wiem co to jest moment obrotowy po co mam sie z toba
            spierac,czy ten sam silnik ma inny momeny obrotowy ze skrzynia manualna i
            automatem bo w/g ciebie tak wpisz sobie w gogle pojecie moment obr i przeczytaj
            pierszy link moze zrozumiesz w koncu
            • mobile5 Re: Jakie auto za takie pieniądze? - help 02.07.05, 23:11
              dark13 napisał:

>
              > >
              > > Poproś kogoś, żeby ci wytłumaczył co to jest moment obrotowy i do czego s
              > łuży
              > > skrzynia biegów.
              > tak sie sklada ze ja wiem co to jest moment obrotowy po co mam sie z toba
              > spierac,czy ten sam silnik ma inny momeny obrotowy ze skrzynia manualna i
              > automatem bo w/g ciebie tak wpisz sobie w gogle pojecie moment obr i
              przeczytaj
              >
              > pierszy link moze zrozumiesz w koncu

Nie kręć:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=25920582&a=25951533
    • jurek-sterczyfiut Re: Jakie auto za takie pieniądze? - help 02.07.05, 22:54
      Poczykaj na te z zeszłego roku i kupisz z rabatem . Byndzie novy , z gvarancjom
      i upustem .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka