Dodaj do ulubionych

Fabia Basis ???

IP: 216.104.228.* 18.05.01, 10:16
Na stronie felicia.supermedia.pl znalazłem informację, że Skoda wprowadzi do
sprzedaży nową, gołą do granic możliwości wersję Fabii (bez serwa, poduszek,
czarne zderzaki, koła 13' itp.)
Ma to cudo kosztować ok. 27 tys zł i być propozycją dla dotychczasowych
nabywców Feli.
Czy znajda się na to chętni? I jak daleko mozna posunąć się z odchodzaniem
wypasu żeby zejść z ceną? Moim zdaniem to juz jest przegiecie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pt Re: Fabia Basis ??? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.01, 10:20
      • garfield Re: Fabia Basis ??? 18.05.01, 10:32
        Nie, to nie jest przegięcie! To po prostu jest POLSKA!
        Tylko u nas sprzedaje się wózki w surówce. Mając w d.... bezpieczeństwo Polaków.
        Teraz po wprowadzeniu zakazu sprowadzania uszkodzonych samochodów firmy będą
        tak robić.
        Wszyscy mają nas głęboko! A tak na marginesie: jak zarabia się kilkanaście
        tysięcy to można sobie pozwolić na nowy wózek z salonu! Pozdrawiam inaczej
        ignorantów z ministerstwa transportu.
    • Gość: kuba Re: Fabia Basis ??? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.01, 10:33
      W tym kraju zawsze znajdzie się taki, co to kupi. I jeszcze będzie się cieszył,
      że mu "frajerzy" w salonie za pół darmo sprzedali wózek. Najczęściej jednak
      takie auta bierze biedota na wieloletnie raty i potem spłaca je do końca życia
      ( w sumie i tak wyjdzie to dwa razy drożej niż za gotówkę ). Niestety, biednych
      nie brakuje, a wielu z nich też by chciało pokazać, że jednak ich stać. I stąd
      na ulicach tyle tego "gołego" badziewia - Matizów, Lanosów, Astr Classic itd.
      • Gość: sarp Re: Fabia Basis ??? IP: 212.244.170.* 18.05.01, 10:49
        O, przepraszam! Mój matiz ma ABS, wspomaganie kierownicy, centr.zamek, el.
        szyby, sygnalizację niezapiętych pasów, niedomkniętych drzwi i pozostawionych
        świateł i jeszcze parę rzeczy, których nie mają nawet samochody.
        • garfield Re: Fabia Basis ??? 18.05.01, 10:53
          a ile dałeś za tego matiza????????????????
        • Gość: Tomasz Re: Fabia Basis ??? IP: 193.59.192.* 18.05.01, 10:53
          Gość portalu: sarp napisał(a):

> O, przepraszam! Mój matiz ma ABS, wspomaganie
          kierownicy, centr.zamek, el.
          > szyby, sygnalizację niezapiętych pasów, niedomkniętych
          drzwi i pozostawionych
          > świateł i jeszcze parę rzeczy, których nie mają nawet
          samochody.

... i kosztuje tyle ile Fabia Classic (ok. 32 tys.pln).
          • ikslafar Re: Fabia Basis ??? 18.05.01, 11:02
            CHŁE CHŁE!
          • Gość: sarp Re: Fabia Basis ??? IP: 212.244.170.* 18.05.01, 11:18
            Pomijając "chłe,chłe"(ciekawe czym tak naprawdę jeździ?), to kosztowało, ale w
            promocji - ten ABS - to nie sięgnęło 30. I dzielone oparcie kanapy i miejsce na
            puszkę(pepsi!) i immobi i blok.skrzyni b. i mam dalej wyliczać? Pozdr.:)))
            • Gość: Tomasz Re: Fabia Basis ??? Matiz ... IP: 193.59.192.* 18.05.01, 11:43
              Gość portalu: sarp napisał(a):
              > Pomijając "chłe,chłe"(ciekawe czym tak naprawdę jeździ?), to kosztowało, ale w
              > promocji - ten ABS - to nie sięgnęło 30. I dzielone oparcie kanapy i miejsce na
              > puszkę(pepsi!) i immobi i blok.skrzyni b. i mam dalej wyliczać? Pozdr.:)))
              Czy zastanawiałeś się kiedyś jaki los czeka pasażerów tylnych siedzeń w Matizie
              przy "waleniu od tyłu"?
              Geometria "dostaje w tyłek" przy każdej istotnej stłuczce.
              A propos cen, to za 30 tys. pln kupiłem w zeszłym roku Feilcje 1,3.
              No, niestety bez ABS. Opony KUMHO Matiza powinny obowiązkowo współpracować z ABS.
              Ja mam Dębice Passio i na pewno zatrzymam się szybciej od Matiza z "wypasem".
              Za 30 tys. pln to chyba już można mieć gołego Sportinga Seicento 1,1 ?

• Gość: chłechłe Re: Fabia Basis ??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.01, 12:27
              jeżdże VW polo 1.4 silniczek, 2 x airb. klima elektryka. Wózek z 98rściągnąłem
              na mienie . kosztował mnie 26000 (nie był bity).
              I nie rezyduje w garażu tylko jeździ!
              POZDRO!

Nie odbieraj mego komentarza do siebie. Śmieszy mnie relacja zarobków do cen
              aut w Polsce!
              Bez urazy!
      • dziubek Re: Fabia Basis ??? 18.05.01, 11:16
        Calkiem sporo Lanosow to wersje SX (lepsze) i SE (troche gorsze). Obie roznia
        sie od tych tanszych tym, ze maja zderzaki lakierowane w kolorze nadwozia. SX
        ma w wyposazeniu m.in. elektryczne szyby z przodu, poduszke powietrzna,
        wspomaganie kierownicy, sygnalizacje niezapietych pasow kierowcy, sygnalizacje
        zapalonych swiatel, radio z elektryczna antena, moze miec ABS i klime. SE moze
        miec to wszystko ale silnik 1.5 zamiast 1.6
        Pozdrawiam
        • Gość: garfield Re: Fabia Basis ??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.01, 11:33
          T wszystko za jedyne .......!!!!!!!
          A po 3 latach te autka mają wartość ......!!!!!!
          Odpowiedz sam.
          • Gość: sarp Re: Fabia Basis ??? IP: 212.244.170.* 18.05.01, 11:42
            No tak. Ale wyliczanki ciąg dalszy: W garażu inny nie zmieścił się, bo od
            jakiegoś czasu rezyduje tam laguna II dynamique. Co słychać u "chłe chłe"?
            • Gość: chłechłe Re: Fabia Basis ??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.01, 12:23
              Jestem pod wrażeniem
              A lagunką to co niedziela do kościółka, czy nie ma dzińdziorków na
              exploatację?????
              • Gość: sarp Re: Fabia Basis ??? IP: 212.244.170.* 18.05.01, 12:57
                Wiedziałem,że tak odpowiesz i czekałem na to.Dajesz
                się podprowadzić, chłe chłe. Coś Ty! To laguna
                znajomego, ja tam tylko jestem sublokatorem, za
                sprzątanie. Pozdrawiam : )))))
        • Gość: dziubek Re: Fabia Basis ??? IP: 172.17.4.* / *.ahold.cz 22.05.01, 10:11
          zapomnielem o regulowanej kierownicy, immobilizerze, regulowanym elektrycznie
          prawym lusterku wstecznym i centralnym zamku.
          Pozdrawiam
      • Gość: gosia Re: Fabia Basis ??? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 19.05.01, 10:26
        Gość portalu: kuba napisał(a):

> W tym kraju zawsze znajdzie się taki, co to kupi. I jeszcze będzie się cieszył,
        >
        > że mu "frajerzy" w salonie za pół darmo sprzedali wózek. Najczęściej jednak
        > takie auta bierze biedota na wieloletnie raty i potem spłaca je do końca życia
        > ( w sumie i tak wyjdzie to dwa razy drożej niż za gotówkę ). Niestety, biednych
        >
        > nie brakuje, a wielu z nich też by chciało pokazać, że jednak ich stać. I stąd
        > na ulicach tyle tego "gołego" badziewia - Matizów, Lanosów, Astr Classic itd.

ciekawe madralo ile ty zarabiasz, ze se tu tak ostro poczynasz, to ty z tej
        biedoty nie jestes? stac cie na wozki za pol banki? to skad ty bierzesz te
        pieniadze, moze udzielisz nam, prostakom i biedocie kilku rad?!? to w koncu bede
        mogla mojego matiza na zyletki oddac!
        • Gość: kuba Re: Fabia Basis ??? IP: 217.99.164.* 19.05.01, 13:51
          Szanowna Gosiu nie irytuj się tak bardzo, a jeśli tylko czujesz taką potrzebę,
          to zezłomuj swojego kaszlaka - będzie o jednego Daewoo mniej. Jeśli Cię to
          interesuje, to trzy lata temu skończyłem prawo na UŁ, pracuję ciężko w
          przedstawicielstwie pewnej zagranicznej firmy consultingowej i na razie stać
          mnie tylko na wózek za ćwierć bańki. Sam do tego doszedłem i uważam, że każdemu
          wolno jak tylko ma głowę na karku.
    • Gość: ffmarkus Re: Fabia Basis ??? IP: *.icpnet.pl 18.05.01, 14:43
      No to chyba świat się kończy jeżeli to jest prawda .No to za tą cenę lepiej kupić trochę mniejszego SC ale
      zpoduszką i lakierowanymi zderzakami .Ale ta Fabia to nie jedymy przypadek pazerności firm samochodowych
      .Wystarczy spojrzeć na Opla :Astra Classic bez 2 AIRBAGÓW w serii (jak było 2 lata temu) oraz Astra II z jedną
      poduszką (!!!!!!!!!!!!!!!) i bez ABS-u (to jest kompakt międzynarodowego koncernu a nie jakaś pieprzone gówno )
      .Przeraża mnie też plan wprowadzenia Agili bez poduszki ale nadal z lakierowanymi zderzakami i lusterkami (!!!)
      .Potem tylko radzę się nie dziwić koncernowi Opla ,że sprzedaje coraz mniej aut .przecież w polsce ludzie już też
      zaczęli doszczegać korzyści z posiadania systemów bezpieczeństwa .Ciekawy jestem kiedy Opla wyprzedzi
      Renault ,który jako jeden z nielicznych traktuje Polskę jako normalny rynek aut (minimum w serii 2 poduchy) .Swoją
      drogą ciekawa jest koncepcja rządu Niemiec ,który już dawno wprowadził przepis nakazujący montaż seryjnie
      2 poduszek (dlatego tam nawet SC ma w serii 2 AIR-y a u nas zero) za to u nas musi być gaśnica,której w
      Niemczech nie musi być(co prawda też może się przydać ale w o wiele mniejszej ilości przypadków niż poduchy
      )
      • Gość: garfield Re: Fabia Basis ??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.01, 15:31
        Mnie nie dziwi nic. Polska poprost traktowana jest jako 3 świat. A czy warto
        kupić SC????? Popatrz na test zderzeniowy tego auta HORROR!
        Więc duże gratulacje dla panów z naszego rządu (specjalnie piszę to małą literą
        bo tak samo ich szanuję jak oni nas).
        A o wyposażeniu naszych autek to szkoda pisać!

A Du i tak zaczął zwalniać pracowników natomiast VW otwiera nowy zakład i
        zatrudnia pracowników. A co do golasa Śkody- nasze prawo pozwala na coś takiego
        więc nie miejmy pretensji do Niemca: on też chce zarobić.

Pozdrawiam!

• Gość: trurl Re: Fabia Basis ??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.05.01, 18:01
          Niestety ja też odnoszę wrażenie że przez niektóre koncerny nadal traktowani jesteśmy jak "trzeci
          świat".Wyposażenie samochodu w ABS czy dwa airbagi jest uważane za coś niesłychanego.Przecież na
          zachodzie to jest STANDARD ,rzecz oczywista a nie jakieś wielkie halo.A takie pomysły jak z tą Fabią Basis
          to powinny być prawnie zabronione.Pytanie tylko - ile kosztuje u nas życie człowieka?
        • Gość: sarp Re: Fabia Basis ??? IP: 212.244.170.* 21.05.01, 11:38
          Gość portalu: garfield napisał(a):

> Mnie nie dziwi nic. Polska poprost traktowana jest jako 3 świat. A czy warto
          > kupić SC????? Popatrz na test zderzeniowy tego auta HORROR!
          > Więc duże gratulacje dla panów z naszego rządu (specjalnie piszę to małą literą
          >
          > bo tak samo ich szanuję jak oni nas).
          > A o wyposażeniu naszych autek to szkoda pisać!
          >
          > A Du i tak zaczął zwalniać pracowników natomiast VW otwiera nowy zakład i
          > zatrudnia pracowników. A co do golasa Śkody- nasze prawo pozwala na coś takiego
          >
          > więc nie miejmy pretensji do Niemca: on też chce zarobić.
          >
          > Pozdrawiam!

Jeżeli to nie Ty (adres: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl , post z 18.05,2001,
          g.15:31:18) napisałeś - to publicznie Cię przepraszam. Ale jeśli to jednak TY -
          to również publicznie się pokajaj. Pozdr. :o
          >

• Gość: sarp Re: Fabia Basis ??? IP: 212.244.170.* 21.05.01, 09:03
      Górą matiz!!!!!!!!!!!!
      • Gość: garfield Re: Fabia Basis ??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.01, 09:17
        chłe chłe!
        • Gość: sarp Re: Fabia Basis ??? IP: 212.244.170.* 21.05.01, 09:29
          Cytuję "Mnie nie dziwi nic. Polska poprost traktowana jest jako 3 świat. A czy
          warto
          kupić SC????? Popatrz na test zderzeniowy tego auta HORROR!
          Więc duże gratulacje dla panów z naszego rządu (specjalnie piszę to małą literą
          bo tak samo ich szanuję jak oni nas).
          A o wyposażeniu naszych autek to szkoda pisać!

A Du i tak zaczął zwalniać pracowników natomiast VW otwiera nowy zakład i
          zatrudnia pracowników. A co do golasa Śkody- nasze prawo pozwala na coś takiego
          więc nie miejmy pretensji do Niemca: on też chce zarobić." Koniec cytatu. Matiz
          górą !!!!!!!!!!

• Gość: garfield Re: Fabia Basis ??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.01, 11:11
            ?????????
            Nic takiego nie napisałem! A i z mojego postu też to nie wynika!
            • Gość: sarp Re: Fabia Basis ??? IP: 212.244.170.* 21.05.01, 11:42
              Patrz mój post powyżej, z godz.11:38:00
              • Gość: garfield Re: Fabia Basis ??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.01, 13:31
                Dlaczego mam się kajać? Polskie prawo traktuje nas jako mięso, które może
                jeździć nawet "golasami".
                Śmieszą mnie statystyki : na zachodzie ginie tyle i tyle osób , a w Polsce
                kilka razy więcej.
                Nie jest to spowodowane tylko brawurą kierowców, czy prędkościa.
                W Polsce przeważnie jeżdżą samochody bez poduszek, abs-u, napinaczy pasów, stan
                dróg (dopisz sam), itd itp.
                Tak wiec pisanie mam matiza z abs, poduszkami i uchwytem na puszkę jest
                dowartościowywaniem siebie.
                Dlaczego nie wprowadzi się przepisu: każdy samochód opuszczający salon musi
                mieć na wyposażeniu 2x airbag ?????
                Panowie te elementy nie są luxusem, są standartem ( w cywilizowanych krajach).
                A u nas????
                Pozdrawiam!
                • Gość: sarp Re: Fabia Basis ??? IP: 212.244.170.* 21.05.01, 14:00
                  Ależ oczywiście ! Zupełnie się z Tobą zgadzam, także w kwestii dowartościowania
                  się. I dlatego, w tej lichej auto-rzeczywistości mówię : MATIZ GÓRĄ !!! Bo za
                  mniejsze czy większe pieniądze coś tam jednak zdołał do tego autka
                  zainstalować. Samo autko, wiadomo, nikczemnej jest postury, w środku baaardzo
                  jednak przyzwoite. No nie? Ale tamto to Ty pisałeś, prawda?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka