Dodaj do ulubionych

Toyota Corolla

20.07.05, 11:20
Witam chce poznac opinie sugestie posiadaczy Corolli czy sa zadowoleni z
zakupu jakie sa wady i zalety a moze cos innego kupic jesli tak to co. i czy
sa roznice w wykończeniu i niezawodnosci jak składaja to w angli albo w
turcji bo ponoc tak i te modele psuja sie czesciej a te co przychodza z
japonii mniej i ludzie z nich sa bardziej zadowoleni.
Obserwuj wątek
    • p.s.j Re: Toyota Corolla 20.07.05, 11:32
      Ja mam Cor. rocznik 2004 (jeszcze sprzed face liftu) made in UK i jest OK :)
      niecale 40 kkm przebiegu. Z usterek - na wybojach poskrzypuje deska rozdzielcza
      przy radiu, ponadto uszkodziłem sobie błotnik plastikowy, przedni, ale z mojej
      winy, a raczej winy układacza jakiegoś zwichrowanego krawężnika parkingu na
      pewnym warsiawskim blokowisku. Faktem, że trzeba uważać, bo dolna krawędź
      zderzaka sięga naprawdę nisko. Ale jeździ się super.
    • bejrutek Re: Toyota Corolla 20.07.05, 11:44
      Ja mam corolke '03 D4D(116). Oczywiście made in UK ma znaczenie, niestety
      jakość wykończenia plastików może być w niektórych egzemplarzach troche niska.
      Ja mam ten problem, trzeszczące plastyki, żle spasowane w niektórych miejscach,
      żle przymocowane, fotel pasażera czasami skrzypi jak stara kanapa, jak ktoś
      siedzi w czasie jazdy. Niektóre ASO troche mogą lecieć w ciula. Lubią naciągać
      na "koniczną" wymiane "zużytej" częsci. Mi wciskali kit że tarcze ham z przodu
      sa juz do wymiany przy 45tys km( przy okazji musiałem wymienić klocki ), teraz
      mam 75tys km i jakos jest spoko. Straszyli mnie, że przy 55tys km klocki się
      rozsypią. Na dzień dzisijeszy dalej mam te same klocki i jeszcze mają ponad
      połowę ferody. Do małych ale dokuczliwych rzeczy można zaliczyć problem z
      wchodzeniem wstecznego. Mi nawet podciągali pedał sprzęgła, ale i tak czasami
      nie chce sie wbijać, trzeba rozprzęglić i wtedy wbija. To tyle minusów, reszta
      jest poprostu ok, co tu dużo mówić, ogólnie jestem bardzo zadowolony

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka