Dodaj do ulubionych

atrakcyjne ceny skody

IP: 217.153.15.* 21.08.02, 16:17
szykuje sie bardzo atrakcyjna oferta cenowa na fabie, octavie i superby. mam
zdjecia, ktore wiele mowia w tym temacie. ma ktos jakies miejsce, gdzie mozna
by te zdjecia zamiescic?
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal zdjecia wysylam natychmiast po powodzi Mihau IP: *.telia.com 21.08.02, 20:48
      Cos czuje nosem,ze mam te same zdjecia.Czy masz na mysli fabryke skody po
      powodzi mam 5 zdjec niesamowite .Jak sobie ktos zyczy to prosze e-maill-owac tu
      do mnie natychmiast wysylam,przez 20min. mihau@telia.com
    • Gość: vd Re: atrakcyjne ceny skody IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.02, 23:12
      nie wiem dlaczego ale mam wrazenie ze chodzi o te zdjecia:

fun.from.hell.pl/2002-08-20/
      • chaladia Dlaczego?!?!?! 22.08.02, 07:31
        Niech mi ktoś wytłumaczy, dlaczego Skoda, czyli VW, jak się wydaje prawidłowo
        zarządzane przedsiębiorstwo dopuściła do takiej sytuacji, by sprawne samochody
        zostały zostawione na placu, który miała zalać woda? Przecież każdy z tych
        samochodów MÓGŁ O WŁASNYCH SIŁACH ODJECHAĆ? O wielkiej wodzie wiedziano
        przynajmniej kilkanaście godzin wcześniej, ludzi jakichś też tam chyba mieli? A
        może polisa ubezpieczeńiowa była tak sformułowana, że opłaciło się te samochody
        zatopić?
        • Gość: marekggg Re: Dlaczego?!?!?! IP: *.acn.waw.pl 22.08.02, 08:21
          bo chodzi o zycie ludzi - wyobrazasz sobie ten korek na drogach jakby te setki
          samochodow zaczeli wyjezdzac gdzies na jakas gorke? jak zobaczysz zdjecia z
          austrii i niemiec stwierdzisz ze tam tez zalalo kilka tysiecy nowych samochodow.
          • Gość: mac1 Re: Dlaczego?!?!?! IP: 213.77.125.* 22.08.02, 08:32
            Fakt. Widziałem na niemieckiej TV składy samochodów koło Drezna. Wszystko
            zalane. Po dachach i kształtach wydaje mi się że były to Astry. Wszystko
            przyjedzie do Polski. Wielka promocja !!!!
            Swoją drogą ja tez miałem do połowy zalany samochód. Został w garażu podczas
            powodzi w 1997 roku. Suszyłem go 4 tygodnie i poszedł do ludzi na giełdzie w
            Mysłowicach. Kupili i nawet nie poznali, że sobie pływał. Nic nie wymieniałem.
            Jedynie olej. Pzdr.
    • al_bert Re: atrakcyjne ceny skody 22.08.02, 09:05
      Te samochody na zdjęciach to pryszcz. Ile ich jest 300-400? A wyoraźcie sobie
      hale produkcyjne - zalane sterowniki robotów. Na nowo trzeba je ustawiać,
      programować, sprawdzić wszystkie krańcowki. Ile tysięcy samochodów wyjedzie źle
      pospawanych nim ustawią całą automtykę na nowo. Tego już nie będzie widać na
      zdjęciach. Widoczne będzie po przejechaniu przez kałużę.
      Pozdrawiam
      • Gość: darekk Re: atrakcyjne ceny skody IP: 217.153.15.* 22.08.02, 09:38
        oczywiscie chodzi mi o te same zdjecia, choc mam ich znacznie wiecej. nie
        bardzo mialem gdzie je zamiescic w necie.

ciekaw jestem, co zrobia z tymi autami. rozbiora i zmontuja od nowa to co sie
        da? nie sadze. obawiam sie, ze trafia do salonow sprzedazy po ledwie drobnej
        kosmetyce.

takie auta jak superby (na pierwszym planie) sa po dach napchane elektronika.
        wszystkie kable, pstryczki, procesorki trzeba by wymienic. cale wnetrze
        rowniez, bo woda wyplukujaca szamba nie dodala im uroku.

gdybym teraz kupowal skode trzy razy obejrzalbym ja z kazdej strony szukajac
        jakis zaciekow etc.

darekk
        • Gość: vd Re: atrakcyjne ceny skody IP: *.waw.cdp.pl 22.08.02, 10:27
          Chyba zadna sila nie jest w stanie wysuszyc nowego samochodu tak zeby nikt nie
          poznal ze byl zalany po dach. Nowe auto ma specyficzny fabryczny zapach JAKZE
          inny od zapachu szlamu :)
          • Gość: Michal Re: atrakcyjne ceny skody IP: *.telia.com 22.08.02, 10:42
            Gość portalu: vd napisał(a):

> Chyba zadna sila nie jest w stanie wysuszyc nowego samochodu tak zeby nikt
            nie
            > poznal ze byl zalany po dach. Nowe auto ma specyficzny fabryczny zapach JAKZE
            > inny od zapachu szlamu :)
            Tutaj sprawa sie rozbija o korozje na wszystkich laczach elektrycznych w aucie
            i w data boxie.Po wususzeniu moze chodzic ,ale beda ciagle problemy z
            kontaktami.Volvo kiedys takie auta ze zlomowalo i nastapil odzysk czesci.
            Pzdr.Michal
            • Gość: vd Re: atrakcyjne ceny skody IP: *.waw.cdp.pl 22.08.02, 10:50
              w interesie marki jest zezlomowanie topielcow, mniej kloptow z naprawami
              gwarancyjnymi, (a co z gwarancja?) Superb chyba byl projektowany z mysla o
              prestizowym samochodzie jakos nie wyobrazam sobie chopa co wozi tym buraki na
              targ, bo kupil tanio wielgachny woz ;)
              pozdrawiam

ps. Wy tam w Szwecji nie macie problemow z wielka woda?
        • pysiak1 Re: atrakcyjne ceny skody 22.08.02, 10:28
          Jak masz więcej tych zdjęć proszę przyślij - mój majl - putom@interia.pl
    • al_bert Re: atrakcyjne ceny skody 22.08.02, 12:59
      A pamiętacie jak w latach osiemdziesiątych gdy zatonęła na Odrze barka z
      maluchami? Zatonęło jakieś 70-80 sztuk. Wyłowili je z rzeki i wszystkie
      sprzedali na licytacji. Mało tego cena uzyskana na licytacji była dwa razy
      większa od sklepowej. Było to czasy asygnat i książeczek samochodowych. Ciekawe
      co Czesi z tym zrobią?
      Pozdrawiam
      • Gość: Arti Złom albo aukcja IP: *.teleaudio.com.pl 22.08.02, 13:16
        Moim zdaniem zezłomują te auta, albo puszczą na akcji uperzedzając, że to
        zalane. W końcu ile ich tam jest? Sto, dwieście, trzysta. To mała strata dla
        takiego koncernu jak VW. A gdyby je sprzedali jako pełnowartościowe, to sprawa
        prędzej czy później wyszłaby na jaw. Wtedy byłby niezły dym, który mógłby
        doprowadzić do naprawdę wielkich strat koncernu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka