Gość: darekk IP: 217.153.15.* 21.08.02, 16:17 szykuje sie bardzo atrakcyjna oferta cenowa na fabie, octavie i superby. mam zdjecia, ktore wiele mowia w tym temacie. ma ktos jakies miejsce, gdzie mozna by te zdjecia zamiescic? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Michal zdjecia wysylam natychmiast po powodzi Mihau IP: *.telia.com 21.08.02, 20:48 Cos czuje nosem,ze mam te same zdjecia.Czy masz na mysli fabryke skody po powodzi mam 5 zdjec niesamowite .Jak sobie ktos zyczy to prosze e-maill-owac tu do mnie natychmiast wysylam,przez 20min. mihau@telia.com Link Zgłoś
Gość: vd Re: atrakcyjne ceny skody IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.02, 23:12 nie wiem dlaczego ale mam wrazenie ze chodzi o te zdjecia: fun.from.hell.pl/2002-08-20/ Link Zgłoś
chaladia Dlaczego?!?!?! 22.08.02, 07:31 Niech mi ktoś wytłumaczy, dlaczego Skoda, czyli VW, jak się wydaje prawidłowo zarządzane przedsiębiorstwo dopuściła do takiej sytuacji, by sprawne samochody zostały zostawione na placu, który miała zalać woda? Przecież każdy z tych samochodów MÓGŁ O WŁASNYCH SIŁACH ODJECHAĆ? O wielkiej wodzie wiedziano przynajmniej kilkanaście godzin wcześniej, ludzi jakichś też tam chyba mieli? A może polisa ubezpieczeńiowa była tak sformułowana, że opłaciło się te samochody zatopić? Link Zgłoś
Gość: marekggg Re: Dlaczego?!?!?! IP: *.acn.waw.pl 22.08.02, 08:21 bo chodzi o zycie ludzi - wyobrazasz sobie ten korek na drogach jakby te setki samochodow zaczeli wyjezdzac gdzies na jakas gorke? jak zobaczysz zdjecia z austrii i niemiec stwierdzisz ze tam tez zalalo kilka tysiecy nowych samochodow. Link Zgłoś
Gość: mac1 Re: Dlaczego?!?!?! IP: 213.77.125.* 22.08.02, 08:32 Fakt. Widziałem na niemieckiej TV składy samochodów koło Drezna. Wszystko zalane. Po dachach i kształtach wydaje mi się że były to Astry. Wszystko przyjedzie do Polski. Wielka promocja !!!! Swoją drogą ja tez miałem do połowy zalany samochód. Został w garażu podczas powodzi w 1997 roku. Suszyłem go 4 tygodnie i poszedł do ludzi na giełdzie w Mysłowicach. Kupili i nawet nie poznali, że sobie pływał. Nic nie wymieniałem. Jedynie olej. Pzdr. Link Zgłoś
al_bert Re: atrakcyjne ceny skody 22.08.02, 09:05 Te samochody na zdjęciach to pryszcz. Ile ich jest 300-400? A wyoraźcie sobie hale produkcyjne - zalane sterowniki robotów. Na nowo trzeba je ustawiać, programować, sprawdzić wszystkie krańcowki. Ile tysięcy samochodów wyjedzie źle pospawanych nim ustawią całą automtykę na nowo. Tego już nie będzie widać na zdjęciach. Widoczne będzie po przejechaniu przez kałużę. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: darekk Re: atrakcyjne ceny skody IP: 217.153.15.* 22.08.02, 09:38 oczywiscie chodzi mi o te same zdjecia, choc mam ich znacznie wiecej. nie bardzo mialem gdzie je zamiescic w necie. ciekaw jestem, co zrobia z tymi autami. rozbiora i zmontuja od nowa to co sie da? nie sadze. obawiam sie, ze trafia do salonow sprzedazy po ledwie drobnej kosmetyce. takie auta jak superby (na pierwszym planie) sa po dach napchane elektronika. wszystkie kable, pstryczki, procesorki trzeba by wymienic. cale wnetrze rowniez, bo woda wyplukujaca szamba nie dodala im uroku. gdybym teraz kupowal skode trzy razy obejrzalbym ja z kazdej strony szukajac jakis zaciekow etc. darekk Link Zgłoś
Gość: vd Re: atrakcyjne ceny skody IP: *.waw.cdp.pl 22.08.02, 10:27 Chyba zadna sila nie jest w stanie wysuszyc nowego samochodu tak zeby nikt nie poznal ze byl zalany po dach. Nowe auto ma specyficzny fabryczny zapach JAKZE inny od zapachu szlamu :) Link Zgłoś
Gość: Michal Re: atrakcyjne ceny skody IP: *.telia.com 22.08.02, 10:42 Gość portalu: vd napisał(a): > Chyba zadna sila nie jest w stanie wysuszyc nowego samochodu tak zeby nikt nie > poznal ze byl zalany po dach. Nowe auto ma specyficzny fabryczny zapach JAKZE > inny od zapachu szlamu :) Tutaj sprawa sie rozbija o korozje na wszystkich laczach elektrycznych w aucie i w data boxie.Po wususzeniu moze chodzic ,ale beda ciagle problemy z kontaktami.Volvo kiedys takie auta ze zlomowalo i nastapil odzysk czesci. Pzdr.Michal Link Zgłoś
Gość: vd Re: atrakcyjne ceny skody IP: *.waw.cdp.pl 22.08.02, 10:50 w interesie marki jest zezlomowanie topielcow, mniej kloptow z naprawami gwarancyjnymi, (a co z gwarancja?) Superb chyba byl projektowany z mysla o prestizowym samochodzie jakos nie wyobrazam sobie chopa co wozi tym buraki na targ, bo kupil tanio wielgachny woz ;) pozdrawiam ps. Wy tam w Szwecji nie macie problemow z wielka woda? Link Zgłoś
pysiak1 Re: atrakcyjne ceny skody 22.08.02, 10:28 Jak masz więcej tych zdjęć proszę przyślij - mój majl - putom@interia.pl Link Zgłoś
al_bert Re: atrakcyjne ceny skody 22.08.02, 12:59 A pamiętacie jak w latach osiemdziesiątych gdy zatonęła na Odrze barka z maluchami? Zatonęło jakieś 70-80 sztuk. Wyłowili je z rzeki i wszystkie sprzedali na licytacji. Mało tego cena uzyskana na licytacji była dwa razy większa od sklepowej. Było to czasy asygnat i książeczek samochodowych. Ciekawe co Czesi z tym zrobią? Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Arti Złom albo aukcja IP: *.teleaudio.com.pl 22.08.02, 13:16 Moim zdaniem zezłomują te auta, albo puszczą na akcji uperzedzając, że to zalane. W końcu ile ich tam jest? Sto, dwieście, trzysta. To mała strata dla takiego koncernu jak VW. A gdyby je sprzedali jako pełnowartościowe, to sprawa prędzej czy później wyszłaby na jaw. Wtedy byłby niezły dym, który mógłby doprowadzić do naprawdę wielkich strat koncernu. Link Zgłoś