Dodaj do ulubionych

Hyundai Getz

IP: *.aries.com.pl 29.08.02, 09:25
W AŚ i AutoSukcesie (skądinąd beznadziejne gazety) podniecają się nowym
miejskim Hyundaiem.W Polsce najtańsza wersja (1.3 82 KM) ma kosztować około
36 tyś zł.Wyposażenie nie jest na razie znane.
Osobiście to wole dopłacićb 1600 zł i kupić np.Yarisa 1.3 ze stosunkowo
dobrym wyposażeniem,dynamiczniejszym silnikiem i większą renomą (ważne przy
odsprzedaży).

pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: Remo Re: Hyundai Getz IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 29.08.02, 09:32
      Gość portalu: Sławek napisał(a):

> Osobiście to wole dopłacićb 1600 zł i kupić np.Yarisa 1.3 ze stosunkowo
      > dobrym wyposażeniem,dynamiczniejszym silnikiem i większą renomą (ważne przy
      > odsprzedaży).

No obawiam sie, że dopóki Getz nie jest w sprzedaży nie masz co gdybać.
    • Gość: vd Re: Hyundai Getz IP: *.waw.cdp.pl 29.08.02, 09:34
      fajne zdjecia sa na hyundai.pl (chyba najladniejszej polskiej stronie
      producenta), to auto mi sie podoba, przypomina Space Stara, wnetrze troche za
      prosto narysowane ale calosc bardzo przyjemna, mysle ze to bedzie lepszy strzal
      niz ten z Atosem, swoja droga rosnie chyba jakas nowa subklasa: JAZZ, Getz,
      merc A, moze opel merida
      pozdrawiam
    • Gość: Reksio Re: Hyundai Getz IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.02, 10:37
      Ja tam Yarisem nie podniecałbym się tak bardzo, za mały bagażnik, co Ty tam
      włożysz, nawet Getz ma 2Xwiększy. No chyba, że przesuniesz tylną kanapę, ale
      wtedy nikt do tyłu Jarisa nie wejdzie.
      A tak w ogóle to Toyota jeszcze parę lat temu miała opinię jednorazówki,
      okazało się, że tak nie jest. Podobnie jest z Hyundaiem, na pewno jego
      samochody jakosciowo biją na głowę wyroby Fiata i Francuzów.
      • Gość: Lumbulak Re: Hyundai Getz IP: 212.244.197.* 29.08.02, 12:24
        Getz będzie przebojem nie tylko w Polsce.
        Jest to piękna bryła, nowoczesny silnik, a przede wszystkim jest to Hyundai
        który o klasę przewyższa te "markowe" emblematy.
        Ludzie po co dokładać 1600 zł lub jeszcze ileś tam za forda, toyote lub chuj
        wie jeszcze co, jak wystarczy kupić Getza i ma się wszystko.
        Załapcie to wreszcie.
        Lumbulak
      • Gość: & Re: Hyundai Getz IP: *.idzik.pl / 192.168.6.* 29.08.02, 22:32
        Reksio - a Ty z tym bagażnikiem Yarisa to w odniesieniu do czego ....?
        przecież tu jest dyskusja o najmniejszych miejskich samochodach a nie
        bagażówkach.Pomyliłeś posty.Dyskusje na temat: kombi,SUV. ciężarówkach są w
        innej części Forum Auto.
        • Gość: Reksio Re: Hyundai Getz IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.02, 08:43
          Jeżeli nie zależy Tobie na bagażniku to kup Fiata 126p, to też miejski
          samochoszik i bardzo pakowny. Sorry, a do Yarisa nie zmieszczą się nawet
          większe weekendowe zakupy, chyba na tylnym siedzeniu.
    • Gość: vd Re: Hyundai Getz IP: *.waw.cdp.pl 29.08.02, 16:32
      .... bardziej interesujaco wyglada Mazda 2

motoryzacja.interia.pl/id/galerie/wsp/www/gal/index?galId=3672&tytulGal=Mazda2%20(Demio)

jeszcze jeden minimaxivanik
      • Gość: Sławek Re: Hyundai Getz IP: *.aries.com.pl 29.08.02, 18:17
        Owszem,wyglada bardziej interesująco (Demio II) ale co tam i tak nie będzie u
        nas oferowana,a jeśli bedzie to pewnie w cenie znacznie przewyższającą cene
        Hondy Jazz (która ckądinąd jest ceną skandalicznie wysoką).

pozdrawiam
    • Gość: Sławek Re: Hyundai Getz IP: *.aries.com.pl 29.08.02, 18:20
      Muszę się przyznać,że chciałem sprowokować dyskusje na temat
      wyższości/niższości ulubieńca tego forum czyli Yarisa ;-)
      Nie odpowiada mi ani Yaris ani Getz...

pozdrawiam
      • chaladia Re: Hyundai Getz 29.08.02, 20:02
        Getz będzie miał (ale w Polsce nie w tym roku i zapewne nie w następnym) silnik
        1,6 o mocy 105 KM z momentem 140 Nm przy niewysokich obrotach. Z takim Yariz
        nie ma szans. Podobie z dieslem common rail, ale to jeszcze jeden rok później.
        Myślę, że Yarisowcy i tak będa obstawać przy swoim i nie ma co wszczynać
        dyskusji. Niewątpliwie Getz wyprze z rynku Skodę Fabię (też obiekt ożywionej
        dyskusji na Forum).
    • Gość: martynka Re: Hyundai Getz IP: *.lukowa7.waw.pl / 192.168.1.* 29.08.02, 20:53
      Fajny nawet ten Getz- na pewno fajniejszy od Yarisa-malucha (czy też jak mówi -
      wiecie kto- kosiarki), nowa mazda bardzo podobna do Getza...
      Życzę hyundaiowi jak najlepiej - jeżdziłam swego czasu accentem (2000) i mam
      bardzo pzyjemne z nim doświadczenia....
      a swoją drogą widziałam dziś zajebistego yarisa - na alufelgach , z płetwą
      (elegancko wkomponowaną , nie taką nachalną), zabudowanego od dołu, jakieś miał
      okularki na światłach, i był w pięknym kolorze- coś jak srebro-platyna
      metallic. Miodzio- klubowi yarisa życzę więcej takich
    • Gość: & Re: Hyundai Getz IP: *.idzik.pl / 192.168.6.* 30.08.02, 00:02
      chaladia, martynka - istotnie Yarisowców nie przekonasz do Hyundaia tak jak nie
      zmienisz wyników wszelkich możliwych testów, gdzie od zawsze auta japońskie pod
      kazdym względem zajmują czołowe miejsca, natomiast auta koreańskie zajmują
      ostatnie miejsca. I nie przekona mnie Wasza retoryka.To tylko pobożne życzenia.
      • Gość: Remo Re: Hyundai Getz IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 30.08.02, 08:44
        A ja pamiętam czasy, nie tak odległe, kiedy na dźwięk nazwy samsung czy gold
        star (obecny LG) wszyscy sie wykrzywiali. Sam opieprzyłem swoją mamę, kiedy
        kupiła sobie TV samsung, "bo to szajs" - jak wszyscy mówili. Myślę, że azjaci
        równaja w górę, czego nie można powiedzieć o reszcie świata i prędzej czy
        później hyundai będzie tak samo szanowaną marką jak toyota. O ile w hyundaiu
        nie zacznie "mieszać" jakiś inny koncern...
      • Gość: Reksio Re: Hyundai Getz IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.02, 08:45
        W testach awaryjności końcowe miejsca zajmują produkty włoskie i francuskie.
        • Gość: Sławek Re: Hyundai Getz IP: *.aries.com.pl 30.08.02, 10:07
          Gość portalu: Reksio napisał(a):

Trafiają sie również:
          VW Sharan,Corrado,Seat Toledo,Marbella,Ibiza,Chrysler Voyager,Suzuki SJ(99
          miejsce wg TUV do lat 3),Skoda Favorit,Opel Calibra... Nissan Patrol na 90
          miejscu czy Mitsubishi Carisma i Nissan Terrano na 80 -tym też nie rzucają na
          kolana niezawodnością.

pozdrawiam

> W testach awaryjności końcowe miejsca zajmują produkty włoskie i francuskie.
        • Gość: vd do reksia IP: *.waw.cdp.pl 30.08.02, 10:21
          dwa czy trzy lata temu w tych testach Brava/o zajmowaly pierwsze miejsce w kat.
          3 latkow, ale fiat nie zrobil ze szkoda dla siebie z tego takiej sensacji jak
          Ford dlatego niektorzy wypisuja teraz takie bzdety, punto, CC i SC tez okupuja
          srodek stawki trzeba czytac uwazniej
          • Gość: Sławek Re: do vd IP: *.aries.com.pl 30.08.02, 19:29
            Był to raport Dekry za rok 1998:

1.Bravo/Brava -89,5% bezawaryjne
            3.Mazda 323 -86,1% bezawaryjne
            4.Mercedes SL -85,5%
            5.Toyota Carina -85,5%

W podobnym czasie Fiat Punto znalazł sie na miejscu 15 wraz z Nissanem Micrą
            (wg TUV)

Nie twierdze,ze Fiaty rzucają na kolana niezawodnością ale twierdze,ze 95%
            forumowiczów tak chetnie (i tylko, nie uwzgledniając innych mniej lub bardziej
            ważnych czynników)) posługując się rankingami TUV czy Dekry nie pamieta o w/w
            przykładach.Gwoli ścisłości dodam,że np. Passat znajduje się odpowiednio na
            miejscu 37 -do 3 lat,41 -do 5 lat,47 -do 7 lat (na 82 miejsca),44 -do 9 lat na
            (73) wg TUV -czyli najwyżej połowa stawki...

pozdrawiam
            • Gość: vd Re: do vd IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.02, 21:10
              kurde szukalem tych danych w sieci ale nie moglem znalezc
              dzieki Slawek
              Pozdrawiam
    • Gość: Doki Re: Hyundai Getz IP: *.1-200-80.adsl.skynet.be 30.08.02, 20:08
      Wyczytane dzisiaj: niezly ten Getz, ale motor (1.3) za slaby, traci oddech na
      autostradzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka