bartmax 29.08.05, 18:03 Jestem zainteresowany kupnem Opla Omegi diesla. Czy możecie wyrazić swoje opinie na temat tego samochodu. Silnik to 2.5 tds, jeśli się nie mylę, to jest to silnik od BMW. Proszę o plusy i minusy. Link Zgłoś Obserwuj wątek
swoboda_t Re: OPEL OMEGA - POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.08.05, 18:39 Kiepski wybór-silnik jest dość awaryjny, pękające głowice to jedno, co pamiętam. Poszukaj w sieci klubu Opla i BMW to Ci pewnie napiszą wszystko od A do Z. Jak Omega B, to tylko benzynka, ewentualnie z instalacją LPG. Link Zgłoś
waskes29 Re: OPEL OMEGA - POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.08.05, 19:04 bartmax napisał: > Jestem zainteresowany kupnem Opla Omegi diesla. Czy możecie wyrazić swoje > opinie na temat tego samochodu. Silnik to 2.5 tds, jeśli się nie mylę, to > jest to silnik od BMW. Proszę o plusy i minusy. Jesli juz musisz miec omege to poszukaj lepiej w wersji benz. i przerob na zapalniczke 2.5 td to pewne klopoty Link Zgłoś
bartmax Re: OPEL OMEGA - POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.08.05, 20:36 Dzięki za rady, może ktoś jeszcze ma swoje zdanie? Link Zgłoś
vsn Re: OPEL OMEGA - POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.08.05, 21:24 tez z checia poslucham, bo przymierzam sie do zakupu Vauxhalla Omegi (B) Link Zgłoś
typson Re: OPEL OMEGA - POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.09.05, 02:07 mam rady jak powyzej. Ten silnik to raczej porazka, w montowanym w bmw tez pekalay glowice ponizej 200kkm. I gwoli uscislenia - nie jest to taka slynna rakieta jak TDI czy temu podobne klekoty. Tego typu diesli nie kupuje sie uzywanych. Link Zgłoś
kumana1 Re: OPEL OMEGA - POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.09.05, 08:52 mam doswiadczenie z bmw 525tds i byłem zadowolonym posiadaczem przez prawie rok. nic naprawde nic sie nie działo złego, autko paliło 8 litrow. wiec tylko lałem paliwo wymieniałem olej i nic wiecej. chodził wysmienicie. duzo jezdze wiec przez ten czas zrobilem około 100,tys a autko miało juz 220 czyli miał 320 a miał moc i wszystko ok. ale.. z tego co slyszałem omega ma niby ten sam silnik ale jest w omegach awaryjny Link Zgłoś
typson Re: OPEL OMEGA - POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.09.05, 11:40 byly dwa - 525td i 525tds - to zasadnicza roznica ;) Link Zgłoś
waskes29 Re: OPEL OMEGA - POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.09.05, 12:03 typson napisał: > byly dwa - 525td i 525tds - to zasadnicza roznica ;) Z tego co ja pamietam byly 2,4td i 2,5 tds w omegach byly te same silniki 2,5 tds co w 5-kach Link Zgłoś