Dodaj do ulubionych

Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy

05.09.05, 10:57
Rzecz dziala sie w sobote przed supermarketem Lidl - ulubionym miejscem
zakupow ludzi pokroju skodziarzy. Czekalem sobie wlasnie na parkingu na
kumpli, ktorzy poszli zakupic browar na grilla i nagle przed maska zaparkowal
mi z piskiem opon lsniacy bolid w kolorze 'wisnia'.
A w srodku ROTFL - za kierownica trzydziestoparoletni nieogolony skodziarz o
tepym spojrzeniu, obok pucolowata blondyna, a z tylu para 60-latkow.
Towarzystwo wytoczylo sie z auta (nie cale - na strazy dobytku zostala
blondyna) i wtedy zobaczylem ich w calej krasie. Kierowca mial wyraznie
zarysowany piwny brzuszek, a na nogach sandaly i biale skarpetki. Facet z tylu
byl nawet chudy, ale niechlujny ubior wskazywal na spawacza albo murarza.
natomiast baba z tylu byla typowa przedstawicielka bab po 50-ce w Polsce -
gruba, w rozlazlych butach i z nieogolonymi nogami. Wierna kopia tej blondyny
z przodu, wnioskuje wiec, ze byli to tesciowie kierowcy. Towarzysto udalo sie
do marketu, a blondyna otworzyla drzwi na osciez, wyciagnela sie wygodnie w
fotelu i zaczela sie przegladac w lusterku puszczajac oko w moja strone.
Nieobecna trojka wrocila nadzwyczaj szybko, bo juz po okolo 5 minutach. Widac
nie mogli sie doczekac, kiedy znow wsiada do swojego wspanialego auta. Ale
najciekawsze byly ich zakupy. Kierowca nie mial nic, natomiast starsi panstwo
kupili sobie po piwku Tatra Mocne w puszce. Facet widac nie mogl juz wytrzymac
bo otworzyl puszke i zaczal obalac zaraz po wyjsciu z sklepu. Chcial
poczestowac tez blondyne na przednim siedzeniu, ale odmowila. Baba byla
bardziej taktowna, bo otworzyla puszke dopiero po wejsciu do pojazdu.
Wczesniej zieciu otworzyl bagaznik i razem z tesciem zaczeli ogladac jego
przepastne czeluscie. Po chwili wsiedli (tesciu chcial z przodu, ale blondyna
mu nie dala) i odjechali z zawadiackim piskiem opon.
A najciekawsze jest to, ze skodziarze ci przyjechali Dacia Logan (numer
rejestracyjny TK 72175). ROTFL
Obserwuj wątek
    • szczurwa Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 05.09.05, 11:00
      Kielce to potęga..!
    • emes-nju Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 05.09.05, 11:23
      Z twojej wypowiedzi jasno wynika, ze jestes skodziarzem :-P
      • wonnan.30 Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 05.09.05, 11:31
        Śmiejesz się z loganowego murarza, a sam zapewne jesteś fabijnym ślusarzem :)
      • zmeczony_slusarz Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 05.09.05, 11:35
        emes-nju napisał:

> Z twojej wypowiedzi jasno wynika, ze jestes skodziarzem :-P
        >

Ja tam nic nie kupowalem.
        • wonnan.30 Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 05.09.05, 11:41
          Wygrałeś w Chwili Prawdy?:D
        • 10danek Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 05.09.05, 11:42
          zmeczony_slusarz napisał:

> emes-nju napisał:
          >
          > > Z twojej wypowiedzi jasno wynika, ze jestes skodziarzem :-P
          > >
          >
          > Ja tam nic nie kupowalem.

ale zadajesz sie z ludzmi ktorzy tam kupuja, wiec jestes taki sam jak ci z
          Logana. Masz brzuszek czy bialek skarpetki ;)
          • zmeczony_slusarz Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 05.09.05, 11:45
            10danek napisał:

>
            > ale zadajesz sie z ludzmi ktorzy tam kupuja, wiec jestes taki sam jak ci z
            > Logana. Masz brzuszek czy bialek skarpetki ;)

1. Po pierwsze, byl to jedyny sklep po drodze na grilla.
            2. Po drugie piwo, ktore kupili to byl zwykly Zywiec, a nie jakies wynalazki pod
            marka Lidl.
            3. Po trzecie, ani brzuszek ani skarpetki mnie nie dotycza.
            • kuszacy_witas Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 04.10.05, 17:43
              Zywiec ? Wydawalo mi sie ze napisales Tatra Mocne....
        • waskes29 Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 05.09.05, 11:45

>

To co tam robiles pilnowales samochodow ,odstawiales wozki za oplata czy tez
          wyciagales z nich monety? Lepsze zajecie niz mycie szyb na skrzyzowaniach?
          • zmeczony_slusarz Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 05.09.05, 11:56
            waskes29 napisał:

> To co tam robiles pilnowales samochodow ,odstawiales wozki za oplata czy tez
            > wyciagales z nich monety? Lepsze zajecie niz mycie szyb na skrzyzowaniach?

Drugi raz nie bede wyjasnial.
        • emes-nju Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 05.09.05, 12:00

> emes-nju napisał:
          >
          > > Z twojej wypowiedzi jasno wynika, ze jestes skodziarzem :-P
          > >
          >

To po co tam stales?

Robisz badania socjologiczne, bawisz sie w podgladacza, zeby zasmiecac forum, czy tez masz nieuswiadomione ciagaty w kierunku wysmiewanych przez ciebie grup spolecznych?
          • zmeczony_slusarz Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 05.09.05, 12:10
            emes-nju napisał:

> To po co tam stales?
            >
            > Robisz badania socjologiczne, bawisz sie w podgladacza, zeby zasmiecac forum, c
            > zy tez masz nieuswiadomione ciagaty w kierunku wysmiewanych przez ciebie grup s
            > polecznych?
            >

A po co ludzie chodza do ZOO?
            • emes-nju Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 05.09.05, 12:13
              Nie chadzam do ZOO
              • wonnan.30 Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 05.09.05, 12:17
                Przecież koleś wyjaśnił, że na parkingu czekał na kumpli, co poszli po piwo, bo
                przecież ktoś tej srebrnej fabii musiał popilnować :D
                • emes-nju :-) n/t 05.09.05, 12:18

• waskes29 Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 05.09.05, 12:24
                  wonnan.30 napisała:

> Przecież koleś wyjaśnił, że na parkingu czekał na kumpli, co poszli po piwo,
                  bo
                  >
                  > przecież ktoś tej srebrnej fabii musiał popilnować :D

No i tak oto wysmiewani do tej pory skodziarze dzieki wprowadzeniu marki Dacia
                  sami moga teraz byc wysmiewaczami ,a posiadacze Loganow musza uzbroic sie w
                  cierpliwosc gdyz zapowiadana jest niedlugo inwazja samochodow z chin i oni tez
                  beda mogli dolaczyc go przesmiewaczy i taka dalej i tak dalej ... bo to Polska
                  • saltimbocca Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 05.09.05, 12:50
                    teraz sfrustrowany Waszą reakcją zmęczony ślusarz jeszcze bardziej znienawidzi
                    posiadaczy aut marki Skoda, bądź Dacia i stanie się seryjnym zabójcą tychże. Z
                    tego co napisał ślusarz jasno ukazuje się nam nieprawidłowa osobowość z
                    głębokimi kompleksami. Może i jeździ Hondą, Toyotą, bądź innym Fałwejem, ale ze
                    znanych tylko jemu i jego lekarzowi powodów musi sobie cały czas udowadniać
                    swoją wartość i oceniać każdego napotkanego człowieka, zwłaszcza po ocenie jego
                    samochodu.
                    • 10danek Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 05.09.05, 12:53
                      Na poczatek nalezaloby sie zastanowic co jest przyczyna zmeczenia naszego
                      slusarza.
                      • waskes29 Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 05.09.05, 12:58
                        10danek napisał:

> Na poczatek nalezaloby sie zastanowic co jest przyczyna zmeczenia naszego
                        > slusarza.

Prawdopodobnie ponownie pojechal byc moze nawet darmowym autobusem na parking
                        lidla w celu dalszej obserwacji zjawisk spolecznych czego wytworem bedzie
                        pewnie nastepny watek z tej serii
                        • barkas Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 05.09.05, 14:47
                          BEŁKOT.
                          Kjelecki bełkot.
                          • zmeczony_slusarz Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 05.09.05, 15:28
                            barkas napisał:

> BEŁKOT.
                            > Kjelecki bełkot.

Lepjej pochwal sie jak sie sprawuje gejowska oktawka Laurent&Clement.
                            • wonnan.30 Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 05.09.05, 15:47
                              lepJej??? OMG :D No to teraz wiemy, czym szanowny ślusarz jeździ. Fabia,
                              spartańskie warunki dla prawdziwego mężczyzny!
                              • plawski Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 05.09.05, 15:52
                                wonnan.30 napisała:

> lepJej??? OMG :D No to teraz wiemy, czym szanowny ślusarz jeździ. Fabia,
                                > spartańskie warunki dla prawdziwego mężczyzny!

....:::::::w sumie to jeszcze ciskawe czyja Fabią??? Komu ten zamek
                                otworzył???::::::.....
                • devote Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 05.09.05, 18:22
                  wonnan.30 napisała:

> Przecież koleś wyjaśnił, że na parkingu czekał na kumpli, co poszli po piwo,

czyli tak samo chcieli ugasic pragnienie jak murarz i baba z Logana
                  he he he
    • hmp_inc Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 05.09.05, 15:53
      A czym jezdzi zmeczony_slusarz? Zapewne czarnym "bmfu" sprowadzonym od braci z
      zachodu z super wydechem "remus" (nakleika) i alufelgami (ktore sam
      skads "wyczarowal"). Z wozu slychac mega obciachowa muzyke techniawę z
      nowiutkiego radia (ktore "samo" niedawno zmienilo wlasciciela) Wozi swoja ekipe
      po 4 piwach na grilla. A najbardziej pijany prowadzi? A ubrany jest w piekny
      nowiutki dresik...
      Wiesz seryjne 1.8t w skodzie octavi laurent & klement zostawia 90% aut za soba
      na swiatlach... Ile ma do 100? 8,5? A po modyfikacjach...
      • hmp_inc Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 05.09.05, 15:56
        Fabia.. istny cud techniki! 1,2 HTP czy 1,0:>? Dajesz czadu...
        Smiejesz sie ze skodziarzy skoro sam jadac skoda nim jestes...
        A moze to zazdosc ze tych ludzi bylo stac na Logana...
      • szymizalogowany Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 05.09.05, 21:30

Wiesz seryjne 1.8t w skodzie octavi laurent & klement zostawia 90% aut za soba
        > na swiatlach... Ile ma do 100? 8,5? A po modyfikacjach...

Tak dużo? Eeee myślałem że jest szybsza, ostatnio się ścigałem z Audi A4 1.8T
        takim nowym i wygrałem ale nie tak łatwo wcale a mój samochód jest o 1,5s
        szybszy niż ta Skoda 1.8 T.
        • hmp_inc Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 06.09.05, 17:07
          szymizalogowany napisał:

>
          > Wiesz seryjne 1.8t w skodzie octavi laurent & klement zostawia 90% aut za
          soba
          >
          > > na swiatlach... Ile ma do 100? 8,5? A po modyfikacjach...
          >
          > Tak dużo? Eeee myślałem że jest szybsza, ostatnio się ścigałem z Audi A4 1.8T
          > takim nowym i wygrałem ale nie tak łatwo wcale a mój samochód jest o 1,5s
          > szybszy niż ta Skoda 1.8 T.
          >
          ...a moj o 1,6s! Scigalem sie... Scigac to się można chyba na torze? Chyba
          zkillowałeś audi a4 1.8t:) Szybkim autem trzeba umieć jeżdzić...
          • szymizalogowany Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 06.09.05, 21:11
            > ...a moj o 1,6s! Scigalem sie... Scigac to się można chyba na torze? Chyba
            > zkillowałeś audi a4 1.8t:) Szybkim autem trzeba umieć jeżdzić...

Szybkie się zaczynają od 5-6s. Takie co mają 7s to są takie "może być ale nic
            nadzwyczajnego".
            • hmp_inc Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 06.09.05, 21:59
              szymizalogowany napisał:

> > ...a moj o 1,6s! Scigalem sie... Scigac to się można chyba na torze? Chyb
              > a
              > > zkillowałeś audi a4 1.8t:) Szybkim autem trzeba umieć jeżdzić...
              >
              > Szybkie się zaczynają od 5-6s. Takie co mają 7s to są takie "może być ale nic
              > nadzwyczajnego".
              >
              >
              (...) Hmm.. to bardzo malo byloby tych szybkich... Ja chyba jestem nie z tej
              epoki. Civic Type R nie jest szybkim autem.. Leon Cupra R tez.. Subarynka chyba
              tez sie nie zalapie. Nic nadzwyczajnego- warto zapamietac.
              • szymizalogowany Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 06.09.05, 22:06
                hmp_inc napisał:

> szymizalogowany napisał:
                >
                > > > ...a moj o 1,6s! Scigalem sie... Scigac to się można chyba na torze
                > ? Chyb
                > > a
                > > > zkillowałeś audi a4 1.8t:) Szybkim autem trzeba umieć jeżdzić...
                > >
                > > Szybkie się zaczynają od 5-6s. Takie co mają 7s to są takie "może być ale
                > nic
                > > nadzwyczajnego".
                > >
                > >
                > (...) Hmm.. to bardzo malo byloby tych szybkich... Ja chyba jestem nie z tej
                > epoki. Civic Type R nie jest szybkim autem.. Leon Cupra R tez.. Subarynka
                chyba
                >
                > tez sie nie zalapie. Nic nadzwyczajnego- warto zapamietac.

Subaru myslalem ze ma kolo 6s. Ja wiem po swoim ze ma niby 7 ale jak dla mnie
                jest dalej za wolny.

Syfik i Seat Kupa to sa ciotoskie samochody dla gei. Takie "sranie w banie niby
                spiort" hehe.

Bez wchodzenia w jakies luksusowe marki, to ze zwyklych to na miano szybkiego
                zasluguje M3, M5, E55, Evo, Impreza STI, Supra, i takie tam hehe. Na pewno nie
                jakies syfiki i seaty.
                • waga71 Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 07.09.05, 10:30
                  a co takiego masz, że ma 7 s do 100km/h?

pozdr
                  • szymizalogowany Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 07.09.05, 20:49
                    > a co takiego masz, że ma 7 s do 100km/h?

A kupilem sobie wstyd przyznac uzywane Renault Megane DCi w dieslu. Jednak sie
                    przeprosilem nie sa te silniki takie zle. A do tego mam chip wlozony i wedlug
                    pomiarow na liczniku mam 7s.
                    • hmp_inc Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 07.09.05, 21:02
                      szymizalogowany napisał:

> > a co takiego masz, że ma 7 s do 100km/h?
                      >
                      >
                      > A kupilem sobie wstyd przyznac uzywane Renault Megane DCi w dieslu. Jednak
                      sie
                      > przeprosilem nie sa te silniki takie zle. A do tego mam chip wlozony i wedlug
                      > pomiarow na liczniku mam 7s.
                      >

konstruuj sensowne zdania ok? A ile koni ma te twoje "Reno"? Jaki moment? w
                      • szymizalogowany Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 07.09.05, 21:18
                        hmp_inc napisał:

>
                        > > > a co takiego masz, że ma 7 s do 100km/h?
                        > >
                        > >
                        > > A kupilem sobie wstyd przyznac uzywane Renault Megane DCi w dieslu. Jedna
                        > k
                        > sie
                        > > przeprosilem nie sa te silniki takie zle. A do tego mam chip wlozony i we
                        > dlug
                        > > pomiarow na liczniku mam 7s.
                        > >
                        >
                        > konstruuj sensowne zdania ok? A ile koni ma te twoje "Reno"? Jaki moment? w

Zapewne nie tyle co RX-7 nowsze niz Mazda6 z twoich opowiesci w innym watku
                        hehehe.

A powznie to jest to silnik 1.9 DCi ma wedlug hamowni po tuningu chipowym 180
                        KM oraz co wazniejsze 512,5 Nm przy 1200 obr.

Koszt przerobki to 3000 PLN.
                        • hmp_inc Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 07.09.05, 21:39
                          To pewnie wykresy z hamowni tez masz.. heheh?
                          no fakt mnie nie stac na m5... ciebie napewno.
                          • szymizalogowany Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 07.09.05, 21:42
                            hmp_inc napisał:

> To pewnie wykresy z hamowni tez masz.. heheh?
                            > no fakt mnie nie stac na m5... ciebie napewno.

Spoko ze mam. A co?

To ze ciebie nie stac na M5 to nie znaczy ze jest luksusowe. Moze cie rowniez
                            nie stac na jakiegos czterocylindrowego Accordeona za 100tys PLN co nie zmienia
                            faktu ze jest on w skali swiatowej zwykla gowniana wytloczka klasy sredniej.

A to ze mnie i ciebie nie stac na M5 i wydaje nam sie ze kosztuje fortune to
                            tylko dowodzi ze zyjemy w biednym kraju a nie ze M5 jest luksusowy hehehe.
                • hmp_inc Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 07.09.05, 16:07
                  szymizalogowany napisał:

> Bez wchodzenia w jakies luksusowe marki, to ze zwyklych to na miano szybkiego
                  > zasluguje M3, M5, E55, Evo, Impreza STI, Supra, i takie tam hehe. Na pewno
                  nie
                  > jakies syfiki i seaty.
                  >
                  A ja myślałem ze M5 za pół miliona jest luksusowe... nie znam się wogóle na
                  samochodach. A to Suprę jeszcze sprzedają w Europie..? Żartujesz sobie?
                  zapomniałeś dopisać porsche boxter i 911, Audi RS4 Itd...
                  • szymizalogowany Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 07.09.05, 21:16
                    hmp_inc napisał:

>
                    > > Bez wchodzenia w jakies luksusowe marki, to ze zwyklych to na miano szybk
                    > iego
                    > > zasluguje M3, M5, E55, Evo, Impreza STI, Supra, i takie tam hehe. Na pewn
                    > o
                    > nie
                    > > jakies syfiki i seaty.
                    > >
                    > A ja myślałem ze M5 za pół miliona jest luksusowe... nie znam się wogóle na
                    > samochodach. A to Suprę jeszcze sprzedają w Europie..? Żartujesz sobie?
                    > zapomniałeś dopisać porsche boxter i 911, Audi RS4 Itd...

To zle myslales. M5 to jest luksusowe dla ciebie. W skali swiatowej jest
                    przecietne a luksusowe jest Ferrari, Lambo albo Aston.
                    • wujaszek_joe zartujesz z tym dieslem? 07.09.05, 21:50
                      co to sie stalo? ostatnie dwa tłoki w xedosie zmarły?
                      ciekawe czy znajdzie sie ktos pracowito-złosliwy i poszuka w forum twoje teksty
                      o "dyzlach" a było ich milion.
                      • szymizalogowany Re: zartujesz z tym dieslem? 07.09.05, 21:51
                        wujaszek_joe napisał:

> co to sie stalo? ostatnie dwa tłoki w xedosie zmarły?
                        > ciekawe czy znajdzie sie ktos pracowito-złosliwy i poszuka w forum twoje
                        teksty
                        >
                        > o "dyzlach" a było ich milion.

Dobra tam ludzie sie zmieniaja. Przejrzalem na oczy i jednak ta Meganka DCi
                        jest w miare ok.
                        • wujaszek_joe Re: zartujesz z tym dieslem? 07.09.05, 21:56
                          widzisz cos w lusterku jak nacisniesz gaz?
                          podobno po tym najłatwiej chipowanego diesla poznac.
                          dobrze ze mało jezdzisz, bo nie robi to najlepiej na trwałosc.
                          tego momentu ogromnego mogłes nie kupowac, on przeca nic nie daje:)
                          • szymizalogowany Re: zartujesz z tym dieslem? 07.09.05, 21:59
                            wujaszek_joe napisał:

> widzisz cos w lusterku jak nacisniesz gaz?
                            > podobno po tym najłatwiej chipowanego diesla poznac.
                            > dobrze ze mało jezdzisz, bo nie robi to najlepiej na trwałosc.
                            > tego momentu ogromnego mogłes nie kupowac, on przeca nic nie daje:)

No troche kopci. Ale i tak niezle chodzi.

Moment byl w standardzie.
                            • hmp_inc Re: zartujesz z tym dieslem? 07.09.05, 22:04
                              Szymi ile masz lat? A ile sobie dodałeś?
                            • wujaszek_joe Re: zartujesz z tym dieslem? 07.09.05, 22:07
                              jak możesz tak szkodzić środowisku???
                              wiesz ile przez diesle ginie ludzi na raka???
                              hihiihih, cytuje z pamięci, sorry za niescisłosci
                              • hmp_inc Re: zartujesz z tym dieslem? 07.09.05, 22:12
                                Ech szymi to ma klawe życie... Która klasa podstawówki?
                    • wujaszek_joe Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 07.09.05, 21:52
                      masz jakąś fobię z tymi luksusowymi autami. ile procent ludzi na swiecie stac
                      na M5, 1%? to chyba najprostszy wskaznik czy jakies dobro jest luksusowe czy
                      nie
                      • szymizalogowany Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 07.09.05, 21:55
                        wujaszek_joe napisał:

> masz jakąś fobię z tymi luksusowymi autami. ile procent ludzi na swiecie stac
                        > na M5, 1%? to chyba najprostszy wskaznik czy jakies dobro jest luksusowe czy
                        > nie

Taaaa, a dwa miliardy ludzi czyli jedna trzecia zyje za mniej niz dolara
                        dziennie.

Dla nich pewnie 1000 dolcow to majatek ale to nie znaczy ze dla mnie tez.
    • gloocik Ale o co chodzi? 05.09.05, 20:31
      Oni wreszcie jechali Skoda czy nie bo nie rozumiem.
      • zmeczony_slusarz Re: Ale o co chodzi? 06.09.05, 08:09
        gloocik napisał:

> Oni wreszcie jechali Skoda czy nie bo nie rozumiem.

To byli skodziarze mentalni.
        Teraz rozumiesz?
    • zaq26 Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 05.09.05, 22:27
      bez sensu
      • gloocik Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 05.09.05, 22:29
        zaq26 napisał:

> bez sensu

Tez tak uwazam.
        Przeciez po 2 browary mozna bylo jechac do sklepu osiedlowego.
        • zmeczony_slusarz Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 06.09.05, 08:12
          LOL
    • szymonsilny Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 06.09.05, 08:19
      Może to i prawda, że skodami jeżdzą ludzie prości. Może to i prawda, że to nie
      są wybitne samochody. Może.

Ale zaprawdę powiadam wam!

WOLĘ SKODĘ NIŻ OPLA! JAZDA OPLEM TO WSTYD, HAŃBA I SROM !!!
      • zmeczony_slusarz Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 06.09.05, 08:34
        szymonsilny napisał:

> Może to i prawda, że skodami jeżdzą ludzie prości. Może to i prawda, że to nie
        > są wybitne samochody. Może.
        >
        > Ale zaprawdę powiadam wam!
        >
        > WOLĘ SKODĘ NIŻ OPLA! JAZDA OPLEM TO WSTYD, HAŃBA I SROM !!!

A widziales ty w ogole kiedys srom?
    • spocony.buhaj Zmyslasz gosciu 06.09.05, 09:49
      NIe ma wisniowych fabii
      • zmeczony_slusarz Re: Zmyslasz gosciu 07.09.05, 09:14
        spocony.buhaj napisał:

> NIe ma wisniowych fabii

I co z tego?
        Sa za to w kolorze Corrida.
        Dla buhajow.
    • lewarek5 Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 06.09.05, 10:01

> Rzecz dziala sie w sobote przed supermarketem Lidl - ulubionym miejscem
      > zakupow ludzi pokroju skodziarzy. Czekalem sobie wlasnie na parkingu na
      > kumpli, ktorzy poszli zakupic browar na grilla i nagle przed maska zaparkowal
      > mi z piskiem opon lsniacy bolid w kolorze 'wisnia'.
      > A w srodku ROTFL - za kierownica trzydziestoparoletni nieogolony skodziarz o
      > tepym spojrzeniu, obok pucolowata blondyna, a z tylu para 60-latkow.
      > Towarzystwo wytoczylo sie z auta (nie cale - na strazy dobytku zostala
      > blondyna) i wtedy zobaczylem ich w calej krasie. Kierowca mial wyraznie
      > zarysowany piwny brzuszek, a na nogach sandaly i biale skarpetki. Facet z tylu
      > byl nawet chudy, ale niechlujny ubior wskazywal na spawacza albo murarza.
      > natomiast baba z tylu byla typowa przedstawicielka bab po 50-ce w Polsce -
      > gruba, w rozlazlych butach i z nieogolonymi nogami. Wierna kopia tej blondyny
      > z przodu, wnioskuje wiec, ze byli to tesciowie kierowcy. Towarzysto udalo sie
      > do marketu, a blondyna otworzyla drzwi na osciez, wyciagnela sie wygodnie w
      > fotelu i zaczela sie przegladac w lusterku puszczajac oko w moja strone.
      > Nieobecna trojka wrocila nadzwyczaj szybko, bo juz po okolo 5 minutach. Widac
      > nie mogli sie doczekac, kiedy znow wsiada do swojego wspanialego auta. Ale
      > najciekawsze byly ich zakupy. Kierowca nie mial nic, natomiast starsi panstwo
      > kupili sobie po piwku Tatra Mocne w puszce. Facet widac nie mogl juz wytrzymac
      > bo otworzyl puszke i zaczal obalac zaraz po wyjsciu z sklepu. Chcial
      > poczestowac tez blondyne na przednim siedzeniu, ale odmowila. Baba byla
      > bardziej taktowna, bo otworzyla puszke dopiero po wejsciu do pojazdu.
      > Wczesniej zieciu otworzyl bagaznik i razem z tesciem zaczeli ogladac jego
      > przepastne czeluscie. Po chwili wsiedli (tesciu chcial z przodu, ale blondyna
      > mu nie dala) i odjechali z zawadiackim piskiem opon.
      > A najciekawsze jest to, ze skodziarze ci przyjechali Dacia Logan (numer
      > rejestracyjny TK 72175). ROTFL

.. nie wiedzialem ze podgladacz jestes,a pozatem "ta para szesciesieciolatków"
      ma po piecdziesiat pare - szyby limuzyny brudne byly i dlatego nie zauwazyles -
      na przyszlosc wypraszam sobie bys nas podgladal !.Pzdr.
    • lavenda.girl Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 06.09.05, 14:01
      I co z tego?
      • plawski Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 06.09.05, 15:28
        lavenda.girl napisała:

> I co z tego?

I po co tyle krzyku??? ;))
        Kopytko
    • villac Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 06.09.05, 19:14
      Ależ musisz być człowieczkiem o Bardzo Małym Rozumku żeby szpiclować obcych
      ludzi ich nawyki, zachowania etc..... nadajesz się do służb.........
      Nudzisz się, rozumiem człowieczku o Bardzo Małym Rozumku w wielkiej tępej
      łepetynie ale w niej już nic nie zmieścisz - nie ma miejsca na ROZUM........
      sama woda i kapusta..............
      • zmeczony_slusarz Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 07.09.05, 09:09
        villac napisał:

> Ależ musisz być człowieczkiem o Bardzo Małym Rozumku żeby szpiclować obcych
        > ludzi ich nawyki, zachowania etc..... nadajesz się do służb.........
        > Nudzisz się, rozumiem człowieczku o Bardzo Małym Rozumku w wielkiej tępej
        > łepetynie ale w niej już nic nie zmieścisz - nie ma miejsca na ROZUM........
        > sama woda i kapusta..............

Oh, jaki ty dretwy jestes.
        Nudzilem sie na parkingu, wiec sobie poobserwowalem. Jakos specjalnie sie nie
        kryli ze swoim buractwem, wiec nie nazwalbym tego szpiegowaniem.

• dunczyk1960 Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 07.09.05, 09:26
          Autor: zmeczony_slusarz
          Data: 05.09.05, 10:57

W Dani Skoda to bardzo popularna marka auta,bylo tak juz w czasach Skoda 120
          z silnikiem w zadku.

Obecne skody swa trwaloscia i niezawodnoscie nie ustepuja innym renomowanym
          autom , a sa duzo lepiej postrzgane przez klientele niz wszystkie auta
          Italienskie i Renault który w oczach przecietnego Dunczyka jest równany do aut
          angielskich które maja gorsza niz zla renome w naszym kraju = kupa zlomu juz w
          saloonie . Pzdr.
          • zmeczony_slusarz Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 07.09.05, 09:39
            A jak u was przedstawia sie sprawa sandalow i skarpetek?
            • dunczyk1960 Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 07.09.05, 09:41

A jak u was przedstawia sie sprawa sandalow i skarpetek?

skoro sandaly to nie skarpetki et vice versa ,
              a gdzie Ty widziales glupoli w skarpetkach i sandalach ?. Pzdr.
              • zmeczony_slusarz Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 07.09.05, 09:45
                dunczyk1960 napisał:

>
                > skoro sandaly to nie skarpetki et vice versa ,
                > a gdzie Ty widziales glupoli w skarpetkach i sandalach ?. Pzdr.

No jak to gdzie. Przeciez napisalem, ze wlasnie ten skodziarz mial taki komplet
                na nogach.

• dunczyk1960 Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 07.09.05, 10:01

dunczyk1960 napisał:

skoro sandaly to nie skarpetki et vice versa ,
                  a gdzie Ty widziales glupoli w skarpetkach i sandalach ?. Pzdr.

No jak to gdzie. Przeciez napisalem, ze wlasnie ten skodziarz mial taki komplet
                  na nogach.

Och przepraszam nie doczytalem sie tego , a moze to byli jacys turysci z
                  Uzbekistanu ???. Pzdr.
                  • zmeczony_slusarz Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 07.09.05, 10:17
                    dunczyk1960 napisał:

>
                    > Och przepraszam nie doczytalem sie tego , a moze to byli jacys turysci z
                    > Uzbekistanu ???. Pzdr.

W Loganie z polska rejestracja?
                    • lewarek5 Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 07.09.05, 10:23

> dunczyk1960 napisał:
                      >
                      > >
                      > > Och przepraszam nie doczytalem sie tego , a moze to byli jacys turysci z
                      > > Uzbekistanu ???. Pzdr.
                      >
                      > W Loganie z polska rejestracja?

.. a propos "skarpetek do sandalów", w Malmö calkiem niedawno widzialem
                      podobnych "skodziarzy" - w VOLVO 850 z szwedzkimi blachami ,gdy posluchalem
                      (nie umyslnie,przechodzilem) to mówili jakim obcym jezykiem,mieli oliwkowa cere
                      i nieco skosne oczy ,Uzbecy czy Kirgizi ? .
        • martino Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 21.09.05, 00:49
          > Oh, jaki ty dretwy jestes.
          > Nudzilem sie na parkingu, wiec sobie poobserwowalem. Jakos specjalnie sie nie
          > kryli ze swoim buractwem, wiec nie nazwalbym tego szpiegowaniem.
          >

No i w domu się nudziłeś albo w pracy boś taką epistołę strzelił, widać, że to
          Cię rajcuje, w sumie to lepiej niżbyś miał dwunastolatki na dużej przerwie
          molestować. Tak dajesz upust w sposób niegroźny a tylko śmieszny.
    • mati_lecha Z siebie się śmiejesz? 07.09.05, 15:47
      Sam też po piwo przyjechałeś i też do tego samego sklepu.
      • lewarek5 Re: Z siebie się śmiejesz? 07.09.05, 16:04
        mati_lecha napisał:

Sam też po piwo przyjechałeś i też do tego samego sklepu.

.. zgadza sie,ale ja przyjechalem w drewniakach i po cala krzynke piwa !!!
      • zmeczony_slusarz Re: Z siebie się śmiejesz? 12.09.05, 12:24
        mati_lecha napisał:

> Sam też po piwo przyjechałeś i też do tego samego sklepu.

Ale po piwo markowe, a nie za 1,20.
        Poza tym ja nie bylem w srodku tylko czekalem na parkingu.
    • trzyseta Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 07.09.05, 23:38
      Musisz na jakiś czas odstawić to co bierzesz teraz, bo to ci wyraźnie szkodzi
      (skodzi).
      Napisz co bierzesz, w jakich dawkach i od jak dawna może ktoś skorzysta i też
      będzie miał odlot. Nie bądź chytrusem.
      • dunczyk1960 Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 08.09.05, 08:17
        trzyseta napisała:

> Musisz na jakiś czas odstawić to co bierzesz teraz, bo to ci wyraźnie szkodzi
        > (skodzi).
        > Napisz co bierzesz, w jakich dawkach i od jak dawna może ktoś skorzysta i też
        > będzie miał odlot. Nie bądź chytrusem.

Szwedziory biora "Absolut Vodka" i po niej sa Absolutnie Narabani .
    • kirpek Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 17.09.05, 23:12
      do zmeczony_slusarz.
      człowieku ty naprawde nie masz co robić tylko głupoty wypisujesz?
      skodziarze ci przyjechali Dacia Logan- interesujące spostrzeżenie.
      po czym poznałeś że to skodziarze?chętnie wysłucham.
    • zmeczony_slusarz No i stalo sie! Skodziarze zostali na lodzie 04.10.05, 11:26
      Jedyny salon w miescie Kielce sprzedajacy dacie Logan zamknal swe podwoje.
      Wiesc gminna niesie, ze to z powodu zbyt duzego zainteresowania produktami tej
      marki. W okolicy byl taki ruch, tyle jazd testowych, tyle spalin i w ogole, ze
      mieszkancy zaprotestowali. A prezydent Kielc jako szczesliwy uzytkownik
      konkurencyjnej Skody Super B przychylil sie do ich stanowczych zadan zamkniecia
      salonu.
      Tylko jak tak mozna? Co teraz zrobia ci skodziarze? Gdzie beda wykonywac
      przeglady gwarancyjne? Gdzie beda naprawiac swoje cuda techniki?

Ciekawostka: na miejscu salonu Dacii powstal salon Suzuki.

• plawski Re: No i stalo sie! Skodziarze zostali na lodzie 04.10.05, 11:31

> Jedyny salon w miescie(...) A prezydent Kielc jako szczesliwy uzytkownik
        > konkurencyjnej Skody Super B
        Te, ślusarz, nie ma takiego modelu Skody ;)

przychylil sie do ich stanowczych zadan zamkniecia
        > salonu.
        > Tylko jak tak mozna? Co teraz zrobia ci skodziarze? Gdzie beda wykonywac
        > przeglady gwarancyjne? Gdzie beda naprawiac swoje cuda techniki?
        >
        > Ciekawostka: na miejscu salonu Dacii powstal salon Suzuki, gdzie zatrudnienie
        zlalazła cała rodzina ślusarzy ;)
        >
      • emes-nju Re: No i stalo sie! Skodziarze zostali na lodzie 04.10.05, 11:40

> Ciekawostka: na miejscu salonu Dacii powstal salon Suzuki.

I bardzo slusznie! Znajac snobizm Polakow lepiej handlowac drozszymi samochodami - wiecej da sie z biedakow zedrzec za sztuke. Najlepiej o slusznosci tego posuniecia swiadczy twoja, zmeczona, wypowiedz :-P
    • xystos Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 04.10.05, 11:44
      Autor: zmeczony_slusarz
      Data: 05.09.05, 10:57

.. ee Ty slusarz,z szaconkiem do Skodziarzy ! , od ub.piatku jezdze Fabieda
      jezeli mnie zezlisz to Ci d*pe skopiem , Haj.
      • zmeczony_slusarz Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 04.10.05, 12:03
        xystos napisał:

> Autor: zmeczony_slusarz
        > Data: 05.09.05, 10:57
        >
        >
        > .. ee Ty slusarz,z szaconkiem do Skodziarzy ! , od ub.piatku jezdze Fabieda
        > jezeli mnie zezlisz to Ci d*pe skopiem , Haj.

Nie szanuje dresiarzy, zlomiarzy i skodziarzy.
        • xystos Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 04.10.05, 12:33

> xystos napisał:
          >
          > > Autor: zmeczony_slusarz
          > > Data: 05.09.05, 10:57
          > >
          > >
          > > .. ee Ty slusarz,z szaconkiem do Skodziarzy ! , od ub.piatku jezdze Fabie
          > da
          > > jezeli mnie zezlisz to Ci d*pe skopiem , Haj.
          >
          > Nie szanuje dresiarzy, zlomiarzy i skodziarzy.

... noo too masz u mnie piwo Very Strong !
        • emes-nju Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 04.10.05, 12:34
          No to nie szanujesz ok. 2/3 spoleczenstwa - wyrazy wspolczucia. Ciekawe czy kogokolwiek twoj brak szacunku w jakimkolwiek stopniu obchodzi? :-P
          • xystos Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 04.10.05, 12:37
            emes-nju napisał:

Pisze to powoli bo wiem, ze powoli czytacie

... pisz to jeszcze wolniej,przeciez to tylko slusarz ....,miej litosc dla
            Braci Mniejszych , paskudzie !
            • emes-nju Re: Sobotnia wyprawa rodziny skodziarzy 04.10.05, 12:41
              Dobra! Zaczynam pisac jedna reka :-P Bo szanuje wszystkich :-)
    • tees1 eeeech 04.10.05, 14:18
      A co to Cie tak rajcuje w jakich butach, z jakimi nogami i brzuchami przyjechali
      sobie ludzie do sklepu po piwo? Z opisu wynika, ze goscie byli bardziej na luzie
      od Ciebie.

Oto jeszcze jeden taki "skodziarz" - nieznerwicowany, z brzuchem:
      heim.ifi.uio.no/~janki/china/suzhou-buddha.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka