Dodaj do ulubionych

FIAT PALIO WEEKEND 1,2 16V HL

IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 15.09.02, 22:46
Ja sam jezdze takim samochodem i jestem z niego bardzo
zadowolony. Polecam
Obserwuj wątek
    • Gość: Zbyszek Re: FIAT PALIO WEEKEND 1,2 16V HL IP: *.rabka.sdi.tpnet.pl 16.09.02, 12:01
      Jeżeli masz na myśli nowe Palio Weekend - to po przejechaniu 2.500 km tym
      samochodem w dwa dni - zgadzam się z Tobą :)
    • Gość: Tom Re: FIAT PALIO WEEKEND 1,2 16V HL IP: *.pl 16.09.02, 13:13
      Gość portalu: zielke napisał(a):

> Ja sam jezdze takim samochodem i jestem z niego bardzo
      > zadowolony. Polecam
      Czyżby diler Fiata? Ja już nie mam tego cuda makaroniarskiej techniki i też
      jestem baaaaaaaaardzo zadowolony.
    • Gość: radek Re: FIAT PALIO WEEKEND 1,2 16V HL IP: *.datastar.pl 16.09.02, 17:29
      czolem
      nie bede wypisywal o tym ze wiadomo iz fiat to g... czy takie tam. chcialbym sie wypowiedziec
      merytorycznie. zycze Ci by auto sluzylo dlugo i dobrze. jesli nie robicz wiecej niz 25 tys rocznie
      wierze ze tak bedzie przynajmniej przez pare lat. moje doswiadczenia z palio weekend jako samochodu
      sluzbowego niestety potwierdzaja opnie ze jest to samochod awaryjny i niestarannie wykonany co
      denerwuje szczegolnie. mam nadzieje ze odmlodzona wersja tego samochodu beddzie duzo lepsza.
      inna sprawa oczywiscie jest sama przyjemnosc z jazdy tym samochodem. podobnie jak w poprzedniej
      wersji najmocniejsza strona tego samochodu jest bezsprzecznie silnik. co do reszty mysle ze z
      powodzeniem mozna stwierdzic ze jest to drewniany i malo bezpieczny samochod. co znaczy
      drewniany - wystarczy przejechac sie samochodem niemieckim czy japonskim - niestety duzo
      drozszym. co znaczy malo bezpieczny - tego lepiej nie spawdzac ale chodzi mi o awaryjne hamowanie
      z duzych predkosci oraz o zachowanie samochodu na zakretach zwlaszcza w granicznych wartosciach.
      mimo wszystko jest to auto z dobrym silniekiem bardzo pojemne. wydaje mi sie ze cena poprzedniego
      modelu byla adekwatna do wartosci samochodu. Z nowym modelem troche przesadzili.
      pozdr.
      radek
      • Gość: ufolz Re: FIAT PALIO WEEKEND 1,2 16V HL IP: *.lze.lodz.pl 23.05.03, 09:30
        Tutaj sie nie moge z godzić z autorem pisma który opisuje fiata
        jako wielkie G. Widocznie G zasługuje na jeszcze wiekrze G a nie
        na fiata. Ja osobiście mam fiata palio weekend 1.4 EL Wersja
        Brazylijska i mam go od nowości i przejechane 160tyś km i
        jeszcze ani jednej naprawy oprócz która mnie czeka wymiana linki
        sprzęgła. A tak to bez najmniejszych problemów. Co wiecej Tata
        ma Honde Civic 1.4 z tego samego rocznika i ma 190tyś i
        zawieszenie jest do wymiany czego nie moge powiedziec o Fiacie.
        nawet najmniejszego stuku ani puku!!! Ludzie albo nieszanujecie
        samochodów albo nie umiecie nim jeździć. Pozdrawiam wszystkich
        zadowolonych i zapraszam do klubu Palio Weekend!!! i podkreślam
        Siena to nie to co Palio!!!
    • Gość: malko Re: FIAT PALIO WEEKEND 1,2 16V HL IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 17.09.02, 12:55
      zalety:
      - spory bagażnik
      - duuuuże upusty u dealerów - 6000PLN w dół jak nic
      - nowe lepsze światła
      - fajny silnik 1,2 16V, aczkolwiek jak do palio to wydaje mi się, że za słaby,
      a z klimą to już na pewno (wrażenia z jazdy)
      - dużo lepszy design z zewnątrz

wady:
      - fatalne zachowanie na zakrętach (normalne przy tej wysokości i małej
      szerokości)
      - niski poziom bezpieczeństwa
      - fatalna ergonomia

Lubię fiaty, ale trzeba być obiektywnym.

• Gość: Eugeniusz Re: FIAT PALIO WEEKEND 1,2 16V HL IP: *.eu.org 19.12.02, 22:17
      Właśnie szukam opinii na temat tego auta. A nawet pilnie poszu-
      kuję Palio w kolorze 409 NIEBIESKI SINFONIA lub 240 NIEBIESKI
      ATHENA. Może być nawet w wersji 1,2 16V EL.
      Gdyby ktoś mnie poinformował, gdzie mógłbym kupić to auto
      to byłbym bardzo wdzięczny.
      Mój adres: atena13@poczta.onet.pl
    • pysiak1 Re: Może lepiej FIAT PALIO WEEKEND 1,6 16V HL 20.12.02, 09:00
      Jakiś czas temu przymierzałem si do takiego samochodu 2-3 letniego. Ponieważ
      uważam, że rozsądne koszty użytkowania jakiegokolwiek auta z silnikiem większym
      niż 1,0 zapewnia jedynie instalacja gazowa, dlatego też sądzę, że im większy
      silnik tym lepszy - nie chodzi o rozwijanie jakiś dramatycznych prędkości, ale
      o bezpieczeństwo aktywne - jeżdżący na codzień po polskich drogach i
      wyprzedzaający na nich będą wiedzię o co chodzi....
      Stało się jaednak tak, że w podobnej cenie znalazłem 5 - cio letnią toyotę
      carine E. Fiat to jednak fiat. W Palio , które oglądałem, pomimo niewielkich
      przebiegów coś trzeszczało, było głośno, chociaż rzeczywiście silniki dawały
      dużo frajdy. W carinie jest inaczej. Pomimo 113 000 km jest cicho, wnętrze jest
      ogromne (nawet jak maksymalnie odsunę siedzenie to z tyłu nikomu nie brakuje
      miejsca na nogi) - słowem idealne auto rodzinne (szkoda tylko że sedan, ale i
      tak ma bagażnik 550 l.)
      Jeśli ktoś stawia wiek kupowanego auta ponad wszystko, to rzeczywiście fiaty
      (szczególnie Siena i Palio) oraz wszelkie DAEWOO są nie do pobicia!
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka