Dodaj do ulubionych

Jaki olej???

28.10.05, 23:41
Kupiłem seata toledo magnus i niestety ale nigdzie nie jest ani napisane ani naklejone w tym samochodzie na jakim oleju pracował silnik (syntetyk, półsyntetyk, itp)...silnik 1.6 104KM rok październik 97....pomóżcie mi jaki olej powinienem tam wlać bo czas juz na wymiane ze względu na przebieg....dzięki za info:)
Obserwuj wątek
    • fazi_ze_sztazi Re: Jaki olej??? 28.10.05, 23:56
      co zaleca producent?
      jaki jest przebieg?
      zadzwon do poprzedniego wlascieciela?
      • halskii Re: Jaki olej??? 28.10.05, 23:59
        przebieg 120 tys co zaleca producent tego nie wiem a nie ma w poblizu mnie zadnego salonu/serwisu seata ale z tego co wiem to seat,wv, i audi to praktycznie to samo wiec moze by tak do serwisu wv sie przejechać??? a do poprzedniego własciciela nie mam telefonu bo on jest z niemiec
        • fazi_ze_sztazi Re: Jaki olej??? 29.10.05, 00:05
          jak mas zpieniadze i chcesz trzymac to auto dluzej niz nastepne 100 kkm tolej
          syntetyk. jak masz zamiar pojezdzic tym 50 kkm to lejnajtanszy olej wg
          specyfikacji jakosciowej i lepkosciowej producenta, co pewnie bedzie w
          okolicach 10W-40 SG. (czasami jest napisane gdzies w komorze silnika)
          szerokiej drogi
          • halskii Re: Jaki olej??? 29.10.05, 00:10
            Mam zamiar nim pojeździc troszke czasu więc pieniędzy raczej nie będe na nim oszczedzał....Dzięki za podpowiedz..pozdrawiam
    • bocha72 Re: Jaki olej??? 30.10.05, 06:36
      jak nalejesz syntetyk(najlepszy),a autojezdilo na zwyklym 15-w 40.zo mozesz
      zniszczyc silnik.nagromadzony nagar w silniku zostanie wymyty przez
      syntetyk.polecil bym ci powolne przechodzenie na lepsza jakosc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka