Dodaj do ulubionych

Naliczanie punktów karnych

17.11.05, 20:05
Wiecie może jak są naliczane punkty karne, słyszałem, że oni muszą sporządzić
jakiś oddzielny druk i chyba nie chce im się tego robić. Pytam bo powinienem
mieć 18 pkt(1x 10,2x4) a mam....0 :D Najbliższe zzerować się powinny dopiero
w grudniu...
Obserwuj wątek
    • kszyrztow Re: Naliczanie punktów karnych 17.11.05, 20:09
      a gdzie to sprawdzałeś? Punkty - zdaje się - przyznawane sa z automatu...
      Chociaż... ja kiedys miałem 25 i... nikt mi prawka nie zabrał :? Coś ten system
      faktycznie może kuleć.
      • szymcior1 Re: Naliczanie punktów karnych 17.11.05, 20:13
        Sprawdziłem pytając się na policji, oczywiście nie mówiłem im, że mi brakuje :)
        Poszedłem sprawedzić bo ktoś właśnie mówił, że nie zawsze przyznają a zależało
        mi wiedzieć bo do 24 nie wiele brakowało. Nie rozumiem ich polityki....
        • supermirafiori Re: Naliczanie punktów karnych 17.11.05, 23:05
          jakiej polityki nie rozumiesz?

jeżeli niewiele ci brakowało do 24 / 21 to oznacza że wątpliwa jest twoja
          umiejętność poruszania się samochodem.

bo przez rok zdobyć taką liczbę to trzeba być pechowcem :D
          • szymcior1 Re: Naliczanie punktów karnych 17.11.05, 23:14
            jeżeli niewiele ci brakowało do 24 / 21 to oznacza że wątpliwa jest twoja
            > umiejętność poruszania się samochodem.

Twierdzisz że osoby posiadające punkty karne nie posiadają umiejętności
            prowadzenia samochodu ??? Hmmm.. okay, bez komentarza :) Nie znaczy jednak, że
            uważam się za super kierowce, i nigdy raczej się tak nie nazwę bo zdarzyć się
            może nawet tym co uważają się za najlpeszych

bo przez rok zdobyć taką liczbę to trzeba być pechowcem :D

fakt był taki moment, że miałem dużego pecha do....suszarek
            • supermirafiori Re: Naliczanie punktów karnych 17.11.05, 23:26
              tak twierdzę.

niebędę komentował tego.
              i niewiem czemu się chwalisz tymi punktami.
              szukasz intrygi,prowokujesz i tyle.
              osoba która miala by tyle punktów powinna pomysleć nad sobą.
              a ty rozpisujesz się nad tym jakbyś był dumny z tego że jeszcze niezabrali ci
              prawa jazdy,bo niby policja nie wie co robi,czy ma bałagan....
              Policję zostaw w spokoju i najlepiej uważaj jak jeździsz bo mi wisi ile masz
              punktów ale one oznaczją że jesteś zagrożeniem na drodze.
              może przejeżdźasz na czerwonym , moze wyprzedzasz na pasach , ????
              osobiście nie wierzę w te Twoje punkty :D
              • szymcior1 Re: Naliczanie punktów karnych 18.11.05, 00:00
                Ale ja się wcale nimi nie chwalę, wręcz przeciwnie ubolewam...
                Gdybyś umiał czytać byś widział ze sendno tematu to nie ilość punktów tylko w
                jaki sposób są one księgowane.
                Na czerwonym nie przejezdzam, na pasach zdarzyło mi się wyprzedzić ale na nich
                a nie przed nimi, jeżdże tak by nie stwarzać zagrożenia sobie i innym a że
                przekroczę dozwoloną prędkość to ma się daleko od szaleńczej jazdy. A czy twoja
                głowa to pojmie czy nie i w jaki sposób zinterpretuje to mnie guzik obchodzi
                ale cieszę się bardzo, że ty za to znakomicie jeździsz :)
                • zgryzliwy1 Re: Naliczanie punktów karnych 18.11.05, 02:07
                  szymcior1 napisał:

> Na czerwonym nie przejezdzam, na pasach zdarzyło mi się wyprzedzić ale na
                  > nich a nie przed nimi, jeżdże tak by nie stwarzać zagrożenia sobie i innym a
                  > że przekroczę dozwoloną prędkość to ma się daleko od szaleńczej jazdy.

to pewnie te 2 x po 10 pkt dostales za trabienie w miescie ????
                  poza tym chwalic sie ze wyprzedzasz na pasach a nie przed nimi ,to jak przyznac
                  ze nie znasz KD
                  • zgryzliwy1 korekta 18.11.05, 02:09
                    > to pewnie te 2 x po 10 pkt dostales za trabienie w miescie ????

mialo byc : to pewnie te 10 pkt dostales za trabienie w miescie ????
                    • szymcior1 Re: korekta 18.11.05, 09:40
                      Nie, za przekrocznie prędkości o 50 km/h, o 2 AM na 4 pasmowej drodze.

Kodeks Drogowy znam bardzo dobrze, gdyż lubie wiedzieć ile mi wolno

Jestem ciekaw czy wy wszyscy jezdzicie tak w 100% zgodnie z przepisam RD,
                      pewnie nie tylko boicie się przyznać bo jakiś gość napisał "forum jest
                      monitorowane" hahahahaha. Jak z dziećmi które mówią "bo mama mi nie pozwala"
                      • w_r_e_d_n_y Re: korekta 18.11.05, 20:01
                        szymcior1 napisał:

> Nie, za przekrocznie prędkości o 50 km/h, o 2 AM na 4 pasmowej drodze.
                        > Kodeks Drogowy znam bardzo dobrze, gdyż lubie wiedzieć ile mi wolno

qrna trzeba miec tupet by dokladac do dozwolonej szybkosci +50km/h i jeszcze
                        twierdzic ze sie zna b.dobrze KD
                        KD trzeba nie tylko znac ale i stosowac
                        nie stosujesz nie mozesz sie nazwac kierowca - a jak ? dopisz sobie sam

i sp...j z drogi po ktorej ja jezdze
              • kszyrztow Re: Naliczanie punktów karnych 18.11.05, 10:24
                supermirafiori napisał:

> tak twierdzę.
                >
                > niebędę komentował tego.
                > i niewiem czemu się chwalisz tymi punktami.
                > szukasz intrygi,prowokujesz i tyle.
                > osoba która miala by tyle punktów powinna pomysleć nad sobą.
                > a ty rozpisujesz się nad tym jakbyś był dumny z tego że jeszcze niezabrali ci
                > prawa jazdy,bo niby policja nie wie co robi,czy ma bałagan....
                > Policję zostaw w spokoju i najlepiej uważaj jak jeździsz bo mi wisi ile masz
                > punktów ale one oznaczją że jesteś zagrożeniem na drodze.
                > może przejeżdźasz na czerwonym , moze wyprzedzasz na pasach , ????
                > osobiście nie wierzę w te Twoje punkty :D

byle byś się tak nie rozpędzał na drodze, jak w tej wypowiedzi....
    • marcinc3 Re: Naliczanie punktów karnych 18.11.05, 20:05
      to dziwne bo z tego co mi wiadomo to wyoisuja lub wypisywali taki kartonik ale
      jak nie wypisza to i tak przydziekli komputer
      • szymcior1 Re: Naliczanie punktów karnych 18.11.05, 20:33
        Panie w_r_e_d_n_y myślisz, że jesteś wredny ??? Słabo, bardzo słabo, jesteś
        zwykłym człowiekiem, przysłowiową "dupą" :) hahaha

A ja bardzo chętnie spotkałbym Cie na drodze, uśmiechnąłbym się i pomachał :D
        hahaha
        • w_r_e_d_n_y Re: Naliczanie punktów karnych 18.11.05, 23:25
          szymcior1 napisał:

> Panie w_r_e_d_n_y myślisz, że jesteś wredny ??? Słabo, bardzo słabo, jesteś
          > zwykłym człowiekiem, przysłowiową "dupą" :) hahaha

byc moze ,ale za to ja znam i stosuje sie do przepisow ,czyli jestem kierowca a
          Ty TYLKO znasz przepisy
          • szymcior1 Re: Naliczanie punktów karnych 19.11.05, 03:26
            I chwała Tobie, nikogo nie namawiam do ich łamania, może czasem jadę za szybko,
            przyznaję się do tego ale jeśli już złamię to jest to zawyczaj przekroczona
            prędkość, do innych nakazaów/zakazów akurat się stosuję. A każdy wie jakie są u
            nas te ograniczenia i czasem nie da się ich logicznie wytłumaczyć. Ja jestem
            zdania, że prędkość głównie dostosowuje się do warunków panujących na drodze i
            wokół niej. Jeśli widzę prosty, pusty, suchy odcinek drogi a na nim 50 km/h to
            nie widzę przeszkód by jechać 80... Jeśli ta sama droga staję się bardziej
            zatłoczona, pada deszcz to wiadomo zwalniema do tych 50, 60....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka