darek9999 22.11.05, 17:58 często tzw fachowcy sprzedając samochód podają tzw oznaczenie modelu.pytanie brzmi;który to passat b6? Link Zgłoś Obserwuj wątek
waskes29 Re: passat b6 25.11.05, 16:54 darek9999 napisał: > często tzw fachowcy sprzedając samochód podają tzw oznaczenie modelu.pytanie > brzmi;który to passat b6? Juz wszyscy sie pogubili z tymi oznaczeniami tu chodzi chyba o ten model po 2000r z "okraglymi" swiatlami z tylu. Link Zgłoś
waskes29 Re: passat b6 25.11.05, 17:19 devote napisał: > B6 to nowy passat Wedlug fabrycznych oznaczen to tak ale potocznie passat B6 to ten od 2000r dlatego napisalem ze wszystko sie juz pomieszalo. Link Zgłoś
devote Re: passat b6 25.11.05, 18:13 ten od 2000 to jest B5 po modyfikacjach ten sam samochod,ta sama plyta,silniki,wnetrze itd Link Zgłoś
waskes29 Re: passat b6 25.11.05, 18:19 devote napisał: > ten od 2000 to jest B5 po modyfikacjach > ten sam samochod,ta sama plyta,silniki,wnetrze itd Jeszcze raz powtarzam potocznie to jest model B6 sprawdz to sobie w ogloszeniach ze tak sie go oznacza. Link Zgłoś
waskes29 Re: passat b6 25.11.05, 18:34 devote napisał: > szkoda mi ciebie O co ci czlowieku chodzi tlumacze ci juz z 5 raz ze potocznie passata po 2000 r okresla sie jako B6 niedorozwiniety jestes jakis? moto.allegro.pl/showcat.php?id=12764&order=t&view=gtext No uprze sie cham jeden i daj mu! Link Zgłoś
devote Re: passat b6 25.11.05, 18:36 to dla ciebie allegro jest miejscem z kad czerpiesz informacje o nowych samochodach?? gratuluje ;) Link Zgłoś
waskes29 Re: passat b6 25.11.05, 18:44 devote napisał: > to dla ciebie allegro jest miejscem z kad czerpiesz informacje o nowych > samochodach?? > gratuluje ;) Ale ty jestes upierdliwy przy czym glupi jak malo kto i juz mnie z wytraciles a ja raczej sie nie podpalam ale glupota mnie rusza. Rozumiesz pojecie slowa Potocznie! Tak sie modelowo u nas przynajmniej okresla ten model passata wiec jak wrocisz do pytania autora watku to moze zaczniesz cos rozumiec z tego . To nie jest tylko zaczerpniete z allegro tak sie ogolnie okresla tego Passata na rynku a ze nie mam to odzwierciedlenia z oznaczeniami fabrycznymi to jakie ma to znaczenie. Na stare audi 80 mowi sie beczka ,mercedesa 210 -okularnik ,vw 1300-garbus itd to sa nazwy potoczne wiec passat model 2000 u nas jest nazywany potocznie B6 i jak tak to okresla kilka tys ludzi to wszyscy to glupcy przy takim devote. Link Zgłoś
devote Re: passat b6 25.11.05, 21:12 waskes29 napisał: > Ale ty jestes upierdliwy przy czym glupi jak malo kto glupi to ty jestes i juz mnie z wytraciles > > a ja raczej sie nie podpalam ale glupota mnie rusza. > Rozumiesz pojecie slowa Potocznie! Tak sie modelowo u nas przynajmniej > okresla ten model passata wiec jak wrocisz do pytania autora watku to moze > zaczniesz cos rozumiec z tego . > To nie jest tylko zaczerpniete z allegro tak sie ogolnie okresla tego > Passata na rynku a ze nie mam to odzwierciedlenia z oznaczeniami fabrycznymi > to jakie ma to znaczenie. > Na stare audi 80 mowi sie beczka ,mercedesa 210 -okularnik ,vw 1300-garbus > itd to sa nazwy potoczne wiec passat model 2000 u nas jest nazywany > potocznie B6 i jak tak to okresla kilka tys ludzi to wszyscy to glupcy przy > takim devote. teraz prubujesz sie wycowac z tego klopsa jaki walnales wczesniej co mnie obchodzi co ludzie gadaja czy potoczne nazwy ja trzymam sie to co podaje fabryka a nie to co ludziska gadaja Link Zgłoś
devote Re: passat b6 25.11.05, 18:17 ten od 2000 to jest B5 po modyfikacjach ten sam samochod,ta sama plyta,silniki,wnetrze itd nowy passat to PQ46/B6 to calkowicie nowy samochod.wszystko jest nowe,inaczej montowane silniki (poprzecznie a nie wzdluznie jak w B5) itd itd Link Zgłoś
devote B6 25.11.05, 18:30 www.vwvortex.com/artman/publish/volkswagen_news/article_1203.shtml Link Zgłoś
wonnan29 B6 to potoczna nazwa Passata po liftingu. 25.11.05, 18:50 I nie kloc sie Devoto a to ze Passat z 1998 i 2001 to technicznie prawie to samo to kazdy wie. Link Zgłoś
devote Re: B6 to potoczna nazwa Passata po liftingu. 25.11.05, 21:10 wonnan29 napisała: > I nie kloc sie Devoto a to ze Passat z 1998 i 2001 to technicznie prawie to > samo to kazdy wie. a czy ja sie oto kloce o 98 i 01? czytaj dokladnie Link Zgłoś
waskes29 Re: B6 to potoczna nazwa Passata po liftingu. 25.11.05, 21:43 devote napisał: > wonnan29 napisała: > > > I nie kloc sie Devoto a to ze Passat z 1998 i 2001 to technicznie prawie > to > > samo to kazdy wie. > > > a czy ja sie oto kloce o 98 i 01? > czytaj dokladnie Ty naprawde masz problemy z rozumieniem tego co sie do ciebie pisze bo tego tez nie zrozumiales. Nigdzie nie napisalem ze z tym B6 nie masz racji ale ile razy mozna tobie tlumaczyc ze przynajmniej w polsce potocznie na ten model mowi sie B6 i jesli ciebie to nie obchodzi to po co zabierasz glos ja tylko odpowiedzialem autorowi watku na pytanie ,byc moze tego nie wiedziales bo nie mieszkasz w Polsce ale dziwie sie ze nie mozesz przyjac tego do wiadomosci ze tak wlasnie u nas sie ten model oznacza potocznie czego nawet dalem tobie przyklad z ogloszen i nie jest to jednostkowy przypadek. Nie ma znaczenia tez ze model B5 i B6 sa technicznie bardzo zblizone bo tak samo bylo z poprzednikami B3{88-93} i B4{93-97} i tam oznaczenie fabryczne jednak zmieniono a to tez praktycznie te same samochody. Ale jesli to ci pozwoli zasnac w poczuci pelnej madrasci to przyznaje model B6 w/g oznaczen fabryczych to aktualnie produkowany model passata co napisalem juz chyba znacznie wyzej wiec ciagle nie rozumiem czemu sie spierales co do tego. Link Zgłoś
devote Re: B6 to potoczna nazwa Passata po liftingu. 25.11.05, 23:08 uj mnie obchodzi co sie mowi potocznie koniec tematu Link Zgłoś