22.11.05, 17:58
często tzw fachowcy sprzedając samochód podają tzw oznaczenie modelu.pytanie
brzmi;który to passat b6?
Obserwuj wątek
    • sven_b Re: passat b6 25.11.05, 16:42
      Ten najnowszy.
    • waskes29 Re: passat b6 25.11.05, 16:54
      darek9999 napisał:

> często tzw fachowcy sprzedając samochód podają tzw oznaczenie modelu.pytanie
      > brzmi;który to passat b6?

Juz wszyscy sie pogubili z tymi oznaczeniami tu chodzi chyba o ten model po
      2000r z "okraglymi" swiatlami z tylu.
      • devote Re: passat b6 25.11.05, 17:11
        B6 to nowy passat
        • waskes29 Re: passat b6 25.11.05, 17:19
          devote napisał:

> B6 to nowy passat

Wedlug fabrycznych oznaczen to tak ale potocznie passat B6 to ten od 2000r
          dlatego napisalem ze wszystko sie juz pomieszalo.
          • devote Re: passat b6 25.11.05, 18:13
            ten od 2000 to jest B5 po modyfikacjach
            ten sam samochod,ta sama plyta,silniki,wnetrze itd
            • waskes29 Re: passat b6 25.11.05, 18:19
              devote napisał:

> ten od 2000 to jest B5 po modyfikacjach
              > ten sam samochod,ta sama plyta,silniki,wnetrze itd

Jeszcze raz powtarzam potocznie to jest model B6 sprawdz to sobie w
              ogloszeniach ze tak sie go oznacza.
              • devote Re: passat b6 25.11.05, 18:27
                szkoda mi ciebie
                • waskes29 Re: passat b6 25.11.05, 18:34
                  devote napisał:

> szkoda mi ciebie
                  O co ci czlowieku chodzi tlumacze ci juz z 5 raz ze potocznie passata po
                  2000 r okresla sie jako B6 niedorozwiniety jestes jakis?

moto.allegro.pl/showcat.php?id=12764&order=t&view=gtext
                  No uprze sie cham jeden i daj mu!
                  • devote Re: passat b6 25.11.05, 18:36
                    to dla ciebie allegro jest miejscem z kad czerpiesz informacje o nowych
                    samochodach??
                    gratuluje ;)
                    • waskes29 Re: passat b6 25.11.05, 18:44
                      devote napisał:

> to dla ciebie allegro jest miejscem z kad czerpiesz informacje o nowych
                      > samochodach??
                      > gratuluje ;)

Ale ty jestes upierdliwy przy czym glupi jak malo kto i juz mnie z wytraciles
                      a ja raczej sie nie podpalam ale glupota mnie rusza.
                      Rozumiesz pojecie slowa Potocznie! Tak sie modelowo u nas przynajmniej
                      okresla ten model passata wiec jak wrocisz do pytania autora watku to moze
                      zaczniesz cos rozumiec z tego .
                      To nie jest tylko zaczerpniete z allegro tak sie ogolnie okresla tego
                      Passata na rynku a ze nie mam to odzwierciedlenia z oznaczeniami fabrycznymi
                      to jakie ma to znaczenie.
                      Na stare audi 80 mowi sie beczka ,mercedesa 210 -okularnik ,vw 1300-garbus
                      itd to sa nazwy potoczne wiec passat model 2000 u nas jest nazywany
                      potocznie B6 i jak tak to okresla kilka tys ludzi to wszyscy to glupcy przy
                      takim devote.
                      • devote Re: passat b6 25.11.05, 21:12
                        waskes29 napisał:

> Ale ty jestes upierdliwy przy czym glupi jak malo kto

glupi to ty jestes

i juz mnie z wytraciles
                        >
                        > a ja raczej sie nie podpalam ale glupota mnie rusza.
                        > Rozumiesz pojecie slowa Potocznie! Tak sie modelowo u nas przynajmniej
                        > okresla ten model passata wiec jak wrocisz do pytania autora watku to moze
                        > zaczniesz cos rozumiec z tego .
                        > To nie jest tylko zaczerpniete z allegro tak sie ogolnie okresla tego
                        > Passata na rynku a ze nie mam to odzwierciedlenia z oznaczeniami
                        fabrycznymi
                        > to jakie ma to znaczenie.
                        > Na stare audi 80 mowi sie beczka ,mercedesa 210 -okularnik ,vw 1300-garbus
                        > itd to sa nazwy potoczne wiec passat model 2000 u nas jest nazywany
                        > potocznie B6 i jak tak to okresla kilka tys ludzi to wszyscy to glupcy
                        przy
                        > takim devote.

teraz prubujesz sie wycowac z tego klopsa jaki walnales wczesniej
                        co mnie obchodzi co ludzie gadaja czy potoczne nazwy
                        ja trzymam sie to co podaje fabryka a nie to co ludziska gadaja
          • devote Re: passat b6 25.11.05, 18:17
            ten od 2000 to jest B5 po modyfikacjach
            ten sam samochod,ta sama plyta,silniki,wnetrze itd

nowy passat to PQ46/B6 to calkowicie nowy samochod.wszystko jest nowe,inaczej
            montowane silniki (poprzecznie a nie wzdluznie jak w B5) itd itd
            • devote B6 25.11.05, 18:30
              www.vwvortex.com/artman/publish/volkswagen_news/article_1203.shtml
    • wonnan29 B6 to potoczna nazwa Passata po liftingu. 25.11.05, 18:50
      I nie kloc sie Devoto a to ze Passat z 1998 i 2001 to technicznie prawie to
      samo to kazdy wie.
      • devote Re: B6 to potoczna nazwa Passata po liftingu. 25.11.05, 21:10
        wonnan29 napisała:

> I nie kloc sie Devoto a to ze Passat z 1998 i 2001 to technicznie prawie to
        > samo to kazdy wie.

a czy ja sie oto kloce o 98 i 01?
        czytaj dokladnie
        • waskes29 Re: B6 to potoczna nazwa Passata po liftingu. 25.11.05, 21:43
          devote napisał:

> wonnan29 napisała:
          >
          > > I nie kloc sie Devoto a to ze Passat z 1998 i 2001 to technicznie prawie
          > to
          > > samo to kazdy wie.
          >
          >
          > a czy ja sie oto kloce o 98 i 01?
          > czytaj dokladnie

Ty naprawde masz problemy z rozumieniem tego co sie do ciebie pisze bo tego
          tez nie zrozumiales.
          Nigdzie nie napisalem ze z tym B6 nie masz racji ale ile razy mozna tobie
          tlumaczyc ze przynajmniej w polsce potocznie na ten model mowi sie B6 i
          jesli ciebie to nie obchodzi to po co zabierasz glos ja tylko odpowiedzialem
          autorowi watku na pytanie ,byc moze tego nie wiedziales bo nie mieszkasz w
          Polsce ale dziwie sie ze nie mozesz przyjac tego do wiadomosci ze tak wlasnie u
          nas sie ten model oznacza potocznie czego nawet dalem tobie przyklad z
          ogloszen i nie jest to jednostkowy przypadek.
          Nie ma znaczenia tez ze model B5 i B6 sa technicznie bardzo zblizone bo tak
          samo bylo z poprzednikami B3{88-93} i B4{93-97} i tam oznaczenie fabryczne
          jednak zmieniono a to tez praktycznie te same samochody.
          Ale jesli to ci pozwoli zasnac w poczuci pelnej madrasci to przyznaje model
          B6 w/g oznaczen fabryczych to aktualnie produkowany model passata co napisalem
          juz chyba znacznie wyzej wiec ciagle nie rozumiem czemu sie spierales co do
          tego.
          • devote Re: B6 to potoczna nazwa Passata po liftingu. 25.11.05, 23:08

uj mnie obchodzi co sie mowi potocznie
            koniec tematu

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka