Dodaj do ulubionych

Pomocy przy kupnie auta

IP: *.kki.krakow.pl 15.10.02, 09:58
Potrzebuje pomocy przy wyborze auta. Chce kupic samochod w granicach 20 - 25
tys. oczywiscie uzywany ale w miare mozliwosci nowy 3,4 letni.Jestem kobieta
zalezy mi zeby to byl maly samochod, niezawodny :)ale nie mulowaty.
Zastanawiam sie nad Seatem Ibiza ale moze ktos ma lepszy pomysl.
Obserwuj wątek
    • Gość: Robert Re: Pomocy przy kupnie auta IP: 10.10.130.* 15.10.02, 10:02
      A moze VW Polo ??? Moja tesciowa ma wlasnie Polo 1.4 z 98 roku. Autko sprawuje
      sie znakomice, procz lania benzyny i oleju nic sie z tym samochodem nie dzieje.
      Tylko jezdzic. Zreszta Ibiza i Polo to podobne auta, ale Polo to zawsze auto ze
      znaczkiem VW.
      • Gość: Mar Re: Pomocy przy kupnie auta IP: skory:* / 10.2.13.* 15.10.02, 10:48
        Gość portalu: Robert napisał(a):

> A moze VW Polo ??? Moja tesciowa ma wlasnie Polo 1.4 z 98 roku. Autko
        sprawuje
        > sie znakomice, procz lania benzyny i oleju nic sie z tym samochodem nie
        dzieje.
        >
        > Tylko jezdzic. Zreszta Ibiza i Polo to podobne auta, ale Polo to zawsze auto
        ze
        >
        > znaczkiem VW.

Polo i Ibiza nie są podobne - w każdym razie nie 3-4 letnie. A argument o
        znaczku takim czy innym gdziekolwiek na poparcie wartości pojazdu jest
        żenujący. Budowanie opinii o wartości/atrakcyjności pojazdu na podstawie wrażeń
        1 osoby (teściowej!:-) to też jakieś nieporozumienie.
    • Gość: Adam111 Re: Pomocy przy kupnie auta IP: *.localdomain / 200.0.0.* 15.10.02, 13:02
      Proponuję spojżeć na testy samochodów z drugiej ręki (najlepiej kupić jakie� wydanie specjalne miesięcznika samochodowego).

Ja osobi�cie jeżdżę już drugim Seate Cordobš, wcze�niej 1.4 teraz 1.6 i jestem bardzo zadowolony. Sprężyste zawieszenie do�ć dynamiczny silnik oczywi�cie w tej klasie samochodów i w tej pojemno�ci. Dobra jako�ć wykonania. Łšcznie ok.250 000 km bez remontu (stłuczki nie liczę). Uważaj na cofnięte liczniki.
    • Gość: Gosia Re: Pomocy przy kupnie auta IP: *.tpi.pl 15.10.02, 13:16
      Wybierzesz, co ci się spodoba :)

Sprawdź autko przed kupnem. Żądaj przeglądu technicznego i nie zgadzaj się na
      żadne formułki "...stan techniczny auta jest mi znany ...".
      Dokładny opis wad umieść w umowie (lub załączniku będącym integralną częścią
      umowy).
      Wiem, wiem, pewnie to wszystko znasz, ale .... Lepiej dmuchać na zimne niż
      potem żałować.
    • darr.darek Re: Pomocy przy kupnie auta 15.10.02, 13:22
      Staraj się kupić w dobrej cenie bez pośrednika . Do tego przyda się dobra
      znajomość wybranego modelu (lub dwóch , trzech "interesujących Cię" modeli) i
      cen rynkowych .
      Z zaoszczędzonych ok.3000zł łatwiej przeznaczyć kasę na wymiany i naprawy jakie
      będą Cię czekały po kupnie .
    • Gość: andrzej Re: WAŻNE IP: 183:* / 10.0.0.* 16.10.02, 11:29
      Nie na giełdzie i nie od innych handlarzy!!! Sam kupiłem w dość nietypowy
      sposób. Swojego Toledo łapałem z ogłoszeń w Wyborczej. Trwało to 3 miesiące
      zanim trafił się prawie idealny. Byłem u właścicieli, widziałem kim są, jak
      mieszkają, widziałem oryginał faktury ich pierwszego zakupu u dilera. Ale
      zdecydowałem się włączyć jako pośrednika dilera SEATA, który przyjął tysiąc
      złotych prowizji za przegląd, ale w zamian dał 6 miesięcy gwarancji
      mechanicznej. Co było dla mnie gwarancją rzetelności przeglądu. Polecam markę
      Seat i ten sposób zakupu. Teraz zresztą już prawie każdy diler prowadzi komis i
      daje gwarancję.
    • Gość: Adam Re: Pomocy przy kupnie auta IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 16.10.02, 22:39
      Skoro ktoś dotknął nekrofilnego wątku o teściowej i jej pojeździe to polecam
      miotłę mojej teściowej czyli opla corsę 1.2 16V 99 rok. Rewelacja, pali to to
      około 7 litrów w mieście i co prawda ma dopiero 20000km, ale poza wymianami
      oleju raz na rok niczego nie wymaga. Całkiem żwawe damskie autko, polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka